Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Re: Войната започна ...
Бан е да не можеш да постваш, коментираш и дори да лайкваш.
Последна промяна streetz на 13 Мар 2022, 21:26, променена общо 1 път
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Понеже тук има много военни експерти, ето малко директни данни относно логистиката. Това е за Енигмата. Другите могат само да премислят цифрите.
Преди началото на Операция Багратион през ВСВ, Върховната ставка е наредила на всички видове войски да се доставят по пет боекомплекта. За доставката на един боекомплект са били необходими 1300 (хиляда и триста) железопътни вагона.
Аз съм служил в поделение реактивен дивизион БМ-21. Девет машини по 40 тръби всяка. Тези 40 "гюлета" (така ги наричаха) излитат за 20 секунди. А сега се представете, как се доставят снаряди на 100-1000 и плюс километра така, че да имаш непрекъсната боеготовност, а не да седиш върху камионите с дни, в очакване на боеприпаси. И имайте впредвид, че една ракета със съндъка за транспортиране е кръгло 100кг. Значи, 9х40=360 (36 тона за 20 секунди). Тук не говоря, че Уралите харчат по 40л/100км, не говорим за всичко друго, необходимо за осигуряване нормалната боеготовност на едно поделение. А на полк, а на дивизия, а на армия? Да не говорим за танковете, че там вече е в десетки и стотици тонове.
Да се върнем към БМ-ите. 36 тона е само един боекомплект. 9х360л гориво за всеки са още 3т бензин, не знам колко масло. С тях си върви камион военна работилница, свързочен и разузнавателен взвод, щаб и т.н. Това са още машини, още бензин ... Та представете си, как ще ги боддържате в бойна готовност през 100% от времето на 500км от вас. Защото не забравяйте, имате доставка до там и после празен курс обратно.
Това са 100% факти, не прочетено отнякъде
Така бях един месец до оня ден. За един виц, преписан от друга група. Ето го:
"Видях в телефона на мъжа ми номер с надпис "Безплатен секс". Набрах го и звънна моя телефон. Ще го убия!"
За този виц бях тотален бан 30 дни
Преди началото на Операция Багратион през ВСВ, Върховната ставка е наредила на всички видове войски да се доставят по пет боекомплекта. За доставката на един боекомплект са били необходими 1300 (хиляда и триста) железопътни вагона.
Аз съм служил в поделение реактивен дивизион БМ-21. Девет машини по 40 тръби всяка. Тези 40 "гюлета" (така ги наричаха) излитат за 20 секунди. А сега се представете, как се доставят снаряди на 100-1000 и плюс километра така, че да имаш непрекъсната боеготовност, а не да седиш върху камионите с дни, в очакване на боеприпаси. И имайте впредвид, че една ракета със съндъка за транспортиране е кръгло 100кг. Значи, 9х40=360 (36 тона за 20 секунди). Тук не говоря, че Уралите харчат по 40л/100км, не говорим за всичко друго, необходимо за осигуряване нормалната боеготовност на едно поделение. А на полк, а на дивизия, а на армия? Да не говорим за танковете, че там вече е в десетки и стотици тонове.
Да се върнем към БМ-ите. 36 тона е само един боекомплект. 9х360л гориво за всеки са още 3т бензин, не знам колко масло. С тях си върви камион военна работилница, свързочен и разузнавателен взвод, щаб и т.н. Това са още машини, още бензин ... Та представете си, как ще ги боддържате в бойна готовност през 100% от времето на 500км от вас. Защото не забравяйте, имате доставка до там и после празен курс обратно.
Това са 100% факти, не прочетено отнякъде

streetz написа:Бан е да не можеш да постваш, коментираш и дори да лайкваш.
Така бях един месец до оня ден. За един виц, преписан от друга група. Ето го:
"Видях в телефона на мъжа ми номер с надпис "Безплатен секс". Набрах го и звънна моя телефон. Ще го убия!"
За този виц бях тотален бан 30 дни

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Явно някой не те аресва там и те докладват за всичко.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
я кажи дали е лично мнение?откъдя накъдя дет 'са вика
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
BMW_POWER написа:Понеже тук има много военни експерти, ето малко директни данни относно логистиката...
Всичко това е истина, но съвсем не цялата... Описваш само снабдяването с боеприпаси и ГСМ само на един дивизион само от един род войски. Освен това се доставят още хиляди неща - консумативи и резервни части за машините, храна, вода и облекло, оборудване, личен състав за попълване на загубите... А има и други подразделения и други родове войска. А и логистиката съвсем не е само снабдяване... И обратните курсове не са празни - евакуация на повредена техника, трофейно въоръжение, убити и ранени... И всичко това е при идеални условия. А сега си го представете същото, но в еднометрова кал, взривени мостове и ЖП линии, минирани пътища, нощни засади, летящи дронове, враждебно население и смелчаци с гранатомети зад всеки ъгъл или дърво... Затова тиловото осигуряване на войските е цяла наука, без никакво преувеличение.
И какво искаш да кажеш? Че на руската армия й е трудно в Украйна? Ами то е очевидно. И още по-трудно ще стане, ако напреднат навътре и си разтеглят все повече линиите на снабдяването. Или ако се помотаят още някоя седмица, щото нали се сещаш, че в тази ситуация времето работи за Украйна и против РФ? Обаче като ти е трудно или невъзможно - има решение. Не се навирай там, обръщай назад и се прибирай в Русия, зарежи денацификацията и остави тая проклета Украйна на фашистите...
Ще ви светне на денацификаторите истината по някои военни въпроси, скоро...

Excellent! Steven is my name!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Тук няма връщане на зад и на всички им е ясно.
Върнат ли се на зад край със всичко.
За това сега им е шанса да се появят на световната сцена и да седнат на масата с другият участник в световният ред, след пренебрежително отношение от години.
Просто е, и ние да бяхме американци и ние щяхме да се радваме на господстващо положение. И ние щяхме да се бъркаме във всички въпроси и ние щяхме да казваме какво да става , както и ние щяхме да изискваме незабавно чужди граждани да се явят на екстрадиция в нашата държава за да ги съдим по нашите си закони, както и да забраним на света да търси наши граждани.
За съжаление ние не сме тази държава и виждаме основният закон в света, че правото е на силният.
Според мен Европа се бои от САЩ и поради тази причина всички решения са малко или много наложени.
Да не мислите, че на Европа и се воюва, че иска да се меси в различни конфликти, че въобще иска да се занимава с каквито и да е глупости, различна от търговия, технологии и туризъм (я как се получиха три "Т" та, ще си го запазя
).
Европа се навоюва и не желае повече война. Вече имаме други ценности и други виждания и на всички в ЕС им е ясно, за какво избухна тази война и съм убеден, че никой в ЕС не искаше още преди това да налага някакви постоянни санкции на Русия.
Но за съжаление според мен страха от щатите е голям.
Всичко беше перфектно, докато не почнаха да ръчкат определени елементи ситуацията.
И трябва да се знае друго, Русия е перфектната държава за търговия.
Имат страшно много ресурси, евтина работна ръка и олигарси, които контролират тази работна ръка, а самите олигарси е по-лесно да ги контролира някой.
А не милиони свободно мислещи и действащи индивида, всеки с някакво кранче на някой ресурс и картелни споразумения.
Иначе, в интерес на истината, само 1/5 от света подкрепят санкциите, но все пак медиите нали така представят нещата, че е "целият свят".
Върнат ли се на зад край със всичко.
За това сега им е шанса да се появят на световната сцена и да седнат на масата с другият участник в световният ред, след пренебрежително отношение от години.
Просто е, и ние да бяхме американци и ние щяхме да се радваме на господстващо положение. И ние щяхме да се бъркаме във всички въпроси и ние щяхме да казваме какво да става , както и ние щяхме да изискваме незабавно чужди граждани да се явят на екстрадиция в нашата държава за да ги съдим по нашите си закони, както и да забраним на света да търси наши граждани.
За съжаление ние не сме тази държава и виждаме основният закон в света, че правото е на силният.
Според мен Европа се бои от САЩ и поради тази причина всички решения са малко или много наложени.
Да не мислите, че на Европа и се воюва, че иска да се меси в различни конфликти, че въобще иска да се занимава с каквито и да е глупости, различна от търговия, технологии и туризъм (я как се получиха три "Т" та, ще си го запазя

Европа се навоюва и не желае повече война. Вече имаме други ценности и други виждания и на всички в ЕС им е ясно, за какво избухна тази война и съм убеден, че никой в ЕС не искаше още преди това да налага някакви постоянни санкции на Русия.
Но за съжаление според мен страха от щатите е голям.
Всичко беше перфектно, докато не почнаха да ръчкат определени елементи ситуацията.
И трябва да се знае друго, Русия е перфектната държава за търговия.
Имат страшно много ресурси, евтина работна ръка и олигарси, които контролират тази работна ръка, а самите олигарси е по-лесно да ги контролира някой.
А не милиони свободно мислещи и действащи индивида, всеки с някакво кранче на някой ресурс и картелни споразумения.
Иначе, в интерес на истината, само 1/5 от света подкрепят санкциите, но все пак медиите нали така представят нещата, че е "целият свят".
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е.Димитров написа:И трябва да се знае друго, Русия е перфектната държава за търговия.
В САЩ вадиш пачката и бизнеса започва без значение кой си и какъв си. В Русия, тва човек на този, тва препоръки от онзи, тва рекет за еди си кой... айде стига. Тва е отразено и в нашето общество. И до ден днешен има бизнеси дето трябва едва ли не да им се молиш да ти вземат парите. При западняците такива простотии няма.
Последна промяна steeN на 13 Мар 2022, 22:45, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Е.Димитров написа:И трябва да се знае друго, Русия е перфектната държава за търговия.
В САЩ вадиш пачката и бизнеса започва без значение кой си и какъв си. В Русия, тва човек на този, тва препоръки от онзи, тва рекет за еди си кой... айде стига. Тва е отразено и в нашето общество. И до ден днешен има бизнеси дето трябва едва ли не да им се молиш да ти вземат парите. При западняците такива простотии няма.
Но там вадиш пачката, а в Русия ще извадиш банкнота от тази пачка.
Та има разлика мисля.
Иначе, и мен много ме е учудвало, специално на нашата географска ширина, едва ли не трябва да се молиш да бъдеш обслужен.
Но го отдавам на манталитета. Гледам и тука, някой си купил кола "нов внос" малко по-така модел и вече се смята за богаташ с претенции за аристократ.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Дано някога наистина стане държава с "милиони свободно мислещи и действащи индивида". Ще е по-добре за целия регион. Тогава няма да има нужда да убеждават някой да им става "буфер" със сила, а напротив, ще се натискат сами.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
За военна логистика англоговорящите могат да прочетат за операция red ball express.
Хм,хм...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, вие оперирате с някакви странни морално - етични категории, при това съвсем... фриволно, бих казал. Намесвате евреи, нацисти, американци, бандеровци, наркомани, фашисти, скоро очаквам и извънземните да се намесят в конфликта. Аз ви казвам (вече казах) как стои ситуацията СПОРЕД МЕН ОТ ВОЕННА ГЛЕДНА ТОЧКА. Кой е крив и кой е прав, кой е добър или лош, кой какво казал или си помислил, разни ретроспекции какво някога било станало или не е станало, пропагандни дивотии за учениците от 8-ми клас и световни конспирации за след третата ракия... вие си ги обсъждайте щом ви кефи, но никакво отношение към военната ситуация в Украйна нямат.
Путин няма печеливш ход, дори и чисто теоретично. Ръцете му вече са в кръв до лактите и никой няма да преговаря с него. Единственият му достоен изход е да се извини на цялото човечество и да се застреля, но явно няма топки за това. Затова краят му ще бъде жалък.
Путин няма печеливш ход, дори и чисто теоретично. Ръцете му вече са в кръв до лактите и никой няма да преговаря с него. Единственият му достоен изход е да се извини на цялото човечество и да се застреля, но явно няма топки за това. Затова краят му ще бъде жалък.
Excellent! Steven is my name!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Не вярвах, че западните медии ще се окажат такова лайно..без извинение...все едно живеем в комунизма.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Така така, глупавите руснаци взели та ударили без да искат базата на наемниците в Украйна
Американците пишат, че от 200 човека 170 "размислили" и решили да се върнат
Иначе излизат снимки на бразилци как се радват, че са сред оцелелите. Другата весела новина е как деморализираната и губеща руска армия е възложила на чеченците влизането в Киев. Кадиров лично пристигнал за веселбата и казал човекО - Имаме ли приказ, действаме!
От другата страна на земята Китай заявил на САЩ, хич да се не меси в техните отношения с Тайван и естественото обединение щото нале ше се скарат
Простите сърбета и те некви автошествия правят с руски знамена ма ние си ги знаем, че са прости! Въобще радвам се, че принадлежа към толкова умен и находчив народ като българския с доказан мъдеър поглед в бъдещето! Винаги ама винаги сме в правилната посока!

От другата страна на земята Китай заявил на САЩ, хич да се не меси в техните отношения с Тайван и естественото обединение щото нале ше се скарат

Простите сърбета и те некви автошествия правят с руски знамена ма ние си ги знаем, че са прости! Въобще радвам се, че принадлежа към толкова умен и находчив народ като българския с доказан мъдеър поглед в бъдещето! Винаги ама винаги сме в правилната посока!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост