Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от BMW_POWER » 12 Мар 2022, 23:01

drago_pavlov написа:
BMW_POWER написа:
drago_pavlov написа:...имал съм кандидат за работа, за офис позиция, който дойде на интервю по чехли ...

Иначе казано, тук си малко в "По вида посрещат ...".

Не го разбирай като критика :OT:

Човекът кандидатства за търговец, който ще продава B2B, не сладолед на плажа... Очаква се да обслужва клиенти с 5+ млн годишен оборот и ми идва по чехли на интервюто?

Трудно е да се каже, в Европа има друг дрес код. Аз съдя за хората по постиженията им, не по вида им. Ако е доказан (като постигнати резултати в друга фирма) и продава хладилници на ескимоси, кожуси на араби и позиви на полицаи, хич не бих се и впечатлил от вида му. Аз лично съм се нагледал на "костюмари", които нямат никакво друго какво да покажат.
Това си е мое мнение все пак.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Мар 2022, 23:06

За търговец Б2Б е важно как изглежда, облечен, обувки, кола....и как говори!
Аз съм такъв търговец и усещам когато спреш пред завода Мерцедес или БМВ, или Фиат :mhihi:
С Мерцедес портала сам се отваря :ok:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2022, 0:12

drago_pavlov написа:
bum_bum написа:
drago_pavlov написа:
bum_bum написа:
sub_eleven написа:drago.pavlov го провокира.
И после писка и подава оплаквания към модераторите.

Да му ръкопляскам ли?

Забелязал съм и друг път- провокираш и после пускаш сигнали към модераторите, когато ти сипят. Не ми изглежда много мъжко като поведение.

Правилно си забелязал :lol:
По-мъжко ли е да се почва с обидите като свършат аргументите?

Ми не знам.. кажи му и ти едно "да та иба в газа" и по живо по здраво..доклади, глупости.. :mhihi:

Top Gun Maverick написа:Като се замисля какви епитети съм виждал във форума, някои и към мен... местим. Да не сме г-ци все пак, ощипани при това.

А виждал ли си цялата страница на "Извън темата" в теми с псувни по свой адрес. Щото аз съм :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 13 Мар 2022, 9:35

drago.pavlov написа:По-мъжко ли е да се почва с обидите като свършат аргументите?

Колкото и да не ти се вярва е по-мъжко от това да докладваш анонимно и да издействаш наказания по методите на държавна сигурност. Поне напиши "Докладвам те!", а не с лисичи изпълнения с идея ако може да не черпиш негативи от действията си.

п.п съвет е, не заяждане, но прави каквото си искаш, едва ли ще се промениш.

п.п2 и само да ти напомня, наскоро като се опита да ме засегнеш, че Путков бил успял за една година повече отколкото аз за цял живот?! И това, при положение, че за мен знаеш единствено името ми и това къде имам един гараж собственост в София??? Но не било лично подчерта?! И тогава ли бяха свършили "аргументите"? :winky: Можеше да защитиш Плевнелиев и Петков с аргументи, нали?

...

По другата тема с дрес кода, голям процент от времето се разнасям неглиже. Имам наблюдения над предразсъдъците и комплексите и на двата лагера. Аз лично нямам предразсъдъци спрямо кой как се облича, но все пак си има някаква граница относно дрехите и хигиената, особено за някои професии.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 13 Мар 2022, 10:46

Джорданката е мега пич и заслужава пожизнен имунитет! Никога не съм чел нещо мега агресивно и просташко от него. Дори, ако обижда си го прави през Гугъл :mhihi: Сериозно, да го баннете в тази ситуация на война и криза за олио и да не може човека да си напише мнението е все едно да го осакатите! Така че, осъзнайте се!
По темата, забелязвам че битките по Кауфланя продължават. Ма и тия немци са много перверзни мамето им деева. Знаят, че има предпоставки за истерия, нарочно си пускат промоцийката точно в този момент и гледат шоу! Сега следват брашното и захарта. Много весели времена ни очакват :smoke:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 13 Мар 2022, 11:07

Хич не ги бърка шоуто тях, пускат ти прИмоцията, юрват се 300 души в 7 сутринта, вземат малко олио и неща за още 50-60лв и кафланя кърти оборот.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2022, 13:35

В знак на солидарност към Джордана си слагам подпис в негова подкрепа. :mhihi: Този форум не е същия без него.

По темата, вярно се чудя и аз сега захарта кога ще скочи, далеч е правенето на вино от масовия човек. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 13 Мар 2022, 18:02

drifty написа:Хич не ги бърка шоуто тях, пускат ти прИмоцията, юрват се 300 души в 7 сутринта, вземат малко олио и неща за още 50-60лв и кафланя кърти оборот.

Аз минах вчера през Кауфланя по някое време и точно това се случи, даже и олиото от 5лв изкупуваха :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Мар 2022, 18:34

cena?
Малиии, 3.38 премиум дизелО на Шел, зареждам и плача :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 13 Мар 2022, 18:52

Bogat-Beden написа:cena?
Малиии, 3.38 премиум дизелО на Шел, зареждам и плача :lol:

Ще плачеш - като не хвърли зелето и да напълниш бидонЯ на 2,60 :)

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Мар 2022, 18:54

А представяш ли си да имах камион за мляко?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 13 Мар 2022, 18:57

Bogat-Beden написа:А представяш ли си да имах камион за мляко?

Шегуваме се, но оня с камиона с млякото е една хилка напред за 10 дни - това са си 300 кила био банани за закуска :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 13 Мар 2022, 19:01

STEVAL написа:

Шегуваме се, но оня с камиона с млякото е една хилка напред за 10 дни - това са си 300 кила био банани за закуска :)

То каквото и да си купиш, все ще си напред, въпросът е до каква степен би се разделил със спестяванията си? Знае ли се какво може да се случи?!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Мар 2022, 19:11

STEVAL написа:

Дано не го мислиш сериозно, взели са му лиценза, това е най-малкото за тоя примат..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Мар 2022, 20:15

В момента, каквото и да купиш може да се счита за инвестиция.
Всичко поскътва ако не всеки ден, то всеки месец.
Сега друг е въпроса как си плащат данъците някой търговци, които задържат евтината стока, докато чакат производителя да им каже новата цена. Понеже сме в България, сигурен съм, че плащат всичко до стотинка!
Иначе тънка сметка , старата цена + новата цена - данък печалба.

Но иначе, това е нормална практика на всякъде.
Като почнем от петрола, миналата година петрола даже беше почти без пари, но тука викаха, че са купили на старите цени и за това цените са такива и не падаха цените доста време.
После цените на петрола скочиха и моменталически цените на горивата скочиха.

За манталитета на хората при интервюта- факт!
Масово не знаят за какво кандидатстват, нямат култура на общуване и тн.
Но пък много зависи и за колко пари кандидатстват.
Ако за заплата 1000-1200 чисто , не очаквате да дойде някакъв лорд и гуру в някоя област.
Пък съм и забелязал, че собствениците на фирми искат човек да има собствено мислене, ама не иска да мисли сам. Парадокс, ама е така.,
За комунистите.
Да почнем от там, че стотинката си е чист комунист и въобще много хора, да не кажа почти всички са с мислене на комунист, но в идеалният прочит.
Хубаво е, да прочетете какво е определението "комунизъм", а не да праскате телевизионна риторика.
Ето лек цитат:
"Комунизъм (от латински: commùnis, „общ“, „обществен“) е социално и политическо движение, поставящо си за цел създаването на безкласово общество, основано на общата собственост на средствата за производство, свободен достъп до предметите за потребление, премахване на наемния труд и на държавата.,
Комунизмът е етап от историческото развитие, който възниква като неизбежен резултат от развитието на производителните сили, предизвикващо свръхизобилие на материално богатство и даващо възможност за разпределение, основано на нуждите („от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите“), и за обществени отношения, базирани на свободното сдружаване на индивидите, което предполага „отмирането на държавата“ като инструмент на политическата принуда.

Та такива ми ти работи

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата