Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Войната започна ...

Мнение от Сондьора » 12 Мар 2022, 23:46

Божурище е било включено, като виждат , че идва го изключват...ракета като изгуби цел не се взривява. За Г.Баня ракетата.

За това и в Украйна има много забити в асфалта или влезли в къщи..но без детонация.

Охраняваме бункера с планшетистите, до ракетните в божура..от там го знам.
Последна промяна Сондьора на 12 Мар 2022, 23:50, променена общо 1 път

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 12 Мар 2022, 23:49

Предполагам, че си прав за ПВО, и все пак нали има наземни радари, Юрофайтъри във въздуха. Изглежда като голям пропуск.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 12 Мар 2022, 23:54

carmanf1 написа:
И пак казвам, никой никого не е убил или агресирал в Украйна.
Да, имали проблеми в Донбас и Луганск. Може би, не съм запознат. Защо обаче братушките трепят наред из цяла Украйна?

WTF? За не запознат се изказваш доста категорично.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 13 Мар 2022, 0:05

Grozdanoff написа:
BMW_POWER написа:
carmanf1 написа:
BMW_POWER написа:
carmanf1 написа:И в крайна сметка, САЩ до момента не са убили нито 1 човек в Украйна, другите го правят и то по най-изродския начин.

Не мога да разбера какви са тия хора, които трепят наред мирно население.

Значи ти си по-слаб от съседа ти. Аз ти давам пистолет, ти го гърмиш и аз съм чист?

За мирното население съм съгласен. Ама те от осем години не спряха.

Не мога да разбера тая логика.
Утре идва съседа ти, гърми ти цялото семейство и къща и всичко,
и ти казва, сори ама ти ме предизвика. Ти си си виновен. Аз съм чист.

Понеже не разбираш логиката, ще ти я кажа по друг начин. Аз бия децата ти, ти идваш у нас и пребиваш мен. В случая ти си агресор, така ли?

мисля, че и това ще му сложно, за да го разбере...

Може би не съм дорасъл и ми е сложно да разбера,
затова обясни ми моля те, за да разбера, ако някой дойде у вас и ти изтрепе семейството, просто Ей така,
как би се почувствал и какво би направил?

Уча се просто и желая да почерпя опит от умните хора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 13 Мар 2022, 0:12

nickstorm написа:
carmanf1 написа:
И пак казвам, никой никого не е убил или агресирал в Украйна.
Да, имали проблеми в Донбас и Луганск. Може би, не съм запознат. Защо обаче братушките трепят наред из цяла Украйна?

WTF? За не запознат се изказваш доста категорично.

Може би не си прочел цялото ми мнение или си изтрил нещо "неволно" и цитираш не пълно мнение.
Ето го цялото, заедно с това, което си пропуснал неволно:

carmanf1 написа:И пак казвам, никой никого не е убил или агресирал в Украйна. Нито НАТО, нито САЩ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 13 Мар 2022, 0:50

steeN написа:
Grozdanoff написа:нещо си как съм щял да изнасиля икономиката

В това дето си написал има толкова неверни неща, че просто не знам от къде да започна. Намери къде съм казал, че искам да спрем да купуваме преди да има алтернатива? Или пък изобщо да спрем изцяло. Напротив преди инвазията дори убеждавах Сондьора, че докато си плащаме нищо няма да ни спират руснаците... а и не само. Преди тва и други са плашили как руснаците ТЕ ЩЕ НИ СПРАТ доставките щото не сме послушни.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Хайде моля те, ако наистина ще водим някаква форумна дискусия, цитирай ми целите мнения и отговаряй на въпросите, които съм поставил в тях. иначе просто няма смисъл! Не ме карай аз да пиша със стила на това твое мнение!

steeN написа:Т.е. ти не си готов да страдаш малко за да има една по-независима България, която не може да я изнудват толкова лесно. Толкова е акъла? Готов си да се поробиш за евтин бензин? Малко не се усещате май. Това, че сме малоумници и го правим сега, когато е вече късно, а не когато е трябвало... ама ако русифилите както се наричате така клякате при най-малката трудност... това ли ви е партиотизма? И после се подигравате на западняците кви джендъри били... Забавно.

Евала! Ние ще "страдаме малко", а ти през това време живей с идеологията, че САЩ ни оправя!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Мар 2022, 1:15

sme666ko написа:Предполагам, че си прав за ПВО, и все пак нали има наземни радари, Юрофайтъри във въздуха. Изглежда като голям пропуск.

Матиас Рус прелетя цяла Европа посред бял ден с 200км/ч и пак не го видяха... Би трябвало да летят глави за това.

Сондьора написа:Божурище е било включено, като виждат , че идва го изключват...ракета като изгуби цел не се взривява. За Г.Баня ракетата.

За това и в Украйна има много забити в асфалта или влезли в къщи..но без детонация.

Охраняваме бункера с планшетистите, до ракетните в божура..от там го знам.

Възможно е, не знам. Едно време ходехме да летим на с. Расник. От високото, където е манастирчето Св. Апостол Петър и Павел, като погледнеш към София, някъде около Банкя на един от хълмовете се виждаше РЛС. Нямам идея, как се казва точно. Моше и към нея да е ръгнала и после в Горна Баня.
Божа работа, поне се размина без жертви.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 13 Мар 2022, 1:19

Стинката си криви душата в момента, убеждаваше след операцията в Украйна , че няма проблем друг да прави доставките ;) , при положение че сме 99% зависими от горива...
Та той винаги си нагажда приказките...ама си го знаем.

Беше пуснал и че след САЩ веднага УК, ще спре доставките...ще спрат, ама уж към края на годината. А ЕС официално каза, че може да загърби руските доставки до 5г... :mhihi:

Би трябвало тая година да изтича договора с Газпром..ще видим алтернативите. Така приключи спора...

А и междудругото, Европа си играе играта, знае, че ще бъде труп и бана за доставки важи само за договори с компании в Русия..регистрирани руски в Европа не хваща бана, що ли :winky:

А и младежите да се образоват, да вземат да четат нещо различно от фейса и западна свободна мас медия...руската и да гледат, там нищо не казват по дифолт.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Мар 2022, 1:34

Сонда, аз не съм много вътре по корабоплаването, ама имам въпрос. Един пожар на такъв танкер и евентуален взрив, на колко тротилов еквивалент ще дойде това чудо? Ето така на теория (защото въпросът не е "дали", а "кога"), ако думне на пристанището в Ротердам, в какъв радиус ще стане гола поляна?

Говорим за инцидент, а не за някой, дето е с кофти диагноза или за друг, хукнал на среща с девственици :OT:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 13 Мар 2022, 1:38

Сондьора написа:Стинката си криви душата в момента, убеждаваше след операцията в Украйна , че няма проблем друг да прави доставките ;) , при положение че сме 99% зависими от горива...
Та той винаги си нагажда приказките...ама си го знаем.

Беше пуснал и че след САЩ веднага УК, ще спре доставките...ще спрат, ама уж към края на годината. А ЕС официално каза, че може да загърби руските доставки до 5г... :mhihi:

Би трябвало тая година да изтича договора с Газпром..ще видим алтернативите. Така приключи спора...

А и междудругото, Европа си играе играта, знае, че ще бъде труп и бана за доставки важи само за договори с компании в Русия..регистрирани руски в Европа не хваща бана, що ли :winky:

А и младежите да се образоват, да вземат да четат нещо различно от фейса и западна свободна мас медия...руската и да гледат, там нищо не казват по дифолт.

Освен това, което се случва- допълнително ме напряга настроението на определена група мои сънародници тип: "не е важно, че ще ни се е*бе майката, по-важно е ако може да е*бем мамата на руснаците"... Един мъдър човек, когото познавам, и които не пожела да коментира случващото се, ми каза: "обикновенния човек може да си даде някаква относително обективна оценка, за това какво се случва, тогава и само тогава, когато е прочел новините, и официалните становища и на двете страни от конфликта!"

"Пусть он землю бережёт родную, а любовь Катюша сбережёт" Наполеон и Хитлер не са успели да превземат Русия, джендарската мощ на НАТО далеч не е толкова страховита, спрямо изброените за времето си... Съжелявам, ако разочаровам някого, с това...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 13 Мар 2022, 1:44

BMW_POWER написа:Сонда, аз не съм много вътре по корабоплаването, ама имам въпрос. Един пожар на такъв танкер и евентуален взрив, на колко тротилов еквивалент ще дойде това чудо? Ето така на теория (защото въпросът не е "дали", а "кога"), ако думне на пристанището в Ротердам, в какъв радиус ще стане гола поляна?

Говорим за инцидент, а не за някой, дето е с кофти диагноза или за друг, хукнал на среща с девственици :OT:

Изображение

Много зависи, има танкери носещи по 40000 тона товар, има и по 300 000. Незнам под какво налягане са цистерните, някои трябва да го сметне, но не мисля, че ще е някаква супер опустошителна сила, със сигурност не бих искал да съм в радиус от 1км!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Мар 2022, 1:46

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 13 Мар 2022, 1:52

Повер, незнам...надали без помощ, може да думне както описваш. Но като капацитет е ташак...само на БГ и тряят 20бр, за транзита през бг да не говорим, подаването тряя да е непрекъснато....а цената им е хубава та хубава.
Също така, капацитети на газопроводите са купени от руснаците...ще национализираме ли кво ще правим?

А и да не забравяме, че сме най-богатата държава в ЕС..и за нас това не е никакъв проблем, да си доставяме газ с кораби.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 13 Мар 2022, 2:17

:mhihi: Интересни събития от преди малко: https://t.me/donfarsh/2657 , https://t.me/newsroom_now/1900 Неее, това не е при укрите. :mhihi: Изстреляни са 6 ракети Fateh-110 от Иран - по военната база на краварите (споменават и посолството им) Ербил в Ирак. Някъде пишат че било по щаб на израелците( Мосад) там. И моментално ми минава мисълта за цената на петрола утре или понеделник...и Бидоня какви "бисери" ще изрече. :mhihi:
P.S За 12, а не 6 вече споменават.
Последна промяна nikola59 на 13 Мар 2022, 3:02, променена общо 3 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Войната започна ...

Мнение от steeN » 13 Мар 2022, 2:21

Grozdanoff написа:...

Ясно, разбрах. Ще продължаваш да ми copy/paste общи прикакзки.

Сондьрката и той си ги наглася както му падне. За англичаните още в началото казаха, че ще отнеме месеци да спрат... щото в същност той го постна за САЩ и просто му казах, че е реверанс към Европа за да има повече руски петрол за нея :mhihi: което някакси си го разшифровал че нещо ще спира. Нищо свикнал съм му, видя се че мечтата му е руснаците да ни спрат нещо още от преди конфликта... и все му се иска да съм писал нещо дето не съм... явно и на теб, дето ако съм имал властта, съм щял да спирам, успокой се малко... стана бензина малко по-скъп, нищо не е спряно и се видя кой ревна веднага. Другия пък веднага как щели да "думне на пристанището"... към тероризъм ли призовава или какво? И той не е наясно май.

Re: Цените на горивата
Мнение от steeN » Вто, 08/Мар/2022, 20:07

Това в същност е реверанс към Европа. Вкл. и англичаните ще го направят.
Така ще има повече руски петрол на пазара за ЕС. (ЕС няма да спрат да позлват руски петрол)

:kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна steeN на 13 Мар 2022, 3:36, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата