Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Икономическата криза 2020-2022
Ами то какво излиза на практика
? Ние отдавна сме 'построили комунизма'
! Какъв е смисъла да спестяваме/инвестираме, като и така ни излиза сметката, та даже харчим за ненужни неща! Живеем почти по американски (начин имам предвид)... Защо да емигрираме? Тук е истината...!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Това си е самата истина. Не знам дали има статистика, но процентът на хора с кредити, си мисля, че ще е доста сериозен. Направо сме си западноевропейци, даже американци.
Аз си признавам, колата може да се каже, че ми е порок. Пусто хоби, ама какво да направя, разтапям се като чуя звука на шестака. Не, че не ми върши чудесна работа, най-близките ми приятели, с които се виждаме сравнително често, живеят в градчета около Търново и вечер единствения начин да стигна до там е такси, автобуси няма. Пък и имаме къща в съседно градче и лятото съм все там и мъкна разни неща напред назад, та си е необохдимост, но и предишната астра ми вършеше същата работа на доста по-ниска цена ежемесечно. Минус точки за финансова култура и плюс точки за удоволствие от шофирането.
Поне не пуша, пия рядко и не си купувам ненужни неща на изплащане, но си имам пропуски по отношение на управление на финанси и съм си заложил идните години да ги позапълня.
Аз си признавам, колата може да се каже, че ми е порок. Пусто хоби, ама какво да направя, разтапям се като чуя звука на шестака. Не, че не ми върши чудесна работа, най-близките ми приятели, с които се виждаме сравнително често, живеят в градчета около Търново и вечер единствения начин да стигна до там е такси, автобуси няма. Пък и имаме къща в съседно градче и лятото съм все там и мъкна разни неща напред назад, та си е необохдимост, но и предишната астра ми вършеше същата работа на доста по-ниска цена ежемесечно. Минус точки за финансова култура и плюс точки за удоволствие от шофирането.
Поне не пуша, пия рядко и не си купувам ненужни неща на изплащане, но си имам пропуски по отношение на управление на финанси и съм си заложил идните години да ги позапълня.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
drago_pavlov написа:bum_bum написа:И после писка и подава оплаквания към модераторите.sub_eleven написа:drago.pavlov го провокира.
Да му ръкопляскам ли?
Забелязал съм и друг път- провокираш и после пускаш сигнали към модераторите, когато ти сипят. Не ми изглежда много мъжко като поведение.
Ясно е, че никога няма да има тема в която да не се мерят пишки и да няма обиди ама гледайте малко по-отгоре на тия неща.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
bum_bum написа:Забелязал съм и друг път- провокираш и после пускаш сигнали към модераторите, когато ти сипят. Не ми изглежда много мъжко като поведение.
Доста долно ако е така. Не бих се учудил и мен да е докладвал наскоро като почивах една седмица.
Честно казано не съм видял някакво негово участие в тема, без да влезе рязко и да се заяде с някой. Не знам разсейва ли се, разтоварва ли се по този начин? Запознавали сме се и сме имали взаимоотношения извън форума и не ми е оставял впечатление да е такъв човек. Но явно във форума сме различни.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз не съм докладвал. Не съм толкова обидчив. Единствения който помня да съм докладвал е когато някой беше пуснал някакъв труп в ковид темата или нещо такова... и то да се изтрие снимката конкретно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bum_bum написа:drago_pavlov написа:bum_bum написа:И после писка и подава оплаквания към модераторите.sub_eleven написа:drago.pavlov го провокира.
Да му ръкопляскам ли?
Забелязал съм и друг път- провокираш и после пускаш сигнали към модераторите, когато ти сипят. Не ми изглежда много мъжко като поведение.
Правилно си забелязал

По-мъжко ли е да се почва с обидите като свършат аргументите?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:...имал съм кандидат за работа, за офис позиция, който дойде на интервю по чехли ...
Какво значение има, ако реално е иделаният кандидат? Ние зимата ходим в офиса по чорапи (писах в заключената тема, да не я отваряме пак). Имахме една рецепционистка, която беше уникален шемет, с винаги различни чорапи и пердашеше така. Но бачкаше за петима. Още ме е яд, че се махна.
Не знам, как се ходи на изпит в Университет сега. Едно време в тъмните години си беше като на модно ревю. Костюми, вратовръзки. Имахме един идиот в Икономическия, който изгони колежка, понеже беше дошла в костюм с пантатлон. Нокога не бил имал такъв случай. Но познавам човек, който се яви на изпит по философия с хавайка, къси панталони и джапанки на босо. И изкара 6. Професорът му не можеше да направи нищо, защото знаеше, че дори пред комисия този човек пак ще изкара 6.
Иначе казано, тук си малко в "По вида посрещат ...".
Не го разбирай като критика

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И с какво толкова е обидил Джордана пък? Аз чак не го вярвам, поглеждайки назад през годините начина му на общуване. В смисъл не вярвам да е било нещо нецензурно, а да е спрян за друго...струва ми се прекалено. Все пак някаква свобода трябва да има, иначе скоро няма да остане много народ тук.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Top Gun Maverick написа:И с какво толкова е обидил Джордана пък? Аз чак не го вярвам, поглеждайки назад през годините начина му на общуване. В смисъл не вярвам да е било нещо нецензурно, а да е спрян за друго...струва ми се прекалено. Все пак някаква свобода трябва да има, иначе скоро няма да остане много народ тук.
Ядосал е Горския и в модераторският форум са го обсъдили. Бъди сигурен

- sub_eleven
- ентусиаст
-
steeN написа:Аз не съм докладвал. Не съм толкова обидчив.
Знам, че не си ти. То не беше и конкретна обида това, че да се обиждаш.
Като стана на въпрос, който и да го е направил(докладвал), нека знае, че ми е накривил калпака. Преместих си го от единия крачол в другия.
Колкото до модераторите и администраторите, вършат си работата, на тях не се сърдя. Аз съм виновен реално, защото наруших добрия тон, затова си и изтърпях наказанието.
Последна промяна sub_eleven на 12 Мар 2022, 22:05, променена общо 1 път
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Кой е горският бе?
За мен когато се наказва някой, трябва да се цитират постовете му в специална тема. Едно време когато имах време във футболен форум като бях част от екипа така правехме. Иначе не е особено прозрачно и може да се злоупотребява. Не казвам, че в случая е така защото не знам най-малкото, но с прозрачността ще се избегнат и тия въпроси кой за какво, както и съмненията при наказване на точно такива потребители като Джордана, които не си служат с цинизми.
По темата, днес в таксито само за случки с олио говорят, не за война.
От слушане на цялата простотия, която е била, пак не смея да а търся кадри в нета. От всичките ми клиенти само една циганка отиде за олио харчейки 5-6 лв. с пазарлъците си, за да иде и да види, че в 10:00 е свършило у Кауфландия. Всички други само се смееха цял ден, значи има напредък. 

За мен когато се наказва някой, трябва да се цитират постовете му в специална тема. Едно време когато имах време във футболен форум като бях част от екипа така правехме. Иначе не е особено прозрачно и може да се злоупотребява. Не казвам, че в случая е така защото не знам най-малкото, но с прозрачността ще се избегнат и тия въпроси кой за какво, както и съмненията при наказване на точно такива потребители като Джордана, които не си служат с цинизми.
По темата, днес в таксито само за случки с олио говорят, не за война.

Последна промяна Top Gun Maverick на 12 Мар 2022, 22:08, променена общо 1 път

- sub_eleven
- ентусиаст
-
За мен колкото е виновен Джордана, толкова и Драго, нищо особено не беше отговорил. Нещо за мозъчните клетки на Драго.
Като видях, че е отстранен, скролнах да видя дали и Драго е, но не беше.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
drifty написа:Това си е самата истина. Не знам дали има статистика, но процентът на хора с кредити, си мисля, че ще е доста сериозен. Направо сме си западноевропейци, даже американци.
Имай предвид, че много от раздаващите акъл за финансовата култура из форума нямат заделен лев да купят дори нова пералня на жена си, ако случайно се скапе старата.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
sub_eleven написа:За мен колкото е виновен Джордана, толкова и Драго, нищо особено не беше отговорил. Нещо за мозъчните клетки на Драго.
Уаууууу, докладван и отстранен е за това? Не вярвам. Ако е вярно наистина си плаче за подобна тема този форум. Като се замисля какви епитети съм виждал във форума, някои и към мен... местим. Да не сме г-ци все пак, ощипани при това.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_POWER написа:drago_pavlov написа:...имал съм кандидат за работа, за офис позиция, който дойде на интервю по чехли ...
Иначе казано, тук си малко в "По вида посрещат ...".
Не го разбирай като критика
Човекът кандидатства за търговец, който ще продава B2B, не сладолед на плажа... Очаква се да обслужва клиенти с 5+ млн годишен оборот и ми идва по чехли на интервюто?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.