Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Войната започна ...

Мнение от TheDriver » 10 Мар 2022, 15:44

Бъркате сериозно с това профилиране.

Имам колеги приятели, познати и т.н. които са образовани, работеши здраво, а в някой случаи дори на световно ниво в сферата си и въпреки това върло подкрепят Русия. Някой от тях имат носталгия по времето на соца, други не.
Да, голямата част от въпросната група вероятно са както ги описвате, но има и една друга маса хора които не са "дегенерати" и споделят същите убеждения.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Мар 2022, 15:47

ekalchev написа:Какво ли четат, че да стигнат до извода, че да избиваш цивилно население на суверенна държава е ок за да постигнеш геополитическите си цели

Чели са Times и са гледали CNN.
Като хвърлят две атомни бомби върху нищо не подозиращи цивилни, може пак да се включиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 10 Мар 2022, 15:53

TheDriver написа:Бъркате сериозно с това профилиране.

Имам колеги приятели, познати и т.н. които са образовани, работеши здраво, а в някой случаи дори на световно ниво в сферата си и въпреки това върло подкрепят Русия. Някой от тях имат носталгия по времето на соца, други не.
Да, голямата част от въпросната група вероятно са както ги описвате, но има и една друга маса хора които не са "дегенерати" и споделят същите убеждения.

Допускам че е напълно е възможно да има такива хора но не съм ги срещал. Имам една колежка, която е много обичаше русия но заради културата и писателите на русия, хубавите градове и т.н., обаче като видя какво стана в Украйна, яко храни руските фашисти сега. Така че има разлика да харесваш русия заради путин и заради положителното влияние в на културата им по света.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Мар 2022, 16:02

ekalchev написа: Така че има разлика да харесваш русия заради путин и заради положителното влияние в на културата им по света.

Това русофилите не го разбират...
Аз също харесвам Русия в определени аспекти, говоря руски, слушам руска музика, ходил съм там над 15 пъти.
Но като започна да храня политиката им и/или лилипута и веднага ме обявяват за фен на Сащ. Дори не за русофоб, а директно за фен на другия отбор :mhihi:
Ама с две мозъчни клетки толкова - няма по средата, или обичаш всичко или мразиш всичко...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 10 Мар 2022, 16:30

Не говоря за такива хора.

Точно за русофили говоря, които биха спорили с теб на тема политика, военно дело и т.н. заставайки зад Русия, Путин, СССР и прочие.

Не са единици, поне около мен. :dunno:

На прима виста около мен - Архитект, който паралелно знае и два програмни езика; специалист в конкретна част от киберсигурност сферата, който е на световно ниво в неговото нещо; бакалавър Топлоенергетика и Ядрена енергетика от ТУ + една дузина магистратури пак от там; собственик на бензиностанция :smoke: .
Все хора със сериозни професии и много сериозни доходи. Доходи, които парадоксално са обвързани със западни фирми или клиенти.....само този с бензиностанцията не е така :mhihi:

Трябва да отбележа обаче, че жени русофилки около мен няма. Все са мъже :mhihi:

П.С. Аз го играя неутрален и опитвам да порязвам изхвърлянията и от двете страни съответно съм порицаван винаги като предател. :mhihi:

Примерно, върви спор за танкове и броня. Аз давам мнението си, че СССР/Русия са лидерите по отношение на инвоациите в сферата и имат множество успешни конструкции. - Русофилите веднага ме ползват като потвърждение за думите си :mhihi: "Той е неутрален и виж какво казва".
Следва спор за самолети и аз заявявам, че в това отношение СССР/Русия е догонваща винаги с някой малки изключение... Русофилите: "Предател! До преди малко беше на наша страна!". :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Мар 2022, 16:45

TheDriver написа:Все хора със сериозни професии и много сериозни доходи. Доходи, които парадоксално са обвързани със западни фирми или клиенти.....само този с бензиностанцията не е така :mhihi:

Трябва да отбележа обаче, че жени русофилки около мен няма. Все са мъже :mhihi:

Много често харесващите Путин също харесват Бойко, Ердоган и сие "мъжкари" дето действат със силна ръка.
А това обикновено е свързано с някакъв комплекс и няма общо с образование и доходи. Я малка пишк@, я непокорна жена/деца, я кофти шеф...
Такива хора обикновено животът им го е нацепил в определен аспект (или няколко) и обичат да се радват на силния, който мачка останалите.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Мар 2022, 17:01

Според мен, ако Русия нямаха толкова много ядрени оръжия, нямаше сега да са там, където са. Както и за американците казват, че долара е подкрепен от самолетоносачи :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 10 Мар 2022, 17:38

mr_petroff написа:Гледам , че има колеги които не ги бърка цената на горивата ,щели да си плащат , ама санкции да има . Мислят си ,че като карат 200 км. на месец няма да им се отрази на джоба . Чак не вярвам , че някой наистина си го мисли .Такава центруфуга ни чака , че цените на горивата и др . енергоносители ще са блед спомен откъде тръгва всичко. Това със санкциите ми прилича на ''барабар Петко с мъжете"... Е сега от счетоводството ми казаха , че за февруари имам 1050 лв. повече гориво от февруари миналата година за същите километри :mhihi: Вместо да си ги сложа на гъза дето се вика , аз спонсорирам руската икономика , щото някой се надупил на ЕС ли на сащ ли и аз не знам...Подкрепяйте санкциите , ама скоро да не ядете хляб и лютеница / на промоция /. :mhihi:
Българио, за тебе те умряха.. ала напразно!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Мар 2022, 17:56

Путин е наистина авторитарен, но е най-оптималната (няма да казвам най-добра) алтернатива за управление на Русия.
Тези хора, на този етап от общественото си развитие не са за "демокрация" (това вече видяхме как и доколко работи, но най-условно казано в "западен стил")
То дори ние, които сме малък народ, също в мнозинството си не сме узряли за демокрация (не че сме имали някога реално, но ..) Бойко въобще не го сравнявайте с никой истински държавник, този трябва да изпадне от аналите на историята, поне от историята, ако иска да си остане в първото :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 10 Мар 2022, 18:15

drago_pavlov написа:
ekalchev написа: Така че има разлика да харесваш русия заради путин и заради положителното влияние в на културата им по света.

Това русофилите не го разбират...
Аз също харесвам Русия в определени аспекти, говоря руски, слушам руска музика, ходил съм там над 15 пъти.
Но като започна да храня политиката им и/или лилипута и веднага ме обявяват за фен на Сащ. Дори не за русофоб, а директно за фен на другия отбор :mhihi:
Ама с две мозъчни клетки толкова - няма по средата, или обичаш всичко или мразиш всичко...

Вие какви комунисти сте и двамата :mhihi: Няма нищо демократично в това да слагаш етикети на хората като "русофили"!

пс: историята показва, че винаги, когато идва инвазия, първите, които започват да работят като колаборационисти са точно тези, които са били най-върлите поддръжници на стария режим :mhihi: Така, че ако недайси боже Путин дойде и насам, вас двамата ще Ви чакам да ми искате паспорта за проверка от догодина :mhihi:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 10 Мар 2022, 18:39

Това видео е качено в ютубе април 2021 година. Този е руски журналист, военен анализатор и твърди още тогава, че войната с Украйна е неизбежна. Предрича всичко което се случва в момента на русия, санкции, загуби на танкове, много жертви, изпращането на недобре тренирани войници-наборници. Първо си помислих, че е някакъв клип на западната пропаганда, защото прогнозите му са толкова точни, че е трудно да повярваш, че това е записано миналата година. Проверих дали наистина е записано 2021г. - еми да ето оригиалния линк с датата: https://www.youtube.com/watch?v=Ia8RFaeIqEk (частта за украйна почва малко по-късно от началото на видеото)

Сега, няма значение дали поддържаш русия или украйна в тоя конфликт, точните прогнози какво ще се случи и това което реално вече се случи са невероятни. Човека не коментира кой крив, кой прав - просто казва какво ще се случи с русия, до тук познава всичко.
Това е видеото с анлийски субтитри и частта само за Украйна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 10 Мар 2022, 18:49

Изображение

Nothing personal......... just business :mhihi:

Во Франции в армии предупреждают офицерский состав, что иностранцы, которые уезжают на Украину, до линии фронта не добираются.

Значительную часть иностранных наемников находят убитыми до этого либо их накрывают в районах сосредоточения или казармах.

В ВС Франции прямо винят в этом руководство националистических батальонов на Украине, часть из которых сливает информацию за деньги об иностранцах российской и белорусской сторонам.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 10 Мар 2022, 18:51

Пичове според вас как се управлява най-голямата държава като територия в света ,която до преди 30 години е била тоталитарна и комунистическа ?Държава където са съсредоточени толкова много природни ресурси и емнайсе часови зони ,много различни етноси ........Само с авторитарен режим може да я ръководиш ,англо-саксонския тип демокрация там няма как да просъществува ,невъзможно е .Налагане на демокрация и плурализъм както в страните от ЕС би довело до разпада и на малки части .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Мар 2022, 18:57

Резултатите днес от преговорите са бла-бла, хуманитарни въпроси били обсъждани най-вече според говорителя на Украйна, не било постигнато съгласие за спиране на огъня, но имало желание да се говори и от двете страни.
Според говорителя на Русия, Украйна знаела исканията им(Крим, републиките и неутралитета)и...сещате се, казал, че западните медии пропагандират невярно си формация относно болницата, която са обстреляли и тя бил част от използван като военен обект от Украинците, мислело се за среща между Путин и Зеленски. Путин от своя страна казал, че газоподаването за Европа през Украйна било осъществявано по договори и нямат вина за повишените цени по Европейските борси, обвинил запада, че много от управниците му разочаровали собствените си народи. С това последното мисля цели направо в центъра, да се чуди човек как толкова добре усещат настроенията като се мъчат да аги държат в затъмнение със санкции и гонене на дипломати.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 10 Мар 2022, 19:15

Лавров отрече също Русия да е нападала Украйна.

"Не планираме да нападаме други страни. Ние и Украйна не сме нападнали", каза той.

Това от днес. Тия хора какви наркотици взимат или са си патологични лъжци?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата