Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Войната започна ...

Мнение от nickstorm » 07 Мар 2022, 19:12

Попаднах на информация, че дядото на Шолц бил с някакъв висок чин във вафен СС :paranoid: Сега, може и да е партенка, не съм сигурен. Информацията подлежи на допълнителна проверка.

Иначе- газ по 3000 доларес е най-ефикасното лекарство срещу Ковид :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 07 Мар 2022, 19:15

alx написа:нали ?....

Да. Разбрах те от първия път, а аз не мисля да повтарям.

nickstorm написа:Попаднах на информация, че дядото на Шолц бил с някакъв висок чин във вафен СС :paranoid:

А внука ходи да се съветва с чифутите, как да се справи с Русия :shock: :mrgreen: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 07 Мар 2022, 19:32

Украйна сама да произведе ядрено оръжие е абсолютна утопия, нито имат съоръженията за обогатяване нито някой ще им позволи да ги имат, а самия процес е сложен и достатъчно дълъг за да ги остави Русия например да си развяват коня.
Колко им е технологичния потенциал е видно от доста примери, ОКБ Антонов колко нови самолета пусна в последните 30 години? Колко нови реактивни двигателя представиха?
Колко нови ракети носители видяхме при положение че по съветско време там беше центъра на съветската ракетна наука?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Мар 2022, 19:37

bioz написа:https://www.clubz.bg/125123-zatanali_sme_do_shiya_v_layna_i_izobshto_ne_znaem_kakvo_da_pravim

Това е най-жалката и малоумна пропагадна, която съм чел от началото на войната, честно :help: :lol: :lol:

Нещо бодро и оптимистично
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Мар 2022, 20:06

:confused:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 07 Мар 2022, 20:23

Сондьора написа::confused:

руски терорист! отвлякла е дете, сега ще пусне бомба в убежището и така...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 07 Мар 2022, 20:41

nickstorm написа:Попаднах на информация, че дядото на Шолц бил с някакъв висок чин във вафен СС :paranoid: Сега, може и да е партенка, не съм сигурен. Информацията подлежи на допълнителна проверка.

Иначе- газ по 3000 доларес е най-ефикасното лекарство срещу Ковид :lol:

Какво като дядо му е бил в SS? Прочети неговата биография и виж за каква ляво-либерална отрепка става въпрос!
То и на мен баба ми е била топ-комунде, от тия дето са пренаписвали петилетките всяка пролет, ама това попречи ли ми да изхвърля цяла стая с медали, плакати, книги и партийни артефакти от собствената ѝ къща? Още не ми говори и хич не страдам от факта!

Вече се търси под вола теле с тия фашистки партенки! Особено като се търсят през 16 поколения назад вече става банално!
Вчера някакъв прост индиец в linkedin обясняваше как Зеленски бил фашист! Нищо, че е еврейче и израелският премиер е скръцнал със зъби на капутин да внимават с еврейчетата в Киев, че там са доста!

Важното е да има гръмки заглавия плебса да цъка с език и да чака вовата освободителя!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Мар 2022, 20:51

acer написа:Бях гледал че на някои от танковете им завързват метални маси/легла с надеждата снаряда да се насочи натам.

Стана ми интересно като го прочетох това и попитах един познат, който е луд на тая тема.
Оказва се, че е експериментален passive countermeasure.
Как да е, не е точно квото го описваш, но има такова нещо. :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 07 Мар 2022, 20:52

Още един готов гордо да се изпикае на каквито и да е дела на родителите си.
За еврейското скръцване поне е забавно. Особено като гледаме как внимателно пипат напоследък руснаците, а предвид заключената вече окръжност се очертава да станат и още по-внимателни, навлизайки да чистят.
Последна промяна ivoaudi на 07 Мар 2022, 20:57, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 07 Мар 2022, 20:57

Изглежда братята китайци са настроение към путиновата операция малко по-различно от ЕС и нато...

https://www.globaltimes.cn/page/202203/1254217.shtml

пс: някой да има някакво инфо какво се случва с китайския флот в момента, как е положението/настроението с Тайван?
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 07 Мар 2022, 21:04

steeN написа:
acer написа:Бях гледал че на някои от танковете им завързват метални маси/легла с надеждата снаряда да се насочи натам.

Стана ми интересно като го прочетох това и попитах един познат, който е луд на тая тема.

Това е за блокиране на нетандемни кумулативни заряди. При тандемните няма да помогне, там първия заряд разрушава защитата, втория пробива бронята. През ВСВ са ползвали даже телена мрежа. spaced armor се води.
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0 ... e7f7ef5e53

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 07 Мар 2022, 21:09

alx написа:между другото сега прочетох, че путин ни е обявил за враждебна държава.... добре, че нямаме армия та няма да имаме загуби и няма да ни бутнат витошка с бутиците... :ok:

Марк Милей миналата седмица е бил лично на някаква потайна локация в Източна Европа, откъдето координират и изпращат оръжията за Украйна... надявам се да не в България.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 07 Мар 2022, 21:14

spacepl написа:
steeN написа:

Това е за блокиране на нетандемни кумулативни заряди. При тандемните няма да помогне, там първия заряд разрушава защитата, втория пробива бронята. През ВСВ са ползвали даже телена мрежа. spaced armor се води.
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0 ... e7f7ef5e53

Не съм експерт, но мисля че това беше пригаждане на танка към градски условия. Танка попринцип не е машина за градски боеве, той си е за открито. В тази връзка военната противотанкова помощ от ЕС- law72, C90 и другите rocketlauncher могат да бъдат ефективни в градски условия/ близки разстояния. На открити пространства модерните танкове поразяват цели с точност от километри, а в градски условия независимо какъв е танка, ако някой му хвърли един коктейл молотов от балкона и ония вътре се изпичат...точно затова са мрежите и асмата по танковете.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 07 Мар 2022, 21:24

steeN написа:

Ето малко инфо по темата за рускопанимаещи от още един луд на тая тема :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=yQNbqJY6CmI
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 07 Мар 2022, 21:27

Танка без достатъчно кашици в градска среда е една голяма мишена. Няма ли кой да го пази отстрани и отзад е мъртъв.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата