Избор на джип/сув?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: Избор на джип/сув?

Мнение от peshehodetz » 06 Мар 2022, 17:51

Bogat-Beden написа:Колега, като те чета и ми се струва, че няма да си щастлив, с нещо друго от БМВ.
Не знам кои двигатели от Н серията визираш, но N55 не става ли? Гледам в мобилето Е70 американки под 100к км с тоя двг и точно в бюджета или пък не искаш американски внос? :roll:

Това българското мобиле е пълен ташак. Не знам как ги докарват до тези цени, но хубаво Е70 с N55 от последните години на производство под 100к МИЛИ е (почти) невъзможно да се намери под $18к цени в щатите, та докато стигне до БГ ще е доста над бюджета на колегата. Е има и такива под $10к ма едва ли някой би искал да вземе такава.

https://www.carvana.com/cars/bmw-x5/filters/?cvnaid=eyJtb2RlbElkcyI6WzE4XSwibWlsZWFnZSI6eyJtaW4iOjAsIm1heCI6MTAwMDAwfSwieWVhciI6eyJtaW4iOjIwMTAsIm1heCI6MjAxM319
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Мар 2022, 18:23

peshehodetz написа:.

Не му разбирам честно казано, ако е имала не много силен удар и са я правили у нас? :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Мар 2022, 18:59

Нещо не се отваря...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 06 Мар 2022, 19:16

Ако за сайта дето съм пуснал по горе, пробвай през VPN, някои автомобилни такива от щатите наистина не се отварят или много бавно от БГ,
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 06 Мар 2022, 19:40

И все пак е добре, като дадеш 30к и да кажем обслужиш от-до колата, да покараш без особени притеснения поне няколко години. Е70, без да ангажирам с мнението си, някак не го виждам да попада в тази категория особено с N55 мотор.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 06 Мар 2022, 19:49

peshehodetz написа:
Bogat-Beden написа:Колега, като те чета и ми се струва, че няма да си щастлив, с нещо друго от БМВ.
Не знам кои двигатели от Н серията визираш, но N55 не става ли? Гледам в мобилето Е70 американки под 100к км с тоя двг и точно в бюджета или пък не искаш американски внос? :roll:

Това българското мобиле е пълен ташак. Не знам как ги докарват до тези цени, но хубаво Е70 с N55 от последните години на производство под 100к МИЛИ е (почти) невъзможно да се намери под $18к цени в щатите, та докато стигне до БГ ще е доста над бюджета на колегата. Е има и такива под $10к ма едва ли някой би искал да вземе такава.

https://www.carvana.com/cars/bmw-x5/filters/?cvnaid=eyJtb2RlbElkcyI6WzE4XSwibWlsZWFnZSI6eyJtaW4iOjAsIm1heCI6MTAwMDAwfSwieWVhciI6eyJtaW4iOjIwMTAsIm1heCI6MjAxM319

Ще ти кажа как - като купуват възможно най-ниската цена каруци и я замазват колко да я набутат (разбирай колата се боядисва на възможно най-тънка цена, части са само от морга и често има сериозни интервенции по шаси/ или е подводница), на някой който не е светнат и не знае какво да гледа + естесвено почти всички от тези с ниските колометри дето ги заглеждате са превъртяни.
Под 100к мили ще ти е мнооооооооооооогоооооо трудно да намериш Е70 и ако намериш ще е на значително по-висока цена от пазарната (особенно с този качващ се долар ... 1.74 е вече) .... за 100к километра какво да коментраим.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 06 Мар 2022, 20:28

(bubsa) написа:
astrapower написа:То добре Q7, но с този атмосферен 3.6 мотор на 2.5т. параход, нито разход нито динамика ще е ОК. RAV 4 (цитираната) отзад е с електромотор...т.е не е много 4х4. CRV, не е лош вариант с 2.2 дизел мотор. По-новите стават с 1.6 дизел, но пъk компенсират с 9 степенен автомат. За ентусиасти има и 1.5 турбобензин, но купето си е тежко и дизела му приляга повече.

Разгледах црв-тата и честно казано не изглеждат идеално лоши :dunno: Лошото е моя случай ако взема нещо по извратено ще е,че не знам почти нищо за тези модели(части и майстори)Все пак 20г БМВ-та и там знам за всичко към кой да се обърна.
Ще прочета сега за Хондите какво инфо има :bchug:

Хондите не са лоши, CRV-то е много голямо вътре и са здрави. Проблемът там е с частите. Например, на жената на Хондата в момента чакаме някаква ламбда сонда вече 2 седмици, защото Check Engine лампата гасне само с оригинална :mrgreen: Преди години чакахме жило за газта 1 месец. Тя колата си се движи през това време, но е неприятно. Също и за втора употреба части няма много избор. И CR-Vтата ги крадат.
I love the sound of V8 in the morning...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Мар 2022, 20:31

при субару е същото, чаках 10+ дни за ОЕ датчик газоразпределение, тук наличен 600+ лв бройка, с поръчка от Япония около 300..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 06 Мар 2022, 20:36

Лоша работа...
Някой знае ли нещо по въпроса за Jeep WK1?Двойката ми допада повече,но дизела е жабарски и май не е много надежден.При единицата знам,че скоростите(5г) и мотора са на Мерцедес.Точно този мотор 3.0црд здрав ли е като цяло?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 07 Мар 2022, 8:28

Колега, аз когато ровех за WK2-тата масово пишеше, че италианския дизел бил в пъти по-читав от мерцедесовия. За скоростите пък да не говорим, които както ти каза преди фейса са 5 и разхода е чудовищен. Един колега се беше зарибил да си взима WK2 и ходихме да гледаме едно фейсово. Не е хич лоша колата, вътре особено. Една идея по-тясна ми се видя от X5-цата, но нищо фрапантно.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 07 Мар 2022, 8:47

3.0 cdi на Мерцедес е добър двигател. Слагат го на всичко - Ц,Е,С,МЛ,ГЛ и е добре познат на майсторите, части също има доволно. Не съм чул за някакви фабрични недомислици. Трябва да се обърне внимание на стандартните за модерен дизел възли-дюзи,турбо,вериги. Мисля, че ГНП-то e като на Н57.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Мар 2022, 11:28

kikko написа:и е добре познат на майсторите

То това е много ключов момент.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 07 Мар 2022, 13:06

Nissan X-trail/Rogue с 2.5 бензин от САЩ/Канада. За тея пари можеш да намериш нова година и на малко километри. Поддръжката е без пари, достатъчно здрав, кутията е вариаторна но не е никаква драма. Има достатъчно място вътре, става за път, а в същото време е подходящ и за града. Взех такъв на жена ми преди година, ползваме го за семейна кола и детевоз. Гори нормално, става и на газ, вътре е японско дърво но се преглъща. Извън пътя го бива.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 07 Мар 2022, 13:13

Santa Fe също много добре драпа, добра цена, евтина поддръжка, 2.2 дизелът е надежден, двама познати имам с такива, вярно вътре не е БМВ, но пак кожи, подгреви, ел седалки са сложили хората.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 07 Мар 2022, 13:17

Аз пък когато се интересувах от подобни коли, останах с впечатлението, че италианския дизел не е толкова добър, колкото на Мерцедес-а. Нещо по ангренажа, цена на части и майстори и т.н. Мерцедес-а си има също своите 'особеност', като топло-обменника, колекторите, моторчето за клапите и т.н.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата