Избор на джип/сув?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Избор на джип/сув?

Мнение от msi200 » 06 Мар 2022, 9:29

Не съм съвсем сигурен, но на тези рав4 хибрид, май задния мост се задвижва от електромотора (изобщо няма кардан към задния мост). Ако тръгнеш по някой дълъг баир може да останеш само на предно в един момент.

Аз лично при такъв бюджет за такава кола бих взел нещо ново от магазина.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Мар 2022, 10:01

За тоя бюджет няма ново от магазина в тоя клас. Отиваме на 80к минимум.
Може би само кашкай, но той е голяма пръчка...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Мар 2022, 10:17

А всъщност комшията си купи КИА спортидж преди 2 седмици за пари около тези.
Извратена е дотолкова отвън,че чак малко ми харесва,но си е до вкус.
Иначе за паркетник им ГЛ ама зависи колко народ ще возиш и какво ти трябва.
Корейците няма кой да ги бутне на цена/екстри/година колкото и да ми е неприятно да го заявя.
Но след челният ми опит с шеви каптива...мммм...не мерси. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ///MEHTOP » 06 Мар 2022, 10:44

Един авер има е83, сложи му оффроад гуми, промени окачването, че да може да го кара, хем по брутален сняг, хем междуградско, но да запази формата на джипа, т.е. искам да кажа, че да не мяса на хамар. ако изключим бавареца, имам много авери, които карат митсубиши пажеро и сузуки джими, като тези машини се използват навсякъде, градско, извън, планина - навсякъде. Миналата година ходих до София с пажеро малко по старо - преди 2010, за година ще те подведа, хем беше къса база, направо се изкефих.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 06 Мар 2022, 11:05

Паджеро 4 се води май.Имаше едно което изглеждаше доста добре,но се продаде за 2 дни докато се наканя да отида да го погледна.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 06 Мар 2022, 13:10

(bubsa) написа:Паджеро 4 се води май.Имаше едно което изглеждаше доста добре,но се продаде за 2 дни докато се наканя да отида да го погледна.

Според мен, продължавай да си търсиш Х5-ца Е53 или Е70. Части и сервизи има бол, а с едни джанти 18" може да минава и по гадни пътища. От други марки има смисъл, ако ти трябват бавни скорости. Японските джипове от по-новите години също си имат сериозни бъгове, особено с дизеловите двигатели и ръждат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 06 Мар 2022, 13:11

drago_pavlov написа:За тоя бюджет няма ново от магазина в тоя клас. Отиваме на 80к минимум.
Може би само кашкай, но той е голяма пръчка...

В Германия има едногодишни Киа спортидж за 25 хиляди евра с дизел 4х4 и автоматик.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 06 Мар 2022, 13:48

МЛ (W164) 320-350 дизел от по-късните години на модела е вариант. Има ги на въздух, има ги и на пружини. 4-матика е здрав. 3-ката дизел го бива. Визуално на мен ми харесват много. Автомата (7 г-троник) първите години го водят малко “нежен”,но по-късните години бил подобрен. Само търсиш нещо да не е на 500 хиляди километра.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 06 Мар 2022, 14:21

Първите 7г троници са с отвратително поведение, особено при кикдаун трябва да му се молиш да смени.

6 цил. дизел на която и марка да е, все ще е много трудно да се намери на малко километри.
С разни междинни мотори на бензин има много по-голям шанс да се намери нещо на под 300к км.

Пример, при първите Ку7 с 3.0тди е на практика невъзможно да се намери нещо, дето да не е като минало през гражданска война, ама за горе-долу тия пари с 3.6фси се намират разни екземпляри, дето имаш чувството, че последните 5 години са гледали отстрани, докато другите са ги тормозили.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 06 Мар 2022, 15:30

То добре Q7, но с този атмосферен 3.6 мотор на 2.5т. параход, нито разход нито динамика ще е ОК. RAV 4 (цитираната) отзад е с електромотор...т.е не е много 4х4. CRV, не е лош вариант с 2.2 дизел мотор. По-новите стават с 1.6 дизел, но пъk компенсират с 9 степенен автомат. За ентусиасти има и 1.5 турбобензин, но купето си е тежко и дизела му приляга повече.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 06 Мар 2022, 17:17

kikko написа:МЛ (W164) 320-350 дизел от по-късните години на модела е вариант. Има ги на въздух, има ги и на пружини. 4-матика е здрав. 3-ката дизел го бива. Визуално на мен ми харесват много. Автомата (7 г-троник) първите години го водят малко “нежен”,но по-късните години бил подобрен. Само търсиш нещо да не е на 500 хиляди километра.

Визуално и на мен ми харесват,но съм останал с впчеатление,че не са най-сполучливите сувове.
7г-то и въздушното окачване ме отказват от този мерц като цяло.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 06 Мар 2022, 17:20

astrapower написа:То добре Q7, но с този атмосферен 3.6 мотор на 2.5т. параход, нито разход нито динамика ще е ОК. RAV 4 (цитираната) отзад е с електромотор...т.е не е много 4х4. CRV, не е лош вариант с 2.2 дизел мотор. По-новите стават с 1.6 дизел, но пъk компенсират с 9 степенен автомат. За ентусиасти има и 1.5 турбобензин, но купето си е тежко и дизела му приляга повече.

Разгледах црв-тата и честно казано не изглеждат идеално лоши :dunno: Лошото е моя случай ако взема нещо по извратено ще е,че не знам почти нищо за тези модели(части и майстори)Все пак 20г БМВ-та и там знам за всичко към кой да се обърна.
Ще прочета сега за Хондите какво инфо има :bchug:

Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Мар 2022, 17:27

Колега, като те чета и ми се струва, че няма да си щастлив, с нещо друго от БМВ.
Не знам кои двигатели от Н серията визираш, но N55 не става ли? Гледам в мобилето Е70 американки под 100к км с тоя двг и точно в бюджета или пък не искаш американски внос? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 06 Мар 2022, 17:35

E, разбирам те все пак сме БМВ форум. ;) Но имам пряко наблюдение върху 3 бр. на близък приятел 2 бр. 2.2 дизел-150 к.с ръчки и последно 1.6 idtec-160 к.с автомат. Без всякакви претенции, но ако се вземе добър екземпляр с история, приличен пробег и оборудване, а с този бюджет е напълно възможно, ще те вози дълго и безпроблемно :)

ПС: Става и за риболов, пробвано многократно. :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Мар 2022, 17:39

Което ми напомня, че има един младеж в офроуд форума дето внася читави автомобилчета и прави такова представяне, че да ти е кеф да я купиш. Та същия имаше хонда преди някакво време. Потърси да видиш milen_sf мисля му беше ника или нещо такова.
П.С.
Ника съм го уцелил вече.
Темата му е в архива там, но може да разгледаш и кътните зъби на хондата която е продавал и за съжаление вече е заминала.
Но нищо не пречи да го питаш дали е взел нещо ново.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата