Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Re: Войната започна ...
Don_Diego написа:Изгледайте филма на Оливър Стоун, който аз и Пауърката пуснахме вече 2 пъти...малко ще ви се отворят очите
Ако говориш за филма "Ukraine on fire", той е финансиран от руското правителство и това дори не е тайна. Това е все едно да те пратя да гледаш CNN, че да си отвориш очите. Айде моля те.
Оливър Стоун е продуцент, тоест е взел рублите за да има някакво известно име там, пък режисьора е руски.
Последна промяна ekalchev на 28 Фев 2022, 12:58, променена общо 1 път
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Протестите започнаха след преврата в Киев 2013-та, не е просто така от нищото както го изкара. Населението в Донецк, Харков и Луганск се вдигна против новата власт и си стана гражданската война.ekalchev написа:Донбас беше мирно и тихо, точно както в Родопите, преди да се започнат сепаратистките действия. Тогава Украйна видя, че ще загуби територия и започнаха да се стрелят. Че има жертви има - русия го представя като геноцид, Украйна казва, че си брани територията от сепаратисти.
Don_Diego написа:Изгледайте филма на Оливър Стоун, който аз и Пауърката пуснахме вече 2 пъти...малко ще ви се отворят очите
Или поне българския Донбаска пролет.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
b_u_b_o написа:: Понякога ми се иска да дойдат руснаците и тука да им се надупите както ви се иска, ама дали ще ви хареса както си мислите...може и по грубичко да ви го вкарат от очакваното.
По-добре да дойдат и да изметат недосегаемите в парламента всички - доказани паразити. Затова мечтае всеки от нас от много години насам. Не е задължително да са те, който може да го направи, все ще съм му благодарен.
Като гледам твоите колко са отворени май ще пропусна.Don_Diego написа:Изгледайте филма на Оливър Стоун, който аз и Пауърката пуснахме вече 2 пъти...малко ще ви се отворят очите
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Основната теза на руската пропаганда, че Украйна се управлява от някакви фашисти, които потискат украинското население, което е изцяло за русия се пропука. В момента се вижда как цяла Украйна се надигна срещу руснаците и очакванията, че армията ще се предаде доброволно щом видят руските танкове не се случва. Как руската пропаганда обяснява това? Защо потиснатото украинско население от бандеровците се бие срещу "спасителите" руснаци?
streetz написа:Протестите започнаха след преврата в Киев 2013-та, не е просто така от нищото както го изкара. Населението в Донецк, Харков и Луганск се вдигна против новата власт и си стана гражданската война.ekalchev написа:Донбас беше мирно и тихо, точно както в Родопите, преди да се започнат сепаратистките действия. Тогава Украйна видя, че ще загуби територия и започнаха да се стрелят. Че има жертви има - русия го представя като геноцид, Украйна казва, че си брани територията от сепаратисти.
Ако вземат, че ни пораснат топки и забраним ДПС и производните с аргумента, че са етнически партии + прережем турското влияние в смесените райони под формата на финасиране, пропаганда, подаръци и т.н.
Как мислиш, дали няма да започнат същите процеси?
Примерът с Турция и смесените райони е много точен колкото и да не ви харесва.
Ние сме в абсолютно същата позиция като Украйна с много по-силен съсед, който държи всички карти. Ако Ердоган реши, че това му е нужно ще го постигне по сходен начин. А нас ще ни оставят на произвола точно както оставиха Украйна.
Последна промяна TheDriver на 28 Фев 2022, 13:08, променена общо 1 път
- sub_eleven
- ентусиаст
-
ID A написа:Че 80% са ... според професора от БСП е вярно. Но не 80% са за Русия иначе отдавна щяхме да сме излязли от ЕС и НАТО. А дори и Сърбия, която е проруска и тя се натиска за ЕС.
С такива политици се видя, че и 100% да сме по даден казус, пак няма да се спази волята ни.
Забрави да излезеш...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Няма как да има конструктивен диалог когато едната страна отказва дори да чуе/види доводите на другата, а ако го направи директно заявява - това е лъжа, нагласено и тн .
В днешния свят явно, който пръв каже другия лъже е прав
. Двойни стандарти навсякъде и за всяко нещо, за съжаление не само в ежедневието.
По темата за филма на Стоун - дори да е платен от руснаците и всичко в него да е лъжа - оборете го, покажете истината
Аз в западна медия един кадър от показаните във филма не съм видял, та май е имало цензура
В днешния свят явно, който пръв каже другия лъже е прав

По темата за филма на Стоун - дори да е платен от руснаците и всичко в него да е лъжа - оборете го, покажете истината

Аз в западна медия един кадър от показаните във филма не съм видял, та май е имало цензура

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
sub_eleven написа:b_u_b_o написа:: Понякога ми се иска да дойдат руснаците и тука да им се надупите както ви се иска, ама дали ще ви хареса както си мислите...може и по грубичко да ви го вкарат от очакваното.
По-добре да дойдат и да изметат недосегаемите в парламента всички - доказани паразити. Затова мечтае всеки от нас от много години насам. Не е задължително да са те, който може да го направи, все ще съм му благодарен.
Нали 44-та са дошли и са измели. И какво? Цъфнали сме и сме вързали...
Направо да се чуди човек как ги измисляте тия тъпотии... Че чак ги и мечтаете...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
TheDriver написа:streetz написа:Протестите започнаха след преврата в Киев 2013-та, не е просто така от нищото както го изкара. Населението в Донецк, Харков и Луганск се вдигна против новата власт и си стана гражданската война.ekalchev написа:Донбас беше мирно и тихо, точно както в Родопите, преди да се започнат сепаратистките действия. Тогава Украйна видя, че ще загуби територия и започнаха да се стрелят. Че има жертви има - русия го представя като геноцид, Украйна казва, че си брани територията от сепаратисти.
Ако вземат, че ни пораснат топки и забраним ДПС и производните с аргумента, че са етнически партии + прережем турското влияние в смесените райони под формата на финасиране, пропаганда, подаръци и т.н.
Как мислиш, дали няма да започнат същите процеси?
Примерът с Турция и смесените райони е много точен колкото и да не ви харесва.
Ние сме в абсолютно същата позиция като Украйна с много по-силен съсед, който държи всички карти. Ако Ердоган реши, че това му е нужно ще го постигне по сходен начин. А нас ще ни оставят на произвола точно както оставиха Украйна.
Ердоган няма какво да решава, понеже няма кой да му позволи поне на този етап, а и той си е пътник.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Няма как да има конструктивен диалог когато едната страна отказва дори да чуе/види доводите на другата, а ако го направи директно заявява - това е лъжа, нагласено и тн .
В днешния свят явно, който пръв каже другия лъже е прав. Двойни стандарти навсякъде и за всяко нещо, за съжаление не само в ежедневието.
По темата за филма на Стоун - дори да е платен от руснаците и всичко в него да е лъжа - оборете го, покажете истината![]()
Технологията на пропагандата (не само руската) е такава, че се показват избрани неоспорими истини, между които се вкарват внушения, които мозъка трудно би маркирал като лъжи. Като резултат цялата картинка се приема за истина. Филма е направим по този калъп, показвате се избрани, изгодни само за руската страна кадри и факти. Между тях се правят внушения, докато зрителя е шокиран от видяното преди това, той е склонен да повярва. Същия филм може да се заснеме и за България като се снимат неофашиските групировки, които съществуват у нас. Но това България ли е? Еми някаква малка и незначителна част но това не определя държавата ни но когато целия филм само това ти показват ти оставаш шокиран, че цяла украйна са някакви диваци-фашисти горящи хора. Отиди на границата и виж какви хора бягат от войната на Путин. Това да си изграждаш мнение какво е Украйна и хората там, по филм финансиран от пропагандата на Путин OMFG!
И как така има цензура като ти си го гледал тоя филм както и много друго хора? Или очакваш да получи Оскар ли?
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Цензурата е, че в този филм има кадри, който не са показвани по тукашните медии или то щом не е показано по тях не се е случило и не е истина.
Или гарантирано всичко във филма е изфабрикувано (барабар с другите американци в него освен продуцента), както в последните дни всеки втори клип и информация за бойните действия идващи от Украйна...да изброявам ли: газещия руски танк - украинско ПВО, ударения от руснаци блок - украинска зенитна ракета, прелитащите изтребители - клип от военен парад, громящия украински миг - клип от видеоигра
Или гарантирано всичко във филма е изфабрикувано (барабар с другите американци в него освен продуцента), както в последните дни всеки втори клип и информация за бойните действия идващи от Украйна...да изброявам ли: газещия руски танк - украинско ПВО, ударения от руснаци блок - украинска зенитна ракета, прелитащите изтребители - клип от военен парад, громящия украински миг - клип от видеоигра

- sub_eleven
- ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Нали 44-та са дошли и са измели. И какво? Цъфнали сме и сме вързали...
Направо да се чуди човек как ги измисляте тия тъпотии... Че чак ги и мечтаете...
Ще бъде супер сега да се повтори.
Петков го слушах с гнусния си глас - не можел да допусне негов министър да използва думичката "операция" вместо думичката "война".
А той в същото време нарича Русия - бензиностанция с ракети...
Ако ми го подадат за 5 мин тоя Петков, заедно с джендера Плевнелиев, ще ги направя на кайма и двамата.
Последна промяна sub_eleven на 28 Фев 2022, 13:37, променена общо 1 път
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Технологията на пропагандата (не само руската) е такава, че се показват избрани неоспорими истини, между които се вкарват внушения, които мозъка трудно би маркирал като лъжи.
Е ти ако не можеш да отделиш лъжата от истината кой ти е виновен ? Освен това не работи така пропагандата , давам ти пример с хората които мразят водка и матрьошки и четат Солженицин да се надъхват но на подсъзнателон ниво не са уверени на 100% че е истина . Гледат сега по новините че Русия нападнала Укропия и си викат ..аааа ясно , ето значи и онова е вярно щом така правят . Иди обяснявай вече че нямаш сестра .

С други думи общественото мнение се обработва в продължителен период от време със полуистини като се акцентира на негативното но не е свързано пряко с лъжата след което се прокарва и самата лъжата . Ето го и други нагледен пример - руснаците се напиват и ядът картофи затова не могат да нападнат Украйна . Само народи зобащи царевица и цокащи уиски могат да правят такива неща . Железен аргумент .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ekalchev написа:nickstorm написа:3186 написа:Изпревариха ме с примера с Родопите
Смислен отговор на въпроса защо се напада Украйна от всички страни още чакамДонякъде можех да си обясня да нахлуе в тия две републики, след като ги призна за независими, ама да бомбардира Одеса, да нахлува от Беларус и т.н. не мога да оправдая.
Дай видео как бомбардират Одеса, че аз качвам разни клипове от ютуб, ама ви мързи да ги гледате....
А и питам разни работи също, ама отговори не получавам. И защо веднага пример с Родопите? Може да дадем за пример Босилеград
Кой ще ти гледа тъпата руска пропаганда на тебе беЯ дай линк да я репортна - youtube ги махат мнгоо бързо
Забелязал съм, че като по учебник, примера с Родопите се игнорира и се заменя с някакъв друг удобен за русофилите. Някакво училище ли завършвате за про-руска пропаганда, че сте всичките еднакви?
Според мен не става въпрос за каквато и да е про руска пропаганда.
Ей, ама много повърхностно мислене имате някой хора. Веднага го обявявате за някакъв си там, слагате му етикет и айде!
Пък и цензура даже се налага.
Защо се правите на неразбрали нямам представа.
Какви Родопи какви Кърджали давате за пример, като примера със Сърбия си е същият , като сега, когато разделиха държавата.
За това някакъв коментар?!
И понеже не четете "пропаганда", поне зачетете макар и по диагонал "Минското споразумение 2", което страни са Украйна, Германия и мисля Франция, в което се пише най-общо, че на тези новите незнам какви са, републики ли са, държави ли са, са се договорили същите тези държави/анклави или незнам какви са да им се даде по-широка автономия.
И пак да кажа за Кубинската криза, ситуацията беше такава, СССР поставя ракети там, американците не искат и тогава се заплашва с ядрен удар.
Истината е само една, няма това онова, за съжаление е пречупена през политиката и лично виждане на въпроса.
Просто мислете реципрочно, обърнете нещата на обратно, няколко пъти писах, какво ще се случи, ако Русия направи същз с Мексико или Куба...Или ако постави ядрени ракети срещу Аляска?
Не е трудно да си представи човек нещата!
п/п
Против съм всякакви ограничаване на медии и нарочване на някой за такъв или онакъв!
Все едно аз сега да кажа за теб, че си турчин и мразиш руснаците, че са ни помогнали да се освободим против турско робство и за това ги пишеш такива, което е пълна глупост.
Войната не е решение!
Но според всички данни можеше да се избегне и кой е виновен за това...Ами страните по минското споразумение на първо четене, явно нещо не си свършиха работата и като се добави тоталното незачитане на руската страна по всички въпроси и ей ти конфликт.
Просто на тези лидери от което зависи това нещо да не се случва са виновни и сега само гледат от страни екзалтираната тълпа как вика или за едните или за другите и съответно налага цензура, както едно време.