Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Войната започна ...
Мисля че на нас ни е спукана работата: инвестиции отвън, туризъм, развитие.....нанайси.
Никой няма да дойде в България само като види че едно море ни дели от войната.
Отделно НАТО и САЩ сигурно ще засилят военното присъствие тук.
Много съм скептичен за бъдещето ни.
Никой няма да дойде в България само като види че едно море ни дели от войната.
Отделно НАТО и САЩ сигурно ще засилят военното присъствие тук.
Много съм скептичен за бъдещето ни.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:Don_Diego написа:drago_pavlov написа:Преди 10 години средната заплата в Украйна беше под $100 и живееха като в Африка...
Както живеят и сега 80% от руснаците
Няколко мои приятеля се ожениха за рускини и живеят в Москва и Санкт Петербург..барманчета бяха тук, там си намериха работа и в момента и двамата са в собствнеи къщи и на 2-3 години си сменят колата с нова от магазина и не, не карат Лада![]()
Говорите наизуст.
Русия не е само Москва и Санкт Петербург!
Русия е 150 млн., от които 15 живеят добре в Москва и Питер. Останалите живеят в клоака, но по-тъжното е, че не го осъзнават и им харесва... Точно като българските патриоти...
И не, не говоря наизуст и не ми го е казал един приятел. Бил съм там над 15 пъти за последните 10 години... Попътувал съм доста из страната, не само да се снимам на Червения площад и пред Исакиевския събор...
Защо?!
Ти ли определяш кой как му харесва да живее?!
Малко по-сериозно (и възпитано) се отнасяйте към живота и мненията на другите хора молиМ.
И другата теза е , като ти харесва, отивай в...
Ама кой си ти (не ти конкретно), че ще казваш на кой къде да живее.
Може да ми харесва някъде, ама да не искам там да живея.
На мен ми харесва и Нова Зеландия, но искам и живея в България.
Същата логика е, като си против военната интервенция в Украйна, ми хвани пушка и отиди там да се биеш!
За втори път срещам подобно мнение на някой, който определя как живеят другите хора.
Малко се получава, като при арабите да им се наложи определен начин на живот.
Какво ми се шматколят по пустинята, занимават се с камили и някакви пилета и пият само чай.
Това не само е смешно, ами въобще не кореспондира с претенции за начетеност и вярно мислене!
Иначе по темата.
Хич не ме интересува кой за какво се бори.
Ако трябва да се разсъждава по някакъв начин справедливо, не е необходимо да се закачат съседите. В никакъв случай между съседи не трябва да има каквато и да е конфронтация.
Не може да ръчкаш единият комшия да прави мизерия и другият, като прескочи оградата да бие първият, да казваш, че вторият е насилник.
Но пък и не трябва да прескачаш оградата, за да биеш първият. Вероятно има начин да се разберат.
А ако трябва да има справедливост в този свят, а то няма, нещата трябваше да лежат на следната основа.
Германия, Япония и Италия след ВСВ никога не трябваше да им се позволява да бъдат какъвто и да е фактор в света.
Дори трябваше да им се забрани пистолет да произведат, заради всички погроми заради тях. Еле пък на Германия.
Да сее домати и картофи и това е.
Англия, Нидерландия Франция и други подобни с бивши колонии сега трябваше да работят САМО за връщане на дълга към бившите си колонии и това, което са причинявали на населението там с тяхната експанзия , робство и вина за смъртта на милиони от колониите им.
Трябваше да са им строителите там, да направят всичко възможно да измият срама си.
САЩ трябваше да си гледа само тяхната територия и да постъпи по същият начин, както Англия, Холандия и другите бивши колонизатори и робовладелци.
Русия заради терора срещу собственият си народ и последвалите 40 години на подчинение на други дуржави, трябваше да е като горните държави , да плащат дългове.
Останалите страни, които никога не са били експлоататори трябваше да са гръбнака на културата, технологиите и просперитета на човечеството!
За съжаление, справедливост няма и всичките тези държави, които са експортирали , насилвали, заробвали и унищожавали други народи, в момента отново са силните на деня и отново казват на другите как да живеят!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
cod-cdbp написа:мхм, слънчака 2022
Според мен, абсолютно реално. Не мисля че НАТО ще се вдигне заради нас , особено ако делбата е вече факт.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://www.france24.com/en/live-news/2 ... -bloomberg
Колко време преди китайците да отчетат, че прекалено близките отношения с Русия не са по-важни от тяхното оцеляване?
Не мисля, че ще е много дълго.
Several Chinese public banks are limiting financing to purchase raw materials from Russia for fear of Western sanctions following the invasion of Ukraine, Bloomberg news agency reported on Saturday.
Колко време преди китайците да отчетат, че прекалено близките отношения с Русия не са по-важни от тяхното оцеляване?
Не мисля, че ще е много дълго.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Силно ме съмнва някой американски тулен да се самовзриви на моста че да не минат москалята през моста . НАТО най много да ни насвие сърмите ако не джафкаме силно и правилно против путягата . Платени мажоретки сме в отбора на тия охолно живуркащите селски олигарси доволни от живота . Затова в близко време няма да е невероятно ако си купим още 99 самолета на хартия плюс 99 бракувани кораба и да се зъбим на Москва що бие негрите 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
mr_petroff написа:Така.. аз страна не съм вземал и най малкото оправдавам действията на Путин . Обаче не е редно според мен "мъже" които не са и чували за казарма да се изказват за война , оръжия и т.н. Не симпатизирам на Путин ,не съм и русофил , просто гледам на нещата безпристрастно . Пък нека който иска да си промива мозъка с американска и западна пропаганда . Който е ходил в казарма е заблудена овца![]()
![]()
, рядко интилегентен си
,леко смешен , сигурно подкрепяш половото самоопределяне?
Аз се опитвам да гледам безпристрастно, проблема е че почти всеки си има своите размисли и страсти, които защитава на всяка цена, дори да види факти, които ги оборват. Няма значение аз на кого симптатизирам, не е важно! Важното е независимо от политическите си виждания, човек да помисли кое е по-добре за България, да пренебрегне симпатиите си в случеи като този и да помисли трезво! Потрес ми е да чуя нещо от типа: "ей сега и е*баха майката на Русия!". Абе хора мразете я Русия ако Ви харесва ама недеите да говорите глупости, това далеч не е толкова лесно колкото медиите го представят! Кифлите във фейсбук сложиха украйнското знаме, чета нашенски новини, че трябвало да поискаме военна помощ от НАТО

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Е.Димитров написа:drago_pavlov написа:Don_Diego написа:drago_pavlov написа:Преди 10 години средната заплата в Украйна беше под $100 и живееха като в Африка...
Както живеят и сега 80% от руснаците
Няколко мои приятеля се ожениха за рускини и живеят в Москва и Санкт Петербург..барманчета бяха тук, там си намериха работа и в момента и двамата са в собствнеи къщи и на 2-3 години си сменят колата с нова от магазина и не, не карат Лада![]()
Говорите наизуст.
Русия не е само Москва и Санкт Петербург!
Русия е 150 млн., от които 15 живеят добре в Москва и Питер. Останалите живеят в клоака, но по-тъжното е, че не го осъзнават и им харесва... Точно като българските патриоти...
И не, не говоря наизуст и не ми го е казал един приятел. Бил съм там над 15 пъти за последните 10 години... Попътувал съм доста из страната, не само да се снимам на Червения площад и пред Исакиевския събор...
Защо?!
Ти ли определяш кой как му харесва да живее?!
Малко по-сериозно (и възпитано) се отнасяйте към живота и мненията на другите хора молиМ.
И другата теза е , като ти харесва, отивай в...
Ама кой си ти (не ти конкретно), че ще казваш на кой къде да живее.
Може да ми харесва някъде, ама да не искам там да живея.
На мен ми харесва и Нова Зеландия, но искам и живея в България.
Същата логика е, като си против военната интервенция в Украйна, ми хвани пушка и отиди там да се биеш!
За втори път срещам подобно мнение на някой, който определя как живеят другите хора.
Малко се получава, като при арабите да им се наложи определен начин на живот.
Какво ми се шматколят по пустинята, занимават се с камили и някакви пилета и пият само чай.
Това не само е смешно, ами въобще не кореспондира с претенции за начетеност и вярно мислене!
Иначе по темата.
Хич не ме интересува кой за какво се бори.
Ако трябва да се разсъждава по някакъв начин справедливо, не е необходимо да се закачат съседите. В никакъв случай между съседи не трябва да има каквато и да е конфронтация.
Не може да ръчкаш единият комшия да прави мизерия и другият, като прескочи оградата да бие първият, да казваш, че вторият е насилник.
Но пък и не трябва да прескачаш оградата, за да биеш първият. Вероятно има начин да се разберат.
А ако трябва да има справедливост в този свят, а то няма, нещата трябваше да лежат на следната основа.
Германия, Япония и Италия след ВСВ никога не трябваше да им се позволява да бъдат какъвто и да е фактор в света.
Дори трябваше да им се забрани пистолет да произведат, заради всички погроми заради тях. Еле пък на Германия.
Да сее домати и картофи и това е.
Англия, Нидерландия Франция и други подобни с бивши колонии сега трябваше да работят САМО за връщане на дълга към бившите си колонии и това, което са причинявали на населението там с тяхната експанзия , робство и вина за смъртта на милиони от колониите им.
Трябваше да са им строителите там, да направят всичко възможно да измият срама си.
САЩ трябваше да си гледа само тяхната територия и да постъпи по същият начин, както Англия, Холандия и другите бивши колонизатори и робовладелци.
Русия заради терора срещу собственият си народ и последвалите 40 години на подчинение на други дуржави, трябваше да е като горните държави , да плащат дългове.
Останалите страни, които никога не са били експлоататори трябваше да са гръбнака на културата, технологиите и просперитета на човечеството!
За съжаление, справедливост няма и всичките тези държави, които са експортирали , насилвали, заробвали и унищожавали други народи, в момента отново са силните на деня и отново казват на другите как да живеят!
Периодично се появяват наистина смислени мнения! Има и не малко други разбира се.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Ето полезно и безпристрастно инфо през няколко часа как се развива ситуацията по всички линии на военните действия: https://www.youtube.com/channel/UCSQSxU ... EpzNerSLLg
Цели, направления на войските с карта на военните действия и т.н. Само да отбележа, че 24 часа придвижването на войските беше спряно поради новините за подготвяне на преговори. За съжаление урките се били отказали та всичко продължава.
Цели, направления на войските с карта на военните действия и т.н. Само да отбележа, че 24 часа придвижването на войските беше спряно поради новините за подготвяне на преговори. За съжаление урките се били отказали та всичко продължава.
steeN написа:Те и Украйна така я подлъгаха пък от другата страна. Дайте си ядрените оръжия и не се притеснявайте. Много добре свърши за тях това
Човек, пак пишеш да не казвам още по-точно какво правиш без да имаш каквато и да било представа или разбиране

Хамав, лабилен шут Зеленски+територия управлявана от сбирщина психичноболни уроди с фашистки наклонности+ всичко това щедро финансирано и поощрявано от вселената на Марвел начело с ония с деменцията и памперсите

В Чернобил все още има 15 действащи ядрени енергоблока....................., няма смисъл да се пише каквото и да е било повече

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

ID A написа:Не стана блицкрига ала Крим. Люта съпротива и висок боен дух от украинците навсякъде. Няма предаване.13те граничари от Змииският остров предпочетоха смъртта пред варианта да се предадат. Клипът от последната радиовръзса с руския боен кораб е много показателен.
Вече и Си Дзинпин е призовал Путин да преговаря.
Тотален фейк

Днес са били доставени на сушата всички военослужещи от острова - точно 82-ма човека заедно с ''героично убитите граничари''. Даже бройката не са могли да улучат въпросните автори на клипчето. Въпросните военнослужещи вече са освободени и пуснати да си ходят при семействата.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

ID A написа:Морякът който се самовзриви заедно с моста е по на югоизток при Геническ. А този остров е бая далече от Одеса. По-близо е до румънско-украинската граница. Отворете гугъл мапс и се ориентирайте къде и какво.
Я ти отвори гугълмапс да ни ориентираш

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не съм русофил, а пък Киро брейка ми е тотално смешен по повечето теми, НО в тая съм на 90 % съгласен, чак не мога да повярвам..
Всъщност Иво Христов обобщава отлично и е събрал страшно много качествено инфо, но за да си гали явно керехкото его, се изказва прекалено префърцунено и често мистично и губи масовата аудитория, което е голяма грешка.. Но ето един "народен" чиляк, който го казва с "думи прости"
Всъщност Иво Христов обобщава отлично и е събрал страшно много качествено инфо, но за да си гали явно керехкото его, се изказва прекалено префърцунено и често мистично и губи масовата аудитория, което е голяма грешка.. Но ето един "народен" чиляк, който го казва с "думи прости"
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
integral написа:
В Чернобил все още има 15 действащи ядрени енергоблока....................., няма смисъл да се пише каквото и да е било повече

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
BMW_dreamer написа:drago_pavlov написа:Аз съм леко смешен, а ти си свръх интелект като си правиш извод за настроенията на 44 милионна държава по мнението на 1 (един) украинец...![]()
П.П.: Интелектите, моля ви, спрете да пишете националностите с главна буква, не е много ЕнтелЕгентно...
П.П.2: Забравих, че не съм мъж, понеже не съм козирувал 2 години на някакъв фатмак, дето се е позабавил с еволюцията
Не е мнение на един ами като процент на над половината украинци ще ти кажа защо:
СССР остави на Украйна ОКБ Антонов-опитно конструкторско бюро и производствен гигант лидер в проектирането и производството на тежки и свръх тежки транспортни самолети, докато отношенията с Русия бяха цветя и рози, там се проектираха и произвеждаха самолети. После руснаците се ометоха и запада обеща че там ще правят части за боинги и еърбъси ама след 2 месеца забравиха и предприятието закономерно отиде към фалит, появиха се китайците с вагони пари ама запада размаха пръст и каза с тия не, резултата хиляди безработни и фалит.
СССР остави на Украйна Мотор Сич/Ивченко Прогресс-конгломерат от конструкторски и производствени бази на световно ниво в производство и проектиране на реактивни, и турбо двигатели, същата история като по горе, в момента правят градински мото фрези, пред фалит.
СССР остави на Украйна ЮЖМАШ- гигант в сферата на ракетната техника, производител на едни от най тежките ракети носители, най модерните ракетни двигатели, в момента сглобяват тролейбуси, пред фалит.
Та обикновения украинец помни как преди 10 години е работил износ за Русия и взимал заплата редовно, газта и бензина са били ефтини, а сега не е взимал заплата от 2 години и чака някой западен тарикат да му подхвърли кокалче.
И аз да допълня малко

Факта си остава факт - хората идваха и купуваха. Подчертавам украинци купуваха имоти при нас и това при положение, че тогава никой от тях не се е замислял да влиза в никакви ЕС/НАТО и тем подобни съюзи на еднополовата любоФ и взаимна защита от мръсните руснаци

Това говорим за периода 2012 - 2016-та година, тоест към този момент България вече е била има няма 6-7 години горд Член на ЕС и НАТО

Българските клиенти тогава бяха по-малко от 0,5% по официалната статистика която се водеше във фирмата