Защо някои хора не си събуват обувките в жилищата?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Защо някои хора не си събуват обувките в жилищата?
В Германия на няколко места съм виждал отделна стая за обувки . На едно място германеца имаше 80 чифта маратонки , на жена му не питах колко са обувките но бяха в отделна стая . Така че това къде си държи човек обувките е въпрос на отношение към тях , не толкова въпрос на чистота или нечистоплътност .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Като гледам има два лагера.
Единия е според зависи от случая в тях и когато ходи някъде и не се сърдят, ако им влязат с обувки , боси или с чехли.
Втория е настръхнал и всички се събуват още на стъпбите при тях или най-много в коридора, дори се засягат на селянин, аристократ и т.н. и се чудят защо има хора правещи различно от тях.
Единия е според зависи от случая в тях и когато ходи някъде и не се сърдят, ако им влязат с обувки , боси или с чехли.
Втория е настръхнал и всички се събуват още на стъпбите при тях или най-много в коридора, дори се засягат на селянин, аристократ и т.н. и се чудят защо има хора правещи различно от тях.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Тук е може би по-удачно да се разграничи жилищната площ, която се обитава.
Ако говорим за помещения, в които реално се живее - готви/яде, почива/спи, гледат деца, домашни животни и т.н. според мен е неудачно да се внася каквото и да било отвън, т.е. не е ОК да влизаш директно с обувките, с които си стъпвал къде ли не. Но пък ако някой иска да се разхожда с костюм и обувки или рокля и токчета, да си слага чисти такива - всеки според социалния статус, култура и светоусещане.
За помещения тип кабинети, зали, антрета, гаражи, т.е. все места където реално не се "живее", би могло да е дори по-удачно да си обут.
В къща изцяло застлана с "меки" повърхности (килими, мокети и т.н) - лоша идея да се влиза отвън обут.
За къщи тип модерни офисни пространства с твърда настилка (мрамор, теракота, паркет и т.н) - ако има кой да чисти по-редовно, защо да не.
И не е нужно да си от село за да си "селянин" и от столица за да си "гражданин", а тъпия Холивуд не е целия свят за да взимаме пример от там...
Ако говорим за помещения, в които реално се живее - готви/яде, почива/спи, гледат деца, домашни животни и т.н. според мен е неудачно да се внася каквото и да било отвън, т.е. не е ОК да влизаш директно с обувките, с които си стъпвал къде ли не. Но пък ако някой иска да се разхожда с костюм и обувки или рокля и токчета, да си слага чисти такива - всеки според социалния статус, култура и светоусещане.
За помещения тип кабинети, зали, антрета, гаражи, т.е. все места където реално не се "живее", би могло да е дори по-удачно да си обут.
В къща изцяло застлана с "меки" повърхности (килими, мокети и т.н) - лоша идея да се влиза отвън обут.
За къщи тип модерни офисни пространства с твърда настилка (мрамор, теракота, паркет и т.н) - ако има кой да чисти по-редовно, защо да не.
И не е нужно да си от село за да си "селянин" и от столица за да си "гражданин", а тъпия Холивуд не е целия свят за да взимаме пример от там...
Only dead fish follow the stream...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Време е за тема "Миете ли лапите на кучетата си след разходка навън?" 

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Смятам, че написаното малко над мен обобщава добре нещата. Според мен обаче спора е именно за жилищни, обитаеми площи.
А понеже стана въпрос и не само като ти влизат в дома, но и ти самия като идеш някъде. От почти 2 месеца съм отседнал в една къща за гости в Родопи и един, единствен път не съм влязъл обут. Супер чистница е жената, а към стаята ми води безупречно лакирана дървена стълба. Достатъчно е 5 пъти да мина с пясък, шкурка по нея и да се осере част от хотела. Щото реално си е хотел, мога да правя каквото си искам.
И в тази тема както в безброй други всичко опира до възпитанието според мен.
А понеже стана въпрос и не само като ти влизат в дома, но и ти самия като идеш някъде. От почти 2 месеца съм отседнал в една къща за гости в Родопи и един, единствен път не съм влязъл обут. Супер чистница е жената, а към стаята ми води безупречно лакирана дървена стълба. Достатъчно е 5 пъти да мина с пясък, шкурка по нея и да се осере част от хотела. Щото реално си е хотел, мога да правя каквото си искам.
И в тази тема както в безброй други всичко опира до възпитанието според мен.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Spunky написа:Темата е интересна, защото повечето са на полюсите.
Да, мненията са поляризирани, вероятно защото няма средно положение. Или ходиш с обувки, или ги събуваш пред вратата. Трети вариант май няма...

Excellent! Steven is my name!
Калцуни
Носиш си парти пантофи( без майтап, жената не обува чужди пантофи и по купони си мъкне свои). Или информираш гостите да си носят.

Носиш си парти пантофи( без майтап, жената не обува чужди пантофи и по купони си мъкне свои). Или информираш гостите да си носят.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Познавам хора, които си носят, да. Всеки знае себе си и няма лошо. А и съм чувал, че гъбичките например са заразни..
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
През няколко години положението ескалира до подобна тема
viewtopic.php?f=4&t=400687&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Добре де, къде в София ги виждате тези обувки пред входните врати
Честно, напълно сериозно питам.
Последните няколко квартала, в които сме живели са Хиподрума, Младост 4, Редута и центъра.
Ами не виждал дори и една джапанка пред нечия входна врата

Последните няколко квартала, в които сме живели са Хиподрума, Младост 4, Редута и центъра.
Ами не виждал дори и една джапанка пред нечия входна врата

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Последно в Младост 1а, ново строителство, а по разни ЕПК и панелки по кварталите е масово и не е само в София, да не реши, някой, че тук е по-така работата. Там вече освен обувки има стари шкафове, перални и др, неща, които аз не съм виждал в чужбина и в блокове и квартали населени само с емигранти.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
zAcK написа:Добре де, къде в София ги виждате тези обувки пред входните врати![]()
Ами не виждал дори и една джапанка пред нечия входна врата![]()
Може би в по-новите квартали? Аз също в нашата кооперация в София не съм виждал никога от 80те години насам.. но примерно от 4 години имам ап. в гр. Пловдив, ново строителство, хората там сме събрани от всякъде (Сигурно в блока, ако има кореняк пловдивчанин си вика за нас "тия селяни...") и в случаите когато асансьора не е работил и съм се качвал по стълбите съм се нагледал на мини етажерки за по 3-4 чифта да има пред някои от апартаментите, впечатленията ми от тези хора са, че вероятно са дошли от села, където са живели в кал, без тротоари или са се занимавали със животновъдство и вероятно навика им е останал, вероятно вечер като са сънени излизат по инерция от апартамента да търсят външна тоалетна...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Не виждам нищо лошо аз в това, че има обувки отвън пред вратата. Даже само позитиви ми идват на ума. Пак им се присмиваме на “селяните”, те пък по селата не ни разбират защо си с_рем в жилищата и така, спорен е въпроса кой на кого трябва да се смее.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За едни негативите са позитиви и обратното, както се вижда и в тази тема.
Пита се, каза се, това е. Сега ама дали и как е добре, зле, правилно и пр са други теми. Аз освен всичко, не помня от кога не съм влизал някъде, където да има килими, мокети, черги и пр парцали по пода, та както се каза и това е от значение.
Пита се, каза се, това е. Сега ама дали и как е добре, зле, правилно и пр са други теми. Аз освен всичко, не помня от кога не съм влизал някъде, където да има килими, мокети, черги и пр парцали по пода, та както се каза и това е от значение.
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Никога някой като потребителя ивоауди няма да може да разбере някой неща, колкото и да се обясняват.
Бурен вятър и прост човек няма как да спреш, типичен провинциалист. Като не си израстнал в тази среда в която не е нормално да се събуваш на гости, или още повече да си оставиш цървулите пред вратата на апартамента, няма как да го разбереш. Едно време в София, не беше прието да се събуваш като отиваш на гости, това беше признак на ниска култура. В днешно време всичко така се изроди и изпростя, че просто хората не го разбират.
Бурен вятър и прост човек няма как да спреш, типичен провинциалист. Като не си израстнал в тази среда в която не е нормално да се събуваш на гости, или още повече да си оставиш цървулите пред вратата на апартамента, няма как да го разбереш. Едно време в София, не беше прието да се събуваш като отиваш на гости, това беше признак на ниска култура. В днешно време всичко така се изроди и изпростя, че просто хората не го разбират.