Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от steeN » 16 Фев 2022, 22:15

За да спре да си съсипва здравето например.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Фев 2022, 22:16

Нищо естестевено не виждам в тоя вирус.. Скоро не бях влизал в темата, но подкрепям мнението на Леон.

Поне на мен не ми се е случвало 3 месеца да съм като пиян, леко замаян и да не мога да седна пред компютъра без да се получи това замайване. Дори като мия чинии ми се случва. Октомври се разболях, чак средата на януари почна да ми минава това замайване, но не е напълно отшумяло. Още кашлям и от време на време ме наболява в гърдите. Също три месеца ми беше студено постоянно, а от климатика започвам да бухам като магаре и не мога да се топля с него. Лятото предното пак бях се поразболял и един месец ми беше много убито, предполагам и тогава е било ковид, макар че нямах симптоми никакви. Ама лято, топло, по-лесно се възстановяваш. Преди 2-3 седмици пак нещо ме събори, но мина за 3-4 дни, но ни събори почти всички у нас. Не знам коня ли беше или просто грип, ама малко ми секна тъкмо започналото осезаемо възстановяване.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Фев 2022, 9:29

В смисъл естествен вирус е този който ни заразява но бързо оздравяваме без последствия и повече никога не ни хваща ?
Ако караш тежко респираторните инфекции трудно се възстановяваш и те повтаря всяка година е изкуствено създаден вирус , био оръжие да ти стъжни живота ?
Язък за толкова страници тема . :cry:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Фев 2022, 17:04

Там е работата, че почти не боледувам, дори да хвана нещо ми минава за 3-4 дни, пневмония не съм имал в живота си, а от ковид - 2 пъти. Това е единственият вирус, който ме удари на всички възможни слаби места в тялото с адска прецизност. И нека не говорим за сезонните вируси, този уж е един и същ, а явно имунната система не го разпознава много... както и да е, не влизам в спорове дали е естествен. По-скоро писах да имате едно на ум, че и преболедувал пак не е гаранция... За ваксините - възнамерявах да се ваксинирам като (ако) вкарат Новавакс, но след като преболедуването не ме спаси, ваксината едва ли ще помогне...
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 17 Фев 2022, 18:15

steeN написа:За да спре да си съсипва здравето например.

Не мислА. Здравето изглежда съсипано. Последни големи проучвания казват, че защита след инфекция е подобна на мрна ваксините. Ако колегата се е бил ваксинирал, при равни други условия(при положение, че наистина има 2 предни инфекции), то пак ще го отнесе тежко. Аз предполагам лоша диета, пиене, проблем със спане, стрес и липси на витамини и минерали…

Имам 3 шота, микс модерна и файзер, обиколих света няколко пъти по време на ковид и от няколко месеца нещата са си както бяха преди това. Не се инфектирах. Бил съм в над 10 ситуации със заразени, някои го отнесоха, аз не. Обаче. Изкарах сравнително тежко, за мен, грип баш Януари 2020. До март още имах щети и когато почнаха локдауните, реших че съм компроментиран, върнах пак тренировките и почнах да пия повече добавки и особено витамин д3. Спрях пиенето изцяло, щото това ме бутна за грипа и почнах да си следя и оправям съня.

Други с по три ваксини ги тръшна тежко, главно тия с наднормено тегло и често пиене на макс. Никой не умря от тях поне. Няколко без ваксини опяхме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 17 Фев 2022, 18:50

Ми питах за ваксиниране понеже си спомням по времето когато ти беше с ковид някъде тогава или малко преди и аз го прекарах и то доста тежко. Та на мен трима доктори ми казаха - едната българка, доктор в щатите от 25 години завеждаща отделение точно на спешните ковид случаи но не в болницата където аз бях, другата личната ми, която освен на кабинет ми беше и лекуваща в болницата и пулмолога с който се консултираха по моя случай, станал професор на 38 години - че ако съм се бил ваксинирал може пак да ме хване, но нямаше въобще да стигна до болница, а най-вече да съм го изкарал като някой лек грип. Та тези горните тримата ми казаха три месеца след ковид-а да ходя да се ваксинирам. При мен минаха вече почти 5 и съм се почти навил, само жена ми която пък е фармацевт ми казва да не бързам, а да изчакам поне 6 месеца, та ще видя но най-скоро ще го напраавя, просто тръпки ме побиват как някой който го е изкарал толкова скоро пак го хваща.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от steeN » 17 Фев 2022, 19:00

Не мисля, че е толкова просто. Аз от това, което съм гледал естествената инфекция е доста "надценена" в част от случаите, защото прави много произволни антитела (логично). Имунния отговор изглежда по-силен, ма не задължително по-ефективен. Ние виждаме средните числа от разни trials, това е ОК за public health policy ама не и за лично здраве, ако ме разбираш какво имам предвид. Колегата може да си пусне един тест за брой binding и още един за % neutralizing... интересно кво ще излезе.

п.с.
Аз съм само с 2 шота, различни и също не съм го карал, въпреки че около мен го караха. 3та бих си сложил чак когато има за нов щам. Или дори китайската за да имам антитела и за нуклеокапсида :mhihi: А може и да се ваксинирам с омикрон неволно. :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Фев 2022, 19:30

Много знаеш дали не си го карал. :mhihi:
Отчитали вече голям спад, очаквало се и той да продължи през март като навлизало и хапчето на Пфайзер против Ковид. :mhihi: Нямало да има цена за крайния потребител и нямало да го има в аптеките.
ЕК обмисля въвеждането на ваксиниране с една доза всяка година. :mhihi: Ейииии, досега не помагаше една, трябваха към 33, сега вече ще да са направили една, която да я слагат всяка година. И някакви по тв слагащ си бустер го питат дали ще е проблем за хората да се ваксинират всяка година...за развитите страни вика не, за тука съдейки по статистиките да. :mhihi: Ама как, тука сме Ганьовци и няма да се плющим всяка година с тая вашата гняс, как не го разбрахте вече всички любители на ваксините не знам.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 17 Фев 2022, 20:36

Spunky написа:
Други с по три ваксини ги тръшна тежко, главно тия с наднормено тегло и често пиене на макс. Никой не умря от тях поне. Няколко без ваксини опяхме.

Много важни за размисъл моменти !
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 17 Фев 2022, 23:16

peshehodetz написа:
Spunky написа:

Много важни за размисъл моменти !

Хм. Ами аз съм от тези, които бяха в топ 1%. Декември 2020 вече бях ваксиниран с Pfizer. А по това време бях с много наднормено тегло, с пиене на макс, пушене като строшен комин и т.н. Да не говорим за различни жени и какво ли още не. И не съм спрял да се бутам в хора, да ходя на всякакви възможни места и мероприятия, където има струпвания и какво ли още не. От декември 2021 съм с трети Pfizer. След това се прибрах в България, ходих по (работещите) клубове, блъсках се с още много хора... До сега нямам позитивен тест. А всеки път, като настина си правя такъв. Даже не само. Всеки път, когато някой е позитивен в офиса, пак си правя тест. 'ми нищо... Не знам. Явно съм с много яка имунна система. Която обаче не ми помага за всякакви видове настинки, или грипове, които карах поне четири-пет, в последните две години. Но без Covid-19...
Ама явно съм си тъп и за това.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 17 Фев 2022, 23:27

Spunky написа:Аз предполагам лоша диета, пиене, проблем със спане, стрес и липси на витамини и минерали…

При мен всички изброени фактори са налице, без изключение.
В момента жена ми е позитивна и го кара средно, най-добрия ми приятел също, като и той го кара средна работа, аз съм без никакви симптоми. Така и не си направих тест, просто гледам да страня от други хора още няколко дни, ако все пак съм заразен.
Не мисля, че тези фактори имат връзка с това кой ще се зарази и предполагам, че нямат връзка с това как ще премине болестта. Жена ми е тупаница - перфектна диета, много сън, много тренировки и тн. Ама вече 5-6 дни я мъчи тая гад гадна.
ПП. майка ми е на 70 години и е онкоболна, поради което не е васкинирана, и не се зарази, а беше при нас по времето, по което жена ми го е хванала.
Последна промяна vixx на 17 Фев 2022, 23:37, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 17 Фев 2022, 23:36

Онкоболните са рискова група и е много важно да се ваксинират...разбира се това се съобразява с терапията.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 17 Фев 2022, 23:43

Ganchev__ написа:Онкоболните са рискова група и е много важно да се ваксинират...разбира се това се съобразява с терапията.

Не знам. Аз и жена ми сме ваксинирани, но при майка ми лекуващия лекар решава, а той явно има някакви притеснения.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 17 Фев 2022, 23:55

Не за пръв път го чувам това за онкоболни, както и за бременни. И двете групи са рискови. Потърси информация и ще се убедиш, или се консултирайте и с друг лекар. Просто съвет. :bchug:

Аватар

Мнение от arnold » 18 Фев 2022, 0:47

Ganchev__ написа:Онкоболните са рискова група и е много важно да се ваксинират....

Верно ли? :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата