BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Здравейте, кой е по добрия вариант, оригинални D1S за 350лв. или Osram D1S Xenarc Night Breaker Laser +200% 85V, 35W, PK32d-2, 3200lm за 280лв. Чудя се какви да купя?
- msch
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: '12 BMW F11 535d xDrive
vankata 1296 написа:Здравейте, кой е по добрия вариант, оригинални D1S за 350лв. или Osram D1S Xenarc Night Breaker Laser +200% 85V, 35W, PK32d-2, 3200lm за 280лв. Чудя се какви да купя?
Osram Night Breaker Laser Xenarc
Светят отлично!
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Абе колеги как подгрявате като е студено? Цъкате веднъж копчето да подгрее и втори път с крак на спирачката да запали или направо палите. Четох по-чуждите форуми, че почвала да грее още от отключването и ако имала нужда дори и да натиснеш веднага да палиш колата не пали а подгрява. Аз лично съм пробвал няколко пъти веднага да паля и не ми изписва,че подгрява, иначе ако пробвам с два пъти ми показва, че подгрява. 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- divxstore
- Потребител
-
- Кара: F11 535xD
BorislavB написа:Абе колеги как подгрявате като е студено? Цъкате веднъж копчето да подгрее и втори път с крак на спирачката да запали или направо палите. Четох по-чуждите форуми, че почвала да грее още от отключването и ако имала нужда дори и да натиснеш веднага да палиш колата не пали а подгрява. Аз лично съм пробвал няколко пъти веднага да паля и не ми изписва,че подгрява, иначе ако пробвам с два пъти ми показва, че подгрява.
Ако има нужда от подгрев не пали веднага, изписва, че подгрява и след това пали - може би 2-5 сек по късно.
Трябва да пали директно като седнеш независимо дали е седяла на 0 или -15. Ако свети подгрева гледаш свещите и най-вече модула за подгрева на свещите.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Ами прочетох още, че уж от самото отключване започвала да грее. Не съм сигурен дали, като свети подгрева е за свещи/реле, защото съм го играл с Е60-то (2 изгорели и релето) и подгрева не светеше всеки път. 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
Не съм карал Е, а само Ф. Четох доста и се оказва често срещан проблем при ф10. Колата е доста умна и се предполага, че трябва да е свършила всичко сама. Аз лично смених релето с оригинално такова (310лв) и сега е перфектна. Свещите ми бяха екстра.
Хидравличната помпа на колата издава шум. Шумът не е постоянен, но при всяко каране в определни моменти се чува. Разглабяхме, гледахме и видяхме, че е суха и няма никакви течове и всичко си работи, но мен пустия шум ме дразни. Рециклират ли ги някъде? Къде и евентуално колко би излезнало ? С dynamic drive и EDC е колата ако има значение.
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Някой би ли споделил обратна връзка дали затъмняването на задното стъкло при F11 с фолио 30% ще повлияе на работата на автоматичното затъмняване на страничните огледала при заслепяване отзад?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
- Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC
vankata 1296 написа:Здравейте, кой е по добрия вариант, оригинални D1S за 350лв. или Osram D1S Xenarc Night Breaker Laser +200% 85V, 35W, PK32d-2, 3200lm за 280лв. Чудя се какви да купя?
Аз поставих този модел на Осрам и съм много доволен. Имай предвид, че са с по-къс “живот”. Коректно са го написали на опаковката

Ride on
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
- Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC
BorislavB написа:Абе колеги как подгрявате като е студено? Цъкате веднъж копчето да подгрее и втори път с крак на спирачката да запали или направо палите. Четох по-чуждите форуми, че почвала да грее още от отключването и ако имала нужда дори и да натиснеш веднага да палиш колата не пали а подгрява. Аз лично съм пробвал няколко пъти веднага да паля и не ми изписва,че подгрява, иначе ако пробвам с два пъти ми показва, че подгрява.
За съвременните коли, наблъскани с много електроника е добре първо да се даде на контакт и след като се “чекнат” системите и изгаснат повечето лампи по таблото да се пали. Аз поне така процедирам на всички коли. Когато е много студено, под -10 дори давам и втори път на контакт, да подгрее пак свещите и тогава въртя.
Ride on
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 LCI 530xD
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Убава йе. Има 4 колелета.
fitter написа:Някой би ли споделил обратна връзка дали затъмняването на задното стъкло при F11 с фолио 30% ще повлияе на работата на автоматичното затъмняване на страничните огледала при заслепяване отзад?
Да ще повлияе. По същия начин влияе и автоматичната щора отзад на седаните. Проблема се решава с усилване на чуствителноста на огледалото. Прави се през ESYS и са три различни настройки за вътрешното огледало и за лявото и дясното. Най-добре е да се подбере опитно на тебе как ще ти харесат.
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
-
bereta написа:BorislavB написа:Абе колеги как подгрявате като е студено? Цъкате веднъж копчето да подгрее и втори път с крак на спирачката да запали или направо палите. Четох по-чуждите форуми, че почвала да грее още от отключването и ако имала нужда дори и да натиснеш веднага да палиш колата не пали а подгрява. Аз лично съм пробвал няколко пъти веднага да паля и не ми изписва,че подгрява, иначе ако пробвам с два пъти ми показва, че подгрява.
За съвременните коли, наблъскани с много електроника е добре първо да се даде на контакт и след като се “чекнат” системите и изгаснат повечето лампи по таблото да се пали. Аз поне така процедирам на всички коли. Когато е много студено, под -10 дори давам и втори път на контакт, да подгрее пак свещите и тогава въртя.
В инструкциите на БМВ казват да не се чака. Ако има нужда колата зае какво да прави. Двойното подгряване е глупост която скъсява живота на подгревателните свщи и релето за подгряване.
Също от БМВ казват, че като запалиш в судено време не е необходимо да чакаш да загрее колата, а направо може да тръгваш. Естествено не с pedal to the metal

- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Благодаря колега. Случайно да можеш да споделиш кой е параметъра?mrwrong написа:fitter написа:Някой би ли споделил обратна връзка дали затъмняването на задното стъкло при F11 с фолио 30% ще повлияе на работата на автоматичното затъмняване на страничните огледала при заслепяване отзад?
Да ще повлияе. По същия начин влияе и автоматичната щора отзад на седаните. Проблема се решава с усилване на чуствителноста на огледалото. Прави се през ESYS и са три различни настройки за вътрешното огледало и за лявото и дясното. Най-добре е да се подбере опитно на тебе как ще ти харесат.
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
-
fitter написа:Благодаря колега. Случайно да можеш да споделиш кой е параметъра?mrwrong написа:fitter написа:Някой би ли споделил обратна връзка дали затъмняването на задното стъкло при F11 с фолио 30% ще повлияе на работата на автоматичното затъмняване на страничните огледала при заслепяване отзад?
търсиш в JBBFE
InteriorMirror 3080 >
ISP_HECKSCHEIBE - това е вътрешното огледало по дефолт можеби е 20 максималната стойност е 35
CODDT_00_SCAL_DIM_ECR_LIN - шофьорско огледало
CODDT_01_SCAL_DIM_ECR_LIN - пасажерско огледало
променяш ръчно стойностите във Werte