Колко ще е цената на бензин А95 през август 2022
Модератор: Общи модератори
Re: Колко ще е цената на бензин А95 през август 2022
Това с газта вярно е за медал.Колко трябва да е миришело на газ та да се запали не искам да знам.И с кой акъл са запалили цигара в това време..
А иначе и дизела уж може да е опасен,ако съдим по това какво написаха в експертизата за автобуса който изгоря на уж магистралата която имаме.
А ако беше бензинов автобуса!?..примерно..

А иначе и дизела уж може да е опасен,ако съдим по това какво написаха в експертизата за автобуса който изгоря на уж магистралата която имаме.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
то там проблема според мен е дошъл оттова, че рейса е бил като подвижна бензиностанцияslatanic написа:Това с газта вярно е за медал.Колко трябва да е миришело на газ та да се запали не искам да знам.И с кой акъл са запалили цигара в това време..![]()
![]()
А иначе и дизела уж може да е опасен,ако съдим по това какво написаха в експертизата за автобуса който изгоря на уж магистралата която имаме.![]()

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Преди 10тина години като работех на бензиностанция веднъж влиза една корса и спира на колонката на газта. Закачам шланга, пускам колонката да зарежда и мигновено в колата стана мъгла... Ако някой от пътниците пушеше, щеше да стане една картинка, не ми се мисли.. Явно нещо по тръбите към бутилката беше заминало и газта влизаше директно в купето.
Не, ама предишните ми две коли бяха на газ. Страшна мъка... Нямам нищо против газта, ама явно нямам късмет с нея. На баща ми старата вектра я кара 7-8 години на газ, абсолютно нищо не е сменял и колата пееше. Аз моите ги водих сума ти пъти по сервизи и никога не работеха добре. Едната гаснеше докато не стигне работна температура, играеха и оборотите, при рязко спиране си гаснеше, а точно преди да я продам спря и да върви, извън града едвам изпреварвах с Е36 320, не че по принцип е много силно, ама едва едва да изпреварваш камиони, тегаво. После астрата, с обикновена проста газова система, супер икономична, върви добре на газ, обаче сутрин на бензин беше мъка, отне ми супер много време да успея да я накарам да работи и на бензин, че да мога поне да паля сутрин. И пак нямаше ниски обороти, менеше ги, гаснеше. На газ вървеше ама при спиране пак си гаснеше.
Поне се научих да ползвам трите педала едновременно
. Евтино, ама мъка, то ти отнема удоволствието да шофираш.
Иначе познавам много хора, нямат кой знае какви драми с газта и си джиткат, завиждам им
slatanic написа:А и нали всички вайпъри карате та им се чудите толкова да ги газифицирате или не!?![]()
Не, ама предишните ми две коли бяха на газ. Страшна мъка... Нямам нищо против газта, ама явно нямам късмет с нея. На баща ми старата вектра я кара 7-8 години на газ, абсолютно нищо не е сменял и колата пееше. Аз моите ги водих сума ти пъти по сервизи и никога не работеха добре. Едната гаснеше докато не стигне работна температура, играеха и оборотите, при рязко спиране си гаснеше, а точно преди да я продам спря и да върви, извън града едвам изпреварвах с Е36 320, не че по принцип е много силно, ама едва едва да изпреварваш камиони, тегаво. После астрата, с обикновена проста газова система, супер икономична, върви добре на газ, обаче сутрин на бензин беше мъка, отне ми супер много време да успея да я накарам да работи и на бензин, че да мога поне да паля сутрин. И пак нямаше ниски обороти, менеше ги, гаснеше. На газ вървеше ама при спиране пак си гаснеше.
Поне се научих да ползвам трите педала едновременно

Иначе познавам много хора, нямат кой знае какви драми с газта и си джиткат, завиждам им

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз на 30-ката първите 30 000км не пипнах нищо по ГИ. Съответно километрите си казаха думата и при познат приятел подмених всичко освен бутилката. Никакви проблеми. След това почнах да карам дизел и мин година като ходих на сватба с кабриото ми беше много приятно да заредя за левче дет се вика. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
А сега си представи пунто с разход 8 газ и гранд с разход 30 бензин градско. 

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Ако за гранд чероки става въпрос веднага ти казвам, че нещо не е било в ред за да дава такъв разход.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
slatanic написа:А сега си представи пунто с разход 8 газ и гранд с разход 30 бензин градско.
90те години имах един голф 1.6 с обикновена газова на смесено ми даваше разход 6-7 литра газ според сезона . Палене само на газ , бензин изобщо нямаше капка в резервоара . С една бутилка газ 25 литра съм ходил Варна до Монтана и там имах още газ .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
peshehodetz написа:Ако за гранд чероки става въпрос веднага ти казвам, че нещо не е било в ред за да дава такъв разход.
Имам опит с Гранд Чероки 4.7 V8 четири години и 70 000км и при него разход в София беше 22/100
Не е невъзможно 5.9 да даде 30/100, иска се малко повече газ и воала

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
Имал съм Тундра, Шеви Силверадо, Форд Ф150 и Тойота 4Рънер всичките с V8 и ми даваха там някъде 21-22 при изключително натоварено градско с много спирания и тръгвания нещо като "Дънди крокодила в Лос Анжелис" който го е гледал и си спомня сцената с блокирания фреуей. Иначе при слабо натоварено градско и хващане на зелена вълна при късмет всичките бяха около 16-18, а при шевито почти незабележима разлика между градско и извънградско, някъде около литър и нещо. Та затова като прочета по форуми или фейса за разходи от 30-40 съм леко скептичен, не ще не е възможно при определени условия, но все пак е различно от общия случай.
keep walking
- Kroki
- Дон Кроки
-
slatanic написа:А сега си представи пунто с разход 8 газ и гранд с разход 30 бензин градско.
НЕ МОГА

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
peshehodetz написа:Ако за гранд чероки става въпрос веднага ти казвам, че нещо не е било в ред за да дава такъв разход.
Казал си.
Я сега му виж каталожният разход.
А сега почни да ходиш с него на работа в София.
Успех.

Да не говорим,че и с чарджър съм го карал известно време същият.
Като му настройвахме после газовата и му надам кикдаун на тангентата не смогваха 400коня изпарители да се оправят с пиковият глад на мотора и почваше да плюе течна газ.
Затова и след 4000 оборота си го направих да минава на бензин и сме готови.
Той тоя мотор така или иначе никога не ходи там освен ако не му набиеш кашоните.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
По мой спомени тези мотори работят на ниски обороти и наистина 4 хил оборота е нещо необичайно за тях.

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
Без да гледам никъде никакви каталожни данни ей така на слука ти казвам че е ОКОЛО 14 MPG (мили на галон) ГРАДСКО. Сега не ми се занимава да го смятам колко е като Л/100км но мога да ти гарантирам че е доста далече от това 30.
keep walking
peshehodetz написа:Без да гледам никъде никакви каталожни данни ей така на слука ти казвам че е ОКОЛО 14 MPG (мили на галон) ГРАДСКО. Сега не ми се занимава да го смятам колко е като Л/100км но мога да ти гарантирам че е доста далече от това 30.
Мързела не мори,а мъчи.
26 и малко му дават каталожни.
В София гори 30около без напъни.
С напъни гори колко си иска.
На бавни в гората гори 50-60.
И те така.

- Kroki
- Дон Кроки
-
Изтеглиха обучението от Украйна и петрола падна. Ще видим кога ще се отрази при нас.