Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от steeN » 11 Фев 2022, 19:57

Сейнсбърито може да се каже, че е на нивото на Фантастико.
И вече с Waitrose отиваме на ниво, което нямаме в Бг... факт.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 11 Фев 2022, 22:58

Не се заяждам, но как определяте в кой магазин е по-качествена храната ?
Не става въпрос само за UK,

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 11 Фев 2022, 23:06

Както се определя навсякъде по света - купуваш, ядеш и "си преценяш" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 11 Фев 2022, 23:15

Абе да ви питам между другото - дали някой от вас има социален живот на "територията" ....
В смисъл , имате ли хора с които да пиете по нещо или... някой да ви удари рамо по ремонта на жилището/колата ...
Абе такива работи в живия живот.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Фев 2022, 23:20

kaжи при теб как е първо?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 11 Фев 2022, 23:21

:help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 11 Фев 2022, 23:31

Bogat-Beden написа:kaжи при теб как е първо?

Ще ми завидиш
КАжи ти първо
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 11 Фев 2022, 23:34

Oбективно погледнато, нямам условно наречения "социален живот",но бих се радвал да разбера как е при успялите сънародници, които въпреки всичко са решили да се върнат?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Фев 2022, 23:55

Binev_OuT написа:Абе да ви питам между другото - дали някой от вас има социален живот на "територията" ....
В смисъл , имате ли хора с които да пиете по нещо или... някой да ви удари рамо по ремонта на жилището/колата ...

Имаме и това е едно от нещата, които все още ни държи тук. Ама останаха малко. Няколко човека. Останалите вече са в чужбина :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 12 Фев 2022, 0:05

Bogat-Beden написа:Oбективно погледнато, нямам условно наречения "социален живот",но бих се радвал да разбера как е при успялите сънародници, които въпреки всичко са решили да се върнат?

Абе при успелите сънародници не знам как е.Аз питам как е при узлобените сънародници?щото в тоя форум много жлъч почна да се лее.Та за тва питам , приятелчета имате ли си , излизате ли , ч*Кате ли ... То голяма жлъч голяма злоба
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 12 Фев 2022, 0:10

Ох какъв разговор се е развихрил... ASDA, Tesco, Sainsbury, че даже и Waitrose...
Хора!? Вие не знаете ли как работят пазарите?!?
Аз в момента в Дубай си купувам произведено в България, българско сирене, на по-ниска цена, от колкото каквото и да е сирене може да се намери в България. Дори и да включим имитиращите продукти.
И? Какво?
Чета мненията и си мисля, че никой тук си няма идея как се образуват цените в големите хипермаркети и не знае какво е маркетингово спонсорирана цена...
Цените на храните в "белият свят", както ние го наричаме, съответно големите хипермаркети, отдавна не се образуват от "cost of making+margin+cost of selling=End users price"
В края на краищата има къде по-големи икономисти от мен в тази тема, които не само могат да го обяснят, но и да го знаят и да не се излагат...
И да се върнем към британските магазини. Всеки от тях си има техните клиенти, които поради една, или друга причина са щастливи, че пазаруват от там. Аз доста време съм си пазарувал от всичките гореизброени. И нямам фаворит. Даже Waitrose има и тук и от време на време си ходя да пазарувам от там.
Та както и да е. По темата. Zack, тръгвай към Wales. Стига постоянните облаци малко над челото ти и валежите, които ако са спряли в момента, ще започнат до пет минути не те притесняват. Но има една слънчева седмица в годината, когато всичко там изглежда толкова красиво и страхотно, че никоя картичка не може да го пресъздаде.
Binev_OuT написа:Абе да ви питам между другото - дали някой от вас има социален живот на "територията" ....

Пффф. Повече от колкото ми трябват. :mhihi: Има моменти в които се чудя на кой да отказвам и поради каква причина...
"Майсторът ми" е собственик на специализиран BMW сервиз. Много неща ми оправя за "абе здраве да е". По случайност, освен приятели станахме и комшии.
За пръв път станах кръстник тук. На много близък човек (не е българин, запознахме се тук). Много съм близък и с жена му. Едва ли не, аз ги запознах...
Какво друго? Имам хора за всичко! Да. Много близки приятели си тръгнаха и се прибраха по родните места. Ще ми липсват! Факт! Но винаги ще си останем близки. И знам, че на който и континент, поради каквато и да е причина, ако отида там има кой да ме подслони. Без значение дали имам нужда, или не.
Дали съм щастлив. Предполагам да. Дали ми липсва България с най-близките ми приятели, които все още са там? Да. Не знам какъв друг отговор очакваш да получиш.
Последна промяна KoolyO на 12 Фев 2022, 0:13, променена общо 1 път
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 12 Фев 2022, 0:13

Binev_OuT написа:
Bogat-Beden написа:Oбективно погледнато, нямам условно наречения "социален живот",но бих се радвал да разбера как е при успялите сънародници, които въпреки всичко са решили да се върнат?

Абе при успелите сънародници не знам как е.Аз питам как е при узлобените сънародници?щото в тоя форум много жлъч почна да се лее.Та за тва питам , приятелчета имате ли си , излизате ли , ч*Кате ли ... То голяма жлъч голяма злоба
питаш, отговорих.Аз питам, ти не отговаряш, какво означава това?

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 12 Фев 2022, 1:24

"— У вас има дълбоко вкоренена тревога за живота ви. И вие не обичате фанатици, тирани, сноби и лицемери. Вие подсъзнателно мразите много хора.
— Съзнателно, сър, съзнателно — поправи го Йосарян с желание да помогне. — Мразя ги съзнателно.
— У вас има антагонизъм към мисълта да бъдете ограбван, експлоатиран, унижаван, оскърбяван или мамен. Мизерията ви потиска. Невежеството ви потиска. Преследванията ви потискат. Насилието ви потиска. Бедняшките квартали ви потискат. Алчността ви потиска. Престъпността ви потиска. Покварата ви потиска. Знаете ли, няма да се изненадам, ако вие се окажете депресивен маниак!
— Да, сър. Може би съм депресивен маниак.
— Не се опитвайте да отказвате.
— Не отказвам, сър — каза Йосарян, доволен от чудотворната връзка, която най-после се създаде помежду им. — Съгласен съм с всичко, което казахте.
- Тогава признавате, че сте луд, нали?"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Фев 2022, 11:28

Колкото повече остарявам, толкова повече съжалявам че не отидох в САЩ :dunno:
Може би трябваше да остана някъде по Средиземноморието: Южна Франция или Испания....
Обикалям из България и сърцето ми се къса да гледам мизерията, западналите селца и градчета а в същото време толкова красива природа.
За съжаление не съм оптимист за бъдещето на България и най-много ме дразни циганизацията и простотията, липсата на елементарно възпитание и култура.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Фев 2022, 11:35

barty написа:Колкото повече остарявам, толкова повече съжалявам че не отидох в САЩ :dunno:
Може би трябваше да остана някъде по Средиземноморието: Южна Франция или Испания....
Обикалям из България и сърцето ми се къса да гледам мизерията, западналите селца и градчета а в същото време толкова красива природа.
За съжаление не съм оптимист за бъдещето на България и най-много ме дразни циганизацията и простотията, липсата на елементарно възпитание и култура.

От край време у нас е модерно и желано да си простак. Не случайно има поговорки даже, бий за да те уважават!
Много често, ако не си простак, в очите на другите ставаш педал, смотан и т.н.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата