Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от E34 » 10 Фев 2022, 22:10

alekangg написа:Аз няколко пъти питах, защо в последните 2 години има с 20% повече умрели у нас...

Ти специално не си глупав. Не стигна ли до извода, който тук се каза милион пъти, че в уравнението отвратително здравеопазване + извънредно положение и въобще пълен хаус в системата няма как да не се вдигне смъртността?! Това е елементарно за разбиране. И не е виновен КОВИД-а сам по себе си, ясна е причината.
Аз лично се радвам, че се появи тази "пандемия". Много точно се получи едно разграничение на хората. Мишоците, мижитурките, шматките, балъците, дребните душици, презадоволените и треперещи за жалкия си животец ЧОВЕЧЕТА се осветиха и показаха. За мен те загубиха всяко уважение, и напротив, хората които протестираха и си отстояваха мнението ми се издигнаха в очите.
На разни излияния на ЧОВЕЧЕТА във форума вече не им обръщам внимание. Те едно си знаят, като по калъп са: Ганьо, 5Г, плоскоземци, най-бедните са българите, най-глупавите щото не се ваксинирали и т.н т.н т.н.... Мога само да им кажа едно голямо ОФФ, Ентелигентни са ша ме разберат :ok:
П.С: Забелязвам, че имам някакви фенове дето репортват веднага на зелената другарка почти всичко, което напиша. И на тях едно голямо и от сърце ОФФ :mrgreen:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 10 Фев 2022, 22:38

Jorixa написа:
Е ок де, ама според статистиката, Януари 2022 има средно по 25 жертви на ден с Ковид, повече от 2021. 25х30 = 750. От къде идват останалите близо 2000 разлика?

То си го пише в забележките на графиката, ама кой да чете? :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 10 Фев 2022, 23:03

Да върна малко към темата ако може. Бях споменал назад за хазяйката, при която живея, че се ваксинира и го понесе с голям зор, наистина си бе сериозно. Ваксинира се и мой колега, българче. Трети път го хоспитализират и като цяло е зле повече от месец и половина време. Опитва се да идва на работа и си идва, де. Просто е парцал. Оплаква се от сърце, припотява се инцидентно и му се вие свят постоянно. Ясно си му личи, че не се преструва, определям го като силно волеви човек. Нищо не твърдя и съм наясно, че може да са случайности. Иначе приятелката и майка и понесоха инжекциите без никакви странични ефекти. Нямам много наблюдения като цяло, покрай мен почти няма стерилизирани, а и няма и желаещи.
Иначе със задоволство констатирам, че все пак темата като цяло се е развила в положителна посока и врявата е поутихнала. Верните и правилните все пак са взели надвес и са удържали фронта мъжката! :mrgreen: Те се знаят..
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от steeN » 10 Фев 2022, 23:11

E34 написа:...

Същите впечатления и от мен. Комплексарите и дребните тарикати се разкриха :) Колко трябва да си несигурен в себе и да ти е празен живота за да свържеш идентичността си с нещо външно като това дали си ваксиниран или не... че и да го изтъкнеш като някаква смелост. :mhihi: Не става въпрос за хората, които са искрени, че имат притеснения за безопасността на ваксините... ма и без да уточнявам вярвам, че който трябва се разпознава.

Spunky написа:...

Губиш си времето човек, те не могат да схванат елементарна математика като това, че примерно като са 50 на 50 ваксинирани и неваксинирани в спешното, а ваксинирани са да кажем 80% това значи в пъти предимство за ваксинираните, а не че ваксините нямат значение :lol:

Както и се очакваше в другите страни смъртността почна да пада въпреки, че случаите се увеличават, но при нас не. Би трябвало да е очевидно кое пречупи корелацията, но :ok: Ся пак ще се чудят що скоро ще затягаме мерки докато другите ги махат напълно.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Фев 2022, 7:28

Аз пък съм горд с нацията ни и ниският процент на ваксинация!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Фев 2022, 9:24

Колегата само искаше да каже, че не всички от починалите са от Ковид и това също много силно изкривява статистиката! Никой не отрича, че има огромно увеличение! Просто причините за това не са само във въпросния вирус, а и във всичко останало като 'ситуация', което върви в комплект с него в нашата 'държава' !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 11 Фев 2022, 9:52

vladobate написа:Хора, изперкахте максимално. Кольо ли си или не знам как се наричаш, не си тук и сега да те приемат в болница с инсулт и да те набутат в шибано инфекциозно отделение щото може да си вирусясал и след три дена да гледаш светлината в края на тунела . Ей така се правят статистики и рисуват графики . Грам не схващате картинката заровили глави в пясъка и бълнувайки насън и наяве една и съща думичка без никакво развитие за тия две години. Страшно е . И не смотания вирус, а това в което превърнаха хората, пък вий се самозаблуждавайте колко сте отговорни и мъжествени.

Не знам само, това тролене ли е?
Каква е причината да ме набутат в "шибано инфекциозно отделение"?
Защото болниците в България изнемогват от ковид пациенти и всички са се превърнали в инфекциозни болници...
Тук, благодарение на високият процент ваксинация, ковид отделенията много отдавна са история, а всички болници си функционират напълно нормално. Та като ме приемат с инсулт тук, ще си ме лекуват за инсулт. (благодаря за пожеланието, за малко да пропусна)
Та не разбрах, защо след като подкрепяш това, което казвам аз, съм "изперкал максимално"
Съвсем се объркахте вече.
sub_eleven написа:Аз пък съм горд с нацията ни и ниският процент на ваксинация!

:bowdown:

E34 написа:

Голям човек, евала! И сърце и разум! И смелост! А не "Мишок, мижитурка, шматка, балък, дребна душиця, презадоволено и треперещо за жалкия си животец ЧОВЕЧЕ"
Малко го е страх от спринцовки, ама то това да е... :mhihi:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 11 Фев 2022, 10:10

NGneer4eto написа:
Jorixa написа:
Е ок де, ама според статистиката, Януари 2022 има средно по 25 жертви на ден с Ковид, повече от 2021. 25х30 = 750. От къде идват останалите близо 2000 разлика?

То си го пише в забележките на графиката, ама кой да чете? :lol:

Е коя по-точно от тия забележки отговаря на въпроса ми ?

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 11 Фев 2022, 10:58

KoolyO написа:Да видим положението тук... (ОАЕ) Държава с около 10 милиона население.
... около 100% ваксинирани + над 50% с бустерни дози.

- Маски задължителни навсякъде
- social distancing
- Еквивалентът на "зелен сертификат"
- PCR тестове се правят толкова много, че сигурно за месец тук има повече тествани, от колкото в България за година...

Уникално! И какво става, когато един от тия 150% ваксинирани излезе положителен? Карантинирате ли го или го пращате за следващия бустер?
Ти на това ли казваш "все едно няма нищо"? И докога ще е така, вижда ли му се въобще края или просто свикнахте с новите правила?

Впрочем, ти с тези статистики отчиташ ли фактора климат? Я докарай една "чалма" в Бг, да поживее 1-2 месеца тук, да го повее малко -10 градуса ветрец, да пошляпа малко в кишата и да го видим колко ще е здрав и корав и кога ще му се разтече сопола. И ако (не му го пожелавам), в болницата си имаме протоколче от СЗО и сме му приготвили всякакви чудодейни илачи. Като например Нимбекс, да му се отпусне дихателната мускулатура, пък вследствие от това като го видим, че диша трудно ще му пуснем малко кислород. Но, тъй като не знаем колко инатлив може да бъде, затова малко невротоксичен Ремдесивир авансово, па да видим ще мрем ли и що мрем и що са такива статистиките.

KoolyO написа:Тук сигурно има повече милиардери и милионери... Явно всички те са тъпи и не схващат нещата..

Това за богаташите - всеки който има злато и петрол в задния си двор, може да стане милионер, но интелекта и познанието не идват с милионите.
Ако не са западните технологии и инженерство, още щяха да пасат камили и да пресяват пясъка. Но ако говориш за другите милиардери в стил нашия Божков, то със сигурност не им знаеш ваксинационния статус, както и откъде са им финансовите постъпления.

KoolyO написа:"Ваксините не работят! Искат да ви сложат чипове! От ваксините се умира!" И т.н. малоумщини.

За "чиповете" - нищо не мога да кажа с увереност (като твоята), но всеки интересуващ се и следящ технологичните новости има сериозни основания за притеснение. Това са разработки от десетилетия и ако не са успели сега, то съвсем скоро ще е факт.
Ще ти дам едно видео, което е сбор от изказвания по разни научни конференции и платформи като TED. Понеже има лигави коментари между тях от човека, който ги е събрал, ще посоча тайминг на най-интересните да ти спестя малко време.(Ако въобще благоволиш)
9:50 - 15:00; 32:05 - 37:30 >>> https://www.youtube.com/watch?v=vHsKbtT0YmM

Шансът, това да те накара да мислиш малко-по критично клони към нула. Понеже съдейки от изказванията ти, хората като теб отдавна им е
изгоряла червената лампа, ако въобще са имали някога такава. И все пак, някой с окислена фасунга може и да зацепи..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 11 Фев 2022, 11:12

stean написа:Като например Нимбекс

Така ли пише у фейса? :D Е значи е истина, 100% :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Фев 2022, 11:16

Българина най-много разбира от жени, футбол, коли, вероятно и други неща, но в последните години всеки втори стана лекар, дори знае повече от дипломираните такива с четене в нетЯ :mhihi: обаче и си вярват и се говори и пише всеки ден за всякакви неща.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 11 Фев 2022, 11:30

Ето и още една от причините за смъртността:

По-ниските доходи на най-бедните в света са допринесли за смъртта на 21 000 души всеки ден, се твърди в доклада.
Но 10-те най-богати мъже в света са удвоили общото си състояние от март 2020 г., съобщава Oxfam.

В него се казва, че 160 милиона души повече живеят с по-малко от $5,50 на ден, отколкото биха били без въздействието на пандемията COVID.

https://www.dnes.bg/index/2022/01/17/10 ... n=RSS_2019

Естествено, за Ганьовците е непосилно да станат милиардери или поне милионери от книжарничка в гаража (може и от краден софтуер), затова нямат правото на собствена трибуна да изразят своето мнение и трябва с охота да слушат какво им казват "големите". А те големите затова са големи, защото доближавайки заветните 9-10 цифрени суми, рЕзко стават ерудити в областта на медицината, климатичните промени, космически технологии, криптовалути и т.н. И колкото по-голям брой цифри натрупат, толкова по-малко свян имат да отидат с частния си самолет/хеликоптер до някоя трибуна, от която да ви сочат с пръст, че вие сте виновни за замърсяването и въглеродните емисии и затова ще ядете един път седмично принтирана пържола от стволови клетки и три пъти седмично ще пътувате с тролей.. и това, само ако сте послушни.

Ами кланяйте се и се покорявайте на такива "гении" с възвишени цели и идеали, и скоро ще бъдете в един световен затвор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Фев 2022, 11:32

Цоциалистите от Оксфам има ли нещо, което да не са писали някога, че е заради "богатите" :mhihi: Тука се люшкате от фашизъм до комунизъм през мнение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 11 Фев 2022, 12:15

stean написа:Уникално! И какво става, когато един от тия 150% ваксинирани излезе положителен? Карантинирате ли го или го пращате за следващия бустер?
Ти на това ли казваш "все едно няма нищо"? И докога ще е така, вижда ли му се въобще края или просто свикнахте с новите правила?

Ами да. Карантинира се. С гривна, като тези за престъпници под домашен арест.
Бустер - ако иска. Но не по-рано от 30 дни, след прекарване. Все пак си има правила. Тук не са задължителни ваксините, освен за държавните служители. За всички останали са напълно доброволни.

stean написа:Впрочем, ти с тези статистики отчиташ ли фактора климат? Я докарай една "чалма" в Бг, да поживее 1-2 месеца тук, да го повее малко -10 градуса ветрец, да пошляпа малко в кишата и да го видим колко ще е здрав и корав и кога ще му се разтече сопола. И ако (не му го пожелавам), в болницата си имаме протоколче от СЗО и сме му приготвили всякакви чудодейни илачи. Като например Нимбекс, да му се отпусне дихателната мускулатура, пък вследствие от това като го видим, че диша трудно ще му пуснем малко кислород. Но, тъй като не знаем колко инатлив може да бъде, затова малко невротоксичен Ремдесивир авансово, па да видим ще мрем ли и що мрем и що са такива статистиките.

Тук очевидно си съвсем неподготвен. Първо, че си нямаш идея от демографията тук. От там нататък даже не си и по допирателната.

stean написа:Това за богаташите - всеки който има злато и петрол в задния си двор, може да стане милионер, но интелекта и познанието не идват с милионите.
Ако не са западните технологии и инженерство, още щяха да пасат камили и да пресяват пясъка. Но ако говориш за другите милиардери в стил нашия Божков, то със сигурност не им знаеш ваксинационния статус, както и откъде са им финансовите постъпления.

Убягва ти, че по-голямото количество "богаташи" тук са точно такива, занимаващи се със "западните технологии и инженерство", а не петрошейхове.

stean написа:За "чиповете" - нищо не мога да кажа с увереност (като твоята), но всеки интересуващ се и следящ технологичните новости има сериозни основания за притеснение. Това са разработки от десетилетия и ако не са успели сега, то съвсем скоро ще е факт.
Ще ти дам едно видео, което е сбор от изказвания по разни научни конференции и платформи като TED. Понеже има лигави коментари между тях от човека, който ги е събрал, ще посоча тайминг на най-интересните да ти спестя малко време.(Ако въобще благоволиш)
9:50 - 15:00; 32:05 - 37:30 >>> https://www.youtube.com/watch?v=vHsKbtT0YmM

Шансът, това да те накара да мислиш малко-по критично клони към нула. Понеже съдейки от изказванията ти, хората като теб отдавна им е
изгоряла червената лампа, ако въобще са имали някога такава. И все пак, някой с окислена фасунга може и да зацепи..

Много ми е иронично, какви хора ми говорят за критично мислене, и "да мислиш сам за себе си" и т.н. То не само мислене трябва. "Една патка мислила, мислила и се удавила" са казали хората.
Трябва човек да може и да си направи изводи от цялото това мислене. Като вземе цялата налична информация и отсее плявата.
А ти ме пращаш да гледам точно там - в плявата.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Фев 2022, 12:18

Изпуснал е оувърбустера, или?
https://fakti.bg/world/651855-vaksinira ... oronavirus
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата