Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Икономическата криза 2020-2021-2022
alekangg написа:Не знам на колко се купува испанското свинско![]()
А бе има си опашка и там в Кауфланд

А нима това е най-важното...после сигурно лекарствата са по-евтини.
Наскоро м/у другото накарах майка ми да вземе 15 кила плешка от една месарница да не и споменавам името ама много читаво се оказа.
Същото го сложихме в бурканчета и накрая калкулирах цена 1/2 от тази в магазина и вкус... далече от оня боклук дето го продават.

Наскоро м/у другото накарах майка ми да вземе 15 кила плешка от една месарница да не и споменавам името ама много читаво се оказа.
Същото го сложихме в бурканчета и накрая калкулирах цена 1/2 от тази в магазина и вкус... далече от оня боклук дето го продават.

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Защо тези продукти са по-евтини ТАМ, отколкото ТУК? Защо има тотален немски монопол и картел върху храната ни и на никой не му прави впечатление? И не са само тези продукти, има и още. Да не говорим , че в Испания има и по-евтини магазини от Меркадоната. Какво се получава, уж сме най-бедните, а всъщност сме едни от богатите. Плащаме по-скъпа храна, плащаме по-скъп бензин, плащаме скъпи имоти. Е как става тая работа?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
От 10 год в Испания и не само, хранителните продукти са по-евтини от тези в България.
Явно заради субсидия, картели, алчност, липса на конкуренция и т.н.
Всеки може да види кое колко струва за 1 мин през сайта на някой магазин.
Явно заради субсидия, картели, алчност, липса на конкуренция и т.н.
Всеки може да види кое колко струва за 1 мин през сайта на някой магазин.
- TNT
- младши ентусиаст
-
slatanic написа:А нима това е най-важното...после сигурно лекарствата са по-евтини.![]()
Ми не е, ама като видиш заплатите по области... в половината нетната е под 1000лв

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз никога не съм разбирал изказванията от типа, че някой карал със стари гуми и слагал евтини части.
Хората масово не се вманиачват в една кочина от ламарини, а си харчат парите за други неща, а някои хора са принудени да го правят. И някой ще каже, ама сигурността, като караш със стари гуми може да караш бавно и сигурността ти пак е на лице. Ама ситият на гладния не вярвал е много точно. Да си купува всеки каквото иска, в крайна сметка отговорността за всичко е лична.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:slatanic написа:А нима това е най-важното...после сигурно лекарствата са по-евтини.![]()
Ми не е, ама като видиш заплатите по области... в половината нетната е под 1000лв![]()
![]()
Със 700лв заплата или си на кауфландско месо, или не ядеш месо. Бедността на хората води до всичко от купуване на евтина храна, през каране на дърти кошници до купуване на жилища тип общак.
И да не забравяме най-богатите немци, собственици на Лидъл, Алди и др от сорта, колкото и да е странно, но факт.
Там кой купува най-евтиното, освен имигрантите? Явно има клиенти
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Не ми е ясно за какво точно се опитвате да спорите, но дори в LIDL България има страхотни продукти на страхотна цена
Говоря за хранителни продукти, като се почне от био лимони, които заредих(щото си взимам доста) последно от тях, заедно с добро прошуто
P.S. Може на някой да му е смешно, ама био лимоните имат много по-добър вкус и аромат от турските боклуци

Говоря за хранителни продукти, като се почне от био лимони, които заредих(щото си взимам доста) последно от тях, заедно с добро прошуто

P.S. Може на някой да му е смешно, ама био лимоните имат много по-добър вкус и аромат от турските боклуци

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Значи, ако се купува евтино месо от Кауфланд е лошо, ама ако е от Лидъл е добре, така ли да разбирам?
Пак да кажа, че по-евтино от Алди/Лидъл няма в Германия
Пак да кажа, че по-евтино от Алди/Лидъл няма в Германия
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Lidl от масовите вериги са най-добрите откъм качество и коректност като цяло.
В Била и Кауфланд имам десетки случаи с измекярски номера в сметката - ами промоцията е минала, ама не е сменен етикетът и т.н.. ,в Лидл това не се случва просто. Ако имаха асортимента на Калфлана, нямаше кой да ги бие, но философията им е друга.
В Била и Кауфланд имам десетки случаи с измекярски номера в сметката - ами промоцията е минала, ама не е сменен етикетът и т.н.. ,в Лидл това не се случва просто. Ако имаха асортимента на Калфлана, нямаше кой да ги бие, но философията им е друга.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Мен Лидъл много ме дразни със собствените си продукти, имитиращи известните на вид.
Другото е, че дори когато има италианска или не знам каква си седмица, половината продукти не са италиански каквато е седмицата, ами са произведени в Германия, но има италианско знаме, пише Италия или италиански стил.
Когато са наистина местни продукти от Италия, Испания и др, са от фирми произвеждащи само за Лидъл и като цяло са най-евтините възможни, да не очаквате качеството да е нещо повече от минимума?
Другото е, че дори когато има италианска или не знам каква си седмица, половината продукти не са италиански каквато е седмицата, ами са произведени в Германия, но има италианско знаме, пише Италия или италиански стил.
Когато са наистина местни продукти от Италия, Испания и др, са от фирми произвеждащи само за Лидъл и като цяло са най-евтините възможни, да не очаквате качеството да е нещо повече от минимума?
Последна промяна alekangg на 07 Фев 2022, 13:37, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Лидл в Германия няма нищо общо с Бг, подобно както МакДоналдс в щатите е най-евтиното възмжно, а тук е съвсем другаде позиционирано.
Напротив, този тип магазини могат да контролират асортимента много по-добре по този начин. Не са го измислили те този модел
Bogat-Beden написа:Ако имаха асортимента на Калфлана, нямаше кой да ги бие, но философията им е друга.
Напротив, този тип магазини могат да контролират асортимента много по-добре по този начин. Не са го измислили те този модел

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И къде е позиционирано, не че виждам особена разлика в асортимента и качеството между всичките вериги у нас.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
В Лидл има добри попадения, като унгарски салам, бири, зелена салата, която през зимата е ок, разни подправки в малки шишенца, сладки, дрехи
Ел. уреди и т.н

- TNT
- младши ентусиаст
-
То навсякъде има добри попадения. В края на сметка 50% от нещата ги има във всеки магазин, само цената е различна. Аз не мисля, че има разлика между душ гел Нивеа между Лидл, Кауфланд и Лили примерно
Месото обаче във веригите за мен е гадно, просто е евтино. Във всяка месарница е по-добро и то драстично. Но и цената е друга
Исках да кажа, че много хора пазаруват най-евтиното месо не защото са скръндзи или трябват джанти за Ф10-ката, а просто нямат пари. Страшно много хора работят на трицифрени заплати по малките градове и села. Ако си на 700лв заплата просто взимаш най-евтиното в магазина, без да гледаш качество.