Е46 1998г. блокирал спирачен апарат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Е46 1998г. блокирал спирачен апарат
Тази сутрин тръгвам и едно яко стържене(повече на задна като се движа) от към предно ляво колело. Погледнах където е била колата много люспи от ръжда... Покарах малко и разбрах че май спирачния апарат е блокирал. Два дни преди това нямаше проблем колата. Пръсках апарата с размразител-нищо, чуках по него с чук нещо да охлаби-нищо, напред стърже, но назад още по-силно и апарата мърда ... Блокирал е според мен. Колата като кара си спира с другите колела...
-Как да го отблокирам за да я откарам в сервиз?
Има доста причини, но ще искал да се инспектира системата от спирачната течност, бутала, накладки и т.н Има ли опасност да е от АБС?
Моля коментирайте.
-Как да го отблокирам за да я откарам в сервиз?
Има доста причини, но ще искал да се инспектира системата от спирачната течност, бутала, накладки и т.н Има ли опасност да е от АБС?
Моля коментирайте.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- DiscontroL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ВАЗ 2106 Turbo / BMW E46 330xi
- Мечтае да кара: E30 M3 SPORT EVOLUTION / Е36 М3 / E46 M3
Re: Е46 1998г. блокирал спирачен апарат
Вероятно е запекло буталото на апарата.. Викни си една пътна помощ и я карай в сервиз, щото иначе ще си строшиш ръцете докато го раздвижиш.
Race cars is my escape from all bullshit in life...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Вземи си два апарата втора употреба, купи ремонтен комплект 30-40лв, смени всичко и слагай, особено ако не са апарати от 330, които са малко по-скъпи.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Re: Е46 1998г. седан 316и - блокирал спирачен апарат
Благодаря за съветите. Сервиз имам близо, 1км. Колата стърже, но движи и ще я закарам до там. Няма да викам пътна помощ....
-Какво още мога да повредя ако я закарам внимателно?
-С апаратите от 330 по добре ли ще е?
А и аз като гледам накладките на преден мост са за смяна вече, спирачна течност ще сменя, ако реши майстора ще търсим и други спирачни апарати, маркучи ако трябва.
Чудя се няма ли фирма която да ремонтира спирачни апарати и да продава и заменя със стари. ...Преди години бях чул за фирма която ремонтира рейки и ги продава с гаранция.
Може да стане бизнес, както си мислех да има в голям град по един сервиз под наем, с инструменти и подемник. Поне да си види човек колата на добри условия... Но, като знам
че ще почнат да ги ползват хора които тепърва ще се учат и ....-по добре да няма. :-).
-Какво още мога да повредя ако я закарам внимателно?
-С апаратите от 330 по добре ли ще е?
А и аз като гледам накладките на преден мост са за смяна вече, спирачна течност ще сменя, ако реши майстора ще търсим и други спирачни апарати, маркучи ако трябва.
Чудя се няма ли фирма която да ремонтира спирачни апарати и да продава и заменя със стари. ...Преди години бях чул за фирма която ремонтира рейки и ги продава с гаранция.
Може да стане бизнес, както си мислех да има в голям град по един сервиз под наем, с инструменти и подемник. Поне да си види човек колата на добри условия... Но, като знам
че ще почнат да ги ползват хора които тепърва ще се учат и ....-по добре да няма. :-).
- DiscontroL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ВАЗ 2106 Turbo / BMW E46 330xi
- Мечтае да кара: E30 M3 SPORT EVOLUTION / Е36 М3 / E46 M3
Е щом ти е близо карай смело. Предполагам за питаш за София, там знам един такъв сервиз ( https://www.giautofren.bg/ ), чувал съм добри отзиви от познати. Апаратите от 330 са по-големи (дисковете също) и определено по-трудно се прегряват и спират доста добре. Обаче със спирачки от 330 забравяш за джанта по-малка от 17, имаше 1-2 модела 16 дето пасват, обаче са с различно ЕТ и седят странно.
Race cars is my escape from all bullshit in life...
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Значи няма да търся от 330, защото съм с 16-ки джанти. Днес ще говоря с майстора ми да видим кога ще я прави.
Благодаря за коректните и точни отговори.
Ще ги имам в предвид GI.
Благодаря за коректните и точни отговори.
Ще ги имам в предвид GI.
6 мнения
• Страница 1 от 1