Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Bogat-Beden » 02 Фев 2022, 13:35

Aз за 8 или 9 от 10 преживявания при сблъсък със здравната с-ма имам предимно силни негативни впечатления.
Много неприятно и грубо отношение (непредизвикано!) от санитар до доцент, кошмарна мизерия, незаинтересованост, неорганизираност, за храната в болница - бате, по-добре недей!
На частно нещата са по-добре наполовина, но пак често оставаш с горчив вкус в устата..
Инак аз съм чакал в доста сериозно състояние в спешното на Окръжна в Бургас 2005-та и нямаше никой освен мен, поне час или два минаха, докато ме приемат! Звъннах на приятел от София, вика "тръгвам!", ама те пък взеха ме приеха тогава..
Една млада красива докторка, много цинична и надменна, викам й - ако не можете да се оправите, да тръгвам към Сф? (живеех в София тогава), тя спокойно ми вика - ако искаш подпиши се, тръгвай, ама може и да не стигнеш... Същата тая два дена по-късно при прием на женица на около 50-на я гледа и вика да не будя реаниматорите,че ще ме псуват, изчакайте 15-на минути, да излезе права линия на кардиограмата и я смъквайте долу.. Издъхна "по план" женицата и както я докараха, така я изкараха.. :banghead: Та толкоз..
За здравната с-ма в бяла държава имам тема в Страхотни истории раздела, за нея много важното е, че бяха в стачка, а аз макар и легален, емигрант от най-презряните славянски етноси в Северна Европа..

П.С. Да, тука има прекрасни хора и специалисти, срещал съм прекрасно отношение и професионализъм, огромно уважение за което, но е рядкост!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 02 Фев 2022, 14:25

FaceOff написа:
BaDxBoY написа:
TNT написа:
vvasilev1 написа:400$ данък
Коги избягаш от родния край, но родния край не може да избяга от теб :mhihi:

Е това е разликата, че като избягаш от родния град и видиш друго,почваш да виждаш нещата както са, без да ги пречупваш през призмата на ракията, радио веселина и салатката.
Защо ли съм сигурен, че нито настоящия,нито постоянния ти адрес е в София, за разлика от мен. Самия факт, че в профила ти пишеш София, а после разправяш как се пътува от Пазарджик до София на работа е достатъчен, да не ти отговярам изобщо ... Няма да забравя в Пазарджик на затвора как ме спряха едни със 20 годишна астра и някаква ретро камера на таблото и ми разправят, да им дам 20 лева, щото щели да ми пуснат снимка за 300 лв. Е познай дали им дадох и дали ми дойде снимка ...

Но да то е трудно да видиш последните 10 коментара и малко да се върнеш в реалността. Защото 2 пъти съм ползвал спешна помощ в Германия и Австрия, и двата пъти дойдоха за 5 минути и след 5-10 минути вече бях в болница и ме оперираха. Като втория път беше в една планина, посредата на една писта по която можеше да се стигне само с лифт. Ползвах европейска здравна книжка, дори не съм им я показвал. В Австрия няма да забравя, за вечеря ми даваха меню да си избирам какво да ям, имаше риба, месо,вегетериански и т.н. щуротий.

Пък утре недай си боже, като трябва да пътуваш до София и в Пирогов седиш 3 часа пред кабинетите, дано се замислиш малко, че примерите с телефоните, техниката и храната са само черешката на тортата.

Странно как всеки тук говори обективно, а само ти и другия колега от Сопот, дето постоянно е в темата за китайските гуми и не може да си позволи това, за което говоря, се успокоявате и убеждавате, че живеете качествено. Аз също живея тук, но определено знам, че може да се живее и доста по-добре.

Един коментар на ALX на 68-ма страница е напълно достатъчен, за да се заключи тая тема и да се обясни всичко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 02 Фев 2022, 14:34

:OT: А е монче ако визираш мен за кви гуми иде реч че нещо съм пропуснал :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Фев 2022, 15:03

Като засегнахте гуми пък ти си от Сопот, най-добрия гумо-джантаджия в региона е в Карлово, Миро се казва, няма такъв магьосник. 100 метра някъде над гарата е. :yes: Тука при мен има майстори за джанти, включително и в Дълбоки до СТЗ, но този каквито неща съм виждал да прави...
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Фев 2022, 16:27

ID A написа:Няма как да те питат на изписване, тъй като дотогава може да си натрупал сума многократно по-висока от всичките ти активи..

това няма никакво значение. в щатите не те лекуват според това колко можеш да платиш- каквото трябва да ти правят го правят и после ти дават сметката да се оправяш. дали ще ти направят 20 магнитно ядрени снимки или нито една зависи само от доктора който пък няма никаква връзка със офиса/ финансите
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Фев 2022, 16:53

Хумористично разликата между подхода при спешните случаи в Европа и САЩ може да се обобщи по следния начин:

Европа - умрял, но умрял евтино
САЩ - жив, но фалирал

:mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Фев 2022, 16:57

За България, умрял, ама източена някоя пътека, ако и пациента е източен, още по-добре.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Фев 2022, 16:59

steeN написа:САЩ - жив, но фалирал

:mhihi:

не е задължително... има си съвсем легални начини дори без застраховка да си да платиш центове на всеки долар които дължиш за медицинско обслужване...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Фев 2022, 17:28

zAcK написа:...Та там има една линейка и най-близката болница е на точно 69 километра Да, точно 69 километра по завоите из Родопите. Това е от града. От някои села е на над 100 км. и около 2 часа път, защото трябва да караш през завоите на Родопите.

Та тази една линейка там има няколко случая, в които тръгва за "близката" болница в Свиленград и втори човек се нуждае от спешна помощ, но няма как и си заминава. Толкова за територията и скапаното здравеопазване на Германия, САЩ, Англия и т.н. Толкова и за фантазьорите, дето пишат приказки от 1001 нощ тук...
...

Вчера писах това за единствената линейка и днес, новина :dunno:
Какви медицински хеликоптери, какви детски линейки.
Те на единствената 20-годишна линейка в огромна по площ община не могат да купят едни летни гуми, ние за хеликоптери се надъхваме... :banghead: :banghead: :banghead:

P.S. Ето го здравеопазването ни. Излизаш от София и приключваш. В Щатите било зле, в Германия също :dunno: А мармотът завива...

Сигналът за дете, нуждаещо се от медицинска помощ, е подаден на тел.112. Изпратена е линейка, но тя е била с летни гуми и затова не е могла да стигне до населеното място, съобщават от Областна администрация. Родителите са извозили детето до разклона, от където то е транспортирано от спешните медици.
Последна промяна zAcK на 02 Фев 2022, 18:13, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 02 Фев 2022, 17:54

Новината. Бг, ще умра от смех.
Копай, копай...
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 02 Фев 2022, 17:54

BaDxBoY написа:
FaceOff написа:
BaDxBoY написа:
TNT написа:
vvasilev1 написа:400$ данък
Коги избягаш от родния край, но родния край не може да избяга от теб :mhihi:

Е това е разликата, че като избягаш от родния град и видиш друго,почваш да виждаш нещата както са, без да ги пречупваш през призмата на ракията, радио веселина и салатката.
Защо ли съм сигурен, че нито настоящия,нито постоянния ти адрес е в София, за разлика от мен. Самия факт, че в профила ти пишеш София, а после разправяш как се пътува от Пазарджик до София на работа е достатъчен, да не ти отговярам изобщо ... Няма да забравя в Пазарджик на затвора как ме спряха едни със 20 годишна астра и някаква ретро камера на таблото и ми разправят, да им дам 20 лева, щото щели да ми пуснат снимка за 300 лв. Е познай дали им дадох и дали ми дойде снимка ...

Но да то е трудно да видиш последните 10 коментара и малко да се върнеш в реалността. Защото 2 пъти съм ползвал спешна помощ в Германия и Австрия, и двата пъти дойдоха за 5 минути и след 5-10 минути вече бях в болница и ме оперираха. Като втория път беше в една планина, посредата на една писта по която можеше да се стигне само с лифт. Ползвах европейска здравна книжка, дори не съм им я показвал. В Австрия няма да забравя, за вечеря ми даваха меню да си избирам какво да ям, имаше риба, месо,вегетериански и т.н. щуротий.

Пък утре недай си боже, като трябва да пътуваш до София и в Пирогов седиш 3 часа пред кабинетите, дано се замислиш малко, че примерите с телефоните, техниката и храната са само черешката на тортата.

Странно как всеки тук говори обективно, а само ти и другия колега от Сопот, дето постоянно е в темата за китайските гуми и не може да си позволи това, за което говоря, се успокоявате и убеждавате, че живеете качествено. Аз също живея тук, но определено знам, че може да се живее и доста по-добре.

Един коментар на ALX на 68-ма страница е напълно достатъчен, за да се заключи тая тема и да се обясни всичко.

Хаха щеше да е смешно ако не беше трагично..
Алкохол ми се събира една бутилка в годината.. съответно салатката и радио веселина също са ми чужди, но така е, когато всичко пречупваш през собствената си призма..
Роден съм в един от най-централните райони на София, и съответно и постоянен и всякакъв адрес са ми в София, и никога не са били другаде.. освен вероятно настоящия, когато съм живял в чужбина. В тази връзка съм живял на, и съм посетил повече континенти от теб със сигурност.. Имам три апартамента на мое име в София, един придобит лично доста под 30 годишнината ми, и два наследствени.. Прадядо ми е генерал от българската армия и е живял в имот на жълтите павета с прислуга. Пътя ми от където живея до Пирогов (да не ми се налага) е няколко минути..
Нямам си на идея какви мнения относно Пазарджик си ми изровил, но да, едно гадже имах от там, и пътувахме често с нея до там.. Преди това първата ми жена беше от друг град.. сега втората ми жена пък е от трети..
Та пич, аз СЪМ в реалността, за разлика от теб, и за мое щастие моята реалност е различна от твоята.. софиянче..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 02 Фев 2022, 17:54

^ Това цялото го пиша към мнението на Зак, че са писали още двама, докато тука правя съчинения.

И причината за всичко това е елементарна, каза се няколко пъти, но всички се държат все едно сме Швейцария.
Та пиша го пак, България е бедна държава. Най-бедната в европейски съюз, съответно с най-нисък стандарт. За никой не е тайна. Който иска друго - бега. Който иска приятели от 30 години, среда, родители, роднини, планини на 10 минути, сутрешно каране на ски преди да иде в офиса, море на 4 часа, Гърция на 4 часа и тн и тн и тн си остава в София. Който не иска да си говори с хора, иска по-малко тъпанари, иска лизинг на пасат и наем, както и подреденост и богата държава-бега. Нали уж темата беше за емиграция? Кво само храните очевидни неща. България е класи над това, което беше в моето детство, който може да го оспори, да заповяда. Но се съмнявам, че ще успее да сравни 90те със сега. Има още мега много да се оправи, но ако хората работят върху себе си и интелекта си, измислят начини за правене на пачка, плащане на големи данъци и тн и тн, след 50г, може би ще е много по-добре. Вие се сравнявате със страна, която е искала да завладее света преди 70 години и такава, която иска да го завладее сега. Кога последно България е искала да завладее света ще ми припомните ли. Колко колонии сме източили последните 500 години, и продължаваме да точим?

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Фев 2022, 18:14

Т.е. бедността автоматично оправдава простотията, кражбите, далаверите, унижението, непукизъма, умишлената мизерия и т.н. така ли? :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 02 Фев 2022, 18:23

Не, тя просто води до там. И както казах, нещата си се движат, макар и бавно. Не става вчера да живееш в гетото и днес да си в Манхатън. Става естествено, но рядко. Та затова и очакванията ти не се оправдават. Съвсем сериозно те съветвам да идеш в Германия. За 6 месеца дискомфорт ще се устроиш. Тестваш и виждаш, че всяко нещо си има цена.
И ще допълня, че работя за и с немци последните 10г и само ще кажа, че и те са хора и нищо неморално и подсъдимо не им е чуждо. Но след като имаш полвината топ автопроизводители на света, няма как да не стигне за всички…

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Фев 2022, 18:26

Добре де , роден си в клоаката на света и късметлийския ти ден е този в който напускаш подобно място . Какво правиш за да промениш съдбата ? Като Алха - търсиш си място върху гостоприемника с по тънки капиляри да забиеш смукалото в място богато на питателна храна . Място където смучеш по лесно и повече кръв . Някой път дори се налага да пълзиш дълго от долу нагоре , до шията където винаги има тънки кръвоности съдове . Няма проблеми , просто първичен хранителен инстикт . Елементарно Уотсън, за какво са тия драми ! :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата