Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от BaDxBoY » 01 Фев 2022, 15:34

alekangg написа:
BaDxBoY написа:
TNT написа:
vvasilev1 написа:400$ данък
200$ за чистачка и стълбищно осветление
2500$ вноска за ипотека (при заети 600.000 за 360 месеца)
500 $ лизинг за колата

Вече сме към 4000 турски лири, а още не сме ползвали, ток, вода, газ, хляб, бензин за каляската, ооооо ами децата, ам жена и любовница?

Бахти...аз малко са притесних.
Средна заплата 4.800 долара за Santa Barbara. Трябва втора работа дали или жената да работи, защото за 4 членно семейство трябват 4.785$$$.

Ама пък ще е хубаво.

Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk

а :kuku:

Тук патриотите и другите душици, които обясняват колко е добре, съм сигурен че в магазина гледат цените на всичко, никога не си позволяват най-добрата стока, никога не си позволяват най-добрата техника, карат коли 3-та употреба от ниския или средния клас, сипват същото кофти гориво като останалите, ядат същата кофти храна и използват същите кофти продукти, които всички останали на територията.

Това се отнася за всички страни, не само за България, освен ако някой не мисли, че навън ядат само топ продукти, купуват най-скъпата техника и всеки е с нов премиум.
Общо взето където си като йерархия и стандарт в Бг, там ще си в чужбина.
Ще взимаш примерно х2, ако сравняваме София с европейска столица или най-много х3 и ще си позволяваш подобни неща.

Преди 20 години разликата беше 5-10 пъти, сега не е така.

Плюсовете в чужбина са други, но не са пари в момента, а наличие на нормална инфраструктура, болница и разни подобни.

Точно за това се опитах да водя дискусия и честно казано знаех какви ще са коментарите.
50% като първият коментар на TNT,alekaang и т.н. са от адекватни хора, които могат да съпоставят нещата, и 50% са от хората, които описах, но се чувстват обидени от истината.
И най-интересното е, че тия дето се обиждат, са точно тия с 30 годишните коли,5 годишните телефони и т.н, които не могат да си позволят нещата, за които говоря.

И да, все си мисля, че е по-вероятно в Германия да видиш работещ човек да си купи БМВ от магазина, или бабата да кара i3, хлапакът да кара м3 и т.н, отколкото в България. Колко хора познавате в България, които са си купили чисто нови коли и ходят на почивки по екзотични острови и курорти ? Защото аз познавам българи, които са го направили, но не и тук. И наистина не виждам, как би станало това на тази територия с тези условия.
Аз също някак си по бих дал 600 евро за телефон или 10 евро за скариди, отколкото 1500 лева за телефон и 30 лева за скариди.

А за храната,горивото и бялата техника, само някой, който не е излизал от родния си град/село, не би бил наясно ,каква разлика има качеството за техния пазар и за нашия.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Фев 2022, 15:38

Някой ако мисли, че като отиде в чужбина всичко ще е по-добре от тук :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Фев 2022, 15:43

Зависи кой е този някой, мога да дам веднага пример.
Бай М или кака Г от село Х няма работа или има за 600-700лв макс. Ако отиде в голям град, ще взима 1000лв, ама ще трябва да дава за квартира. Ако отиде в София може да взима и 1500лв, ама квартирата ще му изяде голяма част, дори да е в стая под наем и ще му остават 1000лв.

Същите в чужбина ще са по-добре, в 90% от случаите.

Вижда се и какви са масово хората пътуващи към чужбина, болшинството са нискоквалифицирани и от разни села и малки градчета.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Фев 2022, 15:58

c04 написа:Някой ако мисли, че като отиде в чужбина всичко ще е по-добре от тук :dunno:

не всичко. но повечето неща... и то разни простички неща дето хем сме много умни като нация, хем не можем да си ги наредиме в държавата...

и като слагахте снимки на неща дето са различни в другите държави- в събота падна голям сняг тука при нас - за 12 часа се изсипаха 60см със 100км вятър и -20 температури. снимката която слагам е от следващия ден по обяд. тази улица е в моя квартал и е в гората дето се казва ... и е задънена улица... трафик няма.. може би буквално 20-30 коли за цял ден.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна alx на 01 Фев 2022, 16:00, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Фев 2022, 16:00

alx написа:
c04 написа:Някой ако мисли, че като отиде в чужбина всичко ще е по-добре от тук :dunno:

не всичко. но повечето неща... и то разни простички неща дето хем сме много умни като нация, хем не можем да си наредиме елементарните неща в държавата...

и като слагахте снимки на неща дето са различни в другите държави- в събота падна голям сняг тука при нас - за 12 часа се изсипаха 60см със 100км вятър и -20 температури. снимката която слагам е от следващия ден по обяд. тази улица е в моя квартал и е в гората дето се казва ... и е задънена улица... трафик няма.. може би буквално 20-30 коли за цял ден.
Ти в Масачузетс ли беше или бъркам

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Фев 2022, 16:01

c04 написа:
alx написа:

не всичко. но повечето неща... и то разни простички неща дето хем сме много умни като нация, хем не можем да си наредиме елементарните неща в държавата...

Ти в Масачузетс ли беше или бъркам

там- да. в събота изравнихме рекорда за сняг в бостън... аз лично не го видях по пътищата ама го гледах през прозореца и беше красиво :)

казвал съм го и преди- пари могат да се правят навсякъде- това е факт. дали си в щатите, германия, англия, родината или нигерия- ако ти се отдава - ги правиш. проблема е, че след това реалноста на по- неорганизираните държави те удря в лицето... затова и хората предпочитат по- уредените държави защото там се живее по- лесно- особено като имаш пари. надявам се хората разбират какво се опитвам да кажа. не е сложно. но решението (поне за родината) е несъществуващо. а аз имам само един живот и не мога да чакам разни родни нещастници да се наиграят на политика и да натрупат началния си капитал за сметка на качеството на моя живот.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Фев 2022, 16:18

alx написа:...казвал съм го и преди- пари могат да се правят навсякъде- това е факт. дали си в щатите, германия, англия, родината или нигерия- ако ти се отдава - ги правиш. проблема е, че след това реалноста на по- неорганизираните държави те удря в лицето... затова и хората предпочитат по- уредените държави защото там се живее по- лесно- особено като имаш пари. надявам се хората разбират какво се опитвам да кажа. не е сложно. но решението (поне за родината) е несъществуващо. а аз имам само един живот и не мога да чакам разни родни нещастници да се наиграят на политика и да натрупат началния си капитал за сметка на качеството на моя живот.

По-ясно от това не може да се напише :idea: :idea: :idea:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 01 Фев 2022, 17:18

BaDxBoY има малко по-важни неща в живота от айфончетата и ходенето с новата тенекия до кауфланд :mhihi: Да беше споменал някое от тях предполагам че нямаше да ти се смеят колегите, но така написано :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 01 Фев 2022, 17:40

500 $ лизинг за колата

Вече сме към 4000 турски лири, а още не сме ползвали, ток, вода, газ, хляб, бензин за каляската, ооооо ами децата, ам жена и любовница?

Средна заплата 4.800 долара за Santa Barbara. Трябва втора работа дали или жената да работи, защото за 4 членно семейство трябват 4.785$$$.

Ама пък ще е хубаво.

Тия цифри от къде ги извади - живял си там, работил, наблюдения имаш кое как е, или някой ти ги е казал, а може би пък просто така си ги измисли ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Фев 2022, 19:11

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 01 Фев 2022, 20:20

peshehodetz написа:
Тия цифри от къде ги извади - живял си там, работил, наблюдения имаш кое как е, или някой ти ги е казал, а може би пък просто така си ги измисли ?

Цифрите му изглеждат леджит, ако е за западното крайбрежие, в дълбока, далечна събърбия или едностаен апартамент в града, обаче там ХОА ще е по три на това, което е писал... Къща в нормално хубав квартал около СФ и ЛА е поне милион. Около мен $3М е "евтина" къща, 200 квадрата :mhihi:

Аз имам кон в състезанието в родината, ходя често, правя пари и плащам данъци и прибера ли се, гледам да си стоя в балончето село-офиса-село-спа-гърция, че се сдухвам и се карам на всички. Имам страшна непомосимост към изключителната повсеместна простотия и некомпетентност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 01 Фев 2022, 20:22

peshehodetz написа:
500 $ лизинг за колата

Ама пък ще е хубаво.

Сънувах ги.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Фев 2022, 20:33

Bogat-Beden написа:https://bntnews.bg/news/medicinskata-sestra-ot-speshnoto-vav-vraca-ne-e-moya-vinata-shtom-tolkova-vreme-sa-darzhali-zhenata-vkashti-1183791news.html?fbclid=IwAR1fHiy20r7nIZB7YoQPbTK7eSiK5NqB98mW89wGR5QUcHg54bglqNL9ByY

"Чаках отвън за информация за съпругата си, и по едно време спира автомобила на рампата и някакъв мъж почва да крещи - айде, бе колко време ще чакам, Бърза помощ не дойде, няма кой да ми помогне да я стоварим на количката. Гледам, администраторката не предприе бързи действия, та да се види, че реагира бързо. Извадих телефона. Тя му помогна, свалиха жената, жена с детенце, видимо в лошо състояние. главата ѝ увисваше. Тя (сестрата, бел. ред.) започна да го разпитва - дай ми личната карта, има ли тест за ковид, той човекът беше притеснен, изпусна портмонето и се разпиляха документи. Тя взе да прави тестове, неадекватна работа", разказва Илиев.

:confused: :dunno:

Какво казахте за здравеопазването и за това, че имало болници наблизо :?:
Ето за това говорим. На 99% от живеещите тук не им пука за нищо, освен за поредната схема и далавера.
Всичко извън техния имот може да умира, да се разпада, да е кал и мизерия, дори не им прави впечатление...

-----

Още не мога да разбера тия дето казват, че и тук имало хубави неща? Кои са? Дайте пример?
Черноморието ли е хубаво, или зимните ни курорти? Щото един приятел, който не беше карал ски на друго място,
сега се върна от Доломитите и не иска да чува повече за тукашните батки и уникалните ни курорти.

И пак да попитам. Ако беше хубаво, щяхме ли да сме най-умиращите и с най-високата емиграция?
Щото нещо логиката някак липсва - хем е хубаво, хем населението намалява с бясна скорост.

P.S. Тримата англичанина и 5-6 студента, дето са се върнали тук не ми ги давайте за пример, моля :dunno:
Последна промяна zAcK на 01 Фев 2022, 20:36, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Фев 2022, 20:35

За болница и доктор трябва да имаш пари+човек, само с едното не става, иначе си жив умрял.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 01 Фев 2022, 20:48

Те я чакали жената да си умре и после я карат боговете да я възкресят. Че даже ще ги съдят.
Не че тая на регистратура не е малоумна де.

П. С. Бях сигурен, че автора сърдитко ще пусне драмата за пример.

Съгласен съм, че едно от най - големите утайки в България са медиите. 120 място по свобода на словото. Търси се само най - тъмнокафява сензация.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата