Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Kroki » 01 Фев 2022, 10:23

TNT написа:там заплатата ще ми е средно х4 :winky: , на приятелката х3.

няям идея какво се чудиш..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Фев 2022, 12:16

За кое немско предприятие в Пловдив става въпрос? Мога да вкарам малко 'яснота', ако е това, в което съм аз... Може и на ЛС... Иначе те са 'немски' само по собственост! На практика са си обикновени селски фабрики! Не се лъжете по лъскавите портали и рекламите по масмедиите :mhihi: :mhihi: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Фев 2022, 12:24

Aз преди 20-на години за първи път излязох от Бг и то най-вече от недоимък, работех буквално безплатно ( другиата опция беше 300-на лв... Отидох на мегамизерните 900 еур на месец без договор, осигуровки, работа по 12 часа всяка нощ, но бях мега щастлив, съвсем сериозно.
Сега вероятността да вземам доста повече в София, отколкото на същото място, където бях преди, е доста по-голяма, но вече не става дума въобще за пари.. Човек трупа житейски опит, знания и умора и все повече му се иска спокойствие и някаква уреденост... както и да си на място, където пронадлежиш към някаква общност, (не сбирщина от индивидуалистични мразещи се примати)
Това е..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Фев 2022, 13:07

ildivvy написа:За кое немско предприятие в Пловдив става въпрос?

Има ли значение ? То диапазона, в който се движат заплатите... не е чак толкова широк.

Та темата е интересна, няма нужда само да се сере на всяка страница и да има личностни нападки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 01 Фев 2022, 14:06

TNT написа:
vvasilev1 написа:400$ данък
200$ за чистачка и стълбищно осветление
2500$ вноска за ипотека (при заети 600.000 за 360 месеца)
500 $ лизинг за колата

Вече сме към 4000 турски лири, а още не сме ползвали, ток, вода, газ, хляб, бензин за каляската, ооооо ами децата, ам жена и любовница?

Бахти...аз малко са притесних.
Средна заплата 4.800 долара за Santa Barbara. Трябва втора работа дали или жената да работи, защото за 4 членно семейство трябват 4.785$$$.

Ама пък ще е хубаво.

Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk

Колегата до колкото помня беше в ИТ сферата - https://www.glassdoor.com/Salaries/sant ... O14,31.htm Та сигурно ще вържат двата края. Жена му предполагам и тук не е безработна. То средното само в нашата страна важи за 90% от хората. Всички на СМС-а от банката виждат 1000 и нещо :mhihi: Навсякъде извън София 2к си е много сериозна цифра за заплата. Хората от форума не ги броим :mhihi: Само ще кажа, че приятел инженер в Пловдив, в една от големите немски компании с N на брой завода в Европа, отговаряше за друг инженер... та шефа му не докарваше 1,8к чисто даже :winky: Доколкото съм гледал заплати в Западна Европа и оттатък океана, разликите с касиерки и продавачки не са 30-100% нагоре заплата, а 200-800%. Т.е. искам да кажа да не гледате толкова средното на запад, ако сте образовани. Там разликата в заплатата от касиерка до инженер не е 300$.

Темата последните страници доста се насира, а е интересна. Всички сме на мнение, че Зак малко прекалява и това, което иска... го няма никъде. Но съм сигурен, че не само на него му минават мисли за Терминалите. А в следващите 1-2 години с тази инфлация и съпътстваща криза... вероятно още повече ще се засили потока от хора. От 1 година и аз го мисля за Тексас, за една къща с двор на цената на тристаен в София. Конкретно в моя случай, там заплатата ще ми е средно х4 :winky: , на приятелката х3. Докато се чудя, приятели заминаха и за 6 месеца живеят в по-добро жилище и са с по-хубава кола. И по снимките определено улиците изглеждат по-добре от софийските :winky:

П.П. Има една интересна онлайн игра - https://www.geoguessr.com/ Познайте къде по света сте :winky: Има само за ЕС, само за България... Зак си е прав, че тук си е помиярска държава :winky: Особено като пуснете "България" и ви изпраска по селата :kuku:

Привет може ли да ми обясниш, понеже се чудя и не успявам никак да разбера, защо след като имаш само 1 живот, не го живееш максимално ?
Тук патриотите и другите душици, които обясняват колко е добре, съм сигурен че в магазина гледат цените на всичко, никога не си позволяват най-добрата стока, никога не си позволяват най-добрата техника, карат коли 3-та употреба от ниския или средния клас, сипват същото кофти гориво като останалите, ядат същата кофти храна и използват същите кофти продукти, които всички останали на територията.

Защо за тоя един живот, да не ядеш по-качествената храна и да използваш качествени стоки ? Вие не знаете за каква разлика става на въпрос при продуктите купени от немския Кауфланд и българския. Цените не ги коментирам, че дори обърнати в лева пак е по-евтино.

Защо една 10 годишна кола от среден клас тук да ми е 10 000 лева, а там да ми е 5 000 евро ?
Защо Ihpone 13, който го искам тук да ми е 2000 лева горе-долу малко над средната заплата, а там да ми е в първия магазин 700 евро, горе долу половината на минималната заплата ?
Защо децата ти ги бият по детските градини и в училище и близките ти да измират пред болниците, след като човек има възможност да се спаси и да живее достойно и качествено ?
Наистина се чудя, освен родителите тук, какво би спряло някой да замине на 2 часа полет от тук, където да живее като бял човек ? Не ми минават тия с природата на мен, защото съм обикалял по чужбина и учудващо и там има гори и планини, нали не са изсечени половината, но си приличат на тукашните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 01 Фев 2022, 14:28

То максималното живот не значи само ядене, пиене и айфони :winky: Сега е 14:20ч, ако искам... до 17ч мога да съм стигнал до 95% от роднините и приятелите, които имам. На всички празници семейно, кумувам, ходя по сватби, рожденни дни, събирания на класа. Ако отида в Хюстън, ще си цъкам на Айфона в двора общо взето. И поне единия комшия сигурно ще се казва Хосе :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Фев 2022, 14:28

Тука само като чух качествена храна и Кауфланд и рЕзко загубих интерес :mhihi: Незнаех че баровците дето ядат най-качествената храна ходят с новите си коли до Кауфланда на пазар :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 01 Фев 2022, 14:40

BaDxBoY написа:
TNT написа:
500 $ лизинг за колата

Вече сме към 4000 турски лири, а още не сме ползвали, ток, вода, газ, хляб, бензин за каляската, ооооо ами децата, ам жена и любовница?

Средна заплата 4.800 долара за Santa Barbara. Трябва втора работа дали или жената да работи, защото за 4 членно семейство трябват 4.785$$$.

Ама пък ще е хубаво.

Колегата до колкото помня беше в ИТ сферата - https://www.glassdoor.com/Salaries/sant ... O14,31.htm Та сигурно ще вържат двата края. Жена му предполагам и тук не е безработна. То средното само в нашата страна важи за 90% от хората. Всички на СМС-а от банката виждат 1000 и нещо :mhihi: Навсякъде извън София 2к си е много сериозна цифра за заплата. Хората от форума не ги броим :mhihi: Само ще кажа, че приятел инженер в Пловдив, в една от големите немски компании с N на брой завода в Европа, отговаряше за друг инженер... та шефа му не докарваше 1,8к чисто даже :winky: Доколкото съм гледал заплати в Западна Европа и оттатък океана, разликите с касиерки и продавачки не са 30-100% нагоре заплата, а 200-800%. Т.е. искам да кажа да не гледате толкова средното на запад, ако сте образовани. Там разликата в заплатата от касиерка до инженер не е 300$.

Темата последните страници доста се насира, а е интересна. Всички сме на мнение, че Зак малко прекалява и това, което иска... го няма никъде. Но съм сигурен, че не само на него му минават мисли за Терминалите. А в следващите 1-2 години с тази инфлация и съпътстваща криза... вероятно още повече ще се засили потока от хора. От 1 година и аз го мисля за Тексас, за една къща с двор на цената на тристаен в София. Конкретно в моя случай, там заплатата ще ми е средно х4 :winky: , на приятелката х3. Докато се чудя, приятели заминаха и за 6 месеца живеят в по-добро жилище и са с по-хубава кола. И по снимките определено улиците изглеждат по-добре от софийските :winky:

П.П. Има една интересна онлайн игра - https://www.geoguessr.com/ Познайте къде по света сте :winky: Има само за ЕС, само за България... Зак си е прав, че тук си е помиярска държава :winky: Особено като пуснете "България" и ви изпраска по селата :kuku:

Привет може ли да ми обясниш, понеже се чудя и не успявам никак да разбера, защо след като имаш само 1 живот, не го живееш максимално ?
Тук патриотите и другите душици, които обясняват колко е добре, съм сигурен че в магазина гледат цените на всичко, никога не си позволяват най-добрата стока, никога не си позволяват най-добрата техника, карат коли 3-та употреба от ниския или средния клас, сипват същото кофти гориво като останалите, ядат същата кофти храна и използват същите кофти продукти, които всички останали на територията.

Защо за тоя един живот, да не ядеш по-качествената храна и да използваш качествени стоки ? Вие не знаете за каква разлика става на въпрос при продуктите купени от немския Кауфланд и българския. Цените не ги коментирам, че дори обърнати в лева пак е по-евтино.

Защо една 10 годишна кола от среден клас тук да ми е 10 000 лева, а там да ми е 5 000 евро ?
Защо Ihpone 13, който го искам тук да ми е 2000 лева горе-долу малко над средната заплата, а там да ми е в първия магазин 700 евро, горе долу половината на минималната заплата ?
Защо децата ти ги бият по детските градини и в училище и близките ти да измират пред болниците, след като човек има възможност да се спаси и да живее достойно и качествено ?
Наистина се чудя, освен родителите тук, какво би спряло някой да замине на 2 часа полет от тук, където да живее като бял човек ? Не ми минават тия с природата на мен, защото съм обикалял по чужбина и учудващо и там има гори и планини, нали не са изсечени половината, но си приличат на тукашните.

Голяма част от обяснението на нещата, за които питаш е защото сме бедна държава/народ! И пазара и е малък... и т.н.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 01 Фев 2022, 14:42

BaDxBoY написа:
TNT написа:
500 $ лизинг за колата

Ама пък ще е хубаво.

Наистина се чудя, освен родителите тук, какво би спряло някой да замине на 2 часа полет от тук, където да живее като бял човек ? Не ми минават тия с природата на мен, защото съм обикалял по чужбина и учудващо
и там има гори и планини, нали не са изсечени половината, но си приличат на тукашните.

Е***и м*а*та , верно че един живот бе , чакай да бегам към кауфланда за брецели и леберкези :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 01 Фев 2022, 14:46

TNT написа:
ildivvy написа:За кое немско предприятие в Пловдив става въпрос?

Има ли значение ? То диапазона, в който се движат заплатите... не е чак толкова широк.

Та темата е интересна, няма нужда само да се сере на всяка страница и да има личностни нападки.

Това не го разбрах много-много за мен ли се отнася... Зависи и какво се разбира под 'широк диапазон' ! При нас шефа на инженер, който отговаря за друг инженер :mhihi: :mhihi: , би взимал около двойно на това, което е споменато по-горе!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 01 Фев 2022, 15:04

Най-широк е към общината. Скоро мернах някаква новина как си търсят с 3 години опит за 1000лв :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Фев 2022, 15:18

BaDxBoY написа:
TNT написа:
500 $ лизинг за колата

Ама пък ще е хубаво.

а :kuku:

Това се отнася за всички страни, не само за България, освен ако някой не мисли, че навън ядат само топ продукти, купуват най-скъпата техника и всеки е с нов премиум.
Общо взето където си като йерархия и стандарт в Бг, там ще си в чужбина.
Ще взимаш примерно х2, ако сравняваме София с европейска столица или най-много х3 и ще си позволяваш подобни неща.

Преди 20 години разликата беше 5-10 пъти, сега не е така.

Плюсовете в чужбина са други, но не са пари в момента, а наличие на нормална инфраструктура, болница и разни подобни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Фев 2022, 15:24

https://money.bg/economics/2-5-miliona- ... nitsi.html

Инфлaциятa във Beлиĸoбpитaния ce пoĸaчи дo 5,4%, ĸoeтo e нaй-виcoĸият й тeмп oт мapт 1992-a гoдинa. Paзxoдитe зa живoт в cтpaнaтa нe cпиpaт дa ce yвeличaвaт.

Да видят малко и те кво е инфлация. Аматьори. Ние тука преди да станат 3цифрени изобщо не може да ни впечатлят :mhihi:
Последна промяна steeN на 01 Фев 2022, 15:24, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 01 Фев 2022, 15:24

А и едно не мога да разбера... тука като се взима 15 годишен нов внос, те откъде го внасят :mhihi: Нали и там карат такива :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Фев 2022, 15:25

Квито са цените там, тука са с 2 резервоара повече и 1000 лв за джамбаза в добрия случай :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата