Има ли духове или аз се побърквам ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Има ли духове или аз се побърквам ?

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Яну 2022, 8:51

Jordana написа:
няма как да ми е приятно да слизам в мазето по тъмно
.
Мазето е лесно , светваш лампата и си спасен . По страшни са моментите когато обикаляш в гората сам , на ония места където усещаш инстинктивно че някой те наблюдава и те полазват тръпки без да има никой наоколо . Спираш на място и се оглеждаш за нещо , всички шумове изчезват и долавяш само вятъра и пукане на съчки ту тук ту там все едно някой обикаля около теб в кръг .

Да, ама е животно общо взето. Таралеж или нещо друго мъничко.
Аз като малък много гледах онзи Туин Пийкс. Ей това с години ме беше страх да излезна на тъмното късно в двора да не се появи онзи Боб(духа)от някъде с гадния си смях. Ужас. А съм голям фен иначе на ужасите в киното, всичко гледам. Последно страх си бях брак когато гледах Предизвестена смърт(the ring)когато Самара излизаше от кладенеца с онази коса и влизаше през телевизора, който гледаше касетата. :oops: Даже го гледах с жената на телефона когато още не ми беше жена. :mhihi: Говорех с нея да не ме пипне оная около 2006-та беше. :mhihi: Но си беше страшен филм, после може би Сейлъмс Лот(така май беше)по Стивън Кинг и Заклинанието..."То" също не беше много спокоен за гледане.
Ама да не отместваме към киното нещата де, макар много от фантазиите там да са дошли от някъде.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 29 Яну 2022, 9:12

Да добавя и аз нещо мое от преди няколко години.
Снимката е правена при мен.Тук в коридора.
Коригирал съм само лицата на хората.
Ще спомена само,че тук съм имал почти същото преживяване няколко пъти като на Джорданката.
С времето отмина или спря...ба ли го...
Като малката обаче като беше на около година съм имал следните преживявания неколкократно.
Както си спи се събуждаше и се пукваше от рев.Ама реве и гледа на някъде без да виждам в какво.
Голям стрес беше за нея и нас.
От тогава спи при нас... :mhihi:
Как и да е...
Това отмина.
Та идеята ми е че гадове има.
Добри,лоши всякакви.
И те така. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Яну 2022, 13:33

Jordana написа:
няма как да ми е приятно да слизам в мазето по тъмно
.
Мазето е лесно , светваш лампата и си спасен . По страшни са моментите когато обикаляш в гората сам , на ония места където усещаш инстинктивно че някой те наблюдава и те полазват тръпки без да има никой наоколо . Спираш на място и се оглеждаш за нещо , всички шумове изчезват и долавяш само вятъра и пукане на съчки ту тук ту там все едно някой обикаля около теб в кръг .

Абе ти верно, що не заебеш тия клималанги и да почнеш да пишеш книги с разни ожаси?
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Яну 2022, 13:40

bum_bum написа:да почнеш да пишеш книги

Няма време от писане във форума :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Яну 2022, 13:48

slatanic написа:Да добавя и аз нещо мое от преди няколко години.
Снимката е правена при мен.Тук в коридора.
Коригирал съм само лицата на хората.
Ще спомена само,че тук съм имал почти същото преживяване няколко пъти като на Джорданката.
С времето отмина или спря...ба ли го...
Като малката обаче като беше на около година съм имал следните преживявания неколкократно.
Както си спи се събуждаше и се пукваше от рев.Ама реве и гледа на някъде без да виждам в какво.
Голям стрес беше за нея и нас.
От тогава спи при нас... :mhihi:
Как и да е...
Това отмина.
Та идеята ми е че гадове има.
Добри,лоши всякакви.
И те така. ;)

Toва наистина е притеснително. :shock:

Но и златното правило е, че такива същности се захранват от силни емоции, най-вече страх.

Иначе и от мен кратка случка, от многото - преди години, тъкмо се бях изнесъл да живея сам, и си спя една нощ докато нещо не ме събуди.
Станах и тръгнах към коридора, там посягам да включа лампата (гола крушка беше тогава) и крушката ми се пръсна в лицето.
Стреснах се сериозно и последваха тежки псувни, които заглушаваха стъпките на нещо което бягаше от мен. :mhihi:

Иначе у нас принципно е "интересно" и подобни случки имам доста. Полека лека се научих и да ги отбирам кое какво е, някои са плашили, други не.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Яну 2022, 18:01

Top Gun Maverick написа:а това с парализата да не мога да мръдна трябва да се явява след сън вероятно когато се будиш и не можеш да мръднеш, такова не съм имал.

хаха... това определено значи, че просто не си правил едно определено упражнение- иди прочети за couch lock :angel:

по темата - абсолютно. имал съм няколко случая които са ми показали недвусмислено, че има и Господ и разни други не толкова хубави неща около нас- хем съм доста реалистично- циничен и не се завличам лесно по разни конспирации.

относно разни кошмари свързани с нечисти сили (които ги има в изобилие)- аз имам една малка библия - слагаш я под възглавницата (или под дюшека ако ти пречи под възглавницата) и обикновено решава проблема. поне при мене беше така... но иначе на кви "представления" са ме "водили" и съм бил участник- самата истина и никой не може да ме убеди, че са само сънища.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Яну 2022, 18:24

Слага се по една щипка сол в четирите края на стаята която искаш да е чиста от демони . И под прага на входната врата . Ако имаш направена магия тая библия няма да ти помогне защото не се знае дали е правена от ходжа , вуду и ли нещо друго по древно и силно :winky:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 29 Яну 2022, 18:40

Всичко ни е в главите. Да не отваряме тема какво ти се случва на пълен псилоцибин или ДМТ трип - неописуемо е и подобни трипове са най-вероятно първопричината за повечето древни религии(както оригиналния дядо Коледа, но е друга гъба). Ако не знаеш какво може да ти се случи след леко отравяне и то ти се случи, ще ти обърне живота и поради незнание, ще го свържеш с някаква висша сила и друго измерение. Всъщност обаче, става въпрос за еволюирали предпазни механизми, няколко вида молекули, които мозъка си синтезира сам, като почваш да умираш. ДМТ и гъби го правят същия ефект рекреационно, йогите го правят с хипервентилиране няколко часа и се докарват до степен на почти умиране и си го синтезират сами. Случва се в епифизата(пинеална жлеза) или също известно като трето око :mhihi:

Та виждал съм демони, виждал съм същества и измерения, които не може по никакъв реален начин да се обяснят. Виждал съм, но няма!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Яну 2022, 18:44

Аз имам кошмари редовно, в смисъл от има няма 35 години. Имах един по сценарий, който от десетина години не сънувам, но около 20-на ми се случваше постоянно. Повечето ми кошмари са със сънна парализа като екстра, но някои са без. Обединяващо е усещането как много близко до тебе има силно и негативно нематериално присъствие, което сякаш се вселява/влиза в теб, като усещането не е страх, а ужас :lol: .
Брат ми ги нарича духовни комари, наистина както по-горе някой писа се хранят със страх и гняв.
Най- страннното е, че не ми се случват, когато съм наквасен мъжката, по-скоро във очистващата фаза..
Или ако спиш с жена в едно легло също, явно жената е по-голям дявол :lol:
До ден днешен спя със запалена ламБа поне някъде в жилището :lol:
Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 29 Яну 2022, 19:29

Между другото Алха като се намеси трябва да се припомни чи масачузет е щата където се развиват почти всички тия истории за вещици от киното . Първите процеси срещу вещици в колониална Америка са известни предимно със съдебните процеси срещу Салемските вещици - доста стара история когато са големите гонения на вещици . Така че Алха е в центъра на събитията , просто са спрели да бесят хора за връзки с нечисти сили . Това не означава че са изчезнали и самите демони .
между февруари 1692 г. и май 1693 година. Повече от двеста души са обвинени. Тридесет са признати за виновни, деветнадесет от които екзекутирани чрез обесване (четиринадесет жени и пет мъже). Друг мъж, Джайлс Кори, е премазан до смърт с камъни, изтезание продължило два дена, защото отказва да се пледира и участва мълчаливо в делото, а поне пет души загиват в затвора.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Яну 2022, 21:20

Я кажете относно сънищата нещо. Какво ще кажете за човек, който е сънувал, а вече не сънува. Някои публикации има като нарушена връзка между душа и тяло, друго обяснено, че така човека спирал да мечтае, а лесно обяснимо е прекомерна умора или преживяна психична травма, която води до лесно будене и лишаване от бързата фаза на съня(нали в нея уж сънуваме само)защото самия сън натоварва мозъка, а след такава травма той изключвал възможността за сънища за да се предпази от пренатоварване...някакви мнения?
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 29 Яну 2022, 21:30

Бих заложил на последното. Поне от личен опит. Имах доста дълъг период, в който не сънувах или то по-скоро не помнех нищо. После се имах известно намаляне на стреса и нещата се пооправиха и пак си сънувах.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 29 Яну 2022, 21:31

Ако имаш предвид фазите на съня , то целия процес е биохимия . Мозъка се лекува сам от натрупаните токсини при дейноста си и лекува и тялото или го регенерира така да кажем. Това не е някакъв мързел а физиологична необходимост . Мозъка никога не спи , само подтиска определени части като зрението например за определен период . Понижава се чувствителноста на периферната нервна система и се задействат още други процеси . Например временната памет създава повече синаптични връзки и някои спомени от преживяното стават трайни .

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 30 Яну 2022, 0:37

Top Gun Maverick написа:някакви мнения?

Ми горе-долу и аз така мисля, или да кажем така съм учил в универистета (психология, ама дропнах в трети курс, че ми дойде вповече). Сънищата, според мен ги делим на такива, които помним, и такива, които не. Иначе почти винаги ги има. Редки са моментите, в които човек изобщо нищо не сънува и не смятам, че е здравословно да не се сънува в дълги периоди от време.

Но обратно на темата, по-нагоре се говори за момента, в който се оказваш сам някъде, може би в гората. На мене за последната 1 година веднъж една крава ми изкара зверски акъла - беше влязла през една част на двора на вилата, където оградата е за смяна. И аз излизам да пуша и насредата на цигарата нещо ме побутва в главата отзад. И се обръщам и нааках гащите. Скапана огромна крава, дето като какво ли не ми се видя преди да я разбера, че не е некой демон от филмите. :mhihi:
Дръг път имаше скапан елен, който пак не съм го видял, отивам да погледна навън на барбекюто дали огъня е хубаво изгасен и това като се появи от нищото и нададе някакъв рев. Направо и там гащите заминаха моментално, по бързо дори от колкото то успя да избяга.
Та мене май от духове и такива щуротии не ме е шубе, но се притеснявам от дивите животни. Ако нещо падне или се помести само, по-вероятно е да почна да псувам котката и да се чудя как точно го прави и къде се е скрила, от колкото да мисля, че някой дух се ебава нещо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Яну 2022, 6:56

Не е 100% ясно защо и как човек сънува . Тези неща се контролират от центровете на съня и бодърстването в продълговатия мозък . Това са най древните части от нашия мозък които са от времената когато хората дори не са били хора в сегашния си вид . Сънят е физиологична функция и необходимост на тялото както храненето и дишането , без сън човек умира или по точно мозъка умира . Моето разбиране за съня е че човек не сънува когато е физически изморен и няма дразнители около него докато спи . В смисъл това е нормалния сън , сънищата и кошмарите според мен са от външни дразнители по време на съня или особености на хомеостазата на мозъка по време на съня . Мозъка се управлява с биохимични процеси а това е чисто аналогово като предаване на информация и подвластно на хиляди несъществени фактори . То в будно състояние нещата не са еднозначни за всички хора пък като спиш съвсем .
Ето нещо наистина паранормално .
https://www.bgdnes.bg/Article/8019689
Не е черепа , паранормалното е бат Ценко . Този го познавам доста отдавна но не можах да го накарам да покаже черепахата на живо . Обаче съм слушал всички разкази как и къде е намерил черепа как са го отвличали извънземните заради тоя череп . Цялата история е много заплетена ...направо паранормална :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата