Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: iOS тема

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2022, 13:33

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Яну 2022, 14:30

има ли добра алтернатива на Creative Center за ремонт на Apple продукти в България? :roll:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 11 Яну 2022, 20:56

iStyle са оторизиран сервиз също. За щастие не съм прибягвал до услугите им. Има и гаражни майстори, буквално в един гараж в Лозенец ми скриха шапката едни маниаци как човъркат само ябълки. Зависи за какво ти трябва.

Иначе, чудих се дали да пиша в темата за последната покупка, от която сме доволни, но реших в "тясно специализираната" да споделя.
Минаха два месеца почти откакто си ползвам еърчето м1 space gray (стария ми беше силвър и също ме кефеше, но спейс грей е много як цвят за лаптоп).
Ами какво да кажа - много съм доволен от машинката след "продължителния" тест. Много кратко ревю ще направя - батерия - су-пер, няма как да искам повече. Може би на Прото 14 инча ще е по-добра, но е с 3 бона по-скъп :mhihi:
Дисплей - не е най-невероятния вграждан в епъл продукт, но е повече от достатъчен за непрофесионална (дори и за професионална не е крайно лош, но пак зависи..)
Но последно най-много ме изкефи колко е лек и мобилен. В раницата не го усещам - голяма разлика с бившата ми 15-ка. Братовчед ми си купи миналата седмица 13-ка Про М1 и само като го пипнах - имам чувството, че е два пъти по-дебел и по-тежък от еъра. Разните му ревюта показват мноого малко преимущество на Про над Еър, но при все че са 13-инчови, с един и същ чип, но еъра е "въздух" и е значително по-евтин, емиии.. Та ако случайно се чудите кой от двата да е - ами аз съм с две ръце за еъра. Чудих се дали да не си взема айпад, че никога не съм имал, но реших да е лаптоп, защото лично аз поне в някакви случаи мога да си върша работа и имам нужда от макски, а не айпадски програми. Иначе работя на 2х27 инча през деня, лаптопа е за аут ъф офис и пътувания.

БТВ, благодаря на човека от предишните страници, който сподели за Air Flow app-a - при мен работи значително по-безпроблемно от Air Play, а и мога да плейвам замундовски филми на хромкаста в спалнята, който не поддържа еър плей :) Много е удобно да заеба някъде из нас лаптопа и да си пусна филм или видео на тв, да си добавям файлове в плейлиста от телефона и след 2 часа стрийм, на лаптопа батерията е паднала с 1 процент :bowdown:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от big_dane » 11 Яну 2022, 21:56

Колеги, доволни ли сте от Iphone 13/13 Pro. В момента съм с XS и обмислям upgrade на 13 или 13 Pro. Чудя се има ли смисъл от повечето пари за Pro. Основните доводи за Pro-то са ми батерията и 120Hz дисплея. Бих се радвал, ако има някой, upgrade-нал от XS да сподели мнение.

zAcK написа: Ако знаете колко изгорели DELL-ове има последните години, включително монитори, лошо ще ви стане. Да не казвам на колко Lenovo T им заминаха fingeprit-овете на първата седмица. Ама нали само Apple се развалят, другите не се :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ноември 2019 си взех лаптоп Dell G3, директно от Dell.de. За година и половина ползване, за което е ползван 90% на бюрото вкъщи и има 3-4 полета в раницата като ръчен багаж, му се счупи пантата. Опитах се да се свържа с Dell, резултатът беше: Сори, гаранцията е само една година.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 12 Яну 2022, 12:07

big_dane написа:Колеги, доволни ли сте от Iphone 13/13 Pro. В момента съм с XS и обмислям upgrade на 13 или 13 Pro. Чудя се има ли смисъл от повечето пари за Pro. Основните доводи за Pro-то са ми батерията и 120Hz дисплея. Бих се радвал, ако има някой, upgrade-нал от XS да сподели мнение.

Аз направих точно такъв ъпгрейд от XS към 13 Pro, и съм със смесени чувства колко си струва, ако не е наложително. На мен, на XS-а, ми се беше прецакало FaceID-то и отделно много му падаше батерията(все пак беше на 78%), не чувах хубаво и така или иначе си ми беше време за нов телефон. Ако при теб не е наложителна смяната и XS-ката ти върши работа, то можеш да си я задържиш още една година до 14-ката. Реално най-голяма полза има в 120Hz дисплея и батерията, както и ти си писал, и в 5G мрежата. Усеща се разликата донякъде от по-бързия процесор, дисплеят е много як, батерията държи, но въпреки това, пак го няма ефектът УАУ от 3-4 години по-ново поколение телефон :roll:
Единствено съм адски впечатлен от камерата, прави страхотни снимки и видеа, но аз принципно съм фотограф-любител и предпочитам да снимам с фотоапарат и с gopro, вместо с телефон, така че не съм много мерило, но ако държиш на хубава камера - феноменална е.

Според мен на масата ти седи изборът XS срещу 13 pro. За обикновена 13-ка според мен не си заслужава разликата в цената, и по-добре направо Pro. Също така, имай предвид, че в момента пазарът е залят с втора ръка XS-и и после ако тръгнеш да го продаваш ще ти отнеме някакво време. Отделно се чака бая за 13-ка, няма я налична по магазините. Поне така чета из групите, не съм проверявал лично, аз моята си я поръчах на pre-order.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2022, 12:43

devent написа:Отделно се чака бая за 13-ка, няма я налична по магазините

Чака се, щото сме лумпени. Реших да си купя часовник. Поразгледах тук-там, на 90% от местата пише, че е в наличност. Правя поръчка, плащам с карта, следва обаждане "ма то го няма". Чакам седмица-две, а днес, а утре.. накрая си искам парите. Пробвам при други- 5-6 дни за доставка. Плащам, чакам. 5-6 дни, стават на 10 дни, после на две седмици.. пак си искам парите. Вчера поръчвам от Амазон към 4 часа след обяд. Днес ми е на ръката. Ей са ще се записвам в списъци и ще чакам с месеци :censored:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Яну 2022, 13:07

bum_bum написа:
devent написа:Отделно се чака бая за 13-ка, няма я налична по магазините

Чака се, щото сме лумпени. Реших да си купя часовник. Поразгледах тук-там, на 90% от местата пише, че е в наличност. Правя поръчка, плащам с карта, следва обаждане "ма то го няма". Чакам седмица-две, а днес, а утре.. накрая си искам парите. Пробвам при други- 5-6 дни за доставка. Плащам, чакам. 5-6 дни, стават на 10 дни, после на две седмици.. пак си искам парите. Вчера поръчвам от Амазон към 4 часа след обяд. Днес ми е на ръката. Ей са ще се записвам в списъци и ще чакам с месеци :censored:

Аз затова вече купувам всичко, което мога от чужбина :mhihi: Последно същото го играх с един рутер, за който съм писал в темата с доволните покупки :mhihi:
Най-якото е, че седмица след като ми дойде от Амазон, Плесио ми звънят "Обаждаме се за рутера" :shock: :mhihi:
Отговорът ми беше нещо от сорта на "Вие сте уникални смотаняци, знаете ли кога го поръчах" и тая ми затвори :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2022, 13:41

Онлайн пазарувам още откакто не приемаха дебитни карти никъде за плащане в чужбина. Имах кредитна на Алианц. А тук мисля, че онлайн търговия или нямаше изобщо или да са били 5 магазина.

Но винаги гледам да оставя печалбата в бугаристан. Защото и аз търгувам. Но това не е сериозно просто. Излизат ми ретаргетинг реклами, пише, че е в наличност. А няма. И то не да го няма 2-3 дни или седмици. А месеци. 21 век сме ебаси.. тия не заслужават да съществуват изобщо.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Яну 2022, 14:18

Как от Амазон за един ден, нали трябва там Габко-мабко, тез-онез? :shock:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2022, 14:20

.de или .it предполагам :yes:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Яну 2022, 15:07

Bogat-Beden написа:Как от Амазон за един ден, нали трябва там Габко-мабко, тез-онез? :shock:

За дехаел не си ли чувал :mhihi: :mhihi: :mhihi: Амазон.де шипват до БГ и всичко е точно :mhihi:

Взимал съм бешеко кошче/столче с ISOFIX базата от там BRITAX, на половината на цената на същия модел тука :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ама тогава беше с Гъбко, да. Но в момента си бухаш с дехаел :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Яну 2022, 17:33

Не съм чувал, само АйТи-тата сигурно знаят за тази малка фирмичка :oops:
Bлагодаря все пак за инфото, сега ще ги погледна :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2022, 18:06

Взимам си думите назад. Намеси ли се българчЕ, нещата отиват в пикоча. Доставката е с UPS. Нашенците са интайм. Винаги, когато са ми доставяли нещо е закон да ида да си го взема от офиса им ако не искам да чакам с дни за “експресна” доставка.

Иначе експресната доставка от амазон Германия е 20 евра. И работи за нормалните дестинации. Тук каквото и да си плати само вдигат рамене.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 12 Яну 2022, 19:28

DriftoMania написа:БТВ, благодаря на човека от предишните страници, който сподели за Air Flow app-a - при мен работи значително по-безпроблемно от Air Play, а и мога да плейвам замундовски филми на хромкаста в спалнята, който не поддържа еър плей :) Много е удобно да заеба някъде из нас лаптопа и да си пусна филм или видео на тв, да си добавям файлове в плейлиста от телефона и след 2 часа стрийм, на лаптопа батерията е паднала с 1 процент :bowdown:

:bchug:

Голяма благинка е, няма вечер без да го ползвам.

Няколко пъти ми се гаси нощем лаптопа - еър 13 2017-та.
Докато го ползвам през деня няма проблеми, снощи нещо еърфлоу загуби връзка, телефона също... майката я няма :dunno:
Ставам, лаптопа изключен. Не заспал, изцяло изключен :dunno:
Няколко пъти ми се е случвало последните месеци, ако зачести ще се отваря или сменя с нов.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2022, 9:24

bum_bum написа: Нашенците са интайм. Винаги, когато са ми доставяли нещо е закон да ида да си го взема от офиса им ако не искам да чакам с дни за “експресна” доставка.

Тези скоро направиха рекорд при мен. Коледния подарък от фирмата пристигна този вторник :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата