Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от peshehodetz » 07 Яну 2022, 22:05

Не бях го гледал отдавна, но ми излезе във фейса, гледам Румен Виста дето беше много въодушевен от живота си взел, че емигрирал в Индонезия или май нещо щяха да се заселват на остров Бали. Та дали говори сериозно или просто си събира публика ма от това което знам от колеги които работеха там в сондажна компания и изкараха близо 5 години (той и колегата "Сондьор" мисля че ги познава тези пичове), този регион не е много подходящ за постоянно, да идеш на почивка за седмица-две, да поразгледаш става и толкова.
Последна промяна peshehodetz на 07 Яну 2022, 23:04, променена общо 1 път
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Яну 2022, 22:22

Демек кaзваш 'aста ла Румен Виста бейби :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 07 Яну 2022, 23:06

Bogat-Beden написа:Демек кaзваш 'aста ла Румен Виста бейби :mhihi:

На езика ми беше!!! :mhihi: :mhihi: :clap: :clap: :clap:
---

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 08 Яну 2022, 19:34

peshehodetz написа:Не бях го гледал отдавна, но ми излезе във фейса, гледам Румен Виста дето беше много въодушевен от живота си взел, че емигрирал в Индонезия или май нещо щяха да се заселват на остров Бали. Та дали говори сериозно или просто си събира публика ма от това което знам от колеги които работеха там в сондажна компания и изкараха близо 5 години (той и колегата "Сондьор" мисля че ги познава тези пичове), този регион не е много подходящ за постоянно, да идеш на почивка за седмица-две, да поразгледаш става и толкова.

Човек ти знаеш ли, че в Индонезия, ако целунеш гаджето си на улицата или обществено място ще лежиш 15 г. в затвора. Предполагам се сещаш за другите работи как е. Същото и ако намерят в тебе алкохол. За какво живеене изобщо говориш? Бягай далече от там!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 08 Яну 2022, 20:05

NGneer4eto написа:Човек ти знаеш ли, че в Индонезия, ако целунеш гаджето си на улицата или обществено място ще лежиш 15 г. в затвора. Предполагам се сещаш за другите работи как е. Същото и ако намерят в тебе алкохол. За какво живеене изобщо говориш? Бягай далече от там!

Само не ми е ясно що към мен се обръщаш и ми ги обясняваш всичките тези неща като не аз съм тръгнал натам. Този за когото става въпрос ако въобще е имигрирал или е поредния му булшит, нито чете нито пише тук, макар че според собствените му думи преди време бил имал Х5. Между другото всичкото това което твърдиш, ти лично видял ли си го, или си прочел в нета/чул от някого ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 08 Яну 2022, 20:15

enigma написа:
Anthony_J написа:Друг проблем там е, че в различните кантони може да има различно ограничение на скоростта, особено извънградско. Караш си с 90 и си мислиш, че си ок, ама вече си влязъл в друг кантон, в който е 80 и го ядеш. За чужденец е объркващо, но местните си живеят така чудесно.

Колега, няма такова нещо. Или е било преди много години?
Навсякъде ограничението е 80 извънградско. А ако има друго ограничение по някакви причини винаги има знаци...

По другия въпрос ако са ти написали глоба когато си карал реално с 81км/ч, не е редно... нямат устройства които да засичат с такава точност. Може би с чужденци се заяждат някъде...
Беше преди 10+ години, в кантон Нюшател. Полицай ме спря, не беше камера. За ограниченията сега не знам как е, тогава имаше различни. Вече ползвам влакове и обществен транспорт, че и цените за паркинг са станали смърт :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Яну 2022, 23:45

peshehodetz написа:
NGneer4eto написа:Човек ти знаеш ли, че в Индонезия, ако целунеш гаджето си на улицата или обществено място ще лежиш 15 г. в затвора. Предполагам се сещаш за другите работи как е. Същото и ако намерят в тебе алкохол. За какво живеене изобщо говориш? Бягай далече от там!

Само не ми е ясно що към мен се обръщаш и ми ги обясняваш всичките тези неща като не аз съм тръгнал натам. Този за когото става въпрос ако въобще е имигрирал или е поредния му булшит, нито чете нито пише тук, макар че според собствените му думи преди време бил имал Х5. Между другото всичкото това което твърдиш, ти лично видял ли си го, или си прочел в нета/чул от някого ?

Явно е чул, ама какво е друг въпрос. Отдавна не се бях смял толкова на поредните легенди :mhihi: :mhihi:

Я кажи какво става като те хванат с алкохол, че ми стана интересно, колко дават или пък какво точно те правят?
Аз ще да съм се отървал, че редовно пиех и то по улиците..брех изкарал съм голям късмет явно :mhihi:

оп забравих, че съм се целувал, даже и други неща правихме, мале мале, сигурно са ме пуснали за издирване.

Това фантазиите като станат истина за някои и се вярва в тях, става много лошо.
Колко мъка има по света, не е за вярване :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Яну 2022, 10:09

Алкохола е забранен официално само на о. Суматра провинция Ацех . Иначе за местните това са религиозни забрани , туриста естествено няма какво да му търсят стига да не се употребява алкохол на обществени места като училища болници и т.н . Най много да се сблъска с неодобрението на местните трезвеници мюслита .
В някои щати в краварника също има подобни изисквания за алкохола и тютюна . Всички сме виждали по филмите как пият на улицата и бутилката е в хартиена кесия да не се вижда че пие алкохол алкохолика :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Яну 2022, 10:11

Във всеки малък магазин има локална бира, та не знам колко да е забранена и да не пият местните, надали чакат само на туристите. Общо взето като в Турция.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Яну 2022, 10:19

До колкото знам и съм виждал в Турция, в някой магазини може да намериш алкохол (в тамошният Карфур няма ), но е забранено да го пиеш на улицата.
Даже в хотела в минибара нямаше алкохол.

кандидат ентусиаст
Аватар

Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от alekangg » 10 Яну 2022, 10:29

Говоря за имането. А под улица имам предвид, че съм пил бира пред тези магазинчета и не съм бил само аз.
В карфура им точно има всичко, най-вече от ракията им

Все пак ставаше дума как те затварят за 10-15 год в затвора, ако те хванат с алкохол в Индонезия или ако хванеш за ръка някой, което е пълна фантазия.
Последна промяна alekangg на 10 Яну 2022, 10:41, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 10 Яну 2022, 10:34

Е.Димитров написа:До колкото знам и съм виждал в Турция, в някой магазини може да намериш алкохол (в тамошният Карфур няма ), но е забранено да го пиеш на улицата.
Даже в хотела в минибара нямаше алкохол.

В минибарчетата наистина няма, но иначе по магазините, включително и карфурите има. Вече, ако са по-малки, като размери магазинчетата там наистина няма, а и по принцип те си имат едни текел-и, което им е нещо, като официалните магазини за алкохол и цигари.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 10 Яну 2022, 21:52

peshehodetz написа:

Нищо не знам от първо лице, чета ги тук-там и се филмирам. Примерно това:
https://profit.bg/imoti/turizam/5-strani-v-koito-tseluvkite-sa-zabraneni/
Вярно статията е стара и сега може да са по-отхлабени правилата. А, извинявам се не са 15, а 10 години. Може и да е глупост, но съм го чел не само на едно място. За алкохола признавам, че обърках Индонезия с друга държава.

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 11 Яну 2022, 1:06

Статията е от 2012г. За 2017г., поне на о. Бали, Нуса Пенида и в столицата Джакарта, това не е вярно. Никой даже не те поглежда.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 11 Яну 2022, 12:29

Здравейте.
1.Някой може ли даде актуална информация за това, дали е възможно да се изкара статут за уседналост в UK, докато съм в България ?
Как мога да отида да работя в UK в момента ?
2. Там има ли зелени сертификати и изисквания, както е в България ?
Благодаря!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата