Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Криптовалути
На 30К ще е още по-подобна 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Щом мислиш, че копачи и държачи ще движат света и парите, а не разни като Мъск имам лоши новини за теб..
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
steeN написа:На 30К ще е още по-подобна
Мда, то това е баница с късмети. На 30к се говореше за 15к и 10к. Още си ги чакат.

Имам чувството, че тея графики всеки си ги чертае както на него му се иска
Нищо против, но като гледам нещата как вървят нямат нищо общо с предишни пъти и това какво ни очаквало си е по-скоро пожелание, отколкото анализ или там каквото му викат. За срив до такива ниски нива не вярвам да стигнем, но прогнозите от сорта на 70-100-150к изглеждат все повече като мит отколкото реалност. Дано все пак се обърне тренда и видим малко зеленко 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
don_gori написа: прогнозите от сорта на 70-100-150к изглеждат все повече като мит отколкото реалност.
To ще стане реалност... просто въпросът е колко кратко- или дългосрочна реалност е това...

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Предполагам визира за този цикъл. Макар, че той изненада бая народ, сега ще изненада още повече.
Ами остава ни надеждата тези хора да оставят все пак разни ниши и за такива като нас. Все пак и те се възползват от Биткойн. А и ние колкото повече ставаме, толкова по-трудно става те да манипулират нещата, в смисъл пак успяват, но процентно успеваемостта на числата манипулация от тяхна страна намаля. В един момент мисля ще сме толкова много, че те няма да са фактор въобще. Както казах надяваме се. Това е смисъла на децентрализацията и точно затова мисля Биткойн ще успее. Досега на света не му се е давало шанс за нещо такова. Имало е опит там за някакви подобни пари в ограничено количество на някакъв, но известно време след пускането им правителството просто го смачква. А тук, няма кого да смачка засега. Следваща стъпка е независимостта от борсите, това стане ли и после вече върви стигай Биткойна и хората вярващи в него. То не, че борсите не вярват, ама правителствата имат власт над тях. А повярвай ми, колкото и хора вярващи в Биткойн да срещам в последната една година, имат толкова силна убеденост в него, че нямаш идея. А това мисля ще надделее накрая.

alekangg написа:Щом мислиш, че копачи и държачи ще движат света и парите, а не разни като Мъск имам лоши новини за теб..
Ами остава ни надеждата тези хора да оставят все пак разни ниши и за такива като нас. Все пак и те се възползват от Биткойн. А и ние колкото повече ставаме, толкова по-трудно става те да манипулират нещата, в смисъл пак успяват, но процентно успеваемостта на числата манипулация от тяхна страна намаля. В един момент мисля ще сме толкова много, че те няма да са фактор въобще. Както казах надяваме се. Това е смисъла на децентрализацията и точно затова мисля Биткойн ще успее. Досега на света не му се е давало шанс за нещо такова. Имало е опит там за някакви подобни пари в ограничено количество на някакъв, но известно време след пускането им правителството просто го смачква. А тук, няма кого да смачка засега. Следваща стъпка е независимостта от борсите, това стане ли и после вече върви стигай Биткойна и хората вярващи в него. То не, че борсите не вярват, ама правителствата имат власт над тях. А повярвай ми, колкото и хора вярващи в Биткойн да срещам в последната една година, имат толкова силна убеденост в него, че нямаш идея. А това мисля ще надделее накрая.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.lookintobitcoin.com/charts/
Колко от тези Market Cycle индикатори да са счупени
1-2-3 хубаво, ама всичките... скееептичен съм
Както писах и по-рано, януари не е приятен месец. Очаквах цикъла да се удължи с месец, не с няколко. Но още от лятото започна да се говори сериозно, че няма да е 2021 върха за цикъла. Аз си холдвам. Вярвам, че не сме видяли върха още за цикъла. И -50% от тук да паднем, пак ще съм бая напред, та каквото такова 
Колко от тези Market Cycle индикатори да са счупени

xaxo написа:Аз за Binance картата не можах да разбера някой ползва ли я и има ли проблеми с рзплащанията на физически ПОС в БГ, дето баш с крипто е свързана, а тук играчи бол.. дано някой ти върне за Вивид.
Аз ползвам карта на Binance, няма проблеми за теглене на банкомат и пос разплащания. Но първо задължително активиране от платформата на Бинанс и после на банкомат да й вкараш ПИНа. По коледа ходих до Турция и опитах да плащам с нея там, но и на двете места ми отказаха транзакциите, явно Турция е блокирана.
Поръчах за втори път карта и на крипто.ком, че първата не дойде и се влачиха 15 дни тези да пратят втора, но да видим.
И двете имат и виртуални карти, с които можеш да пазаруваш в нета докато дойдат пластиките. Не съм сигурен обаче ако ги вкараш в гугъл пей например дали можеш да плащаш и на пос с телефона например.
На мен ми е по-интресно дали НАП вижда плащания и тегления от тези карти.... Не говоря за единични суми, ами примерно да види за 1г покупки и тегления за няколко К например....
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
don_gori написа:Имам чувството, че тея графики всеки си ги чертае както на него му се иска
Тва е абсолютно така, една графика базирана ли е само на цената значи е стъкмистика за мен. Има обаче едни други графики които показват ончейн данни и едни други които показват наличности и ордери по борсите, ей там трябва да се гледа ако искаш да имаш някаква идея. Те обаче струват доста. Точно според тях положението в момента е по-добре от май-юни. Има заредени много пари по борсите в диапазона 37-40К които чакат да изкупуват паричките на слабите ръце(ама под много имам предвид наистина много, милиарди). Друго е, че хората с големите адреси си пазаруват в момента има прилив на койни от хора купили скоро към стари биткойнъри. Ама като цяло мен тва не ме вълнува чак толкова много, просто си правя DCA и като дипне така си зареждам лонговете пък нека дипва още, ликвидационните ми цени са далеч

Като цяло, на 60к+ биткойна се задъха и биковете се изпокриха, за сметка на това спекулантите се оглеждаха за 100к-150к-... Чакаше се някоя институция да влезне, но не се намери такава.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Че беше прегрял беше, това беше и причината да се смъкнем и да рейнджим дълго на 46-50К, надолу слезнахме защото се събраха няколко fud-а. Хамериканците обявиха, че ще затягат коланите което срути всички борси не са мо криптото, после в Казахстан резнаха интернета и 18% от хешпауъра в световен мащаб увиснаха. Второто вече е възстановено, първото ще видим в следващите месеци как ще повлияе и реално какви мерки ще се вземат и дали няма само да приказват...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Сега не ми се търси, ама Стийн май много точно го предвиди това

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Добре де, на 60+ се задъха, беше прегрял и т.н., тия неща всички ги виждаме ама пост фактум, някой от вас успя ли реално и уверено да каже нещо такова преди или повреме на случващото се?
За мен тогава беше напълно нормално при пробив на стар АТН да има лек спад, все пак 100% от хората по света са били в профит в тоя момент и със сигурност е имало такива, купували около предния връх и стискали толкова време с мераци да излязат сухи от тая инвестиция. Това, което последва след това, бавно и мъчително вярвам никой не го е предусетил?
Да не се изказвам като гъз, ама по кое личеше над 60к, че е прегрял, че да усетим и към следващото прегряване?
Аз хич не го усещах прегрял тогава, предвид бавното му покачване и фактът, че се въртя 2 седмици около 61к.
За мен тогава беше напълно нормално при пробив на стар АТН да има лек спад, все пак 100% от хората по света са били в профит в тоя момент и със сигурност е имало такива, купували около предния връх и стискали толкова време с мераци да излязат сухи от тая инвестиция. Това, което последва след това, бавно и мъчително вярвам никой не го е предусетил?
Да не се изказвам като гъз, ама по кое личеше над 60к, че е прегрял, че да усетим и към следващото прегряване?
Аз хич не го усещах прегрял тогава, предвид бавното му покачване и фактът, че се въртя 2 седмици около 61к.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Това е въпрос за един трилион долара
Пазара за това е пазар...защото не знаеш със сигурност как ще реагира и често в идентични ситуации се случват различни неща 

grkv написа:...
Питах криптохората около мен дали купуват ... на 60к+ и всички мълчаха. Питах и тук, назад в темата ...