Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
dankata написа:zAcK написа:
P.S. Снимах го, докато пътувах днес. Всичко беше в боклуци. Цялата отбивка и около двете беседки. Навсякъде.![]()
![]()
![]()
Искам да живея на място, където хората не са такива боклуциНе издържам вече в подобна среда на примати...
Това при чешмата от Малко градище към язовира ли е?
Да. Сокол чешма се казваше, ама статуята на сокола явно пречеше на някой и я изкъртиха селяндурите....

steeN написа:П.с. Зак пак е зациклил на някакви 1st word проблеми гледам също... другия постнал квартала на богатите в някаква бананова петролна държава където се избиват все едно има война и се възхищава
Истинската причина за кофти инфраструктурата е, че имотните данъци са смешно ниски (и не изнасяме банани, нито петрол). Като почнеш на плащаш по 1% на година както във великата Германия ще са ти гладки тротоарите... ма ще ревнеш до небето, а и не само ти.
Явно теб те кефят тия 1st word проблеми, каквото и да значи това

И какво показват? Че сме държава от третия свят, а не от ЕС

И знаеш ли какво. Искам да ги вдигнат яко шибаните данъци за имотите! Много искам!
И всякаква паплач да се изнесе, където й е мястото. Не да ми горят дограми и т.н. в центъра на София.
Като нямаш пари, продаваш и отиваш да си гориш и димиш някъде в гората. Да еба и мизерниците долни,
Има такива, дето никога почти не са работили. И в нашия вход има един такъв.
Мамино дете на 45 години. Стоят на студено цяло зима, ама няма да си намери работа. Ай ши ги еба и талибаните.

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Тия дето горят дограма като почнат да плащат данъци аз ще съм отлетял с на илончо ракетката 
Основният проблем е че всички искат ама нямат желание... както се казва.
А че центъра е бил и винаги ще е гето тук си има причини поради това кои точно са тези дето искат и живеят там.

Основният проблем е че всички искат ама нямат желание... както се казва.
А че центъра е бил и винаги ще е гето тук си има причини поради това кои точно са тези дето искат и живеят там.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Те имотните данъци си се вдигат, просто ще отнеме време да достигнат някакви нормални нива. Ако се вдигнат рязко, сума ти хора ще останат на улицата (защото... изненада... бедна държава сме)... ама на теб ти е по-важно да ти е гладък тротоара 
п.с. много искаш докато не стане, тогава съм сигурен, че друга песен ще пееш.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

п.с. много искаш докато не стане, тогава съм сигурен, че друга песен ще пееш.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна steeN на 02 Яну 2022, 12:02, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Това на снимката с беседката1 не е ли чувал за боклук? Този боклук се разпилява от диви животни в търсене на храна. Затова в развита страна трудно ще видите кошче на майната си. Дори и два пъти на ден да го събират, винаги има риск диви животни да го разпилеят.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Ще заложа, че е чувал вече пълен с боклук, който някой е зарязал там.
Това е редовна гледка по язовири, реки и поляни сред природата. Някои хора си мислят, че друг им е длъжен с извозването на отпадъците.
Това е редовна гледка по язовири, реки и поляни сред природата. Някои хора си мислят, че друг им е длъжен с извозването на отпадъците.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Top Gun Maverick написа:За Белене защо ли не направиха един истински референдум да видим какво мисли народа.
Всички боклуци са виновни за това Белене. Като почнеш от Костов едно време, който продаде де що можа държавно, минеш през всичките царе, императори, диктатори като Бойко(де да беше диктатор, а не заобиколен от шепа кръвопийци малки партии на което народа викаше хубаво, че не управлявал един)Станишевци и цялата червена продажническа орда, но и всички ние сме си виновни, че бяхме само свидетели. Борисов според мен просто или е следвал заповеди от вън, или е бил много зает как чрезн корпуционни схеми по гениален начин да връща Европейски пари към управляващите политици на Европа. Затова и не стана това Белене вероятно и за мен си е най-големия провал на прехода, който не сме усетили още. И ако нищо не се направи до закриването на мини Марица изток, то ще ядем голямо дръво, понеже те осигуряват кажи-речи половината ни енергия. Там винаги съм имал някой близък работещ нещо и самия регион ще западне много, но съм съгласен, че не трябва да се горят въглища, обаче трябва алтернатива, а не просто закривай.
Проблема на България в такива проекти е основно бумащината и бюрокрацията. Външните фактори са само бонус. Дали си мислиш, че Борисов не е искал да стане и да лапа големите комисиони от такъв обект или пък Станишев, Царя или Костов? При нас системата е толкова спряла, че 4 г. а понякога и доста повече не стигат такъв проект да види светлина.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
dankata написа:Ще заложа, че е чувал вече пълен с боклук, който някой е зарязал там.
Правилно

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Е това е, кое ние е зле-то?ID A написа:Кое ни е злето? Защо не качите снимки от фавелите им? Малко сравнявате круши и джанки. Вадите един хотел в центъра и сравнявате с краен квартал. Ами сравнявайте и тук с един хотел в центъра.
Да не мислите, че в щатите няма гета? Да не мислите, че там не се отварят дупки зимата, особено в щатите със сняг? Да не мислите, че там не оставят боклук след себе си?
Личните ми впечатления са,е тези които най-силно се оплакват от боклуците, обикновено те така правят, изхвърлят си боклука където падне, защото всички така правят.
Има Фавели, както у нас цигански квартали.
Това не е центъра с един хотел, а в продължение на 15км, става ли?
У нас и на центъра е леш, няма тротоари, схващаш ли?
И не е идеята да покажа колко са добре ония, а колко сме зле ние, хем сме в Европа и с големите претенции за всичко.
Затова казах, че ме хваща яд, като видя значително по-бедни и изостанали страни, а с по-добри пътища и инфраструктура.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
alekangg написа:Е това е, кое ние е зле-то?ID A написа:Кое ни е злето? Защо не качите снимки от фавелите им? Малко сравнявате круши и джанки. Вадите един хотел в центъра и сравнявате с краен квартал. Ами сравнявайте и тук с един хотел в центъра.
Да не мислите, че в щатите няма гета? Да не мислите, че там не се отварят дупки зимата, особено в щатите със сняг? Да не мислите, че там не оставят боклук след себе си?
Личните ми впечатления са,е тези които най-силно се оплакват от боклуците, обикновено те така правят, изхвърлят си боклука където падне, защото всички така правят.
Има Фавели, както у нас цигански квартали.
Това не е центъра с един хотел, а в продължение на 15км, става ли?
У нас и на центъра е леш, няма тротоари, схващаш ли?
И не е идеята да покажа колко са добре ония, а колко сме зле ние, хем сме в Европа и с големите претенции за всичко.
Затова казах, че ме хваща яд, като видя значително по-бедни и изостанали страни, а с по-добри пътища и инфраструктура.
Само на 5 мин (450 м)
https://maps.app.goo.gl/PP3kWeKaQ9PwzsVg9
стриит вюто
https://maps.app.goo.gl/RNn9FvHRABqSzMg79
Тяхните фавели са много, ама много по-различни от нашите цигански махали. Толкова си ходил и из центъра на София. Айде дай още някой линк от скайскрийпър форума. Там имаше такива, които по няколко снимки на обикновен двулентов път в Африка и започваха, колко по качествено било строителството там.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Гледай стийт вюто и се успокоявай
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Защо да не съм спокоен? 15 км дрън дрън...
Ей заради такива, като тебе и зак, които се мъчите да налагате мнението си над другите, искам да се разкарам оттук вече. Някога мислех, че ще се оправим, но вече не. Не че другаде не стават инциденти и загиват хора, не че и там виновните се измъкват, не че и там всичко е цветя и рози, но настървеността, с която се налагат откровени лъжи и манипулации ми идва в повече.
Ей заради такива, като тебе и зак, които се мъчите да налагате мнението си над другите, искам да се разкарам оттук вече. Някога мислех, че ще се оправим, но вече не. Не че другаде не стават инциденти и загиват хора, не че и там виновните се измъкват, не че и там всичко е цветя и рози, но настървеността, с която се налагат откровени лъжи и манипулации ми идва в повече.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Истинската реална причина да се чувства човек удовлетворен от живота и във някаква степен щастлив е достойното заплащане на труда му и нормални условия за живот . Всичко друго са алабализми светска суета и болни амбиции . Човек идва на тоя свят и се изгражда като личност в среда кото е уникална за него самия , изгражда уникалин социални връзки които остават за цял живот . Не виждам нищо лошо в емиграцията но това може да реши само материалния проблем и да отвори десетки други . Ако индивида е конформист и не му пука за нищо освен собственото его то прав му път . Всеки има правото да се изживее като емигрант , но който каквото прави , сам си го прави ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Пирамида на Маслоу
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Уважаеми (без никаква ирония) Колеги. Понеже съм си пийнал, ще си позволя да изразя личното си мнение и обещвам повече да не пиша в "емигрантската" тема. Както и в темата за криптовалутите, където преди време обещах и си държа на думата.
Разберете, щастието, личното усещане за удовлетворение и добър живот, не е географско понятие. Не е обвързано с координати на GPS-a, политико - икономически условия, климатични пояси, среден доход, процент безработица, престъпност и средна годишна температура. И влажност... Човек трябва да намери щастието и хармонията в себе си, в своята среда и в своя свят. В своята територия, клоака и Лайнария, както вие се изразявате... Едни успяват да живеят нормално и в най-пропадналата държава. Други ще реват като вдовици за... дори в Швейцария и на Лазурния бряг... Разберете, щастието зависи само от психиката на човека, мястото няма значение.
Знам, че сега не ме разбирате и не ми вярвате. Няма проблем... Зарежете Лайнария с тъпите Ганьовци, обиколете Света, тъсете своето място и своето щастие. Ние ще бъдем тук и... ще ви чакаме да се върнете.
Разберете, щастието, личното усещане за удовлетворение и добър живот, не е географско понятие. Не е обвързано с координати на GPS-a, политико - икономически условия, климатични пояси, среден доход, процент безработица, престъпност и средна годишна температура. И влажност... Човек трябва да намери щастието и хармонията в себе си, в своята среда и в своя свят. В своята територия, клоака и Лайнария, както вие се изразявате... Едни успяват да живеят нормално и в най-пропадналата държава. Други ще реват като вдовици за... дори в Швейцария и на Лазурния бряг... Разберете, щастието зависи само от психиката на човека, мястото няма значение.
Знам, че сега не ме разбирате и не ми вярвате. Няма проблем... Зарежете Лайнария с тъпите Ганьовци, обиколете Света, тъсете своето място и своето щастие. Ние ще бъдем тук и... ще ви чакаме да се върнете.
Excellent! Steven is my name!
Мислех, че само в България може да се види стълб в средата на тротоара..
https://www.google.com/maps/@43.0808331 ... 312!8i6656
Вече се успокоих, включително и за паркирането..
https://www.google.com/maps/@4.6658746, ... 312!8i6656
Не съм очаквал и такава простотия..
https://www.google.com/maps/place/Montf ... d4.8954713
https://www.google.com/maps/@43.0808331 ... 312!8i6656
Вече се успокоих, включително и за паркирането..
https://www.google.com/maps/@4.6658746, ... 312!8i6656
Не съм очаквал и такава простотия..
https://www.google.com/maps/place/Montf ... d4.8954713