Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Имат, докато можем да ги караме 

bum_bum написа:Мисля, че е крайно време темата да се преименува на "имат ли бъдеще дизеловите и бензинови автомобили".
Чакай, да видим
BMW IX - Base - From $92,859.73
Да поровим в екстрите
Phytonic Blue Metallic - $895
22" Aerodynamic Wheels Style 1021 - $2,000
Interior Design Suite, Amido - $2,250
Premium Enhanced Package - $9,900
$109К без таксите (около $120-125К с тях)

Представям си фен клуба на "I" моделите тръгва организирано на море. Първа тема:
"Търсим хотел със зареждачки в района на Пазарджик, по възможност близо до магистралата!"
Ако пуснат електрически таксита и свалят тарифите, с такси ще ти е по-евтино, отколкото да имаш кола. В Монреал има няколко Тесла таксита, но не знам на какви тарифи возят. Един приятел кара I3 в София и по думите му, стотина километра му излизали под 2 лева. Ако е такси, тарифата би трябвало да е доста под тарифата на бензиново - газифицираните коли.
Живи и здрави!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Със същият пробег, колкото съвременните "I"-та на БМВ ...

Би ли споделил базата за това твърдение.
Евентуално пробег , с кой И сравняваш ...
Или да не се заяждам като знам, че щом е от соца получава бонус точки и останалото е без значение.

BMW_POWER написа:Чакай, да видим
Кво да чакаме ... Класическа поверка ed.2022

Говориш за ИХ и Пазарджик горе има само долари , а то е с 500 км пробег според гуглето
Вземи се концентрирай малко и кажи какво те мъчи

Последна промяна K_Ilkov на 01 Яну 2022, 20:43, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Объркал си контингента ...повера не купува нищо ако не е с талони за 200% отстъпка в коско. Тъй като в коско не продават BMW IX - Base - From $92,859.73 само проверява накъде духа вятъра ...

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
K_Ilkov написа:BMW_POWER написа:Със същият пробег, колкото съвременните "I"-та на БМВ ...
![]()
Би ли споделил базата за това твърдение.
Евентуално пробег , с кой И сравняваш ...
Или да не се заяждам като знам, че щом е от соца получава бонус точки и останалото е без значение.
Хайде сега, бъзикаш се на 1 Януари

Ето какво пише за Москвето:
Уникалният прототип може да ускорява до 60 км/ч и да изминава 240 км в безшумен режим само с едно зареждане
Не забравяй, че колата е преправяна от ентусиасти с възможностите за онова време.
Англичаните тестваха едно IX и изминаха с него около 170 мили. Оня дето го каза имаше доста кисела физономия. В тубата го има. Не ме карай да ровя хисторито, защото отиде много назад. Тестваше го сам човек. Аз лично много обичам лафа "UP TO...". После се оказава, че при пълно натоварване, включен климатик (отопление) и бла бла цифрите са два пъти долу. alx кара всекидневно електричка. Да се надявам, че ще влезе тук и ще каже, какви дистанции изминава с едно зареждане. Да не забравяме, че цените все още са доста солени.
Имаше едно видео на едни молдовци
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Поверка що така пак започваме новата година значи ...
Като си чел статията що ми говориш глупости.
Кога си карал за последно нещо 1.4тона и 12кс
Зареждане какво е няма да коментирам
Същото е ... 1:1 :
https://www.google.com/amp/s/bg.rbth.co ... skvich/amp
електродвигател с мощност 12 конски сили
Новата конструкция увеличава теглото на "Москвича" от 1065 кг до 1370 кг
Уникалният прототип може да ускорява до 60 км/ч и да изминава 240 км
Съществува обаче един значителен минус. Въздушно-цинковата батерия, инсталирана под капака, струва скъпо и харчи много. Електроенергия се получава чрез изгаряне на цинков електрод при контакт с кислород. Съответно, след пълно разреждане, батерията трябва да се демонтира, за да се заменят цинковите електроди.
Като си чел статията що ми говориш глупости.
Кога си карал за последно нещо 1.4тона и 12кс
Зареждане какво е няма да коментирам
Същото е ... 1:1 :
https://www.google.com/amp/s/bg.rbth.co ... skvich/amp
електродвигател с мощност 12 конски сили
Новата конструкция увеличава теглото на "Москвича" от 1065 кг до 1370 кг
Уникалният прототип може да ускорява до 60 км/ч и да изминава 240 км
Съществува обаче един значителен минус. Въздушно-цинковата батерия, инсталирана под капака, струва скъпо и харчи много. Електроенергия се получава чрез изгаряне на цинков електрод при контакт с кислород. Съответно, след пълно разреждане, батерията трябва да се демонтира, за да се заменят цинковите електроди.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Поверка що така пак започваме новата година значи ...
Ние явно не сме завършили и старата

Защо сравняваш технологии с 50 години разлика? Още повече БМВ 2021 и самоделка на базата на Москвич модел 70-те??? Какво искаш да докажеш? За мен е тъпо да дадеш $120К за кола, която има 200км рейндж с едно зареждане. Е, освен ако не е 3-та, 4-та кола в семейството.
Виж долната снимка

Кое е по-тъпо изпълнение зимата? Да тръгнеш на дълго с празен резервоар или да тръгнеш с електричка? Ето, качил си наследството и на магистралата става мазало. Всички седят и трябва да прекараш няколко часа в колата при -15С (не те плаща с -25С и надолу). Какъв ти е шанса да стигнеш или в багажника ще влачиш мини генератор?
p.s. Бъди жив в здрав през Новата година и много успехи в личен и служебен план. И най-вече на пистата

Големи специалисти по електричките сте ей…
Аз имам 3 - два болта и един тайкан. Февруари- март ще дойде и eqs-а за които съм раздвоен ама като дойде ще го видиме и ако не става- ще се разделиме и чакам амг-то. Поршето не е представително за практичност щото философията му е друга. Ще кажа за болтовете….
Болта му дават макс. 240 мили пробег. Пред лятото без климатик изкарвам по 280 на смесено. Само из града сигурно мога да изкарам 320+. Извади 10% ако включиш климатика. През зимата с отопление на 22 градуса в купето изкарвам 160 мили на смесено. Ако е много студено - около 120-130. Сега има кампания и ще ми сменят батериите и на двата болта защото някои се палели ако се зареждат от под 1/4 и над 3/4. Моите още не са се запалили. Новите батерии имат 5% повече капацитет. Ще ги видиме.
За цените на каране- през лятото без климатик с един киловат изминавам 5.5-6 мили. С климатик по- близо до 5. През зимата с отопление се въртя около 3-4 мили на киловат който ако го плащам (аз не) е 23 щатски цента.
И така. Да е сполучлива новата година на всички.
Аз имам 3 - два болта и един тайкан. Февруари- март ще дойде и eqs-а за които съм раздвоен ама като дойде ще го видиме и ако не става- ще се разделиме и чакам амг-то. Поршето не е представително за практичност щото философията му е друга. Ще кажа за болтовете….
Болта му дават макс. 240 мили пробег. Пред лятото без климатик изкарвам по 280 на смесено. Само из града сигурно мога да изкарам 320+. Извади 10% ако включиш климатика. През зимата с отопление на 22 градуса в купето изкарвам 160 мили на смесено. Ако е много студено - около 120-130. Сега има кампания и ще ми сменят батериите и на двата болта защото някои се палели ако се зареждат от под 1/4 и над 3/4. Моите още не са се запалили. Новите батерии имат 5% повече капацитет. Ще ги видиме.
За цените на каране- през лятото без климатик с един киловат изминавам 5.5-6 мили. С климатик по- близо до 5. През зимата с отопление се въртя около 3-4 мили на киловат който ако го плащам (аз не) е 23 щатски цента.
И така. Да е сполучлива новата година на всички.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Големи специалисти по електричките сте ей…
Става въпрос, когато си сам. Ако сте фамилията в Болт-а и отивате някъде на гости, засичал ли си разход? По-точно пробег.
https://www.facebook.com/electriccars/
О, това са коли за 2-3 човека макс.. ако ще возя повече- има си “крепости” на колела за това… но дс ти отговоря- не съм забелязал теглото на пасажерите да дава ефект върху пробега… или поне не такъв, че дс съм го забелязал…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Разбрах те! За трета - четвърта кола в семейството става. Пак се сещам за въпроса. Как да кача три каяка върху колата, барабар с целия багаж. Аз дори сам като тръгвам с риболовния и влача целия китайски народ. Ще ни преместят насила в електрички. Цената на отдалечените имоти обаче ще се попромени. Аз лично не вярвам в следващите поне двайсетина години бензина да изчезне. Капиталовложенията в отрасъла на транспорта ще са умопомрачителни. Имам пациент с 1500 (хиляда и петстотин) паркоместа. В момента има само десетина зарядни станции. Нямам идея, колко ще струват 500 или 1000 или 1200. М И колко от собствениците на частни паркинги ще са в състояние да купят и монтират с всичките им разрешителни и бумащини по 80-100-200 зарядни колонки и всичко свързано тях. Това е свързано с прекопаване и преасфалтиране на целия паркинг. Отделно ще има работа по инфраструктура, електрическа мрежа по улиците, изобщо иде лудница.
Проблема не е да се направят зарядни станции,а инфраструктурата да издържи.А за да се подмени тя... си е бало мамата....
Ама нищо де то и аз трябва да опъвам по някой проводник и да правя по някоя подстанция от време на време все пак деца храниме.

Ама нищо де то и аз трябва да опъвам по някой проводник и да правя по някоя подстанция от време на време все пак деца храниме.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Защо сравняваш технологии с 50 години разлика?
Аз ли ... ти ги сравняваш , просто само където ти е интересно

BMW_POWER написа:p.s.
Жив и здрав и ти и успешна 22 и на теб!
alx написа:Големи специалисти по електричките сте ей…
Доста отдавна не бях виждал великанската страна

...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
BMW_POWER написа:Разбрах те! За трета - четвърта кола в семейството става. Пак се сещам за въпроса. Как да кача три каяка върху колата, барабар с целия багаж. Аз дори сам като тръгвам с риболовния и влача целия китайски народ. Ще ни преместят насила в електрички. Цената на отдалечените имоти обаче ще се попромени. Аз лично не вярвам в следващите поне двайсетина години бензина да изчезне. Капиталовложенията в отрасъла на транспорта ще са умопомрачителни. Имам пациент с 1500 (хиляда и петстотин) паркоместа. В момента има само десетина зарядни станции. Нямам идея, колко ще струват 500 или 1000 или 1200. М И колко от собствениците на частни паркинги ще са в състояние да купят и монтират с всичките им разрешителни и бумащини по 80-100-200 зарядни колонки и всичко свързано тях. Това е свързано с прекопаване и преасфалтиране на целия паркинг. Отделно ще има работа по инфраструктура, електрическа мрежа по улиците, изобщо иде лудница.
Вътрешната ел. инсталация ще се направи лесно, проблема е от къде да дойде толкова много ток и колко ще струва това.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
K_Ilkov написа:BMW_POWER написа:Защо сравняваш технологии с 50 години разлика?
Аз ли ... ти ги сравняваш , просто само където ти е интересно![]()
Колега Илков, аз сравнявам показателите на два модела, а ти извади технологиите. Прегледай още веднъж какво си писал

///M Power написа: Вътрешната ел. инсталация ще се направи лесно, проблема е от къде да дойде толкова много ток и колко ще струва това.
Всичко може да се направи лесно. Проблемът ще е финансирането. Гледам при мен. Практически всички паркинги са частни. Общински са само улиците. Погледнах цените за зарядни станции. Ако се вярва на Гугъл
About $2,000 (1USD = 1.26CAD + 13% tax for parts and installation
Ето това е колеж в моето село с около 1500 паркоместа.
1200 х $3000 са едни $3 600 000. Но дали има инфраструктура? Накрая с монтаж и преасфалтиране ще излезе 15-20 000 000. Познавам начина на работа на местните. А те тези пари ги нямат и никога няма да ги имат. Колко частници ще могат да се извадят по +200К ето така?
Това ми звучи като някаква приказка на този етап.