Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Е.Димитров » 30 Дек 2021, 10:23

Top Gun Maverick написа:обикновено ме питат колко пари ми давали и обяснявам, че за един чувал стандартен пълен със смачкани кутийки дават между 2 и 3 лева и казваха масово, че не си струвало и ако съм си сметнеш и горивото...обяснявам аз пак, че не това е

Преди години така по морето събирах боклук ентусиазирано , докато едни не ме попитаха "Защо"
Понеже ме гледат бял човек , пък събирам.
Е как на идиот да обясниш причината.
Обясних им, че на чувал събран боклук, в общината дават по 150 лева по европейска програма "Еко салюшън".
Само трябва да си купят чували по 90 литра, и сега ще ги карам до общината, поне 10 чувала съм събрал :mhihi:
Значи, тея усетиха някаква далавера и тръгнаха да търсят чували :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Дек 2021, 10:52

:ahah: Бая си им намазал ските. :ahah:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Дек 2021, 11:38

pampo написа:Тук се припознавам, защото съм го писал това. Отговори ми честно, по-зле ли е сега от 96та година, ако искаш и от 2001, че 96та беше хиперинфлация? Та деградира ли "територията" или има някакъв минимален прогрес?

Прогрес има, но само в най-големите градове. В останалите населени места положението е катастрофално.
Хората пътуват по 150 км. за един скапан PCR тест, или да им пуснат някакви изследвания.
А транспорт почти няма, или е в окаяно състояние. Селата освен малка част около най-големите градове са пред изчезване.
И повечето са пълни с роми, които буквално се прехвърлят от къща в къща и ги доразрушават.
Преди да си тръгнат дори горят дограмите и крадат кабелите :!:

Та аз не мисля, че сега е по-добре. Да, в ЕС сме и може да пътуваш. Да, в София и Пловдив е по-добре,
ама дори малките областни градове загиват :!: Т.е. там дългосрочно няма никакво бъдеще.
Ако ще се пенсионираш и ще остаряваш, може би. Стига да нямаш болежки, че пак не става.

Общо взето това е една загиваща територия. Интересно какво ще покажат данните от великото преброяване дето като всичко друго се бавят :?:
Но трябва да се има предвид, че 2020 беше годината с най-ниска раждаемост от 100 години насам :!:
Тази година ще имаме около 145 000 починали и под 60 000 родени :!: :!: :!: Ти ми кажи колко е по-добре сега :!:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 30 Дек 2021, 12:54

Нещата и тук се развиват към по-добро, може да е по малко и бавно, но има развитие, дори в малките населени места.
Аз живея в населено място с има няма 4000 души население.
Да, има голяма инфлация, безработица, но има и някакво развитие в положителна посока и то дори за последната година се усеща.
Най-големият проблем според мен е отрицателния естествен прираст на населението. който е -0,7%.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 30 Дек 2021, 13:05

Познатите ми си надойдоха за празниците от Германия. Обаче има нещо интересно, вие го коментирахте по-напред.

Идват хората от Германия, взимат по около 2000-2500 нетна заплата, обикновенно за 36 или 40 часа на седмица най-много, някой ги съкратили покрай корона кризата и взимат без да работят по около 1500 евро чисто за 1 година. Жилищата горе-долу на 3 семейства слушах, че дву и тристайни им идват на около 700-900 евро топъл наем. Тука имам познати дето плащат сега по 500лв сметка за газ само. Седят тия с деца и разправят, как там всеки ден даже да си водиш детето на лекар, няма проблем. Всичко безплатно, взимаш лекарства после ти връщат парите за всичко. Болнични колкото искаш, детската градина им била на 30 метра от жилището, паркинга им бил подземен с топла връзка до жилището :mhihi: И така мога да продължавам до утре с нещата, но да кажа какво имам в предвид. Тия хора идват и хранят Германия и разправят, че тука било най-хубаво :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ама после ми разправят, че отишли на някакъв лекар тука и им искали 120лв за преглед и им предписали някакви антибиотици за по 50лв, дето въобще не били за това, което им имало :mhihi: Линайка викали за едното дете, дошла на 3-тата минута там, тука ако викнеш линейка мужду 6 и 8 вечерта или сутринта , не я чакай :mhihi:
едит - малко ще добавя, всяка година по около 2000 евро им връщат данъци, на един сега му ударили вратата на колата на паркинга с друга врата и лека лака на вратата се е одраскал, превели му 1600 евро от другата застраховка, тука ми смачкаха 2 врати и даже бележка не ми оставиха :mhihi: Връщат им пари за сметките на 3-4 месеца... Абе до утре мога да продължавам.. Носят се само маркови дрехи, яде се само био храна, тука ако някой изследва храната и въздуха, трябва да ни запечатат цялото бунище от всички граници.
Та не знам, защо хората тук разправят, че в Германия примерно било най-добре, пък хората там разправят, че тука било най-добре. Смешно ми е много :mhihi: Единственото ми обяснение е, защото тия хора идват тука за по седмица-две на почивка и не са се сблъскали с бай-ганьовщината и мизерията в тая клоака наречена държава :yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Дек 2021, 13:23

BaDxBoY написа:Познатите ми си надойдоха за празниците от Германия. Обаче има нещо интересно, вие го коментирахте по-напред.

Идват хората от Германия, взимат по около 2000-2500 нетна заплата, обикновенно за 36 или 40 часа на седмица най-много, някой ги съкратили покрай корона кризата и взимат без да работят по около 1500 евро чисто за 1 година. Жилищата горе-долу на 3 семейства слушах, че дву и тристайни им идват на около 700-900 евро топъл наем. Тука имам познати дето плащат сега по 500лв сметка за газ само. Седят тия с деца и разправят, как там всеки ден даже да си водиш детето на лекар, няма проблем. Всичко безплатно, взимаш лекарства после ти връщат парите за всичко. Болнични колкото искаш, детската градина им била на 30 метра от жилището, паркинга им бил подземен с топла връзка до жилището :mhihi: И така мога да продължавам до утре с нещата, но да кажа какво имам в предвид. Тия хора идват и хранят Германия и разправят, че тука било най-хубаво :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ама после ми разправят, че отишли на някакъв лекар тука и им искали 120лв за преглед и им предписали някакви антибиотици за по 50лв, дето въобще не били за това, което им имало :mhihi: Линайка викали за едното дете, дошла на 3-тата минута там, тука ако викнеш линейка мужду 6 и 8 вечерта или сутринта , не я чакай :mhihi:
едит - малко ще добавя, всяка година по около 2000 евро им връщат данъци, на един сега му ударили вратата на колата на паркинга с друга врата и лека лака на вратата се е одраскал, превели му 1600 евро от другата застраховка, тука ми смачкаха 2 врати и даже бележка не ми оставиха :mhihi: Връщат им пари за сметките на 3-4 месеца... Абе до утре мога да продължавам.. Носят се само маркови дрехи, яде се само био храна, тука ако някой изследва храната и въздуха, трябва да ни запечатат цялото бунище от всички граници.
Та не знам, защо хората тук разправят, че в Германия примерно било най-добре, пък хората там разправят, че тука било най-добре. Смешно ми е много :mhihi: Единственото ми обяснение е, защото тия хора идват тука за по седмица-две на почивка и не са се сблъскали с бай-ганьовщината и мизерията в тая клоака наречена държава :yes:

Ти си го написал :dunno: Идват за седмица, ядат и пият, ама после се връщат в Германия.
Що не си стоят тука, като е по-хубаво? Ей това не разбирам. Като е хубаво, да се върнат в България :!: Ама не го правят, нали :?: :dunno:

P.S. Не познавам никой, който се е прибрал за постоянно от Германия. Ама познавам много, дето си идват за по един месец и разправят колко смотани били немците. Смотани, ама не си идват тука при не смотаните :dunno:
Последна промяна zAcK на 30 Дек 2021, 13:27, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от steeN » 30 Дек 2021, 13:23

Да ти вземат 2000 евро повече и да ти ги държат цяла година... за да ти ги дадат накрая за да се чувстваш на далавера :) Явно хората се връзват на този трик. :mhihi:

Иначе нито на едното, нито на другото е най-хубаво. НО... за някой с нулева квалификация Германия много ясно, че е рай, щото си живурка на гърба на останалите дето им прибират половината от заплатата. Не е шокиращо толкова.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 30 Дек 2021, 14:38

zAcK написа:
BaDxBoY написа:Познатите ми си надойдоха за празниците от Германия. Обаче има нещо интересно, вие го коментирахте по-напред.

Ти си го написал :dunno: Идват за седмица, ядат и пият, ама после се връщат в Германия.
Що не си стоят тука, като е по-хубаво? Ей това не разбирам. Като е хубаво, да се върнат в България :!: Ама не го правят, нали :?: :dunno:

P.S. Не познавам никой, който се е прибрал за постоянно от Германия. Ама познавам много, дето си идват за по един месец и разправят колко смотани били немците. Смотани, ама не си идват тука при не смотаните :dunno:

Еми честно казано, имам 2ма приятели, върнаха се с началото на корона вируса, миналата година някъде. Останаха и двамата, НО единият са го съкратили и взима 1600 евро всеки месец му превеждат, за който не може да смята това са близо 3200 лева БЕЗ ДА СИ МЪРДА ПРЪСТА. Първоначално трябваше да ги взима 1 година, но сега ги е удължил и ще му ги плащат 2 години. Отделно има 3 апартамента в София, живее в единия, другите 2 са под наем и им взима по 650лв. Той наистина е добре тука, близо 4500-5000лв има чисто на месец и по цял ден е по заведения и молове с разни леки жени (ку'ви), обаче се продруса много, когато и да се видим, все е нашмъркан и напушен до степен да не може да говори .. Тоя човек ми каза, че никога няма да стъпи повече там и наистина тука е рая. За такива хора може би е прекрасно тук наистина.

Другия почна да търси работи, разделиха се с приятелката му, дето живееха в Германия заедно и щяха да се женят тая година, тя се върна там, той остана тука, пропи се брутално и му звънях на 25ти да му честитя празниците, едвам говореше, не бил излизал от тях от близо месец. Брутална депресия, алкохол в промишлени количества, пуснал е коса брада абе трагична картинка, може би още година-две ще му издържи организма. Там си бачкаше в една пицария доставчик, докарваше си по около 2000 евро чисто с работа вечер от 5ч до 10ч -5 дни в седмицата.

Аз също се върнах за постоянно, изкарах 2014,2015 и 2016 там, наистина живота беше уникален, няма проблеми за нищо, поздравяват те хората по улицата усмихнати, зад жилището имах езеро с лебеди и патици като в приказките, подземен гараж, цяло лято изкарах по разни езера плувайки с лебеди и събрах над 15 000 евра, като се ядеше само био храна, купуваха се маркови дрехи, купих си готита е90-тка,буквално не съм се опитвал да събирам и една стотинка, харчех за каквото си поискам .. Обаче наистина ми долипсваха приятелите и наще едвам свързваха двата края тука и се прибрах уж за кратко да им помогна, пък ето ме близо 6 години по-късно с 2 работи по 250 часа седмично, 2 кредита,търся 3-та работа сега, свършиха вече парите от Германия, продадох колата, спрях цигари,спрях алкохол, спрях да ям като хората ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Дек 2021, 14:46

То и за тези с квалификация е също рай , щото такива хора жънат . Не като тука да се скъсваш от бачкане за нищо . Преди години му казвам на един от тия селските олигарси дето не си знае парите и имотите че с бачкане не става богат тука . Той ми вика , нали можело да си позволя да живея добре... :shock:
Относно лилавите нали си давате сметка че България е превзета вече от тия ! Селата са окупирани всички без изключение а в по бедните райони са на 100% само от тая боя . Тука имам наблюдение че дори от Добрич хората се изнасят масово към Варна заради тях . Та България вече е равна на 4-5 големи града и столицата , другото е просто гето .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 30 Дек 2021, 15:05

Jordana написа:То и за тези с квалификация е също рай , щото такива хора жънат . Не като тука да се скъсваш от бачкане за нищо . Преди години му казвам на един от тия селските олигарси дето не си знае парите и имотите че с бачкане не става богат тука . Той ми вика , нали можело да си позволя да живея добре... :shock:
Относно лилавите нали си давате сметка че България е превзета вече от тия ! Селата са окупирани всички без изключение а в по бедните райони са на 100% само от тая боя . Тука имам наблюдение че дори от Добрич хората се изнасят масово към Варна заради тях . Та България вече е равна на 4-5 големи града и столицата , другото е просто гето .

Писал съм май. Бяхме да купуваме един мотор от Симеоновград. Човекът каза, че разпродава всичко и се махат от там, щото всичко било само такива и децата му в училище почвали да се учат от тях на яка простотия, щото тия били мнозинство......... :(
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Дек 2021, 15:23

Приятели, спорът "къде е по-добре" е безсмислен. Животът е шарен и хората имат имат различни критерии и представи за "добър живот". Хубавото сега е, че всеки може да отиде където иска и да живее както иска.

Много българи заминават да работят и живеят в чужбина - факт. Но и много чужденци идват да живеят тук. И то не в големите градове, дето ги смятаме за по-цивилизовани и "европейски", а в някое забутано село, дето ти няма да се задържиш и два часа. Явно намират тук нещо, което им липсва и е важно за тях... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 30 Дек 2021, 15:24

Тва тес неща които си писал , за коя Германия се отнасят?Щото в тая в която съм живял аз , истината е доста по-различна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 30 Дек 2021, 15:25

BaDxBoY написа:
Аз също се върнах за постоянно, изкарах 2014,2015 и 2016 там, наистина живота беше уникален, няма проблеми за нищо, поздравяват те хората по улицата усмихнати, зад жилището имах езеро с лебеди и патици като в приказките, подземен гараж, цяло лято изкарах по разни езера плувайки с лебеди и събрах над 15 000 евра, като се ядеше само био храна, купуваха се маркови дрехи, купих си готита е90-тка,буквално не съм се опитвал да събирам и една стотинка, харчех за каквото си поискам .. Обаче наистина ми долипсваха приятелите и наще едвам свързваха двата края тука и се прибрах уж за кратко да им помогна, пък ето ме близо 6 години по-късно с 2 работи по 250 часа седмично, 2 кредита, търся 3-та работа сега, свършиха вече парите от Германия, продадох колата, спрях цигари,спрях алкохол, спрях да ям като хората ..

Как така хем не си опитвал да събираш пък изведнъж си се оказал с 15к евро, и не бяха ли по едно време 20к ? Освен това много ми е интересно как ги работиш тия две работи по 250 часа седмично, като в цялата седмица има само 168 часа? :(
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 30 Дек 2021, 15:31

Binev_OuT написа:

Тва тес неща които си писал , за коя Германия се отнасят?Щото в тая в която съм живял аз , истината е доста по-различна.

Не знам кога си живял там, аз 2014год. тия неща съм ги чувал и от немци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Дек 2021, 15:31

В Германия почват работа много рано и повечето 16 00 вече са приключили каквото имат да приключват . Говоря за редовия немец . Ако човек работи нормална работа като за бял човек може да почне и втора работа вечер ако мое да устиска . Предполагам че е възможно . Имам един познат в Лондон бачкаше три неща едновременно . Сън около 4 часа и пак на работа . В хостел в мак доналдс и в нощен стриптийз бар :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата