Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Зак, понеже питаш колко от вас са правили...ами правили сме. Бях описвал преди време как едно лято отиваме с децата да качваме стълбите на Шипка пеша и изкачвайки се ми направи впечатление колко много пластмасови бутилки имаше от каквото се сетиш. Потърсих някъде чувал(реших, че ще има)и наистина намерих в един храсталак. Та от горе до долу вече на слизане събрах де що имаше извън кошчетата и по храстите бутилка. Хората ме гледаха и викаха "браво, браво". А жената се смее и вика, че всеки ми викаш браво, ама никой не хващал и той една торба. Викам все някой, който види това някой друг път и някъде другаде ще направи същото. Отделно в колата винаги имаме торби в които ако спрем на някоя отбивка и събираме боклуци. Бях се концентрирал стабилно върху металните кутийки от бира и т.н. защото тях като ги събера и ги предам в пункт знам, че отиват за рециклиране. Някои като ме видят да събирам хвърлени и ме питат за какво са ми, обяснявам аз, обикновено ме питат колко пари ми давали и обяснявам, че за един чувал стандартен пълен със смачкани кутийки дават между 2 и 3 лева и казваха масово, че не си струвало и ако съм си сметнеш и горивото...обяснявам аз пак, че не това е идеята и като разберат се позамислят такива, но не всички те разбират.
Пластмасовите шишета по едно време ги мятах из тия контейнери за разделно събиране, хартия и стъкло също, докато не видях, че ги събират и отиват общо на сметището.
Та не ми се изреждат сега всякакви дреболийки, но не е като само да съм участник. Ако някой ден имам повече време, определено бих направил бая неща още. Дотогава...каквото мога. Капачки съм събирал много да подарявам там за ония каузи.
Баща ми преди години направи две пейки пред нас за местните бабинда сядат, те измряха почти всичките и почнаха синовете им да си пукат и пият, ама покрай тях бая ученици от близкото училище и ученички. Та накрая не издържа и след 10-15 години да им мете фасовете сутрин, плюс всякакви опаковки, просто махна пейките. Сега пиянките не им стана хубаво, ама през тия години всичко беше свързано с всякакви опити да ги превъзпитаваш, жена ми е давала даже метла на ученичките да си метат семките и фасовете, става им неудобно, ама дотам.
Дървета сме садили и разби други дребни неща. Баща ми взе едно Австралийско цвете от братовчедка си, която още преди 20-25 години го донесе тук и го разпространи из целия град, става за огради и цъфти червено през лятото...
Пластмасовите шишета по едно време ги мятах из тия контейнери за разделно събиране, хартия и стъкло също, докато не видях, че ги събират и отиват общо на сметището.

Баща ми преди години направи две пейки пред нас за местните бабинда сядат, те измряха почти всичките и почнаха синовете им да си пукат и пият, ама покрай тях бая ученици от близкото училище и ученички. Та накрая не издържа и след 10-15 години да им мете фасовете сутрин, плюс всякакви опаковки, просто махна пейките. Сега пиянките не им стана хубаво, ама през тия години всичко беше свързано с всякакви опити да ги превъзпитаваш, жена ми е давала даже метла на ученичките да си метат семките и фасовете, става им неудобно, ама дотам.
Дървета сме садили и разби други дребни неща. Баща ми взе едно Австралийско цвете от братовчедка си, която още преди 20-25 години го донесе тук и го разпространи из целия град, става за огради и цъфти червено през лятото...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:Зак, понеже питаш колко от вас са правили...ами правили сме. Бях описвал преди време как едно лято отиваме с децата да качваме стълбите на Шипка пеша и изкачвайки се ми направи впечатление колко много пластмасови бутилки имаше от каквото се сетиш. Потърсих някъде чувал(реших, че ще има)и наистина намерих в един храсталак. Та от горе до долу вече на слизане събрах де що имаше извън кошчетата и по храстите бутилка. Хората ме гледаха и викаха "браво, браво". А жената се смее и вика, че всеки ми викаш браво, ама никой не хващал и той една торба. Викам все някой, който види това някой друг път и някъде другаде ще направи същото. Отделно в колата винаги имаме торби в които ако спрем на някоя отбивка и събираме боклуци. Бях се концентрирал стабилно върху металните кутийки от бира и т.н. защото тях като ги събера и ги предам в пункт знам, че отиват за рециклиране. Някои като ме видят да събирам хвърлени и ме питат за какво са ми, обяснявам аз, обикновено ме питат колко пари ми давали и обяснявам, че за един чувал стандартен пълен със смачкани кутийки дават между 2 и 3 лева и казваха масово, че не си струвало и ако съм си сметнеш и горивото...обяснявам аз пак, че не това е идеята и като разберат се позамислят такива, но не всички те разбират.
Пластмасовите шишета по едно време ги мятах из тия контейнери за разделно събиране, хартия и стъкло също, докато не видях, че ги събират и отиват общо на сметището.Та не ми се изреждат сега всякакви дреболийки, но не е като само да съм участник. Ако някой ден имам повече време, определено бих направил бая неща още. Дотогава...каквото мога. Капачки съм събирал много да подарявам там за ония каузи.
Ако по-голямата част от българите бяха като вас, швейцарците щяха да ни завиждат

Лошото е и затова и мрънкам - повечето са като тези, заради които сте махнали пейките

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Абе и там утайки, ама са малцинство, а който иска да прави мизерии ако го видят, има последствия освен ако не е по време на някакви бунтове и протести.
Относно тирдажиите, че било престижно в САЩ, тука било едва ли не мизерно, ами не е така. Нито е престижно в САЩ, нито е мизерно тука и не знам какви са тия филми, че тука вземали по 2000 евро за 2-3-4 месеца. Аз тираджия с малко мозък в главата за под 2000 евро на месец да кара не познавам, а познавам много. Роднина имам, който бачкаше за чужда фирма и правеше по 2700-2800 без бонусите и си имаше годишен отпуск преди 5-6 години още. Махна се щото му писна да живее по камионите. Взе си такси, но и това не му хареса.
В САЩ тия безпроблемни 5 цифри на месец...
като шофьор без да е твой камиона ги забравете. 4-6-8 ако си скъсваш задника от каране и пак мнооооого зависи. Има и отказали се от тира бързо, бързо. Иначе не може да става дума и за престижно. Не казвам, че е лошо, но не е престижно. В Канада е различно да караш тир от САЩ и ако си на север...аз не бих.
Но със сигурност се правят много по-бързо пари (не казвам лесно)от която и да е друга обикновена работа като дори може да си много по-добре финансово и от много престижни професии. Обаче понякога лакомията води до много часове, ядене докато шофираш, тоест не спираш и бая затлъстяване защото камиона бързо ти стръсква храната и пак си гладен, с движение нула. На тоя човек за който писах, сина му с който карат си дойде надут като шиник. Някои тираджии спират някъде камиона и обикалят около него подтичвайки да горят калории, ама върви бягай около тира като си смазан от път. А там можеш да караш почти колкото си часове искаш, понеже контрола е много по-занижен в това отношение от Европа и това е основната причина там тираджиите да правят бая повече пари от тези в Европа.
За тия работещите за да издържат другите с по 1200 евро, които ще лежат, може и да стане. Тъкмо возих една върнала се точно от Германия за седмица само. Та там в Макдоналдс, правела всичко от каса, до опаковане. 10 евро на час чисто, 8 часа на ден, два дни в седмицата почивка както и се паднат, та това прави 1700-1800 евро на месец. Оплакваше се, че имат огромни отдръжки. Уж от нова година щели да и качват с 2 евро заплатата на час, ама вика я е толкова, я не, с данъците сигурно ще стане 10.50 на час според нея. Но е добре де, работи с мъжа си, доволна била. Та това относно работата в Макдоналдс там. Забравих къде живее, но мисля някъде в Южна Германия, да не беше в Бавария....ааа, да, Аугсбург по спомен от предишни нейни идвания тук.
Относно тирдажиите, че било престижно в САЩ, тука било едва ли не мизерно, ами не е така. Нито е престижно в САЩ, нито е мизерно тука и не знам какви са тия филми, че тука вземали по 2000 евро за 2-3-4 месеца. Аз тираджия с малко мозък в главата за под 2000 евро на месец да кара не познавам, а познавам много. Роднина имам, който бачкаше за чужда фирма и правеше по 2700-2800 без бонусите и си имаше годишен отпуск преди 5-6 години още. Махна се щото му писна да живее по камионите. Взе си такси, но и това не му хареса.
В САЩ тия безпроблемни 5 цифри на месец...

Но със сигурност се правят много по-бързо пари (не казвам лесно)от която и да е друга обикновена работа като дори може да си много по-добре финансово и от много престижни професии. Обаче понякога лакомията води до много часове, ядене докато шофираш, тоест не спираш и бая затлъстяване защото камиона бързо ти стръсква храната и пак си гладен, с движение нула. На тоя човек за който писах, сина му с който карат си дойде надут като шиник. Някои тираджии спират някъде камиона и обикалят около него подтичвайки да горят калории, ама върви бягай около тира като си смазан от път. А там можеш да караш почти колкото си часове искаш, понеже контрола е много по-занижен в това отношение от Европа и това е основната причина там тираджиите да правят бая повече пари от тези в Европа.
За тия работещите за да издържат другите с по 1200 евро, които ще лежат, може и да стане. Тъкмо возих една върнала се точно от Германия за седмица само. Та там в Макдоналдс, правела всичко от каса, до опаковане. 10 евро на час чисто, 8 часа на ден, два дни в седмицата почивка както и се паднат, та това прави 1700-1800 евро на месец. Оплакваше се, че имат огромни отдръжки. Уж от нова година щели да и качват с 2 евро заплатата на час, ама вика я е толкова, я не, с данъците сигурно ще стане 10.50 на час според нея. Но е добре де, работи с мъжа си, доволна била. Та това относно работата в Макдоналдс там. Забравих къде живее, но мисля някъде в Южна Германия, да не беше в Бавария....ааа, да, Аугсбург по спомен от предишни нейни идвания тук.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Всеки път, като ходим със Сузи до Дунава, правим оборка на брега. То няма начин иначе - как да седнеш сред боклуци...
Преди си носехме чувал, но после открихме, че е по-лесно да запалим огън и да изгорим събраните боклуци. Разбира се, след като си опечем скарата...
Интересна подробност за Зак - само малка част от боклуците са български. Може би 80% от пластмасовите бутилки са чуждестранни (от страните на запад, нагоре по течението), предимно сръбски.

Преди си носехме чувал, но после открихме, че е по-лесно да запалим огън и да изгорим събраните боклуци. Разбира се, след като си опечем скарата...
Интересна подробност за Зак - само малка част от боклуците са български. Може би 80% от пластмасовите бутилки са чуждестранни (от страните на запад, нагоре по течението), предимно сръбски.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Borymeckata на 29 Дек 2021, 17:49, променена общо 2 пъти
Excellent! Steven is my name!
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Живеем в най-лесното време в историята на човечеството. Всичко от първа необходимост е лесно достъпно. Не може всичко да е наред. Човек трябва сам да изгради своето място , където да е щастлив. Бягството не решава проблемите, само ги сменява с други.
П.С. Успех на автора.
П.С. Успех на автора.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
kikko написа:Живеем в най-лесното време в историята на човечеството. Всичко от първа необходимост е лесно достъпно. Не може всичко да е наред. Човек трябва сам да изгради своето място , където да е щастлив. Бягството не решава проблемите, само ги сменява с други.
П.С. Успех на автора.
Не искам да бягам. Искам хората да са нормални и да са хора

Ама явно това е нещо невероятно, че чак ме изкараха мрънкач, в цикъл, родоотстъпник и всякакви други.
Т.е. ако искаш да живееш в нормално общество с читави хора - не ставаш.

Колко им е трудно на тия 90% от населението на територията да не си изхвърлят боклука навсякъде и да не рушат това, което е общо

Явно много за техните дребни душици. Примерно, садя дръвчета и минава някой и ги троши. Що? Щото на мизерната му душица трябва да й е мизерно.
И всички викат, бори се? Как да стане, като 90% са примати? Някой има ли рецепта? Обяснете ми. Как да стане?

Има една беседка в един парк в гората. 100 пъти сме чистили около нея - след това за 2 дни пак става кочина.
Накрая изкъртиха и дъските от беседката и ги изгориха

P.S. Като се замисля, от ученик чистя боклуци като отидем някъде. И к'во, цял живот чистиш боклуците на боклуците...

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
На мен също ми правят впечатление идиотите, но има и читави хора(последните мнения в темата го доказват), но ако човек се вторачва само в лошото вреди основно на себе си.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Top Gun Maverick написа:В САЩ тия безпроблемни 5 цифри на месец...като шофьор без да е твой камиона ги забравете. 4-6-8 ако си скъсваш задника от каране и пак мнооооого зависи. Има и отказали се от тира бързо, бързо. Иначе не може да става дума и за престижно. Не казвам, че е лошо, но не е престижно. В Канада е различно да караш тир от САЩ и ако си на север...аз не бих.
Но със сигурност се правят много по-бързо пари (не казвам лесно)от която и да е друга обикновена работа като дори може да си много по-добре финансово и от много престижни професии.
Те повечето нашенци в Чикаго където е най-голямата БГ колония и място с най-голям процент БГ тираджии са със собствени камони. Докарват си $4-5к седмично според зависи, ма си плащат сами вноските по камиона, гориво, толове, масла всякаква друга поддръжка, разрешителни и застраховки и не дай си боже нещо да се развали за ремонт, че там са яките цифри. Много малко са тези които карат за друг, предимно новодошли докато се ориентират в обстановката. Дори такива си докарват около $80-100к годишно което си е ОК за Чикаго, щом си плащат ипотеките и вноските по новите БМВ-та, каквито карат повечето от БГ трък драйвърите и когато ги купят черпят със синьо Джони. По-малко изкарват тези с локалните курсове които се прибират всяка вечер, такива които снабдяват големите вериги като Уол Март, но те пък имат много добри бенефити. А тези със собствените камиони много често са със по 3-4, че и повече и в някои случаи самите те дори не карат, а висят по БГ кафенетата като Мираж или Механата където основната цел на посещение е да паркират новата си 7-ма серия или AMG. Бай Пенчо известен сред БГ колонията трък драйвър с близо 30 години в щатите пък кара Ферари, а има и друг един ма не го знам лично с Бентли със същия кофти цвят като това дето по едно време караше Стоичков докато беше треньор на Литекс.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе тая професия е изчеваща бре , у форумо си го пише че изчезват . Не перспективно е да цепиш с тръка по американския хайуй . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
zAcK написа:Borymeckata написа:Надзорът е частна фирма... Сега препрочитам и може би не съм се изразил ясно. Ако си собственик и искаш даси бутнеш къщата, никой не може да те спре. Държавата е издала нормативен документ (ЗУТ), че не можеш да правиш значими изменения по сградата без проект и разрешение. Но ако ти искаш да нарушиш закона - кой и как да те спре? Има и ЗДП, но всички ежедневно го нарушаваме. Има и закон да не се убиват хора, но се случват убийства... Кой отговаря за зпазване на законите? Е тоя не си гледа работата...![]()
Добре, деПримерно ДНСК не трябва ли да следят за спазване на ЗУТ?
После, Цвъ Цвъ замел следите, пак няма нищо нередно. Наистина не разбирам. Каквото и да се случи, всичко е точно явно
Много от тези ремонти се правят без никакви разрешителни, няма надзор, няма проект, строителя както сам каза е бай мангал. Как да провери ДНСК? Частни сгради без полиция не можеш да влезеш. А и да влезеш, на око не можеш винаги да кажеш, че са бутнали носеща стена. Но дори и да има резрешение, да има проект, надзора не седи като техник на обекта. Ако обаче техническия го няма /в 90% от случаите/ бай мангал / ако ще и със 100 договора да е, си прави каквото знае. ДНСК и община могат да дойдат само по сигнал или инцидент, а в горния случая са заметени и доказателствата.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
По целия свят стават такива неща със сгради. Живота не е някаква утопия никъде по света, лоши неща се случват постоянно. Проблема не е, че е станало, a че после няма последствия за тия дето са го направили, че и замели следите... иначе ако си живееш с илюзиите, че в Германия не падат
https://www.nbcnews.com/news/amp/wbna29491469
Тва ся в Бейрут ли е тая 6 етажна сграда или в голямото добрутро Кьолн
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Някъде в Русия !

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
steeN написа:По целия свят стават такива неща със сгради. Живота не е някаква утопия никъде по света, лоши неща се случват постоянно. Проблема не е, че е станало, a че после няма последствия за тия дето са го направили, че и замели следите... иначе ако си живееш с илюзиите, че в Германия не падат
zAcK написа:Проблемът не е, че падат сгради. Проблемът е, че тая сграда е избождала очите на всички институции години наред и никой нищо не е предприел.
Ако беше в някое село, да кажеш, че са я пропуснали. Ама то на Алабин![]()
Буквално срещу нея се намира Столична ОбщинаТова ми звучи като да крадат бензин от патрулките на паркинга на полицейския участък всяка вечер и топ ченгетата да си ги преместват...
Да не говорим, че вероятно 99% от сградите наоколо са преустроени с някакви измислени становища, които не са подкрепени с нищо.
Та това тотално безхаберие и тарикатщина в стил Бай Ганьо много ме тормозят![]()
https://www.google.com/maps/@42.6947456,23.3223883,3a,15y,141.6h,90.2t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7kk4d4mh5XCnZudgsYN5rw!2e0!7i16384!8i8192
И последващите разследвания са титаничниИ само доказват твърденията ми - че тук всичко е обхванато от пълно безхаберие и простотия
![]()
А най-якото е, че физкултурникът осуетил разследването после стана министър на вътрешните работиУникалничко
По целия свят става какво ли не

Само дето по тоя цял свят като стане нещо, после има последствия за някой, а в Булгаристан има "Ам кот такоа"

Top Gun Maverick написа:Честно казано като видя сега какъв е БГ "рапа", а и не само в БГ и някак се радвам като се сетя какви песни имаше по наше време. И това не е до старост ако някой това си мисли. Просто реденето, смисъла и ритъма тогава се правеха с цел удоволствие, а сега е цел пари като супер много дразни онова обработване на гласчетата до крайно изпедераатяване в стил Писко или успях да чуя някакъв друг чалгар, който се прави на рапър, Наско някой си.Смятай тогава ме дразнеха разни като Мишо Шамара, които го правеха с цел пари(не самия факт за парите, а че се получаваше фалшиво в 90%-та от случаите)а сега като сравня него дори със сегашните...че той великан бил бе.
Макар да стана тираджия в САЩ.
Много е далеч от темата, но в момента част от БГ рапа е светлинни години пред каквито и да било опити преди 20-30 години. Пишеш So called crew в ютюб и забравяш за секви генгста тъпотии от 90те.
zAcK написа:Но това, което най-много ме дразни мен е, че на никой не му пука. Даже има колеги тука, дето ми обясняват - не мрънкай. Знаеш ли какво беше 96-та, примерно![]()
![]()
![]()
Тук се припознавам, защото съм го писал това. Отговори ми честно, по-зле ли е сега от 96та година, ако искаш и от 2001, че 96та беше хиперинфлация? Та деградира ли "територията" или има някакъв минимален прогрес?
Много ясно, че има супер много проблеми в страната, но лека-полека нещата си се движат и нормалните хора бутат. Но няма как да очакваш Швейцария тук.
Иначе аз имам опит също в строителството и то на обществени поръчки в Германия. Ами разликата е основно в €€€, мога смело да го твърдя. Сроковете за реставрация на едно училище например се прескачат спокойно с над година без да чуеш и гък. Ако знаете колко плаща немския данъкоплатец за едно пършиво безсмислено мостче, дето излиза на 10 метра по средата на рекичка (не я прекосява, само докато тичаш сутрешно да можеш да се изкачиш на малка наблюдателница и да плюнещ в реката) между немските Галово и Селановци... Нищо и никакви 300к€ ей така, за да могат 100 човека да си направят теферич. Мога много да пиша по тая тема но няма смисъл. Навсякъде има проблеми, но е нормално нация, дето преди 70г е искала да завладее света, да е доста по-напред от нация, дето е била под някакъв вид робство или зависимост последните 700години. Напълно несъпоставимо е дори.
Последна промяна pampo на 30 Дек 2021, 10:27, променена общо 1 път