Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от K_Ilkov » 29 Дек 2021, 12:18

немо написа:
madafaka_donkele написа:Аз, ако съм в щатите или канада въобще не бих се замислил да се метна на някой тир.

Прав си, но това не е за всеки, не всичко е само пари....

Разумно мнение ама и то не е за всеки ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Дек 2021, 12:21

Borymeckata написа:
zAcK написа:Тия дни обикалях доста и няколко неща направиха впечатление. Неща, които са несъвместими с възприятието ми за нормална среда за живот и вече почват изключително много да ме дразнят:

---> повечето дворове на къщи, особено по селата са наблъскани с всякакъв отпадък - ламарини, дъски, туби и всякаква клошаркса гнус.

---> около населените места навсякъде сред природата има изхвърлени строителни материали, какви ли не боклуци, ненужна покъщнина, гуми и т.н.

---> из градове и села се нагледах на всякакви започнати и незавършени ремонти.

Тук съм съгласен с Колегата и го подкрепям и за трите проблема.

1. Има го това с клошарските дворове, не е само по селата и не е само от бедност. Близо до нас, в "града" има един такъв двор - натрупани са боклуци на всеки квадратен метър, на височина 2 метра и е оставена само една тясна пътечка за минаване от входната врата на двора до вратата на къщата. Като загледаш - само боклуци, напълно неизползваеми - строшена ръчна количка, кофички от кисело мляко, сцепен пластмасов леген, дъски, ръждиви ламарини, някакви смачкани варели... И щом на двора е така, можете да си представите вътре в къщата какво е. Някой път ще снимам да видите какво чудо е. Поинтересувах се - това е психично заболяване, човекът само събира и не изхвърля нищо. Не е от немотия или мърлящина, просто... болен човек.

2. За сметищата навсякъде съм съгласен - това си наша национална, мърлява черта, с която трябва да се преборим. Не е нужно да ходиш в гората, достатъчно е да спреш на някоя отбивка покрай шосето... И в западна Европа допреди няколко века са си изхвърляли всички отпадъци през прозорците, разкарвали са стада свине по улиците - било е кал, смрад, мизерия и болести, векове наред. Но са го преодолели и сега живеят като нормални хора. И ние трябва да минем по същия път, макар и със закъснение.

3. И това го има - изоставени рушащи се сгради, сриващи се с времето изкопи, незавършени пътища... И пак не е само при нас. Даже често гледам по научните канали едно предаване за изоставените конструкции. Въпросът ме интересува и професионално, защото съм участвал в оценка на остатъчния ресурс, който пък зависи от механизмите на стареене... дълга тема. Та представете си: частен имот, някой инвеститор е започнал нещо и е прекратил работа - кой може да го принуди да го завърши? Може да претендираш за обезопасяване на обекта - да бъде ограден и сигнализиран, да няма достъп на случайни лица. Общиснките и държавните проекти се движат от общиснки и държавни чиновници, та всякакви такива неблагополучия са очаквани, да не кажа нормални... :dunno: :dunno:

По-точка 3 проблемът е много по-голям. Всичко е до крадене, комисионни и тотално безхаберие от страна на всички! Да споменавам ли самосрутилата се сграда в топ центъра на София, която уби 2 момичета? На метри от общината, съдебната палата и т.н. :shock: :shock: :shock:

За никого не тайна, че в много случаи повече от 50% от парите за даден проект отиват за комисионни, свързани фирми, печалба и т.н. И на много места може да се види ремонтирана улица, която след 2 години е разкопана да се подмени канализацията. Или пък ремонтирана улица с чисто нов асфалт преди 2 години, а тротоарите на окопи, щото преди и след ремонта никой не се сетил за тях. Буквално има нов асфалт и до него тротоар от кал и купчини от плочки, които си стоят с години така :!: Всъщност, сетили са се, ама ако ремонта е бил 2 милиона, 1 милион е заминал за разни вили, скъпи коли и коври и тротоар ще има, ама друг път.

Но това, което най-много ме дразни мен е, че на никой не му пука. Даже има колеги тука, дето ми обясняват - не мрънкай. Знаеш ли какво беше 96-та, примерно :kuku: :kuku: :kuku:

Все повече вярвам, че всичко това е, защото ценностите ни се свеждат до това да пием гнусна ракия варена в някоя гнусна барака, дето съдържа n отровни алкохола и да обясняваме колко сме корави и БГ на 3 морета... :(

P.S. И, да :!: Сигурно над 50% от българите си мислят, че тяхната ракия е най-добрата и много по-полезна от другите алкохоли, без дори да подозират каква гнус пият :idea: :idea: :idea:

------------

Това не е Бейрут, или Алепо. Това е баш центърът на София. Столицата на територията на въшльовците. Може да ме баннете, ама сме точно това...

Изображение
Последна промяна zAcK на 29 Дек 2021, 12:32, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от steeN » 29 Дек 2021, 12:29

Щото мрънкаш за трески, а не виждаш гредата в окото ти за тва. Мрънкаш за 1st world problems... казано просто лигавщини. Съдебна система, здравеопазване, образование не, ма напукани тротоари и боклуци в дворовете на хората и качеството на... ракията са най-гадното нещо за теб в тази държава :) И се басирам, че след няколко месеца престой, като те удари реалния живот по главата, ще почнеш да мрънкаш и в чужбина по същия начин, за тва чакам да чета с интерес като емигрираш, а и сигурно други колеги също :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Дек 2021, 12:34

steeN написа:Щото мрънкаш за трески, а не виждаш гредата в окото ти за тва. Мрънкаш за 1st world problems... казано просто лигавщини. Съдебна система, здравеопазване, образование не, ма напукани тротоари и боклуци в дворовете на хората и качеството на... ракията са най-гадното нещо за теб в тази държава :) И се басирам, че след няколко месеца ще мрънкаш и в чужбина по същия начин, за тва чакам да чета с интерес като емигрираш, а и сигурно други колеги също :)

Много ме кефи, че четеш избирателно :mhihi: За да може да отправиш контрамрънкане :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Споменавал съм много пъти и здравната система, и съдебната, и т.н. Образование и т.н. също!

И като ги добавим и тях, ще ми обясниш ли кои са предимствата тук? Че можеш да си вариш ракия? Или че може да не спазваш Ковид мерките?
Или Слънчака? Или нещо друго? Айде дай пример кое е по-добре :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 29 Дек 2021, 12:57

zAcK написа:...четеш избирателно...

To същото може да се каже и за теб :mhihi:

Никой не ти казва да не мрънкаш и да не се нервиш. По-скоро ти се казва първо, че няма смисъл да мрънкаш и да се пениш, щото с мрънкане и пенене, особено в интернет форум нищо няма да се промени и второ, че не само в България е толкова зле, което не е само теория, доста хора ти споделиха кое що. Дори си в много по-изгодна позиция, щото доста информация ти се сервира наготово. Аз например, колкото и пъти да съм "излизал" съм го правил, имайки само бегла/минимална/basic информация за въпросната държава и всичко съм го научавал на място, on-the-fly.

Иначе, ето за Германия - По 1200 евро без работа: Германия експериментира с безусловен доход. Ти работи, мързеливите тюфлеци да живеят. С такива "експерименти" не 45% ми и 65% ще ги направят данъците в Германия :banghead: :censored: :ranting:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 29 Дек 2021, 13:12

Мрънкам, не защото искам да замина, а защото това ми е Родината и искам да остана.
И правя каквото мога. От благовторителни неща, до това да боядисвам пейки в парка за кеф, да може после някой да ги счупи :!:
Освен да почна да ремонтирам и тротоари, да имам право да мрънкам за тях, че явно сега не може :mhihi:

Та, така. Не искам да се махаме, ама лошото е, че населяващите територията в голямата си част се стремят да изгонят нормалните с приматските си действия.

Бедността ги карала да вършат разни неща :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

Коя бедност ги кара да си изхвърлят боклуците навсякъде? Та тук това е най-евтиното нещо, да си изхвърлиш боклука :idea:
Коя бедност ги кара да си затварят очите и сграда в центъра на София да убие две млади момичета :?:
Коя бедност ги кара да паркират в градинки, по тротоари и т.н. :?:

Айде, моля ви се. Бедност. Тая бедност се нарича простотия :!: :!: :!:

P.S. Колко от вас са правили нещо ей така, щото им е кеф. Да изчистят някъде без да е организирано, да ремонтират счупена пейка в парка, да посадят дръвчета на обществено място с техни средства? Питам, че ми стана наистина интересно :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 29 Дек 2021, 13:26

С тая перманентна менструация къде и да отидеш няма да ти е лесно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Дек 2021, 13:32

Аз още в началото казах че в Германия ще се научи да пикае седнал ...иска не иска все тая :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Дек 2021, 13:35

zAcK написа:Това не е Бейрут, или Алепо. Това е баш центърът на София. Столицата на територията на въшльовците. Може да ме баннете, ама сме точно това...

Изображение

Този случай го помня и ме беше заинтересувал професионално (строителен конструктор съм). Тази сграда не е паднала просто така, без причина. Бяха я ръчкали нещо отвътре - преустройства и реконструкции на принципа "тая колона ми нарушава душевната хармония". Сега проверих - делото е завършило с оправдателна присъда, няма виновни. Но като конструктор ви казвам - сграда, която е стояла вероятно век и е преживяла поне няколко земетресения, не рухва просто така. Има реална причина това да стане, а съдът може да си опрадава и наказва когото иска.

Тъжна история, но пак не характерна само за "територията". Гледам и едно друго предаване за големи инженерни грешки и провали. Беше рухнал някакъв огромен магазин в Корея. След всяко земетресение има рухнали сгради в Япония (в Япония !?!). Само напиши в Гугъл "земетресение Кобе 1995" и гледай снимките. Говорим за модерни стоманобетони конструкции в Япония, не стогодишна тухлена къща на "територията".
Excellent! Steven is my name!

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 29 Дек 2021, 13:51

Borymeckata написа:
zAcK написа:Това не е Бейрут, или Алепо. Това е баш центърът на София. Столицата на територията на въшльовците. Може да ме баннете, ама сме точно това...

Изображение

Този случай го помня и ме беше заинтересувал професионално (строителен конструктор съм). Тази сграда не е паднала просто така, без причина. Бяха я ръчкали нещо отвътре - преустройства и реконструкции на принципа "тая колона ми нарушава душевната хармония". Сега проверих - делото е завършило с оправдателна присъда, няма виновни. Но като конструктор ви казвам - сграда, която е стояла вероятно век и е преживяла поне няколко земетресения, не рухва просто така. Има реална причина това да стане, а съдът може да си опрадава и наказва когото иска.

Тъжна история, но пак не характерна само за "територията". Гледам и едно друго предаване за големи инженерни грешки и провали. Беше рухнал някакъв огромен магазин в Корея. След всяко земетресение има рухнали сгради в Япония (в Япония !?!). Само напиши в Гугъл "земетресение Кобе 1995" и гледай снимките. Говорим за модерни стоманобетони конструкции в Япония, не стогодишна тухлена къща на "територията".

Проблемът не е, че падат сгради. Проблемът е, че тая сграда е избождала очите на всички институции години наред и никой нищо не е предприел.
Ако беше в някое село, да кажеш, че са я пропуснали. Ама то на Алабин :idea:
Буквално срещу нея се намира Столична Община :| Това ми звучи като да крадат бензин от патрулките на паркинга на полицейския участък всяка вечер и топ ченгетата да си ги преместват...
Да не говорим, че вероятно 99% от сградите наоколо са преустроени с някакви измислени становища, които не са подкрепени с нищо.
Та това тотално безхаберие и тарикатщина в стил Бай Ганьо много ме тормозят :help:

https://www.google.com/maps/@42.6947456,23.3223883,3a,15y,141.6h,90.2t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7kk4d4mh5XCnZudgsYN5rw!2e0!7i16384!8i8192

И последващите разследвания са титанични :!: И само доказват твърденията ми - че тук всичко е обхванато от пълно безхаберие и простотия :!:

Изображение

А най-якото е, че физкултурникът осуетил разследването после стана министър на вътрешните работи :bowdown: Уникалничко :bowdown:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Дек 2021, 15:50

zAcK написа:Проблемът не е, че падат сгради. Проблемът е, че тая сграда е избождала очите на всички институции години наред и никой нищо не е предприел.

Не е така. Ти като вървиш по улицата, знаеш ли коя сграда ще падне, кога и защо? Е, и аз не знам. И никой не знае, може би само баба Ванга е можела да предвиди такава катастрофа. Казвам ти - ръчкали са по конструкцията, разрушили са носещи елементи. Как иначе си го обясняваш? Тая къща е стояла 100 години, преживяла е земетресения и бомбардировки без проблеми. Обаче 2005-та започват "ремонта" и сградата рухва. Егати "съвпадението"...

Разбери ме правилно - не казвам, че е нормално къщи да падат. Това е катастрофа.
Но не разбирам защо обвиняеаш държавата? Това е частна собственост, собственикът иска да се махне някаква носеща стена, изпълнителят изпълняеа, докато надзорът дреме... Всички са виновни, всички са за затвора. Заедно с цялата съдебна система. Но държавата или общината... Какво да направят в случая?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 29 Дек 2021, 15:54

steeN написа:
seimo написа: ако не са моргиджите с които са се набърбукали биха се върнали обратно, но заради тях им е трудно да си го признаят.

Понеже в растящия от 10 години имотен пазар нещо те спира да продадеш имот с ипотека? :mhihi: И не само, а ми ще продадеш с доста добра печалба :mhihi: Явно има хора, които си мислят, че един път като си купиш жилище с митичната ипотека, трябва да умреш с него :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Или пък да го пусне под наем, който да му покрива мортгиджа+данъците, че накрая при оределени условия да му остане някой и друг $
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 29 Дек 2021, 16:02

Borymeckata написа:...докато надзорът дреме... Всички са виновни, всички са за затвора. Заедно с цялата съдебна система. Но държавата или общината... Какво да направят в случая?

Е контролните органи на държавата точно какви фунции имат, освен да вземат рушвети?
Не разбирам? Рушиш половината сграда, на никой не му дреме :dunno:

Миналия ден гледам 3-4 цигани пак в центъра на София, ремонт на покрив правят.
На покрива над етаж 5 - храна, бира, касетофон. Няма каски, няма обезопасяване по никакъв начин.
Най-вероятно нямат договори и т.н. Да не говорим за осигуровки, разрешния за височинна работа и т.н. :dunno:
И к'во? Всички ги боли уя! Страната на неограничените възможности. Всеки е възможно да си прави каквото иска...

P.S. Да не говорим, че това беше над тротоар на Витошка :!: Ако падне нещо и утрепе някой, пак ще е случаен процес без виновни, нали...
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Дек 2021, 16:11

Надзорът е частна фирма... Сега препрочитам и може би не съм се изразил ясно. Ако си собственик и искаш даси бутнеш къщата, никой не може да те спре. Държавата е издала нормативен документ (ЗУТ), че не можеш да правиш значими изменения по сградата без проект и разрешение. Но ако ти искаш да нарушиш закона - кой и как да те спре? Има и ЗДП, но всички ежедневно го нарушаваме. Има и закон да не се убиват хора, но се случват убийства... Кой отговаря за зпазване на законите? Е тоя не си гледа работата... :dunno: :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 29 Дек 2021, 16:16

Borymeckata написа:Надзорът е частна фирма... Сега препрочитам и може би не съм се изразил ясно. Ако си собственик и искаш даси бутнеш къщата, никой не може да те спре. Държавата е издала нормативен документ (ЗУТ), че не можеш да правиш значими изменения по сградата без проект и разрешение. Но ако ти искаш да нарушиш закона - кой и как да те спре? Има и ЗДП, но всички ежедневно го нарушаваме. Има и закон да не се убиват хора, но се случват убийства... Кой отговаря за зпазване на законите? Е тоя не си гледа работата... :dunno: :dunno:

Добре, де :dunno: Примерно ДНСК не трябва ли да следят за спазване на ЗУТ?
После, Цвъ Цвъ замел следите, пак няма нищо нередно. Наистина не разбирам. Каквото и да се случи, всичко е точно явно :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата