Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от zAcK » 26 Дек 2021, 13:20

Тия дни обикалях доста и няколко неща направиха впечатление. Неща, които са несъвместими с възприятието ми за нормална среда за живот и вече почват изключително много да ме дразнят:

---> повечето дворове на къщи, особено по селата са наблъскани с всякакъв отпадък - ламарини, дъски, туби и всякаква клошаркса гнус. Като добавим към това и всякакви постройки изградени от поне 2923 различни материала, направо става трудно за наблюдение, без да те заболи главата. Нещо като блокове с всичките им пристройки, многоцветни санирания, всякакви остъкления и т.н. в окаяните ни градове;
---> около населените места навсякъде сред природата има изхвърлени строителни материали, какви ли не боклуци, ненужна покъщнина, гуми и т.н. Навсякъде. На който, където му е било удобно. Излизаш да се разходиш сред природата - сметища. Където ти душа бълХарска иска. Просто Ганя решил да разтовари там и така. Дреме му на ганьовщината;
---> из градове и села се нагледах на всякакви започнати и незавършени ремонти. От асфалтиран път преди 2 години, но тротоарите като окопи, щото работата спряла незнайно защо, до разкопани улици от ВиК, които стоят така с години, щото не било тяхна отговорност след това да ги оправят.

P.S. Та тия неща явно не ми дават мира. Не мога да излезна и да не се ядосам вече. Дори сред природата. Надявам се 2022 да е годината, в която ще решим къде да отидем и да се махнем от територията...

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Дек 2021, 21:34

Относно боклука няма какво да коментираме.Глупостта човешка е безгранична и само здравата ръка може да вкара вола там дето му е мястото да върви.
Обаче относно това което си снимал и написал относно реалността по къщите си има една много проста причина.
Казва се бедност.Същата тая бедност обединена със съзнанието нагнетявано от нея и реалността която ни заобикаля както и политическата такава последните 50 години води до това на снимката.Когато нямаш си принуден да бъдеш иновативен,което при липса на материали води до интересни инженерни постижения всяко според капацитета на инженера. :ok:
Аз като едно просто момче израсло на село в София имам подобна гледка и в дома си.
Години наред я разчиствам по малко и съм достигнал процентно 70/30 да речем и то в част от имота която си я виждам само аз.
Не съм доволен от гледката,но нямам 50К лева да изрина това което не ми харесва и да го подменя с ново и добре изглеждащо.
Не всички работим в определени сектори в който парите идват правопропорционално на това което си свършил. ;)
Проблема обаче има и друг аспект.Същите тия неща които не харесват на теб и мен не дразнят толкова предшестващите ни поколения.
Те са учени и свикнали да нямат и затова са живяли с един гардероб по 50 години.Същият между другото обаче би ни и надживял ако му се даде шанс,но нали...ние не искаме това,защото ни учиха,че се живее сега.И трябва да искаш всичко макар и всичкото вече да бе ежедневна ширпотреба за да може същата тази реалност да просъществува.
Та така.
Успех с намирането на желаният дом и заобикаляща среда.
На никого не пожелавам да живее там където не му е на сърце.
Аз го играх 8 месеца на квартира в София в панелен апартамент и по зле не съм се чувствал никога.Като заключен бях,а хората около мен живеят така цял живот и хич не им прави впечатление и погледнато от тяхната призма са си екстра.
Ама на...хора много...мирогледите са безкрайни... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Дек 2021, 11:19

slatanic написа:Казва се бедност.

Ей тва му е нещо трудно да го съобрази Зак, щото явно не може да погледне от такава гледна точка и мрънка за 1st world problems, буквално.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 27 Дек 2021, 11:51

Моето мнение е, че тук няма контрол.
Просто сме доста години по-назад от Германия да речем.
И там не са най-добрите хора, нито пък в Англия, или Испания.
Дори историята е показала, че са способни да правят най-големите престъпления и са ги правили.
Просто там контролът, законите така да се каже, принуждават хората да се променят в известна степен.
Не е до пари.
За боклука и мен ме дразни, че покрай всяка една отбивка, чешма, или нещо друго е сметище.
По едно време си спомням как имаше различни цветове контейнери и уж щеше да се изхвърля боклука разделно, но какво стана... Едно голямо нищо.
Да, ама братовчед ми беше за 2 месеца на работа във Франция, живееше в някакъв къмпинг, там също трябва да се изхвърля боклукът разделно. Някои хора обаче не са си правили труда и съответно на края на месеца абсолютно всички хора живеещи там са глобени с по 45 евро.
Да, знам че е тъпо да глобяват всички, но замислете се, дали другия път ще хвърлят боклука където им е кеф ?
Мога да давам примери колкото искате.
Не казвам, че там е рая на земята.
И в Германия ще минеш ТЮВ, ако е спукана генерацията, ама няма да минеш, ако си без спирачки, или скоростна кутия, както става тук.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 27 Дек 2021, 11:57

Ти "нямай кво да ядеш" пък спазвай закони, които са за тва че нарушават чувството за естетика на някой. Нека да не е до пари. Странно що една бедна държава никой не дава за пример как няма пукнатини по тротоарите примерно. Разделното хвърляне на боклука и то без пари. Като разберете истинската цена на тва, много бързо ще ви изстине ентусиязма. Или може би щото е проста баба Пенка се отоплява на въглища, а не с климатик... не щото не може да си го позволи и т.н. :)

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Дек 2021, 13:20

Искам да кажа, че Стийн направо ви обезмисли спора. Толкова точно изчерпателно написано в няколко реда ако оставя съмнения у някой, то нека се замисли пак.
Как било в Германия и Франция. Алоу, я иди в някой оставен на "да се оправят" квартал на Париж където са от бедни надолу, че виж как е. Я иди в САЩ в някой квартал където и ченгетата гледат да не стъпват и виж какво е мизерия. Намерили сте, че сте се насрали вие да ви кажа. Нормалния Германец как да не е послушна овчица след като той няма нито един от проблемите на средностатистически Българин? Когато имаш пари живееш много по-спокойно, имаш възможност да обръщаш много повече внимание на всякакви странични неща като природа, да пътуваш и т.н.
В първите ми бакшишки години се чудех за какво всеки чужденец ни говори какъв рай сме били тука и как не сме знаели какво имаме, чудех се на тия, които имат пари и се заселват тука, Англичани и т.н. живеели си с пенсиите или и ащи шанса да работят от дистанция, но с годините взех да го осъзнавам.
Скоро в едно отдалечено село търсех там едни собственици на земя и няма никой почти навън гледам в един двор майка и сина и явно, той около 30-те, говоря им, а, те Англичани. Та между другото взех да ги питам защо са в БГ защо не живеят в Англия и онези взеха да ми разправят. Не бяха от село там, а от Манчестър. Напълно нормални хора, взеха да ми обясняват колко им харесва тука и си взели една къща на майтап, но толкова им харесало, че рядко си ходят в Англия. А и сега с тоя Ковид там били полудели всички. Направо да се чуди човек как имало и хора извън форума, които смятат така, пък и Англичани.
Пак около това време говорих с един Белгиец, на около 30-35. Влюбил се в една Българка от Русе, дошъл да живее тук и се раздели, но толкова му харесало, че останал. :shock: Да се чуди човек и на тоя какво е видял тука. Разправяше ми каква клоака е за него вече Брюксел. Ето ви контраста, имаме колеги от форума, които там живее и за тях може би е обратното. Аз съм далеч от това да казвам кое е така и кое не категорично, въпроса е кой, какво намира за себе си на даденото място. Та тоя човек ми обясняваше как в Брюксел е пълно с паплач от където се сетиш и вече няма нито спокойствие, нито нищо, а за бая квартали каза, че са станали ужасно мизерни и в боклук. Всичко му се вижда ужасно скъпо и въобще няма желание да се върне там, засега тука щял да си работи и живее, но ако един ден се върнел в Белгия със сигурност нямало да е в Брюксел. После пак почна да ми говори какъв рай е в БГ пак и как с парите, които изкарва тук с работа му стигали да се чувства ок. :shock: Бил ходил из всички краища на България, такова райско място не бил виждал в цяла Европа. :shock: Ами какво да ви кажа, има хора, има и хора, но не всичко е отрицателно тука.
А относно парите, някои хора стигат до много големи крайности само и само да живеят малко по-добре, вие сте седнали да разсъждавате, че парите нямали много общо. Бихте се изненадали колко закони ще наруши един западно Европеец ако му се наложи да оцелява. И не забравяйте никога, че сития на гладния не вярвал. Ама никога.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Дек 2021, 13:28

Е ...то сигурно има и булгар в бруксел дето разправят каква клоака е тука :dunno:
Много не им се връзвайте на тукашните чужденци . Повечето търсят точно такива затънтени села за да нямат дразнители . Имах едни такива клиенти англичани в едно село близо до румънската граница в нищото . Пътя обрасъл с дървета не пипан от 30 години свършва в едно село като махала 10 къщи , и тоя купил една стара съборена къща да си я реставрира . Слиза от Х5 и се качва на едно тракторче да оре двора както е с робошката :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Дек 2021, 15:53

Сигурно е и до бедност, ама не е само това. Немчугите преди и след Чичи сигурно са били много богати, а? :mhihi:
Буквално са нямали какво да ядат. Та не е само до пари. Ама вие вероятно знаете по-добре :bchug:

Колкото до чужденците, дето идват тука, ние понякога си пием с такива. Дори има едно семейство с 4 малки деца.
Имат малък бизнес в Германия и си живеят тука. Ама това са толкова малък процент от хората.
Просто не искат съвременен начин на живот. И с парите дето изкарват в БГ живеят като царе :mhihi:
Ама ако трябва да съм честен, понякога нашето им идва в повече. Дори немкинята, тази с 4-те дечица, напоследък взе да говори за връщане в Германия.
А иначе си купиха къща, земя, лозя и т.н. тук. Но като им се наложи да се обърнат към лекар, майстор, полицай и т.н. и осъзнават къде са попаднали... :dunno:

Няма да ви обяснявам колко пъти са ги мамили тук и колко пъти след това някой им е съдействал..................
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 28 Дек 2021, 20:48

Добър вечер , колеги и Честита КОледа ! Бъдете живи, здрави, щастливи , влюбени и целеустремени !
НЕ съм влизал в този форум може би от 2 години -откак се изнесох от България ! В момента съм си тук за празниците ..Ами да Ви кажа чувствам се добре в България -пояснявам да си почивам , но не е и да работя,защото тук с тия мижави заплати не знам как ще се оправям .Относно въпроса на колегата за Германия - аз живея във Франкфурт - карам логистика камионче и по веднъж всяка седмица ходя в Белгия, Холандия или Люксмебург като всяка седмица ги редувам - едната в Холадния, другата в Белгия, третата в Люксембург... Относно ГЕРМАНИЯ - твърдно - НЕ!!!! Всичко е подредено, немците са като коне с капаци, работа -вкъщи ,после пак работа - събота и неделя ходят със семействата си да се тъпчат по Макдоналдсите и KFC-тата или ходят по гората с колелата .... Всичко е като в БИГ БРАДЪР - навсякъде полиция .... Няма толкова много полицейско присъствие сигурно в никоя друга държава... Значи гаранция ,че докато караш по магистралата в продължение на само два часа покрай теб ще минат поне седем пъти полицейски бусове или патрулки ..На паркингите за отдих - RASTHOF-А ,докато си почиваш пак гаранция ще видиш патрулка или ZOLL- А- митничарски автомобили ..... Само за сравнение тук в България - онзи ден ходих Пловдив- София - по магистралата освен на местата ,където се крият и снимат с камера, никъде не ме подмина полицейски автомобил ...
В Германия всичко е подредено - да , обаче и тя се напълни с много боклуци от арабски произход и румънци и българи , които сме всъщност и най-големите издънки! Германците като цяло мразят тези от Източния блок , но просто системата, в която живеят не им позволява да показват тази омраза....Иначе са културни -да задължителен поздрав дори и да не те познават и дежурна усмивка, но това е просто от куртоазия ... Към животните са много привързани и ако нараните животно като нищо ще Ви осъдят.. Здравната и социална им помощ е на много високо ниво ,но те плащат и доста големи суми за тези екстри ..Колкото до храната - с техните подсладени храни и риби - дори и в консервите за риба слагат захар ..... Кое им е хубавото на храната - едни вурстчета имат и това е .... На кюфтетата казват фрикадели и нямат нищо общо с нашите кюфтета с лук, с подправки , техните кисели млека са само йогурт, който пак нямат нищо общо с нашето истинско кисело мляко ...Вярно, цените са по-ниски на някои хранителни продукти и финансово наистина ще бъдете по-добре ,защото минимума в момента е 1800 евро ,горивото е 1.40 евро , портокали 1 евро, банани 1 евро, месото е по 3-4 евро , но повярвайте ми - България ще Ви липсва ..Относно празниците - те събота и неделя не работят - дори магазините им Лидъл , Метро, Кауфланд, Нетто , Алди в неделя ПОЧИВАТ ...Просто са мързеливи и ако не сме ние от Източния блок да им бутаме икономиката, въобще няма да са сред десетте най-добри икономики .... Немците освен това са големи скрънзи - веднага им си личи и с това, няма как да се свикне ..Студени са , никога няма да ти предложат ядене , да те поканят в къщи на гости , да те черпят кафе ако си непознат ....ЗА РАЗЛИКА ОТ ТУРЦИТЕ И ХОЛАНДЦИТЕ ...
Относно Холандия - винаги ми е харесвала тази страна не само заради хората,макар ,че стандарта е по-висок отколкото в Германия и цените са по-високи но някак си холандците са по живота , гостоприемни са и когато кажат, че ще пият кафе - значи ще пият и теб ще поканят , дори и отвън да стоят пет камиона и да чакат да бъдат разтоварени ....
Люксембург - там горивото е най-евтино в сравнене с всички европейски държави ..В момента е на цена 1.19 евро ,къщите им се подредени като в Германия ,но пък е проблем с паркирането и спирането ,защото почти всички улици са превърнати в зони за паркиране ... Естествено в изброените дотук държави няма да имате проблеми с пътната маркировка или знаците , защото всичко е на ниво и просто само трябва да ги следите ..Иначе наистина е удоволствие да се кара по магистралите им с по няколко ленти ...
Със сигурност ако решите да се местите от България и да живеете в Западна Европа - няма да имате проблем с адаптацията,защото всеки свиква с хубавото ..В началото ще Ви прави впечатление колко е подредено всичко в Германия , как дори в полето има асфалт , как в някое село с 5 къщи няма нито един легнал полицай по пътя, нито бабунка или дупка на пътя , но пък има камера за скорост ,дори по магистралите им има камери ,които следят за скорост, дистанция и глобите за неспазване на дистанция там където има знак примерно за дистанция от 50 метра между автомобилите ,а вие не я спазвате , веднага се разделяте с едни 55 евро -от личен опит го казвам ...Когато се каже нещо,че ще е така - значи така е и никой не спори или разсъждава..Просто хората спазват закони , норми и никой не пречи на другия .......Няма я тази простотия с клаксоните по пътищата, разправия и псувания - да слизат от автомобилите дори и при леко ПТП и да си разменят словестни заплашителни реплики ..Просто ако има ПТП , обаждат се на Полицията , които в интерес на истината пристигат много бързо независимо на кой км от магистралата се е случило или пък в някое затънтено село дори ......
И все пак в заключение ще кажа, че мен ми харесва повече България - не само защото ми е РОДИНА , а и защото нашите домашни гозби , храната, танците, музиката - това е нещо,което в Германия го няма ... Относно природата - ами обиколил съм цяла Германия - има доста красиви места, качвал съм се на езерото TITISEE , което е едно от най-чистите езера в Европа, планината Шварцвалд съм я обиколил цялата и все пак .... НЯМАТ ЕДНО МЯСТО ,КЪДЕТО ВОДАТА ДА ИЗВИРА ОТ ПЛАНИНАТА И ДА Е ГОДНА ЗА ПИЕНЕ . Трябва да пиеш само минерална от магазина или пречистена чрез филтри ,, BRITA ,,. Докато идваш си в България -тръгваш нагоре към Боровец или Пампорово или поемаш към Троянския балкан и ...изобилие от чешми от които тече чиста балканска вода годна за пиене !!!!Да не говорим ,че почти в цала България, водата от водопроводната мрежа също е годна за пиене ,за разлика от тази в Германия ....
Всъщност когато човек поживее извън България поне една - две години и след това се прибере в България разбира какви природни богатства си имаме тук в нашата Родина и климат и води , и реки ,езера, море, планини, гори ......
В Белгия град ЗЕЕБРЮГЕ -едно от най-големите пристанища в Белгия и се намира на Северно море .Ами трябва да Ви кажа дори и посред лято средата на август месец ,когато в България морето е чай , там водата е ...студена..просто е студена - не знам тия как ходят на плаж и се къпят даже..... Относно климата в Германия - зимата е тежка и студена, но пътищата се почистват редовно - дори почистването започва още при температури от 1 градус -тръгват машините да пръскат разтвори ..... Лятото често е дъждовно ,но и горещо ..Относно климата в Холандия или както се казва сега -Нидерландия - предполагам знаете, че 2/3 от цялата страна е на ниво под морското равнище дори ... Та там няма зима, но ветровете са жестоки и силни и с тях няма свикване , просто - няма !!!Холандците карат много TESLI , но и на всяка бензиностанция има по няколко зарядни станции за ТЕСЛА ....
И така колега, надявам се съм бил изчерпателен с моите обяснения за Германия, Белгия , Холандия и Люксембург... Все пак прецени си минуси и плюсове и тогава реши ...
Забравих да спомена, че в Германия ако децата ти са под 18 години ,ще ти плащат по 210 евро на дете, но то трябва задължително да посещава училище..Също така ако имаш немски трудов договор и си вземеш твоят автомобил с Бг номера да го шофираш там , до 6 месеца трябва да си смениш номерата с немски и да минаваш техен TUV , да плащаш техните данъци , застраховки ,а цените са убийствени !
Хубаво е да помсилиш и затова все пак ...Преди година минаваше номера с нашите бг номера, от година вече не минава..Ще кажеш - трудно ще ме разберат и хванат ..О, повярвай ми колега - немците са като в Биг Брадър - всичко е знае и се следи даже и без да предполагаш...
Ще ти дам само един пример - Бяхме спряли за почивка на един RASTHOF - това са крайпътни места за почивка с компекси с тоалетни ,кафета, ресторанти и понеже за да влезеш в тоалетната , цената е 0.50 евро като машината ти издава билетче, с което билетче можеш да си купиш нещо от хранителния щанд в комплекса или да си платиш час от кафето ... Та нашия колега се направи на тарикат - отиде настрани и вместо да плаща за тоалетна свърши физиолигичните си нужди в близката трева... Точно след 4 минути при нас дойде полицейски автомобил и един полицай му представи квитанция с глоба от ..100 евро затова ,че е удовлетворил физиологическите си нужди на неподходящото място ...И докато не си плати не си тръгнаха ....
Ще ти посоча и друг случай ... Карахме си по магистралата и изведнъж зад нас изкочиха 7 полицейски автомобила, които ни подминаха с включени сирени и 1 км пред нас застанаха напряко на магистралата и спряха цялото движение по магистралата и в същия този момент отнякъде се появи хеликоптер ,който кацна на магистралата и от него слязоха полицейски служители с маски , отидоха към един автомобил , който беше спрял в колоната на магистралата и измъкнаха от него някакви араби , проснаха ги на земята, на бързо им щракнаха белезниците , след което дойде един полицейски бус , метнаха ви вътре и отпрашиха и междувременно полицейските автомобили отвориха магистралата и трафика си тръгна нормално сякаш нищо не е било ... ...И другия случай - катастрофа с камион ,който не е успял да спре - набил се в друг камион , шофьора в много тежко състояние ..Веднага магистралата се затваря , идва хеликоптер, който веднага транспортира пострадалия към болницата, а междувременно вече е дошла техника, която извлича камиона претърпял ПТП към най-близкия изход на магистралата , а мястото на ПТП-то вече се чисти от пожарникарите и точно до час се пуска цялото движение отново сякаш нищо не е било , независимо колко тежък е бил инцидента ...
Това е от мен колега- надявам се да съм бил изчерпателен в писаниците си ... Наистина си помисли много добре дали искаш да се изнасяш от България ..Със сигурност ще ти е мъчно за България ,когато не си тук ...
Весели празници и бъди здрав !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 28 Дек 2021, 21:11

От целото нещо разбрах.
Да има едене, пиенье, танци и музика до сабайле. Кюфтаци и салати.
И бре курорте.
Кво като има полиция и камери. Проблем? Или че нема те поканат на софра. Или че не работили и са мързеливи. Добре, че сте там инак умреха. Интересно преди 30 години кво са правили кат не е имало източноевропейци. Внесли са си африканци, вероятно.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 28 Дек 2021, 21:22

Vasko не отнемай на човека удоволствието да иде някъде и да започне да реве колко сме зле тук ганьовците в територията лайнария, бълхария или както и вика там. Но иначе като оставим "колегата" настрана мойте наблюдения са че повечето хора които познавам ако не са моргиджите с които са се набърбукали биха се върнали обратно, но заради тях им е трудно да си го признаят. Има естествено и хора които искрено не биха се върнали никога, но поне аз се сещам за единици такива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 28 Дек 2021, 21:26

Vasko написа: Към животните са много привързани и ако нараните животно като нищо ще Ви осъдят..

Какво лошо има в това, даже много правилно. А в щатите ако убиеш животно, най-вече домашен любимец си го третират горе-долу като убийство на човек с всичките му последствия.
Иначе за подобни извращения като това по долу се наказва много яко.................

https://mignews.info/zverstvo-tsigani-iznasiliha-kuche-pusnaha-go-da-obikalya-okarvaveno-iz-ulitsite/
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 28 Дек 2021, 21:29

seimo написа: ако не са моргиджите с които са се набърбукали биха се върнали обратно, но заради тях им е трудно да си го признаят.

Понеже в растящия от 10 години имотен пазар нещо те спира да продадеш имот с ипотека? :mhihi: И не само, а ми ще продадеш с доста добра печалба :mhihi: Явно има хора, които си мислят, че един път като си купиш жилище с митичната ипотека, трябва да умреш с него :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Дек 2021, 21:33

В Германия на един селски ЖП прелез с бариера се засичам с едни ченгета стоим 5 минути и се гледаме . Вдига се бариерата и аз тръгвам ...тъпото ченге с опита да ме арестува щото не можело да тръгвам така как да е . Бариерата трябвало да се вдигне догоре и понеже един вид съм потеглил преди него не се била вдигнала бариерата напълно и това е нарушение :mhihi:
А в щатите ако убиеш животно,

В Германия трудно ще убиеш каквото и да е животно щото помияри няма по улиците . Даже и по селата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 28 Дек 2021, 21:40

steeN написа:
seimo написа: ако не са моргиджите с които са се набърбукали биха се върнали обратно, но заради тях им е трудно да си го признаят.

Понеже в растящия от 10 години имотен пазар нещо те спира да продадеш имот с ипотека? :mhihi: И не само, а ми ще продадеш с доста добра печалба :mhihi: Явно има хора, които си мислят, че един път като си купиш жилище с митичната ипотека, трябва да умреш с него :mhihi:

Не знаех че може, добре че ти и долния индивид сте компетентни по всичко да ни обясните :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата