България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от grkv » 23 Дек 2021, 17:35

Факт, към днешна дата нямам и на приказки ми е лесно.
Продължавам да не разбирам какво ме спира да бодна утре един в рамката на номера и да си карам както си искам?
Законово - определено нищо, предвид на практика невъзможното на доказване.

Т'ва, че не сме го измислили ние е ясно, ама и т'ва не разбирам какво общо има?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Дек 2021, 17:47

zAcK написа:Т.е. все някой друг е виновен на булгар :mhihi: :mhihi: :mhihi: Примерно вест готите, хуните, чиито баща е той, инките и т.н. :!: :help:

P.S. Вчера гледам разни жалкари почнали да споделят из фейсбук, че българите всъщност били около 1 милиард и едва ли не ние сме измисли всичко. Малко са ни триста морета. Вселената сме измислили. Ама се смеем на македонците. Баси жалката пасмина сме, честно... :idea:

не ми разбра идеята... ако полицая РЕШИ да си върши работата като хората веднага бива смъмрян, глобяван или по-лошо (ако продължи)... примери не е като да няма :idea: безсилни са, а тези които са се пробвали разбират, че е като да пикаеш срещу вятъра... :|

иначе напълно подкрепям позицията ти :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 23 Дек 2021, 18:21

vicho написа:
zAcK написа:Т.е. все някой друг е виновен на булгар :mhihi: :mhihi: :mhihi: Примерно вест готите, хуните, чиито баща е той, инките и т.н. :!: :help:

P.S. Вчера гледам разни жалкари почнали да споделят из фейсбук, че българите всъщност били около 1 милиард и едва ли не ние сме измисли всичко. Малко са ни триста морета. Вселената сме измислили. Ама се смеем на македонците. Баси жалката пасмина сме, честно... :idea:

не ми разбра идеята... ако полицая РЕШИ да си върши работата като хората веднага бива смъмрян, глобяван или по-лошо (ако продължи)... примери не е като да няма :idea: безсилни са, а тези които са се пробвали разбират, че е като да пикаеш срещу вятъра... :|

иначе напълно подкрепям позицията ти :yes:

Абсолютно! Винаги съм давал за пример полицаите в Чепеларе, та даже в форума си има и тема :mhihi: , ако навсякъде бяха като тях за 1 месец ще се оправи всичко, сериозен съм. Тука няма ваши, наши, виновен си - следва се закона, пари, хора, власт..пфф няма шанс :D Но и те са кофти хора и се дебнат един друг за всяка запетайка :mhihi:

viewtopic.php?f=4&t=423497
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Дек 2021, 20:44

Мхм, мислех, че много малко хора знаят това, което написа Вичо, ама си е живата истина.
Говоря си миналият ден по телефона с един катаджия и ни вика да ти кажа кой спирам с каква фамилия. Първо вика караме си в дъжда и на непрекъсната на ограничение 60, тъмно вече някакъв отзад изпреварва нас и още 2-3 коли :mhihi: като кара с около 120 видимо и срещу него коли. Викам на колегата спри го ей там на широкото ако дотам сме зад него, че в тоя дъжд няма да го гоним я. Спира го колегата и аз го проверявам като му обяснявам преди това какво е направил, някакво младо вика видимо скоро е взело книжка. Викам с момиче ли беше, да бе с някаква там и му обяснявам аз, че с тая скорост на тоя разклон в тъмно и мокро ако стане нещо и аз съм бащата на това момиче няма да чакам да те съдят ако ти оживееш ами те убивам директно. И той вика ми казва "ей сега баща ми ще дойде". :mhihi: През това време телефона ми звъня, ама бързахме за едно ПТП, че идвахме от друго(в дъжд както казах и тъмно бая са се намирали тогава)и въобще не го вадя да видя кой звъни. Пиша му вика аз и когато вече почнах да пиша му гледам имената бащино и фамилно. Поглеждам телефона и гледам кой ми е звънял. Давам му да се разпише и тръгваме към ПТП-то. Звъня по телефона да върна обаждане и той тоя вече знае, че съм го нарисувал, а е бивш началник на униформените. Почнал с приказките там "браво, бе, браво, от теб не съм го очаквал" и ме нарежда вика вече и аз го питах какво иска след като сина му кара като луд в дъжда и изпреварва колите и дори нас на това място и му казах, че си върша работата и му затоворх. Като ми прати един смс вика, ама не мога да ти опиша какво е, не е за телефон чак, ама ще ти го покажа някой път. :mhihi:
Та такива примери бол и то тука реално връзката бива нарисуван. Значи аз лично съм виждал катаджийската кола да стои някъде или да се движи, знам кой е на смяна и редовно има по някой познат в нея или дори близък приятел, ама никога не ми е идвало на акъла да изпреваря на непрекъсната патрулката. То остави, че бих умрял от срам точно защото познавам някой вътре, ами и като види някой ситуацията и те не вземат отношение и се почва с приказките после, че на тоя нищо не му правят. Тоя сопол обаче щото баща му бивш началник и си е летял гаранция така много пъти щом има наглостта в такава ситуация да изпреварва патрулката. Според мен бая пъти са го спирали и са го отървали и така добива чувство за безнаказаност.
Най-добрият ми приятел беше катаджия 5 години на Хаинбоаз преди да реши да се махне от тая малоумна система и му се беше случило веднъж дори да му звъни началник да го плаши защо е санкционирал еди кои си, понеже едната била роднина на любовницата на един червен генерал от Стара Загора. :shock: А тоя тогава помня много ясно, че той го беше предупреждавал да не си кара както си иска из Гурково, онзи обаче няма братче, ти кой си, че да ми казваш(говори на униформен :shock: )от утре искаш ли да не си на работа и такива разни, а тоя се оказа, че нямаше един куп неща и си караше както си иска. Тогава на моя приятел доста време му се напомняше от няколко места да не се занимава с тия ако иска да има безпроблемна служба.
Безброй истории знам, всичките истински и ако много се натегнеш да работиш, особено в град по-малък от половин милион население, веднага ти се обяснява, че така не може, едни определени коли не може да ги спираш, едни камиони с дърва също дори да нямат застраховка и регистрация :shock: тогава бяха на тоя същия началник бащата на синчето и един мой друг познат полицай почна война срещу тоя началник защото всичките му камиони сечаха дърва, а нямаха нищо платени за да се движат по пътя, фалшиви номера, без застраховки за винетка и преглед да не говорим.
Работата е много тъжна, но има лъч надежда де, нещата с всеки изминал ден стават все по-стегнаги. И на пияни колеги не прощават повечето полицаи да ви кажа, поне от нашите.

steeN написа:Е ми какво, действай с джамъра да те видим :dunno: На приказки лесно.
Сякаш джамърите ние сме ги измислили и никой друг по света не се е сетил?
Което ми напомня за 3ти национален спорт на българите - да се окрива топлата вода :lol:

Общо взето за да си защитен от мобилните камери, стационарните и триногите ти трябват две различни устройства и наистина не е толкова лесно както го описват. Да не говорим, че устройството за мобилните пак не ти дава 100%-та понеже то предупреждава, но ако куката държи спрян радара за камерата и го пусне когато те види вече, ще ти изпищи когато е късно. Иначе триногите се блокират с анти-радара. Но да, на приказки е лесно. 100%-та сигурност обаче няма.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от El_Loco » 23 Дек 2021, 22:45

има една приказка, не е случайна... всички си намират майстора. нека се дърви и има познати навсякъде. някой няма да му направи път и ще му пее попа...

същото е със светлините. ми като ги пусне да те заслепява - волана към него.... дали му стиска да те тресне челно. едно време като млади келеши сме си правили експерименти - караш на осевата, като идва насреща тръгваш към него - ми няма един не избягал в банкета... въпрос на сърце и риск - той да ме заслепи да се утрепам - ми по добре и него май, знам ли...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Дек 2021, 0:03

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 24 Дек 2021, 0:28

Случва ми се 3 пъти за 1 ден , да вземат да го оправят вече баси ….

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Дек 2021, 0:59

Jordana написа:https://www.youtube.com/watch?v=dRidjfAwvjg

Има уникални дебили, но като гледам и такива, които просто се научават да дрифтят добре и нямат общо със заглавието. Но накичените цигански каруци... :shock: :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 24 Дек 2021, 10:06

Сребристата е34 пикап не беше лоша. Нямаше нищо циганско в нея.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Дек 2021, 13:28

Тоя светофар е женски :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 24 Дек 2021, 13:56

Снощи карах до Боровец и всеки втори беше с пуснати фарове за мъгла, а такава нямаше. Тия цигани са не по-малко за въже.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Дек 2021, 18:27

Е, че то е модерно бе, трябва да свети де що има кандило отпред на колата за да се чувства изобилието.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 26 Дек 2021, 16:52

по-добре да свети отколкото да карат без фарове... електромери :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 28 Дек 2021, 21:55

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/m ... yk-2295309

Типично по български. Става дума за острова където стана катастрофата с македонският автобус на Струма. Преди как така с една мантинела само обезопасяват, сега ама защо сложили мантинела и греда с висока задържаща степен. Тва било много скъпо дрън дрън ..... И пак едно конкретно НПО на един бивш началник на КАТ София. Същите тези мериха с либела земята под знака!!!, не пътя, дали е хоризонтален при катастрофата с Местан. Каквото и да се направи, все е лошо. Аман от плювачи. Гриша Ганчев правилно попита един журналист навремето някога дали е правил къщичка за птици.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 29 Дек 2021, 16:08

толкова си можем :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата