Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Политическа.

Мнение от Jordana » 17 Дек 2021, 18:24

Живия живот показва че хляба стана 1.50 лв от 0.80 както сме във валутен борд . Живия живот показва че всичко което се търгува на борсата придобива автоматично спекулативни цени . Просто в книгите не пише това което подронва авторитета на ситстемата , така че хубаво е да четеш ама да го минаваш през собсвения си детектор на лъжата :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Политическа.

Мнение от steeN » 17 Дек 2021, 18:26

Цената на хляба стана толкова единствено и само заради разбеснелите се бюрократи в ЕЦБ. От гръцката криза насам нарушиха всички възможни правила, с които беше създадена тази централна банка. Та пак си тръгнал да търсиш под вола теле да ти кажа.

Това със спекулативните цени наистина ли го мислиш? Ми твоя труд се търгува на борсата също? Що не му вдигнеш спекулативно цената :mhihi: Това само показва дълбоко неразбиране как наистина работи света ще ме извиняваш... надявам се просто да тролиш. Айде ще разбера някой дето цял живот е бил на заплата и дори фиша не си чел (и си мисли че доматите се ядат с колците), ма ти уж си виждал и другата страна на нещата?

В много книги пише много неща, но като човек идея си няма къде се намира все тая... тъжно, но факт.

Е.Димитров написа:...

За тва ли парламента прие закон скоро за да се опитва да решава проблема, защо има цели населени места без нито една аптека, не само денонощна (които изчезват точно щото е прекалено скъпо да покрият изискванията и за тва ги затварят)... като толкова ги отварят? И то не села, ми градове. Живия живот явно се свежда до тва да отидеш до магазина в някой областен град един път в седмицата или какво :kuku: А тва колко са достъпни лекарствата, пак са някакви фантасмагории, за тва един куп хора се разцепват да пазаруват от Гърция/Турция лекарства, които не просто липсват от Бг, а не са одобрени от агенцията по лекарствата изобщо, въпреки че едно конкретно дори знам, което го има по белите страни от 80те още !!!

п.с. провери си италианските облигации колко струват в момента и след това прочети какво ти бях написал по темата, като си говорим за "предсказания".

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Дек 2021, 19:33

Що не му вдигнеш спекулативно цената :mhihi:

Вдигнал съм го ...ценоразписа ми е 100% нагоре за последната година . И мисля още да натисна в тая посока щото нямам регулатор на главата :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 17 Дек 2021, 19:38

Е вдигни с 500% що само със 100%, те всички са вдигнали със 100% в момента. Дали няма да останеш рязко без работа и да ти приключат идеите за спекула :) Ква спекула е като си със цените на стадото :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 17 Дек 2021, 20:02

Е.Димитров написа:Искат поредното увеличение на водата, като същевременно декларират 50-70% загуби.

Онзи ден си говорих с директора на едно ВиК, при приход милион и малко, тока /за помпите/ е около 900 хиляди сега, при 200 в началото на годината. Дали няма я вдигнат. И това е едно от най-добре управляваното ВиК-а.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Дек 2021, 20:39

https://www.24chasa.bg/novini/article/9579293

Изображение

Всичката работа ни е такава. Страшни претенции, а по-далече от носа си не може да видим.
Не знам в къв жив живот живееш и да не виждаш как изчезват аптеките в последните години :kuku:
Що ли наистина си губя времето :kuku: Викам я да видя, може и аз да съм се заблудил нещо...
Накрая Зак ще вземе да се окаже, че е прав :mhihi: (частично де :mhihi: )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 17 Дек 2021, 22:26

Един простичък въпрос. Защо някой отвън ще идва и ще ми купува евтиния ток от АЕЦ-а който е изграден с парите от джоба на българина, а аз ще му купувам златния ток от ВЕИ-то :dunno:
Последна промяна seimo на 18 Дек 2021, 17:14, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 17 Дек 2021, 22:53

Можеби защото някой който ни представлява е сключил такава сделка и е дръпнал заем при подобни условия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Дек 2021, 11:28

Стотинка...толкова струват и мненията по темите!
Само моля да не се правиш на арогантен, за което ти липсва стаж, управление и умения за управления.
Аз работя с аптеки и тея "новини" , които постваш въобще няма нищо общо с действителността.
Затварят много малки аптеки с население в селото под 200-300 човека и то рядко.
Почти всеки месец се отварят нови аптеки, а в момента дори не може да се намери магистър фармацевт, който да работи в тази аптеки, а поради "проклетите" регулации , в аптеката трябва да има магистър фармацевт (деЙва).
Цените на лекарствата се контролират , защото ще избият покрива, а има по-евтини в Турция, защото има така наречената потребителско-планова доставка. Ма ти от къде да знаеш какво е туй животно.
Това е , когато доставяш медикамент на население 80-90 милиона и същата доставка на 5-6 милиона.
Но благодарение на намесата на регулаторите, складовете на едро и аптеките не могат да реализират по-големи печалби от еди какъв си %.
Да не говорим, че държавата се намесва и във вноса , като един вид се договарят по-ниски цени за българският пазар.
Разбира се, спекулантите не спят и правят реекспорт на някой скъпи лекарства, като така ощетяват българските пациенти.

Значи, ако някой ден , по някакъв начин ти дадат да управляваш я хора или почнеш да управляваш собствен бизнес...Ей тогава ще е интересно, колко време ще се задържиш в бизнеса с подобно ще го нарека абсурдно теоретично мислене и начин на действие.

И на края, моля те, не си губи времето наистина, излез на улицата, запознай се с хора, пообщувай с тях , с в смисъл послушай ги, не им казвай веднага мнението си , че може да не разбереш какво се случва в живота отново.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Дек 2021, 15:50

Бла бла бла. Аз му говоря, че благодарение на регулаторите има лекарства, които не са разрешени за ползване в Бг и ги няма колкото и да искаш да платиш... а ги има от десетилетия в други дъжави, той ми обяснява за тривиални неща като economy of scale... които инцидентно нямаше да имат значение, ако пазара беше отворен...

Е.Димитров написа:Да не говорим, че държавата се намесва и във вноса , като един вид се договарят по-ниски цени за българският пазар.

Да не говорим, че тва е основната причина да лиспват доста лекарства от Бг пазара и да се получава това, за което съм писал. То се вижда колко си наясно със сферата, видял малко раздвижване на бизнеса на компанията, в която работи заради пандемията и си мисли, че е меродавно за реалния свят. Ходи да го обясниш на хората от цели общини без нито една аптека, като се запознаваш толкова... щото не ти е дошло до главата за тва...

А това последното, в психологията му викат проекция и показва начина ти на мислене... явно ти още чакаш някой да ти "даде". Успех с аптеките и регулациите :ok:

п.с. КНСБ ме изненадват приятно :shock: света е с главата надолу напоследък

https://news.bg/economics/knsb-prizova- ... -toka.html

"За хората това може да изглежда като глътка въздух, но това значи, че цената ще бъде платена два пъти. От 1 април най-вероятно този близо милиард лева, който ще генерират като загуби или като пропуснати ползи всички дружества. ЕРП-тата, ЕСО, но и "Булгаргаз" ще бъдат калкулирани обратно, като увеличение цените на тока, парното и водата. Затова аз никак не се радвам на този мораториум. Обратно, смятам, че час по-скоро депутатите трябва да го прегласуват и отменят." - подчерта Пламен Димитров, президент на КНСБ.

От друга страна може и пък да е полезно тва дето правят правителството :mhihi: . Най-накрая да умре внезапно Топлофикация София. Баси нещастната slow motion train wreck.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 19 Дек 2021, 20:15

Тодор Живков: "Още на пленума на БКП, когато ме свалиха с преврат, казах: Сега идва най-страшното за България. Мафията ще управлява на всички нива.Те ще си избират правителствата, депутатите и съдиите. Народа ще живее в робството на 5-6 фамилии и подставени лица. България ще обезлюдее ще остане територия на МАФИЯТА и така ще бъде продадена и ще загине!!!"
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 19 Дек 2021, 20:47

Е.Димитров написа:Да не говорим, че държавата се намесва и във вноса , като един вид се договарят по-ниски цени за българският пазар.
Разбира се, спекулантите не спят и правят реекспорт на някой скъпи лекарства, като така ощетяват българските пациенти.

Ей тва с реекспорта ми е било интересно винаги и бих бил благодарен, ако внесеш малко яснота. На кого реекспортират при положение, че цените на лекарствата са ниски, в Европа още по-ниски, а пък при комшиите хептем!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от EBEEMVACIA » 19 Дек 2021, 22:14

E34 написа:

Ей тва с реекспорта ми е било интересно винаги и бих бил благодарен, ако внесеш малко яснота. На кого реекспортират при положение, че цените на лекарствата са ниски, в Европа още по-ниски, а пък при комшиите хептем!

чукни валя ахчиева ваксини експорт биофарма ли беше..и виж

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от EBEEMVACIA » 19 Дек 2021, 22:40

Иван Гешев: Очаквам да ми поискат оставката и за глобалното затопляне :mrgreen:

къдее грета

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 20 Дек 2021, 10:42

E34 написа:

Всичко е според зависи.
Имам антибиотик внос Турция.
В България не може да бъде закупен от никъде дори и с рецепта.
Може да бъде изискан от конкретна болница за пациент лежащ в тяхно отделение ако го има.
Иначе йок.
В Белгия си го взимаш свободно, както и в Турция.
В Белгия беше 25евро флакон, тук 25лв, но не може да се закупи иначе цена има.
В Турция 10 броя с доставката 67лв.
И те така...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата