Е90 смяна на маховик и съединител
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Е90 смяна на маховик и съединител
Здравейте, харесал съм една е90-ка, дават ми я на по-евтина цена, тъй като има тресене при полусъединител, въпроса ми е колко г/д излиза смяната на маховика+съединителя (без работата), тъй като в интернет гледам много различни цени, а искам да си направя сметка дали си струва да я взема и стегна, поне да знам че е с нови части, или да везма някоя която не притриса, като дам около 1200лв отгоре.
Става дума за 2005 модел 320 дизел, ръчка, 163 коня.
Става дума за 2005 модел 320 дизел, ръчка, 163 коня.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Re: Е90 смяна на маховик и съединител
Около 1100-1200 лева излизат частите + труда. Това беше преди време, но не вярвам цените на частите да са се променили сега. Все пак може да ги засилиш, че ремонта е 1500-2000 и да бутат цената по-сериозно.
Иначе съединител, маховик и лагер - около 900 лева са частите.
Ако не държиш на ръчката и имаш избор - взимай автомат.
Иначе съединител, маховик и лагер - около 900 лева са частите.
Ако не държиш на ръчката и имаш избор - взимай автомат.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Пък смятай, че ще излезнат и тампони на скоростна кутия, висящ лагер, гумено каре и т.н. и тия 1200 лв стават 2000, ама то пак не е много за 16 годишна бегачка. Аз пък не ти препоръчвам автоматик, защото е голям мъртвец на този двигател. Ако колата е и за кеф, ръчка трябва да е.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Лагер, тампони - добре, но ако се прави всичко на куп, още 200-300 лева отгоре за части, 2 бона няма да хванат ремонтите по силовото предаване. Така и така се сваля кутия - надали някой ще вземе допълнителни пари да смени 2 тампона и 1 лагер при така и така свален кардан.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
drago9205 написа:Лагер, тампони - добре, но ако се прави всичко на куп, още 200-300 лева отгоре за части, 2 бона няма да хванат ремонтите по силовото предаване. Така и така се сваля кутия - надали някой ще вземе допълнителни пари да смени 2 тампона и 1 лагер при така и така свален кардан.
Не е казано че при смяна на съединител при е90 трябва да се свали кардана може и без да се сваля

Ясно, благодаря за информацията, мен основно ми беше въпроса дали си струва да го сменя аз в сервиз да знам каквое слагано, или да взема друга с читав маховик и съединител за г/д същите пари с ремонта на тази.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Определено по-добре е да свалиш от цената и после да я направиш както трябва.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
zvetiko написа:Определено по-добре е да свалиш от цената и после да я направиш както трябва.

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Колега, имай предвид, че се продават и доста боклуци на пазара. Аз примерно на Е46-цата сменях маховик и сложих Люк. След 40000км нещо взеха да не ми влизат скоростите и имаше друг проблем по съединителя, но като предгледахме маховика вече лагерчето беше с много луфт. Смених маховика пак със Sachs, който пак е Люк, но с надпис и Sachs и като че ли и качеството и всичко останало е далеч по-добре. Колата още се кара и е минала далеч повече от 40К.
Затова и да е сменен маховика и съединителя нямаш никаква гаранция.
Затова и да е сменен маховика и съединителя нямаш никаква гаранция.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Ако стария маховик е ОК не го сменяйте за нищо на света.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
awful написа:drago9205 написа:Лагер, тампони - добре, но ако се прави всичко на куп, още 200-300 лева отгоре за части, 2 бона няма да хванат ремонтите по силовото предаване. Така и така се сваля кутия - надали някой ще вземе допълнителни пари да смени 2 тампона и 1 лагер при така и така свален кардан.
Не е казано че при смяна на съединител при е90 трябва да се свали кардана може и без да се сваля
Колега би ли обяснил - стъка по стъпка - как скоростите се движат назад без свален кардан. Предварително Благодаря!
Надявам се да не мацам по темата на колегата, но ако някой ги е сменял тези вкулки на скоростния лост, би ли ми пратил линк. От Realoem ги виждам, но част от тях не са налични в daru или M карс.
Бих искал да ги сменя, понеже освен лека вибрация в лоста, първа трудно влиза на моменти. Иначе и аз съм с LUK маховик и съединител вече 80k и няма никакъв проблем...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Бих искал да ги сменя, понеже освен лека вибрация в лоста, първа трудно влиза на моменти. Иначе и аз съм с LUK маховик и съединител вече 80k и няма никакъв проблем...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
12 мнения
• Страница 1 от 1