Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Криптовалути
steeN написа:In_Memoriam написа:...
"липса на еуфория" are you serious bro? всички сте all inточно така излгежда еуфорията и резултата от нея.
Аха, ти съдиш по 5 човека у форума. Добре

Да не съм те взел за счетоводител и да не помня, та знаеш колко съм in

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
In_Memoriam написа:M17cH написа:Ще ме прощавате, ако е коментирано, но как седят данъците над печалбите (net profit)?
10% ако не си заменял над 2-3 пъти годишно крипто за хартийки, 15% ако си.
Дефиницията е до 3 трансфера на пари към българска банка... реално погледнато, можеш да имаш и 25 трейда в годината... НАП гледат/ги интересува колко пъти си пращал суми по BG сметка... така се "определя" дали се занимаваш с "търговия по занятие" или не.
Ако те вкарат на 15% т.е. търговец по занятие, освен тия 15% ще (си) плащаш и осигуровки... Ако средно месечната сума е по-голяма, осигуровките са на максимален праг... минус всякакви текущи осигуровки, които ти се плащат към момента. С други думи - ако си "дръпнал" 50к, и те осигуряват на 1000лв, трябва да си платиш осигуровките на още 2000лв... месечно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
In_Memoriam написа:Аха, ти съдиш по 5 човека у форума. Добре![]()
И то по тези, които влезнаха тази година

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз може да съм влезнал тази година, ама съм много далеч от ол ин.
А и той можеше да има предвид, че просто всички сме за това вдигане на цената и да се изрази неправилно.
Иначе ако бях влизал по време на нечия пазар, също щеше да ми се иска да съм бил ол ин.
И естествено доста по-рано от върховете над 60 щях да съм излезнал с една част щом е ол ин.
Катерим от тука вече, има още няколко месеца надежди.

Иначе ако бях влизал по време на нечия пазар, също щеше да ми се иска да съм бил ол ин.

Катерим от тука вече, има още няколко месеца надежди.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Ало, милиардерите, как сте днес 
Тия от coinmarketcap ще докарат инфаркт на някой

Тия от coinmarketcap ще докарат инфаркт на някой

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Заети сме да иззбираме цветове за ламботата 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз лично съм зает да си мечтая Биткойна и Етериума да слезнат под 10000 и под 500, да слушам и чета две години глупости през което време да си реша точния цвят на бъдещата М8-ца.
За след 8 може и Ламбо ако ми се изневерява на марката. Общо взето така съм, не знам колегите как са. Но гледам и над мен колегата за Ламбото мисли. 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Като го видях си поръчах М5-ца, сега трябва я вращам

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Прекрасен подкаст с Владо Драмалиев в който обяснява основни неща на много ниско но ясно ниво. Според мен супер полезно за всеки, особено за сравнително новите в крипто или хората които не са навлезнали в голяма дълбочина на разбирането си.
Биткойнът може да „няма абсолютно никаква стойност“ и хората, които инвестират в криптовалутата, трябва да са готови да загубят всичко, предупреди Английската централна банка, цитирана от в. „Гардиън“.
В предупреждение за потенциалните рискове за инвеститорите, централната банка постави под въпрос дали най-популярната дигитална валута има някаква присъща стойност. Биткойнът поскъпна значително тази година, достигайки връх от малко над 67 хил. долара през ноември, но в края на месеца претърпя разпродажба на фона на откритието на варианта на коронавируса Омикрон.
Заместник-управителят на АЦБ сър Джон Кънлиф заяви, че институцията трябва да бъде подготвена за рискове, свързани с нарастващите инвестиции в крипто активите. „Цената им може да варира доста значително и биткойните теоретично или практически могат да паднат до нула“, каза той пред Би Би Си.
Пазарната капитализация на крипто активите е нараснала десетократно от началото на 2020 г. до около 2,6 трлн. долара. Тази сума се равнява на едва около 1% от световните финансови активи. Около 0,1% от богатството на домакинствата в Обединеното кралство е в биткойн и подобни крипто активи, като етер и Бинанс койн. Близо 2,3 млн. души в страната притежават крипто активи, като средната им сума е по 300 паунда.
В блог член на централната банка заяви, че биткойнът не е успял да изпълни много от функциите, които са характерни за една валута, и че рискува да бъде волатилен по своята същност.
„Проблемът е, че за разлика от традиционните форми на пари, биткойнът не е свикнал да оценява други неща освен себе си. Както казват привържениците на критповалутата: „един биткойн е равен на един биткойн“. Тавтологията обаче не прави валута“, коментира Томас Белшам от отдела за ангажиране на заинтересованите страни и медиите в АЦБ.
По думите му ограниченото количество от крипто актива (никога няма да има повече от 21 млн. биткойна) е сред основните причини той да привлича инвеститори, но именно тази негова функция в крайна сметка може да го остави „без никаква стойност“.
В момента в обръщение са около 19 млн. биткойна, като новите монети се добавят към циркулацията, когато „миньорите“ валидират промените в блокчейн книгата, която е в основата на криптовалутата. Макар че крайният брой биткойни в обращение не се очаква да бъде достигнат преди 2140 г., с течение на времето поддържането на тази система ще стане по-трудно, смята Белшам.
https://www.manager.bg/finansi/bitkoynt ... 31E_Fm1OlA
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Няма и как друго да е...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
И аз го четох това отгоре, отгоре понеже го мернах като заглавие, ама съдържа стандартните простотии. Не си струва да се чете цялото поради...ред причини, които всеки запознат разбира.
Ин мемориъм ще си тегли ножа вече след новия отрицателен пост на Канадеца в тая тема.
П.п: Аз се чудя след сутрешния мини дроп(част от големия през последния месец и отгоре) как пак не се обяснява, че умира.
Ин мемориъм ще си тегли ножа вече след новия отрицателен пост на Канадеца в тая тема.

П.п: Аз се чудя след сутрешния мини дроп(част от големия през последния месец и отгоре) как пак не се обяснява, че умира.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Миналата седмица си направих лазерна корекция на очите и съм отпуска до края на годината. И тъй като и не мога дълго да гледам екрани тия дни се наспивам хубаво. И тая нощ сънувах, че биткойн падна до 10К и си напазарувах 4 броя...жалко че това само в същищата е възможно вече