Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Криптовалути
Първата по-положителна индикация беше, че затвориха разликата в цената спрямо CME-тата... ама сега му трябва съпорт на сегашното ниво...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Биткойнът щеше да минава $100 000
Какво казват оракулите от Youtube
Що не им излизат прогнозите, или всичко е точно

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Нз, брат, аз купувам DCA и не ме бърка 

Последна промяна In_Memoriam на 14 Дек 2021, 0:31, променена общо 2 пъти

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
In_Memoriam написа:Нз, брат, аз купувам DCA и не ме бърка
Аз купувам как ми дойде

Просто си спомних как 2017-та пак имаше супер смели прогнози и след това супер много хора продадоха в паниката на загуба

Аз в моя случай съм си направо diamond hands, да се еВа

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Ами щом може да направи 60+% от септември до октомври не бих изключвал 100к като опция след още някой месец

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
От този Булмаркет поне научих едно, че с някакъв процент от портфолиото никак не е лошо да търгуваш Биткойн. Купувайки на дъното и продавайки като скокне няма как да си назад, в най-лошия случай като купиш някое дъно и цената падне още под него, просто ще се озовеш в ситуацията на холдър. Ако си просто холдър...бая неща просто отминават покрай теб. Иван Иванов тъкмо това каза в последното видео, че който е купил на 10 и само е стискал, то със сигурност е пропуснал доста възможности, макар той самия да не е трейдър. За мен лично няма как да не ме е яд, че около 66-67(слизайки надолу)се зачудих дали да не продам, ама нали всички и навсякъде викаха нов връх, пътя към е чист, даже Пламен се смееше точно на някакъв такъва, който купил и изкарал на 65 мисля(точно след новия връх)чисти 15к защо бил изкарал точно след минаване на връх като явно бил много необразован защото било ясно какво следва. Дотука само брадви следваха, остава да гледам ще слиза ли на много ниско и заблудиха ли ни всички китове с техните безпроблемни 100, докато те да си продавали на 60. И наистина с тоя Тетър си помпят цената някакви хора без ние да имаме идея какво и колко правят.
Тая вечер на дипа за разлика от последния и Етера потъна и то доста повече от Биткойн, което досега не беше така. Дали това не значи началото на края за този цикъл? Да се свършва вече и да дропва ако ще дропва, че с такава доза разочарование у всички съм сигурен, че ще падне за пръв път пот оредния си връх от 20 и ще си иде директно на ниво копачи.
Иначе 100 може да иде, ама това освен липса на еуфория, не усещам дори ентусиазъм никъде, дори у ю тубърите, които подскачаха. А и щом Данчо шорта почна да говори за възможни над 100-120...
Пламен нали имаше такава теория, че щом мечките станат бикове накрая и това значи път надолу.
Тая вечер на дипа за разлика от последния и Етера потъна и то доста повече от Биткойн, което досега не беше така. Дали това не значи началото на края за този цикъл? Да се свършва вече и да дропва ако ще дропва, че с такава доза разочарование у всички съм сигурен, че ще падне за пръв път пот оредния си връх от 20 и ще си иде директно на ниво копачи.
Иначе 100 може да иде, ама това освен липса на еуфория, не усещам дори ентусиазъм никъде, дори у ю тубърите, които подскачаха. А и щом Данчо шорта почна да говори за възможни над 100-120...

Пламен нали имаше такава теория, че щом мечките станат бикове накрая и това значи път надолу.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Слушайте този Пламен, даже комисионни трябва да му давате, той е гуруто на България.,. толкова ли се залитнали по темата?
Ще ме прощавате, ако е коментирано, но как седят данъците над печалбите (net profit)?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Top Gun Maverick написа:Иначе 100 може да иде, ама това освен липса на еуфория, не усещам дори ентусиазъм никъде, дори у ю тубърите, които подскачаха.
Моята теза за липсата на еуфория е, че сме в по-ранна фаза на булмаркета отколкото масово хората си мислеха. Всеки очакваше декември да има голяма ескалация, но ето че декември си заминава, а сме доникъде. Реалността е, че циклите вече се удължават при толкова голям маркет кап, но колко точно ще трябва да почакаме.
За трейдването е така, но ако си в час с материята. Ако си льольо никога няма да си по-напред от трейдинг вместо hodl. Аз например съм льольо

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
M17cH написа:Ще ме прощавате, ако е коментирано, но как седят данъците над печалбите (net profit)?
10% ако не си заменял над 2-3 пъти годишно крипто за хартийки, 15% ако си.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
10%-та данък печалба, ако имаш над 3 сделки 15%-та, но да кажем, че няма да ти ги проверят и ще си пуснеш с 10, ако те проверят тогава ще дадеш 15. Другият вариант е вече с Тетер usdt и през някоя от Телеграма групите да продадеш на човек, супер лесно е, а дори да няма човек (винаги има)да ти го купи, то във всяка група има обява горе като чейндж нещо ти вшгинвземат на 2-5%-та в зависимост от размера на сумата.
Достатъчно хора му дават на Пламен, че и ние да му даваме. Едва ли някой тук стиска точно заради него, а по-скоро заради лични убеждения и вяра в бъдещето на Биткойн след 4-8 години. В началото го слушах понеже хал хабер си нямах, после вече само избрани видеа с някоя и тетесна новина, все пак човека качва информация на Български, която другите не качват, поради липса на време, а той от това си и печели, колкото и да се прави на починала лисица.
Относно безпроблемните 100к. аз имах и все още имам две големи съмнения. Всички чакат 100к като ако преди бяха 90%, сега пак са поне 70, тоест това е спънка според моите разбирания и второ след като е почти сигурно, копачите защо си продават биткойните на 40к? Първото ясно, а второто всеки ще каже защото трябва да си плащат тока и инвестицията в техниката. Ами хубаво де, но ако знаеш, че след 3 месеца ще си двойно отгоре защо ще продаваш все пак? Тоест и те самите не са били сигурни или поне голямата част от тях.
Оф, лягам си, 100к или 10к не ме бърка, тормози ме неизвестното.
In_memoriam, ти като си льоьло, аз съм х2
и пак си вкарвам филма, че можеше да съм купил минимум два дипа след продажба някъде нагоре, разбира се не като по филмите баш на върха и баш на дъното, но примерно това на 66-67 го мислех и после щях да взема на 53, признавам си, че не очаквах дропа до 40. И това при положение, че влезнах сега септември, ако бях в началото от беър маркета още(когато просто трябваше да открия, че може да купя от човек защото не исках да се занимавам с банки)то поне още веднъж щях да хвана нещо. Разбира се това да купиш и продадеш 10-на пъти за цикъла ми се вижда мисия невъзможна и с голям шанс да си по-назад от холдване.
А за удължаване на циклите е ясно, въпроса е това дали няма да накара хората да се откажат и това да доведе до беър.
Достатъчно хора му дават на Пламен, че и ние да му даваме. Едва ли някой тук стиска точно заради него, а по-скоро заради лични убеждения и вяра в бъдещето на Биткойн след 4-8 години. В началото го слушах понеже хал хабер си нямах, после вече само избрани видеа с някоя и тетесна новина, все пак човека качва информация на Български, която другите не качват, поради липса на време, а той от това си и печели, колкото и да се прави на починала лисица.

Относно безпроблемните 100к. аз имах и все още имам две големи съмнения. Всички чакат 100к като ако преди бяха 90%, сега пак са поне 70, тоест това е спънка според моите разбирания и второ след като е почти сигурно, копачите защо си продават биткойните на 40к? Първото ясно, а второто всеки ще каже защото трябва да си плащат тока и инвестицията в техниката. Ами хубаво де, но ако знаеш, че след 3 месеца ще си двойно отгоре защо ще продаваш все пак? Тоест и те самите не са били сигурни или поне голямата част от тях.
Оф, лягам си, 100к или 10к не ме бърка, тормози ме неизвестното.

In_memoriam, ти като си льоьло, аз съм х2

А за удължаване на циклите е ясно, въпроса е това дали няма да накара хората да се откажат и това да доведе до беър.

Учудвам се колко уверено се изказваш на база опит 
Иначе за мен е окей да се позабавят още нещата чисто стратегически.
От известно време портфолиото ми е 100% Полкадот, стейкнат на 12%. Със всеки месец ми пада покупната цена, а парачейн окшъните тепърва предстоят, а за да се усети ефекта на съплай шок си трябва време, да се позапълнят бройките.
Когато дойде времето за избухване нагоре, за мен е по-добре ДОТ-ове да няма много по борсите, та да се скача по-високо.
В крайна сметка тоя допълнителен риск го носим заради повечето евентуална печалба, иначе всички ще сме в Етер... да видим, дано не се лъжа, ама много му вярвам на тоя проект.

Иначе за мен е окей да се позабавят още нещата чисто стратегически.
От известно време портфолиото ми е 100% Полкадот, стейкнат на 12%. Със всеки месец ми пада покупната цена, а парачейн окшъните тепърва предстоят, а за да се усети ефекта на съплай шок си трябва време, да се позапълнят бройките.
Когато дойде времето за избухване нагоре, за мен е по-добре ДОТ-ове да няма много по борсите, та да се скача по-високо.
В крайна сметка тоя допълнителен риск го носим заради повечето евентуална печалба, иначе всички ще сме в Етер... да видим, дано не се лъжа, ама много му вярвам на тоя проект.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ако нямах увереност, нямаше изоооообщо да се захващам. В смисъл шанса дългосрочно да съм назад го виждам някакъв супер минимален. Трупам опит общо взето, но увереността ми идва и от многото материал де що изгледах, прочетох и графиките в миналото, които гледах. Бая нощи заспивах с говорещ телефон и т.н. да бе изреждам. Отчитам като грешка това държане досега на цялата сума, но поне психически устоях защото ако нямах увереност щях да съм излезнал още при първия сериозен дип от 69 до 58. Не за друго, ами дойде в неочакван за всички момент, дори за ю туб гурутата, какво остава за новак като мен. Та чакаме и гледаме, аз както казах психипески съм се подготвил и за Беър, който дори ще ми направи услуга да се върне назад влака, ама неизвестността ме изнервя.
Едно интересно видео, щях да го пускам преди два дни:
https://youtu.be/JGSkpSNV_AE
Едно интересно видео, щях да го пускам преди два дни:
https://youtu.be/JGSkpSNV_AE

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
In_Memoriam написа:...
"липса на еуфория" are you serious bro? всички сте all in

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.