България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
https://www.dunavmost.com/novini/bmv-ya ... a-v-sofiya
Някой видя ли го днес? Едва ли е колега. Предполагам черният таван му служи за да събира ток от слънцето за хибридното задвижване и...не се е удържала просто с толкова мощ. Пък днес вероятно там е било малко така да се каже...да се съобразиш с пътните условия.
Сутринта слушам по радиото пак да говорят за черен лед, всяка година едно и също, явно хората не знаят или не виждат, че като е мъгла и около нулата значи спокойно може да си има лед.
А ей това ако стане в БГ заради пръскачки (какво поливат посред зима?)ще е голям рев и ще се обвини Бойко дори въпреки, че го няма вече.
https://www.google.com/amp/s/dariknews. ... ha-2293510
Някой видя ли го днес? Едва ли е колега. Предполагам черният таван му служи за да събира ток от слънцето за хибридното задвижване и...не се е удържала просто с толкова мощ. Пък днес вероятно там е било малко така да се каже...да се съобразиш с пътните условия.
Сутринта слушам по радиото пак да говорят за черен лед, всяка година едно и също, явно хората не знаят или не виждат, че като е мъгла и около нулата значи спокойно може да си има лед.
А ей това ако стане в БГ заради пръскачки (какво поливат посред зима?)ще е голям рев и ще се обвини Бойко дори въпреки, че го няма вече.

https://www.google.com/amp/s/dariknews. ... ha-2293510
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
STEVAL написа:https://fakti.bg/bulgaria/636900-vajna-novina-za-vsichki-shofyori-ot-1-anuari

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Защо се правят на луди изобщо? За много кратко бяха спрели да спират тогава след тая заповед и пак почнаха. Миналата вечер ме спира в тъмното един познат близо до града и му викам вие пък какво правите тука(щото е охранителна)ами стояли си и спирали коли, заповед. Да не казвам как ги виждам всеки божи ден да спират коли и да ги рисуват или да ходят и да лепят фишове. Та някой може и да повярва на новината, че досега е било по-разлипно. Единствено сега може в началото да се втурнат малко повече и да се обясни на обществото как контрола се е засилил, а после само тия, които искат да изкарат нещо допълнително над заплатата ще си дават повече зор. 

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
STEVAL написа:https://fakti.bg/bulgaria/636900-vajna-novina-za-vsichki-shofyori-ot-1-anuari
Кирил Петков ХАРЕСА това

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Миналата седмица пътувах до Чехия ...
В градовете не видях измислени ограничения на скоростта, както и знак СТОП на всяко кръстовище, не видях и дупки през всичките 3000км през Сърбия, Унгария, Словакия и Чехия.
Магистралите - обикновени, като нашите, даже по-тесни. Стотици километри пътувах в лявата лента в колона със скорост 120-140 км/ч, камионите в пъти повече от трафика в България, чинно си караха в дясно в нескончаема колона и за цялото пътуване 2-3 Румънци и Турци изпревариха.
Елементарни неща в доскорошни соц държави, които в България са несбъдната мечта.
В градовете не видях измислени ограничения на скоростта, както и знак СТОП на всяко кръстовище, не видях и дупки през всичките 3000км през Сърбия, Унгария, Словакия и Чехия.
Магистралите - обикновени, като нашите, даже по-тесни. Стотици километри пътувах в лявата лента в колона със скорост 120-140 км/ч, камионите в пъти повече от трафика в България, чинно си караха в дясно в нескончаема колона и за цялото пътуване 2-3 Румънци и Турци изпревариха.
Елементарни неща в доскорошни соц държави, които в България са несбъдната мечта.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Top Gun Maverick написа:Единствено сега може в началото да се втурнат малко повече и да се обясни на обществото как контрола се е засилил, а после само тия, които искат да изкарат нещо допълнително над заплатата ще си дават повече зор.
Точно това е малоумното, че всеки Гане, ала-КАТа-аджия уонаби (а такива комплексари са немалко от редовите ушаците, щото 20г. им трябват да станат заветното "КАТ-аджия"), ще почне да се заяжда за глупости и да ти губи времето на пътя, със заплахата, че ще викне "колегите от КАТ да пишат" (какво да пишат бе, Ганьооо?! Добре, че не ми е черен джипа, за к'во ме спря л@йнар скапан, само ти знаеш!), само и само, да не си губиш времето и да склониш да му "дадеш" и да изкара 20лв

Това е крайно малоумно в тотален разрез с политиката на Бойко Рашков, преди това. Уж им забрани да се "крият" тия с камерите, уж в "защита на шофьорите", сега отваря вратичка за жестока корупция.
Иначе съм абсолютно "ЗА" да ме спират, когато пожелаят, стига да не е с основната идея всеки гащник да ми дрънчи 20 ле'а

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Е, ако няма за какво как ще те дрънчат за 20лв? На мен честно казано последните години, когато са ме спирали с някакви дребни нарушения не са ми и намеквали за някой лев. Или пишат набързо или ме пускат. Според мен повечето вече ги е шубе да не цъфнат с някое клипче из фейсбоклука

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Никълбек, за всичко си прав с изключение на едно - те досега правеха това със заплахите да викнат КАТ. Правеха го защото не можеха да пишат актове защото Бойко нали ги оряза и пишеха фишове, особено като се правеха на хубави "само едно фишче" ще ти напишем и врътката каква беше, ако му откажеш да ти пише фиш(понеже е необжалваем)той по закон трябва да ти напише акт, но за да го направи трябва да викне катаджиите, а те кой ги знае къде са.
Сега вече ще могат да си пишат и те актове, тоест няма да има нужда да викат катаджиите, освен за тест с алкохол, понеже нямат дрегери.
А катаджии понякога ги правят и много бързо ако са пуснали достатъчно връзки или пък има свободно място, а някой има повече акъл и желание за работа. Много от редовите умишлено не им се става катаджия защото има много работа.
Та досега фишчета за паркиране основно, сега Рашков като ги връща леко по комунистическо вече ще са ок всички. Колко още изненади ще се крият от тия "новите".
Мен ме дразни това, че повечето редови са крайно некомпетентни и не знаят огромната част от закона, но ще има да ти обясняват как е еди как си.

А катаджии понякога ги правят и много бързо ако са пуснали достатъчно връзки или пък има свободно място, а някой има повече акъл и желание за работа. Много от редовите умишлено не им се става катаджия защото има много работа.

Та досега фишчета за паркиране основно, сега Рашков като ги връща леко по комунистическо вече ще са ок всички. Колко още изненади ще се крият от тия "новите".
Мен ме дразни това, че повечето редови са крайно некомпетентни и не знаят огромната част от закона, но ще има да ти обясняват как е еди как си.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз когато съм с колата, не помня да се заяждали или да са просили, както каза колегата. В малкото случаи, в които съм бил нередовен, са ме рисували /веднъж всъщност, за непуснати фарове/.
Като съм пеша обаче, колкото пъти са ме спирали, толкова пъти са супер подозрителни и ме засипват с въпроси, че даже са ме претърсвали. Единия път бяха баш тия от охранителна полиция. Явно без колата изглеждам като опасен престъпник
Като съм пеша обаче, колкото пъти са ме спирали, толкова пъти са супер подозрителни и ме засипват с въпроси, че даже са ме претърсвали. Единия път бяха баш тия от охранителна полиция. Явно без колата изглеждам като опасен престъпник

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Top Gun Maverick написа:Та досега фишчета за паркиране основно, сега Рашков като ги връща леко по комунистическо вече ще са ок всички.
Аз се сещам за доста държави, които нямат нищо общо с комунизма където всеки полицай може да те глоби за нарушение на правилата на пътя.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ей за това си карайте с видеорегистратори.
Спира те някой, за каквото и да е имаш камера, която записва всичко.
Да се вижда и полицаите проверяващи да знаят, че всичко се записва.
Във всяка кола съм си сложил по един регистратор, даже в жабката имам още един резервен
Спира те някой, за каквото и да е имаш камера, която записва всичко.
Да се вижда и полицаите проверяващи да знаят, че всичко се записва.
Във всяка кола съм си сложил по един регистратор, даже в жабката имам още един резервен

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Superexstatic написа:Е, ако няма за какво как ще те дрънчат за 20лв?
Опитите за дрънчене са толкова жалки, че знам дали има смисъл изобщо да ги коментирам.
И това го правят не КАТ-аджите, а точно тия умрелите прости гащници-скъсаняци, дето живота им е тотален поп-фолк

Superexstatic написа:На мен честно казано последните години, когато са ме спирали с някакви дребни нарушения не са ми и намеквали за някой лев.
Не те знам какво караш... Това е бил моят избор и карам 6-литрова ревяща мечка. Само като се появя зад завоя и съм техен

Сори за грубия език, но точно това чувствам към "тия" и ме избива на страхотна агресия само като се сетя и ги видя тия някъде. Просто познавам лично такъв типаж и масово са такива. Разбира се има и изключения, да живи и здрави, ако са повечето от тях!
Top Gun Maverick написа:Никълбек, за всичко си прав с изключение на едно - те досега правеха това със заплахите да викнат КАТ. Правеха го защото...
Сигурно е така, не съм запознат. Дано се (по)оправят нещата (от корупционна гледна точка)

Последна промяна Nickelback на 20 Дек 2021, 0:10, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
И аз да споделя един интересен факт в контекста на темата . От Сръбската и Румънската граница посока запад и север не са ме спирали нито един път . НИТО ЕДИН ПЪТ ! ,с бг регистрации и различни автомобили и т.н.Имам не малко км из цяла Европа .Също и в Турция и Гърция /Турция два пъти за превишена скорост , ама то си е нормално/.Спирали са ме в Румъния без причина и извършено нарушене , и в Сърбия също.В БГ да не говорим.... Дали е случайно се чудя ... И нека съфорумците отвъд голямата вода да кажат спират ли ги ''само за проверка''.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В Чехия няма ушаци скрити в храсталака , обаче има едни цивилни шкодички със диспей на задното стъкло . Както си плющиш със 140 и тоя минава отпред , светва на дисплея надпис "follow me" и си готов ушит . Чешките полицаи като видят българи направо получават разстройство . Мен са ме спирали два пъти в Чехия , едини път направо разпориха буса . Бръкнаха във всички дупки на колата , чак в гащите в багажа ми ровиха . После с един скенер проверяваха врати тавани всичко което има хралупа и не може да се види . И тия фолоумито не са като редови ушаци ами като нинджи , със жилетки пищови палки екипирани все едно са по следите на Пабло Ескобар 

Последна промяна Jordana на 13 Дек 2021, 20:59, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...