Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: Формула 1 - обща тема
Благодаря за емоциите, Кими !
п.п. Баси цирка

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Според мен червен флаг беше единственото решение. Не може тази година просто да ги раздават, а сега да има жълт флаг и сейфти кар при кола разположена така на пистата и маршали около нея.
MapkoB написа:Факт, получи им се по най-добрия начин, драми цял сезон, влизат в последното състезание с равни точки, титлата се решава със спринт в последната обиколка... И Drive to survive нямаше да могат да го изиграят така.
Аз не мисля, че е случайно. Имам някакво усещане, че нетфликс има пръст в режисирането…
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Този сезон Мерцедес направиха куп тактически простотии , и в последното съзтезание също сгрешиха.Може и късмет да е ,обаче в тактически план Биковете винаги извличаха максимума.
Честито на шампиона Макс и Редбул, страхотна драма и страхотен завършек на сезона. Бих казал мечтания като се има предвид колко пъти късмета е покривал Хамилтън през предходините сезони, включително и този.
Златното пиленце за късмет кацна днес на рамото на Макс, но пък и те си го заслужиха. Мерцедес играеха цяло състезание с цел да са далеч от Макс(за да избехнат контакт между тях) и това доведе до загубената титла. Редбул влезнаха в този уикенд с по-агресивната и алтернативна стратегия, МЕрцедес си я караха както обикновено Медиум-Хард, но този път не им се получи. Това беше за късмет едно от състезанията, в което картите се разбъркват и печели този който най-добре е ориентиран в обстановката. В случая това бяха Редбул и Макс.
И двамата този сезон заслужаваха титлата, но като си направя една ретроспекция си мисля че Макс беше по-бързия, по-агресивния и по-желаещия титлата пилот.
Златното пиленце за късмет кацна днес на рамото на Макс, но пък и те си го заслужиха. Мерцедес играеха цяло състезание с цел да са далеч от Макс(за да избехнат контакт между тях) и това доведе до загубената титла. Редбул влезнаха в този уикенд с по-агресивната и алтернативна стратегия, МЕрцедес си я караха както обикновено Медиум-Хард, но този път не им се получи. Това беше за късмет едно от състезанията, в което картите се разбъркват и печели този който най-добре е ориентиран в обстановката. В случая това бяха Редбул и Макс.
И двамата този сезон заслужаваха титлата, но като си направя една ретроспекция си мисля че Макс беше по-бързия, по-агресивния и по-желаещия титлата пилот.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
MapkoB написа:Само че при нормално ръководство от страна на органите, те си взимаха победата и никой нямаше да може копче да им каже после.
Факт. Но предвид цял един сезон на неадекватни мерки и решения аз лично не мога да реша за себе си със сигурност дали това беше с цел да се подбутне Редбул или просто така им дойде.
Решението дали да излезе кола за сигурност или да ги вкарат в пита трябва да се вземе моментално. Много е възможно да не са преценили последствията и след излизането на сейфти кара вече да беше твърде късно да го променят.

Ясно е, че Мерцедес е по-силната кола. Хамилтън със сигурност е по-силния пилот. Но Редбул имаха своя шанс и заради решенията на стюардите, и заради грешни тактически решения на Мерцедес и заради безпардонността на Макс къде в, къде извън или на ръба на рамките на правилата и взеха максимума от него. По един или друг начин си го заслужиха.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
TheDriver написа:Има крещяща нужда от смяна на Маси.
Абсолютно.
Трябва да проверят дали Винс Макмеън ще се навие

Откакто се оттегли Михаил, чак докато се появи Льоклер, формулата я гледах без предпочитания за някой пилот,а просто като дългогодишен почитател на спорта. Американците сложиха Екълстоун в малкия си джоб, като става дума за пародия.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
На мен ми хареса. Състезанието, сезона, надпреварата с точки, стратегиите на отборите, правилните и грешните решения на рейс контрола и Маси. Предпочитам да се наслаждавам на това което гледам, вместо да търся конспирации в всичко.
Изпратено от моят Redmi 8 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi 8 с помощта на Tapatalk
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
А да видим сега ще има ли служебен шампион до около 60 часа . Мерцедес обжалват метър по метър ,Ред Бул точка по точка оспорват.Една импровезирана анкета можем да си спретнем . Аз мисля ,че няма да има намеса в класирането все пак. Иначе догодина вместо Ф1 , ще гледам някое готварско предаване 

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
До момента ги режат по всяко оплакване, съмнявам се да има разместване.
Като цяло не знам и за какво толкова мрънкат, сами са си виновни
Като цяло не знам и за какво толкова мрънкат, сами са си виновни

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Как за какво, за цяла титла, за нищо повече.
За Хамилтън беше последния влак, а за тях...пропуснати ползи. Иначе какво има да мрънкат чак толкова след като е имало достатъчно случаи в които са ги пускали с лека ръка през годините, ама това се забравя явно или просто са свикнали, че трябва да са първи по един или друг начин.

- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Не бе, то всички такива и не само такива простотии Ганьо ги е измислил и само Ганьо ги прави. 

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Хамилтън е истинския шампион, защото направи перфектно състезание и отвори размазваща разлика на Холандеца, но идиотското и несправедливо решение да се поднови състезанието при оставаща една обиколка подари титлата на Макс. Трябваше да завършат зад сейфти кара.