Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Дек 2021, 16:43

Ха, WTF? Я ми опишете как се случиха нещата накрая, понеже заради...скапаната им работа(всички, които гледате знаете за какво става въпрос още от времената на Фетел насам)в последните години ИЗОБЩО не гледам формула. Аз като видях, че Хамилтън води спокойно и бях отписал сезона. Не, че съм за Верстапен де, кара ,но ми е далеч от представата за пилот. Общо взето избора ми беше като изборите за Американски и БГ президент през последните кампании. :mhihi: Хвани единия удари в другия и все пак като фен на Шумахер предпочитах да не падне рекорда и да си остане негов, макар и Хамилтън да си е нареден до него, обаче все пак като втори постигнал го.
Та как така се оказа отпред Верстапен? Нали Хамилтън уж избомбил 2 секунди дори през завой без реакция от никой?
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 12 Дек 2021, 16:50

ФИА най-накрая се изгавриха с Мерцедес след години безцеремонно подпиране :mhihi: :mhihi: :mhihi: ЗАКРИВАЙ!!! Луиз забрави да каже - Guys, you're the best fans in the world :D :D :D Не мога да отрека, че се държа на ниво, въпреки драмата. Малкия шапшал ако беше загубил щеше да има едно цупене, едни сополи и сръдни...Класата си е класа!
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 12 Дек 2021, 16:53

нали сте наясно кой нареди класирането в крайна сметка... но не мисля че е незаслужено, с оглед на целия сезон... така че честито... :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Дек 2021, 17:01

Нито черния ми е фен, нито пъпката, но това беше бетер от филм.
Пълна пародия, целия ред бул и мафия подпряха пъпката, за да стане шампион. Няма да се учудя, след време да се окаже, че Латифи е катастрофирал нарочно, няма да е за сефте.

Не им се вярваше на очите на хорнер и другите от ред бул. Пародията удари нови висоти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 12 Дек 2021, 17:15

Някой да обясни защо не му дадоха да смени гумите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 12 Дек 2021, 17:20

xela написа:Някой да обясни защо не му дадоха да смени гумите?

Щот щеше да загуби позиция ,примерно от Перез ако не го бяха вкарали,и от Макс ако не го бяха вкарали...и ако беха завършили зад кола за сигурност представи си кво щеше да стане....всъщност ред бул бяха втори и просто играха ва банк,спечелиха....нямаше кво да губят рискуваха....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 12 Дек 2021, 17:22

Като трепериш от страх да предприемеш нещо така се получава.
Ред Бул и Макс играха смело и това им осигури позиция за атака.

Макс и Ред Бул си спечелиха титлата на пистата тази година включително и днес.
Извън пистата имаше повече решения срещу тях.

Има крещяща нужда от смяна на Маси. Възможно е да му е наредено така да ръководи, но за пореден път воденето на състезанието беше тотално неадекватно. В резултат няма да се учудя ако пак се стигне до съда.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 12 Дек 2021, 17:23

Това за мен беше театър.

Исках Макс да спечели титлата, но не така. Това не е "късмет" за Макс, за мен е друго. Всичко, за да може "титлата да се реши" в последната обиколка на последното състезание. И да може да има сега драми в медиите и интернет до началото на следващия сезон.

ФИА... За по-малки неща беше даван директен червен флаг, поне така да беше. Сега сейфти кар, и е ясно как ще свършим с него, което ще е много грозно. После решиха да го махнат, но изостаналите коли да си останат, написаха го официално. И после премислиха пак???

Според мен това състезание Хамилтън си го заслужи. Стана ми жал за него накрая, а за мен е голям актьор.
Много съм изненадан колко го задържа Перез и колко чисто беше, предвид гумите му. Беше грозно, но ме впечатли. Мерцедес просто са свикнали да им се навеждат и веднага мрънкат за опасно каране. Кое му беше опасното, че се движат ли? Заслужават си и хейта. Тото тръгнал да звъни и да си казва желанията. Ебаси наглия.

Според мен не е сигурно дали титлата е остане в Макс.

Едит - Иии Ръсел почна с политически коректните изказвания.
Последна промяна maxoyn на 12 Дек 2021, 18:24, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 12 Дек 2021, 17:32

TheDriver написа:Като трепериш от страх да предприемеш нещо така се получава.
Ред Бул и Макс играха смело и това им осигури позиция за атака.

Макс и Ред Бул си спечелиха титлата на пистата тази година включително и днес.
Извън пистата имаше повече решения срещу тях.

Има крещяща нужда от смяна на Маси. Възможно е да му е наредено така да ръководи, но за пореден път воденето на състезанието беше тотално неадекватно. В резултат няма да се учудя ако пак се стигне до съда.

+1 :yes:
Черните имаХА значение , ама само първата обиколка :mhihi: Верстапен заслужено шампион , Хамилтън много достоен втори - това е .Иначе баси и фарса е цялата Формула . Много правила и никой не ги знае всичките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 12 Дек 2021, 17:41

Има причина да им се вика маФИА. Като започнем с неразглеждането на излизането на Хамилтън на старта, след това позициите за колата на сигурноста, като цяло много неща им се събраха тази година.

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 12 Дек 2021, 17:41

Щом така са решили, честита тила на малкия!
Факт, получи им се по най-добрия начин, драми цял сезон, влизат в последното състезание с равни точки, титлата се решава със спринт в последната обиколка... И Drive to survive нямаше да могат да го изиграят така.
Колкото и да не харесвам Макс, щях да се изкефя да спечели, защото го заслужава. Но начина, по който му я дадоха, просто оставя черно петно завинаги. Имам чувството, че и на тях им беше неудобно да празнуват. Ако не знаеш, че това решаваше целия сезон, не личеше дали това е първо или последно състезание. А сега, ако Мерцедес решат да обжалват и спечелят (за което имат всички основания) циркът ще е пълен...

P.S. Радвам се на Чеко, който показа, че може и чисто да се бориш с Хамилтън.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 12 Дек 2021, 17:51

То проблема не е в правилата а ,че не важат еднакво за всички от там идва целия цирк...това с решението да не разглеждат ситуацията от първата обиколка беше скандално,при положение че преди седмица Верстапен го накараха да върне позиция и го и наказаха....нарвжданията на Волф бяха също доста неприятни,бе като цяло спорта си загуби чара който аз помня от времето когато верно се състезаваха мъже,сега е нон стоп мрънкяне и некви странни решения....поне за разлика от други сезони имаше интрига и го гледах с вълнение ,което е достатъчно на този етап,поне за мен....наистина може и да му вземат титлата,ще има и съдилища,което вече едва ли има значение ... Защото само биха загубили...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Дек 2021, 18:05

MapkoB написа:.. начина, по който му я дадоха, просто оставя черно петно завинаги..

Нагласено се получи, но какво можеха да направят?

Рестарт на състезанието при оставащи 6 обиколки? Може би да, но и решението при толкова малко обиколки да стартират зад кола за сигурност също е логично.

Просто Мерцедес нямаха късмет при колата за сигурност. Можеха да сменят гуми и да изгубят позиция или да останат на позиция със старите. Направиха избор и изгубиха. В обратния вариант можеше също да не се получи.

Не успях добре да схвана какво се промени с това, че не всички си заеха позицията зад колата за сигурност, но и там положението е разбираемо. Ако ги бяха чакали състезанието щеше да свърши зад нея. А това, че не всички си заеха позициите с нищо не промени нещата за първите в колоната. Пистата пред тях беше чиста.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 12 Дек 2021, 18:26

Няма как да зачекрнеш правилата за всички останали, само защото това не влияе на първите двама. Или оставяш изостаналите по местата и се състезават 2-3 обиколки, илу поставяш всички на правилните им позиции и състезанието приключва зад кола за сигурност. Като искаш драма и да се решава титлата на пистата, биеш червен флаг още след катастрофата и старт от място за 4-5 обиколки, като в Баку. А не ни така, ни иначе. Това било "мотор рейсинг", ама единият с твърди гуми на 45 обиколки, другия с чисто нови софт. Да бях дал на Хамилтън Маздата, щеше да има същия успех да се защити. И не ме разбирай погрешно, ще кажеш Мерцедес са си виновни сами, объркаха стратегията и може би ще си прав. Само че при нормално ръководство от страна на органите, те си взимаха победата и никой нямаше да може копче да им каже после.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 12 Дек 2021, 18:28

Червен флаг щеше да е най-чистото решение.
Финален спринт с идентични гуми.
Пак щеше да има мрънкане, но нямаше да има за какво да се хванат.

Второ поносимо решение изключващо възможност за съдебни действия беше първоначалния план да не се пропускат изостаналите.
Макс щеше да ги е минал до първата права и щеше да е на гърба на Хамилтън в 3ти сектор.
Вероятно Хамилтън щеше да спечели, но Верстапен щеше да е имал своя шанс и отново нямаше пропуск по отношение на правилата.
:dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата