Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от mr_petroff » 05 Дек 2021, 18:09

:D Е никога не е късно да станеш за смях :oops: Иначе за одометър знам ,ама викам да няма и някоя марка ОDO .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 05 Дек 2021, 18:09

mr_petroff написа:
ggb написа:И равносметката за последните около 17-18 месеца.
Точно 20000 иминати км.Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колега , от къде мога да си купя това компютърче , щом е изкарало 20000 км. , значи е читаво . Сега съм с едно от около 30 лева и показва едно към гьотере ...ОDO съм виждал и по коли.Това марката ли е или някакво съкращение ?..
Мисля в Декатлон има.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Дек 2021, 18:49

Свети ти чека за маслото :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Дек 2021, 19:04

mr_petroff написа::D Е никога не е късно да станеш за смях :oops: Иначе за одометър знам ,ама викам да няма и някоя марка ОDO .
Е, не може човек да знае всичко. Предполагам, че асоциацията с vdo те е объркала.

Виж приложението за телефон Strava. Инсталира се на иос, андроид, часовници гармин и том-том. Предполагам и други. Поддържа всички джаджи за пулс, каденс и каквото се сетиш. За мен е много по-добре от кой да е компютър.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 06 Дек 2021, 10:44

Страва е супер, и я ползвам от две-три години, благодарение на Иво! И за колело, и за пешачката.
Последна промяна FaceOff на 06 Дек 2021, 12:35, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 06 Дек 2021, 12:20

За от време на време и ако човек няма друго става, за по-сериозни колоездачи не е подходящо.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 06 Дек 2021, 12:40

Е, аз не съм от сериозните.. Едно време не знаехме нито колко километра сме минали, ни денивелация, еле па средна, максимална скорост или нещо от сорта..

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 06 Дек 2021, 19:04

turieca написа:
mr_petroff написа:
ggb написа:И равносметката за последните около 17-18 месеца.
Точно 20000 иминати км.Изображение

Колега , от къде мога да си купя това компютърче , щом е изкарало 20000 км. , значи е читаво . Сега съм с едно от около 30 лева и показва едно към гьотере ...ОDO съм виждал и по коли.Това марката ли е или някакво съкращение ?..
Мисля в Декатлон има.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Вече мисля че има новия модел който е същия но с малко сменен интерфейс.

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 06 Дек 2021, 19:07

FaceOff написа:Е, аз не съм от сериозните.. Едно време не знаехме нито колко километра сме минали, ни денивелация, еле па средна, максимална скорост или нещо от сорта..
Не е лошо да знае човек колко и как напредва.

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Дек 2021, 19:48

nero_ написа:За от време на време и ако човек няма друго става, за по-сериозни колоездачи не е подходящо.

Кажи го на тия ;)

https://www.strava.com/pros
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 06 Дек 2021, 22:14

Използва се като социална платформа. Нали не си представяш, че професионален или аматьор колоездач или бегач кара с последния айфон забит на кормилото с пусната Страва :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Дек 2021, 22:30

Страва може да се инсталира на една камара устройства. Не е необходимо да е Айфон или да е върху кормилото.

Това е пълен списък на участниците в Тур Дьо Франс тази година, които са записвали каранията на страва https://www.brujulabike.com/tour-de-fra ... rava-2021/

Въпрос на избор все пак. Апликацията има всичко, което може да се намери в обикновен компютър + още една камара детайли в платената версия и на мен лично ми действа много мотивиращо това, че в дадени отсечки можеш да се съпоставиш с всеки останал минал от там и използвал приложението.

В 90% от случаите в които съм я ползвал ми е на часовника и после си синхронизирам данните с компютъра за да видя кое как е било сравнено с други мои карания. (Не, че от 2 години съм се качвал на колело, ма това друг въпрос :mhihi: )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 06 Дек 2021, 22:34

:dunno: Загубих желание да продължавам тази дискусия. Който каквото иска да ползва :D

Потребител
Аватар

Мнение от mart1nn » 07 Дек 2021, 11:03

Страва като инструмент за "четене с разбиране" на данните е супер. За записване на конкретни карания - зависи къде и как. Доста дълго време ползвах часовник (Apple Watch) за записване на каранията, но особено по горите не се справяше със сигнала на ГПС-а. Смених с Garmin Edge 830 на кормилото и е супер играчка - предлага много повече от колкото някога ще имам нужда ... Подценявах колко е полезно да имаш карта на кормилото, но в зависимост от типа каране може да е доста полезно! Та въпросното устройство се синхронизира и изпраща каранията на Страва, където си ги гледам в последствие.

Мога да препоръчам и този browser extension, който дава още повече информация и я визуализира по добър начин - https://saucellc.io/. Една от най-добрите му функции - обръща изгорените ккал в бири, пици, десерти и какво ли не :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 19 Яну 2022, 12:08

Тази година на 3 март мисля отново да кача Шипка ще има ли навити да се видим на върха?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата