България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
slatanic написа:Одеве се прибрах по другото пътно платно.Вече за себе си не се съмнявам, че основният проблвм е бил несъобразена скорост в комбинация с прахта на пътя. Катастрофата е именно в участъка където анкерират стената в ляво и баш там дето гондолите разнасят прахта от кариерата на Студена.
Другото е лекият дъждец който е разлигавил настилката.
Яд ме е само че никой няма да потърси отговорност нито на камионите излизащи от кариерата нито на фирмата която ден след ден ръси прахоляк по пътя, а веднъж не съм ги виждал за. последните дваисет дни да пуснат една водоноска да измие.
От минавам от много години редовно, аз никога не съм виждал изчистен пътя.
Там този лекия ляв завой /при отбивката за чешмата/ винаги ми е бил странен, някак си неестествен, това допълнително подлъгва шофьорите. Но все си мисля, че профи шофьор с опит по този маршрут трябва да е наясно какво може или не може да прави.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Минавам редовно по този маршрут и наистина е гаден участъка. Само че, по този път са преминали сигурно милиони мпс-та и до сега няма такъв случай изобщо на целия Е-79.
В тази история има нещо друго... дано да се разбере.
В тази история има нещо друго... дано да се разбере.
I love the sound of V8 in the morning...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Понякога M///Power и рутината ти еВава мамата. Точно като мислиш, че всичко можеш, минавал си от там куп пъти и просто си докарваш работно време до края. Спираш да си внимателен, спираш да мислиш постоянно какво може да се случи, тоест вече не правиш превантивен анализ на всяка секунда и вече идва момента Х когато някакви обстоятелства се натрупват както каза мечката, влажно, кално и т.н.
Последна промяна Top Gun Maverick на 24 Ное 2021, 17:20, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
slatanic написа:Яд ме е само че никой няма да потърси отговорност нито на камионите излизащи от кариерата нито на фирмата която ден след ден ръси прахоляк по пътя, а веднъж не съм ги виждал за. последните дваисет дни да пуснат една водоноска да измие.
те тия кариери 2/3-ти са на Бойко ... без адвокат няма да кажа откъде знам!
За мен това е 100% грешка на шофьора! Бако си е свикнал да подава от газчицата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
И керван от 4 автобуса, да карат на 20 мин един от друг 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Понякога M///Power и рутината ти еВава мамата.
Съгласен, на тоя баир има 2 места на които всеки път се чувствам странно, въпреки че съм минавал стотици пъти. Едното е това място, другото е в посока София има един ляв завой с обратен вираж /там редовно изхвърчат от пътя, добре че е след това ливада, та се някъде изнея спират/.
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
slatanic написа:Одеве се прибрах по другото пътно платно.Вече за себе си не се съмнявам, че основният проблвм е бил несъобразена скорост в комбинация с прахта на пътя. Катастрофата е именно в участъка където анкерират стената в ляво и баш там дето гондолите разнасят прахта от кариерата на Студена.
Яд ме е само че никой няма да потърси отговорност нито на камионите излизащи от кариерата нито на фирмата която ден след ден ръси прахоляк по пътя, а веднъж не съм ги виждал за. последните дваисет дни да пуснат една водоноска да измие.
90% от камионите от кариерата обръщат на Боснек и не стигат до мястото на инцидента.Отделно че пътя в кариерата е асфалтиран от 2 години и почти не се изкарва кал на магистралата.Да не говориме,че до това място са 5км от изхода на кариерата.
За мен е видно,че самата катастофа е човешка грешка.Остава да се обясни как автобуса е изгорял за толкова малко време.
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Бензина за 1.25лв/литър в Турция е едно от възможните обяснения.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:slatanic написа:Одеве се прибрах по другото пътно платно.Вече за себе си не се съмнявам, че основният проблвм е бил несъобразена скорост в комбинация с прахта на пътя. Катастрофата е именно в участъка където анкерират стената в ляво и баш там дето гондолите разнасят прахта от кариерата на Студена.
90% от камионите от кариерата обръщат на Боснек и не стигат до мястото на инцидента.Отделно че пътя в кариерата е асфалтиран от 2 години и почти не се изкарва кал на магистралата.Да не говориме,че до това място са 5км от изхода на кариерата.
За мен е видно,че самата катастофа е човешка грешка.Остава да се обясни как автобуса е изгорял за толкова малко време.
Кал не разнасят, ама прахоляк много, после колите го носят надолу до отбивката.
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
То прахоляк има и от анкерирането на склона от другата страна, и правилно питаха защо няма ограничение на скоростта и в другото платно, а само в посока София..
Не знам какво да кажа за тази трагедия. Чакам компетентните органи да извадят информация. Няма смисъл само да гадаем. Аз за себе си направих нещо макар и малко. Обадих се в консулството на Македония в Торонто (в Отава не ми вдигнаха телефона) и им изказах съболезнования от името на цялото ми семейство. Жената отсреща остана трогната и каза, че дори моралната подкрепа е много важна за тях.
Пазете се!
Пазете се!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Компетентните органи вече дадоха информация . Няма туби с бензин . Автобуса е самокатастрофирал в мантинелата която обезопасява мястото за почивка . Но е опасна за преминаващите бусове .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Кон ли виждам??? 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Кобила 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !