България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Exclusive89 написа:Как така???
страх ме е какво може да стане

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
drifty написа:Може и аз да съм в грешка, но нали идеята на легналите полицаи е да намалиш като минаваш ?
Още на шАфьорския изпит изпитващия ми направи забележка, че минавам бавно на легналите полицаи и аз гламав ли съм, да взема да минавам по-бързичко ли? 10 години все бавно ги минавам.
Днес се разхождах из старата част на Търново, от доста време са сложили павирани легнали полицаи, хем са високи, хем е супер неприятно като минаваш през тях, та затова почти спирам като минавам през такъв. Днес минавам през няколко такива, още на първия някакъв черен джиБ /май беше санта-фе/ го гледам зад мен как се изнася да се гласи да изпреварва, ама то няма къде, само по лента в посока е и си има някакво движение. На втория полицай още докато намалям го видях, че се беше изнесъл и мина между мен и насрещния с мръсна газ. А полицаите всъщност са надигнати пешеходни пътеки. Те тоя с кеф бих го снимал за честитка.
Такива като теб са ми доста неприятни, дето минават с 5 км през повдигнати пътеки или легнали полицаи.
Колата ми е доста ниска, със спортно окачване.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз какво съм виновен, че някой е решил да изсипе на няколко места по един самосвал павета и да го нарече надигната пътека/легнал полицай? И аз съм на спортно окачване, усещам ги много стабилно дори с ниска скорост. Пък и ми е чудно за къде толкова бързате, като в общи линии почти всеки, който ме изпреварва на такива участъци, след километър го настигам докато си карам нормално.
Преди си бяха асфалтови тия легнали полицаи, минаваше се съвсем нормално. Сега е ужас. Да не говорим пък, че най-опасната пътека с ограничена видимост въобще не я и надигнаха, остана си нормална пътека, а е в туристическата зона на града.
Преди си бяха асфалтови тия легнали полицаи, минаваше се съвсем нормално. Сега е ужас. Да не говорим пък, че най-опасната пътека с ограничена видимост въобще не я и надигнаха, остана си нормална пътека, а е в туристическата зона на града.

- vicho
- старши ентусиаст
-
drifty написа:Пък и ми е чудно за къде толкова бързате, като в общи линии почти всеки, който ме изпреварва на такива участъци, след километър го настигам докато си карам нормално.
"бързат" те... газ, газ, газ... тъпотии... 100 градско... и на светофара съм пред него (докато се "влача" с ограниченията)...

един тука селяндур ми беше писал "дано не ти се налага да бързаш"... ами 18-ста година чекам да ми се наложи... "бързал" съм единствено от тъпотия

някои просто си остават прости

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
sssssl написа:drifty написа:Може и аз да съм в грешка, но нали идеята на легналите полицаи е да намалиш като минаваш ?
Още на шАфьорския изпит изпитващия ми направи забележка, че минавам бавно на легналите полицаи и аз гламав ли съм, да взема да минавам по-бързичко ли? 10 години все бавно ги минавам.
Днес се разхождах из старата част на Търново, от доста време са сложили павирани легнали полицаи, хем са високи, хем е супер неприятно като минаваш през тях, та затова почти спирам като минавам през такъв. Днес минавам през няколко такива, още на първия някакъв черен джиБ /май беше санта-фе/ го гледам зад мен как се изнася да се гласи да изпреварва, ама то няма къде, само по лента в посока е и си има някакво движение. На втория полицай още докато намалям го видях, че се беше изнесъл и мина между мен и насрещния с мръсна газ. А полицаите всъщност са надигнати пешеходни пътеки. Те тоя с кеф бих го снимал за честитка.
Такива като теб са ми доста неприятни, дето минават с 5 км през повдигнати пътеки или легнали полицаи.
Колата ми е доста ниска, със спортно окачване.
Мен пък тея като теб са ми изключително неприятни, ще спестиш 5 минути като минеш с 5км по-бързо през всеки легнал полицай, бе да *** рейсърите,

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Не ,че нещо но точно такава група във фейса няма !Exclusive89 написа:Как така???
Има I see you KAT - автомагистрала "Тракия"
I see you KAT - магистрала Тракия - няма !
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Не бе, просто мразя да натискам спирачката без причина.
Неприятни са ми и тея, дето в завой бият спирачки без нужда и тея, дето спират в лентите за ускорение. Туй то!
Неприятни са ми и тея, дето в завой бият спирачки без нужда и тея, дето спират в лентите за ускорение. Туй то!
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
DaGa написа:Не ,че нещо но точно такава група във фейса няма !Exclusive89 написа:Как така???
Има I see you KAT - автомагистрала "Тракия"
I see you KAT - магистрала Тракия - няма !
36к фейк профили. Не, че нещо ама можеше просто да потърсиш дали има или няма…
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
randity написа:Наскоро завивам от Гешов по България, посока Бояна. Както се знае, там са 2 ленти за десен завой, съответно завиващите надясно от външната лента трябва да се изнесат така че, да си влезнат в най-лява лента след това. Е аз завивам от вътрешната и някво ново Рено ме стиска. Натискам с клаксона, при което мръдна леко в ляво и веднага след това отново пред мен, придружено с брейк чек. Кипна ми лайното, турих втория зъб, изравнявам се с колата и гледах няква кокошка ми ръкомаха. Директно пред нея и разбира се, паднах на нейното ниво и скокнах на спирачките. От там почна да ми размахва средни пръсти, аз си продължих напред и след малко отново ме изпревари с жест тип "ти си ненормален". А отзад имаше детско столче. Та напред в темата се коментираше, че жените са станали по-ербапи от мъжете и честно казано, и аз почвам да си го затвърждавам.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
А другия път поразгледай знаците малко

Също така при завой хващаш най-близката лента.Демек ти в най-дясна,а тя в средна.Но в случая тя е права на 100% бе Фончо

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
(bubsa) написа:randity написа:Наскоро завивам от Гешов по България, посока Бояна. Както се знае, там са 2 ленти за десен завой, съответно завиващите надясно от външната лента трябва да се изнесат така че, да си влезнат в най-лява лента след това. Е аз завивам от вътрешната и някво ново Рено ме стиска. Натискам с клаксона, при което мръдна леко в ляво и веднага след това отново пред мен, придружено с брейк чек. Кипна ми лайното, турих втория зъб, изравнявам се с колата и гледах няква кокошка ми ръкомаха. Директно пред нея и разбира се, паднах на нейното ниво и скокнах на спирачките. От там почна да ми размахва средни пръсти, аз си продължих напред и след малко отново ме изпревари с жест тип "ти си ненормален". А отзад имаше детско столче. Та напред в темата се коментираше, че жените са станали по-ербапи от мъжете и честно казано, и аз почвам да си го затвърждавам.
А другия път поразгледай знаците малко![]()
Също така при завой хващаш най-близката лента.Демек ти в най-дясна,а тя в средна.Но в случая тя е права на 100% бе Фончо
Май ти трябва да попрегледаш там знаците, щото дясна лента е бус лента и никой от двамата нямат работа е нея. Та той си е за средна лента, а тя за в лява

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Явно и ти си като нея, та продължавай, някой ще ти влезе скоро във вратите. Мене просто ми се свиди, щото съм пуснал колата за продажба, иначе се я бях поломил, а и съм с бременна жена в колата. Както са написали, най-дясната е бус лента, съответно аз заемам средната, а тя най-лявата.(bubsa) написа:randity написа:Наскоро завивам от Гешов по България, посока Бояна. Както се знае, там са 2 ленти за десен завой, съответно завиващите надясно от външната лента трябва да се изнесат така че, да си влезнат в най-лява лента след това. Е аз завивам от вътрешната и някво ново Рено ме стиска. Натискам с клаксона, при което мръдна леко в ляво и веднага след това отново пред мен, придружено с брейк чек. Кипна ми лайното, турих втория зъб, изравнявам се с колата и гледах няква кокошка ми ръкомаха. Директно пред нея и разбира се, паднах на нейното ниво и скокнах на спирачките. От там почна да ми размахва средни пръсти, аз си продължих напред и след малко отново ме изпревари с жест тип "ти си ненормален". А отзад имаше детско столче. Та напред в темата се коментираше, че жените са станали по-ербапи от мъжете и честно казано, и аз почвам да си го затвърждавам.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- vicho
- старши ентусиаст
-
минах покрай въпросното птп... много неприятна гледка...

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
randity написа:Явно и ти си като нея, та продължавай, някой ще ти влезе скоро във вратите. Мене просто ми се свиди, щото съм пуснал колата за продажба, иначе се я бях поломил, а и съм с бременна жена в колата. Както са написали, най-дясната е бус лента, съответно аз заемам средната, а тя най-лявата.(bubsa) написа:randity написа:Наскоро завивам от Гешов по България, посока Бояна. Както се знае, там са 2 ленти за десен завой, съответно завиващите надясно от външната лента трябва да се изнесат така че, да си влезнат в най-лява лента след това. Е аз завивам от вътрешната и някво ново Рено ме стиска. Натискам с клаксона, при което мръдна леко в ляво и веднага след това отново пред мен, придружено с брейк чек. Кипна ми лайното, турих втория зъб, изравнявам се с колата и гледах няква кокошка ми ръкомаха. Директно пред нея и разбира се, паднах на нейното ниво и скокнах на спирачките. От там почна да ми размахва средни пръсти, аз си продължих напред и след малко отново ме изпревари с жест тип "ти си ненормален". А отзад имаше детско столче. Та напред в темата се коментираше, че жените са станали по-ербапи от мъжете и честно казано, и аз почвам да си го затвърждавам.
A дясната лента на Гешов дали не е само за градския транспорт?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
vicho написа:...
А бе то пътища няма ти искаш човека да кара бавно след като си е платил за винетка.
Нали трябва да избие парите с нещо

Буквално логиката, която се лансира нон стоп.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Харесва ми, обаче, как във фейсбук всички карат по правилата, никой не прави простотии... всички ДРУГИ НЕ МОГАТ ДА КАРАТ, а на пътя... леш! (във форума - също)
Любимото ми е: "българина така и не се научи как се минава през кръгово" и всички "да" , "да", "много са зле"... "вижте на сточна какво става"

Любимото ми е: "българина така и не се научи как се минава през кръгово" и всички "да" , "да", "много са зле"... "вижте на сточна какво става"