България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TNT » 17 Ное 2021, 10:26

Ако го направят тук, взимам 2 месеца неплатен отпуск, почвам да обикалям по цял ден и да гледам обяви за 911-ки :mhihi: Само вечер след 21ч една разходка за неправилно паркирали, 50лв фиш, 10% са 5лв... 5лв в минута си е оферта заплащане :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 17 Ное 2021, 11:09

TNT написа:Ако го направят тук, взимам 2 месеца неплатен отпуск, почвам да обикалям по цял ден и да гледам обяви за 911-ки :mhihi: Само вечер след 21ч една разходка за неправилно паркирали, 50лв фиш, 10% са 5лв... 5лв в минута си е оферта заплащане :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аз направо напускам работа! :mhihi:
На минута пред вратата ми минават поне по 4-5 коли със скорост почти двойно на ограничението! :banghead:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Ное 2021, 11:18

Тия за скоростта няма как да ги хванеш. Червено, маркировка, паркиране. :mhihi: Аз пък между другото бих карал тия яко пишещите 1.9тди на преглед в КАТ. :mhihi:
Убеден съм, че ще има хора, които ще работят това, особено уволнени от полицията за корупция бивши катаджии. :mhihi:
С паркирането няма да е далавера, понеже като се съберете двама такива на едно място и снимате една и съща кола койе възнаградят? :mhihi: Вероятно първият подал сигнала. Майката му е на някое кръстовище където знаете, че минават на... мандариново. :mhihi:
Хард ще е да карате по магистралите и да снимате тия в аварийната там глобата беше голяма, а ако барнете някой в насрещното е 1000 лв. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Ное 2021, 12:24

Eбаси, това е супер!
(Ама и аз ше го хапна по някои параграфи :lol: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 17 Ное 2021, 15:41

Може и аз да съм в грешка, но нали идеята на легналите полицаи е да намалиш като минаваш ?

Още на шАфьорския изпит изпитващия ми направи забележка, че минавам бавно на легналите полицаи и аз гламав ли съм, да взема да минавам по-бързичко ли? 10 години все бавно ги минавам.

Днес се разхождах из старата част на Търново, от доста време са сложили павирани легнали полицаи, хем са високи, хем е супер неприятно като минаваш през тях, та затова почти спирам като минавам през такъв. Днес минавам през няколко такива, още на първия някакъв черен джиБ /май беше санта-фе/ го гледам зад мен как се изнася да се гласи да изпреварва, ама то няма къде, само по лента в посока е и си има някакво движение. На втория полицай още докато намалям го видях, че се беше изнесъл и мина между мен и насрещния с мръсна газ. А полицаите всъщност са надигнати пешеходни пътеки. Те тоя с кеф бих го снимал за честитка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 17 Ное 2021, 15:46

Top Gun Maverick написа:Тия за скоростта няма как да ги хванеш.

Точно в Украйна и Русия отдавна има "частници" с камери по пътищата, дето снимат за скорост срещу %.
Има и доста клипове в тубата как стават жертви на вандализъм. Пожарогасители, препикани камери и т.н...
Ние едва ли ще доживеем подобно нещо тук, а и твърде много ми напомня на соц.простотията, с постоянното клеветене на съседа, та не съм сигурен дали и искам.
Пък и целия тоя КАТ кой ще им търси после друга удобна "службичка", да добутат до пенсия на 45?!?! :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Ное 2021, 15:49

като караш нормално в ограниченията... какво клеветене?

гледам тия дни е модерно да си по таван... градско :lol:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 17 Ное 2021, 16:45

Всяко власт и управление си мечтаят за народ, които да се дебнат и топят едни други.

Иначе и аз бих сложил една камера с радар (интересно колко ли струва...) пред портата на селския ни двор. Но ще снимам и докладвам само тези, дето минават с над 100 км/час. Мисля, че е справедливо... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Ное 2021, 17:04

drifty написа:Може и аз да съм в грешка, но нали идеята на легналите полицаи е да намалиш като минаваш ?

Да намалиш да, като цяло целта им според мен би трябвало да е да караш като цяло с някаква по-нормална скорост а не със 80-90. Обаче 99% са толкова некадърно направени, че трябва не да намалиш ами да спреш минавайки ги. Много се дразня, щото имам точно 17 легнали полицая от влизането в банкя до нас, това е разстояние от 5км, и от тях само на 2 мога да мина с нещо от сорта на 25-30км/ч, на другите трябва почти да спра.

vicho написа:като караш нормално в ограниченията... какво клеветене?

То да беше само с ограниченията на скоростта, ама не е. Ще ти дам пример с нарушение което извършвам почти всеки ден и 100% ако я има тая схема с доносите ще се намерят "съвестни" да докладват и да прибират парички. По булевард с по една лента в посока в банкя се движат автобуси, имат спирки през 500м, тия спирки нямат джобове и като спрат на тях задръстват лентата. Практиката е като спре автобуса и няма насрещно движение да го изпревариш. Да ама навсякъде е непрекъсната осевата линия. Ко праим в такъв момент. Нали се сещаш че за няколко километра и 5 спирки тоя автобус така ще задръсти, че ще стане ад ако всички си карат зад него. Та като цяло ако някой си мисли, че не прави нарушения докато кара бих се обзаложил, че просто не осъзнава че ги прави. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 17 Ное 2021, 17:24

Че ти реално заобикаляш, не изпреварваш. Ако някоя кола се повреди няма да стоите цял ден докато намерят начин да я махнат, не мисля, че в такъв случай правиш нарушение.

Иначе за легналите полицаи си прав, тия са същите, направо ще ми паднат зъбите като минавам през тях. На друго място има пак такива, ама са си асфалтирани, не павирани, там се минава спокойно на втора с лека газ примерно - 20тина км/ч.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 17 Ное 2021, 17:26

@b_u_b_o Да не си с едно ниско черно комби? Защото на Банкя са си ОК.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Ное 2021, 17:51

ID A написа:@b_u_b_o Да не си с едно ниско черно комби? Защото на Банкя са си ОК.

Мне, със сив седан съм, не ми е ниско окачването, но като на повечето ако не съм с 10-15км/ч имам чувството че тампоните на амортисьорите ще излезнат през капака, особено тия по бул Варна. Тоя новия в центъра дето го направиха е най-ужасен, изключение правят само тия в началото. Най-забавно е, че има и такива които в едната посока са ок ама в другата не стават. Абе отне ми няколко месеца да ги науча на кой колко да намалям :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 17 Ное 2021, 17:57

Моя грешка. Мислех че става дума за тези по "София". За онези съм съгласен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 17 Ное 2021, 20:38

Как така??? :paranoid:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Ное 2021, 21:27

А, ма не бе, това като някои тираджии няма в нито една друга прослойка - нито при таксиджиите, нито при рейсаджиите, нито при рацерите! :shock:
А при Бубо не го съветвайте, че просто заобикаля и ако било закъсало някое МПС, понеже нищо не е закъсало и си е в нарушение. Не, че и аз не бих минал така и не минавам, ама си е нарушение, понеже спирката си е спирка, някой може да пресича като овца пред автобуса, а и си има лента и куката като иска ще го нарисува, а някой снимащ пък съвсем.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата