Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Политическа.

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Ное 2021, 6:43

FaceOff написа:https://youtu.be/kdsB2sqQjiM

Откакто стана ясно, че Радев прави проект, често се сещам за това.. тогава да си призная ми прозвуча доста зловещо

Е, то е много наивно да мислиш, че Радев не е пионка на БСП. Но някои вярват, нормално е, нали има голям рейтинг. :mhihi: Цял мандат го запомних само с плюене по другите, което не съм виждал от нито един друг президент в историята ни. Само Плевнелиев май беше по-зле от него защото Радев е кученце, ама поне подскача там като пинчер и лае, а Плевнелиев беше като...Йорки. :mhihi: Независим ще да е, а новия Кирил Петков пък ще е най-независимия премиер в исторята. :ahah:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Ное 2021, 7:06

По скоро може да се твърдиш че Герджиков е пионка на ГРОБ, също както и Плевньо беше придворната булонка на Тиквата .
А Радев показа за тези 4 години че не изпълнява заповеди от партийни божества бандити и мошеници . Затова са тези къчове от БСП и ГРОБ .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 17 Ное 2021, 9:29

K_Ilkov написа:Ееее , бойко знаеше как се управлява държава като дойде, той си е роден държавник и то с масивен опит пък и ерудит и тн и тн.

Да, този аргумент винаги ме е удивлявал - че новите управляващие не знаят как да управляват и нямат опит в това... Ами естествено. Едно време младият престолонаследник са го обучавали и възпитавали години наред, преди да седне на престола като пълноправен монарх. Но така е било, защото се е знаело КОЙ ще бъде следващия цар. А сега не е така и няма откъде да дойде предварително подготвен човек да управлява. И казваме с пренебрежение: Остави го, тоя е икономист / учител / инженер / лекар / юрист / бизнесмен... Ами да, всеки е бил някакъв, преди да стане премиер. Егати сериозния аргумент и то - след като повече от 10 години ни управлява пожарникар... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 17 Ное 2021, 9:56

Бъркаш.

Общински съвет > Община/Кмет> Областна управа> Депутат > Министър

Има нормален път да се придобие опит. Можем до утре да вадим дертовете на този път, но по принцип това би следвало да е нормалния начин.
Ние от отчаяние все избираме някакви парашутисти.

В това отношение от настоящите кандидати за промяна само ДБ и Възраждане градят опит и структури по този начин стартирайки на местно ниво.

В тоя ред на мисли и най-честният и неподкупен да дойде, ако няма адекватни структури и процес за изчистването им от паразити, пак ще свърши зле.
Когато стана скандалт с кметицата на Красно село един функционер на ДБ ми се хвалеше колко добре са постъпили(върнаха някакви пари от нейно име). Аз пък го попитах - Освен тази ПР акция какво направихте, за да откриете следващата "Росина" преди да е заела важен пост?

Както се досещате - Тишина от тяхна страна. btw тоя същия вече е част от ПП и вече за тях ме агитира. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Ное 2021, 10:04

Top Gun Maverick написа:...

БСП са пред разпад, какви пионки :) ГЕРБ ги утрепаха реално. Сега и те ще поемат по техния път, само че се съмнявам, че ще се намери топъл пост за Борисов както стана със Станишев.
Последна промяна steeN на 17 Ное 2021, 10:08, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 17 Ное 2021, 10:05

Top Gun Maverick написа:
FaceOff написа:https://youtu.be/kdsB2sqQjiM

Откакто стана ясно, че Радев прави проект, често се сещам за това.. тогава да си призная ми прозвуча доста зловещо

Е, то е много наивно да мислиш, че Радев не е пионка на БСП. Но някои вярват, нормално е, нали има голям рейтинг. :mhihi:

Хъмм.. ще видим кой е наивен, много скоро ще се разбере. Точно големия му рейтинг му позволи да заблуди обществото и да направи политически проект, и да го изведе до първа позиция. Дори и до скоро да си спомняше за бсп, вече са забравени.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Ное 2021, 10:23

TheDriver написа:Бъркаш.

Общински съвет > Община/Кмет> Областна управа> Депутат > Министър

Има нормален път да се придобие опит. Можем до утре да вадим дертовете на този път, но по принцип това би следвало да е нормалния начин.
Ние от отчаяние все избираме някакви парашутисти.

Може и ти да бъркаш ;)

Според мен повечето минали по този класически път са направили доста компромиси с моралните си ценности ако изобщо са ги имали.
Дори и ти даваш пример с някакъв дето се бута насам натам с различни партии.

Един човек или има качества и усет да е мениджър или няма. Няма спор, че опита в държавния апарат е важен, но за това си има експерти.
Министъра е Мениджър и трябва да има мениджърски умения каквито не са много по различни от тези в една голяма корпорация …

Borymeckata написа:Егати сериозния аргумент и то - след като повече от 10 години ни управлява пожарникар...

:yes:

В тандем с ВИФаджията цецо :mhihi:

Е те тия беха хора със сериозен управленски опит и капацитет :ok:

Borymeckata написа:И казваме с пренебрежение: Остави го, тоя е икономист / учител / инженер / лекар / юрист / бизнесмен... Ами да, всеки е бил някакъв, преди да стане премиер.

А за мен трябва да е точно обратното … Някой за да стане политик, той трябва да пренесе опита си от реалния свят в политиката
Някакви дето от университета ставата професионални политици … сори ама кво знае тоя …

Ако се замислим , някога политици са ставали елита на обществото , търговци, предприемачи, фабриканти, писатели и тн. интелигенция
Демек хора с някакви знания в дадена сфера можещи да дадат знанието си в полза на обществото

Ние свикнахме всякакви хора без постижения в реалния живот да са политици … е на какво отгоре? Пълно е с такива в ГЕРБ, БСП, ДПС - кадри без реален опит и полезност
Последна промяна K_Ilkov на 17 Ное 2021, 10:31, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Ное 2021, 10:26

Това е така, отдавна беше показано на много хора, че така ще стане, но той реши да си остане президент и да командва всичко. Обаче дали БСП не го играят ощипани лисици просто защото нямаше как така или иначе да ги изберат? И сега те да си получават своето, а всичко да е за оред обществото, да го играят уж в сянка и като не се оправи България да излезнат и кажат, ето без нас не става. А през това време да се окаже, че са се пълнили пак партийните каси. Изведнъж да спрат магистралите и пътищата, за мен това ще е ясен знак, понеже при тях все така става. Ще видим, Слави ще подкрепя, ДБ и те, та към тия сигурните ще видим кой ще даде допълнителния нужен тласък да има правителство. Боко каза, че ще подкрепя да се приемело бюджет.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 17 Ное 2021, 10:29

Факт е, че има начин да се придобие опит нали?

Дали придобитият "опит" е това което искаме е друг въпрос. Както казах при нас( и не само) приказката за стълбичката важи в пълна сила.

Аз обаче искам нормална "стълба", а не да се опитваме да "хвърлим" някого горе, за да не вземе да се обвърже със зависимости докато се качва. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 17 Ное 2021, 10:35

Няма такива боклуци като ГЕРБ И ДПС :bang: :bang: :bang:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Ное 2021, 10:52

Ми едно време беше БСП и ДПС, сега уж за тия без да управляваха реално. Но няма какво да се сърдим, фесовете са общност и си искат тяхното, а като не ходим да гласуваме кой да ни е виновен? По едно време беше модерно преди избори да се казва, че няма да се коалирал с ДПС, Бойко също го е казвал, тези новите също, ама бъдете сигурни, че нямат ли нужните гласове ще го направят. Ще ни кажат, че е в името на народа и иначе няма как и алтернативата е Борисов и готово.
Парите на ДПС са раздадени още 90-те и реално така вече са по места с фабрики и т.н. та няма отърсване от тях, освен гласуване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 17 Ное 2021, 10:57

По принцип е ясно, че турчолята ще гласуват за герб, ама все пак не се връзвайте на такива евтини фотошопчета. ;)
https://www.turktime.com/haber/bulgaris ... ldi/596231
Capture1.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 17 Ное 2021, 11:21

А, и друго доста ме озадачава в политическите спорове. Приема се, че простият народ си избира "месия, който да го оправи". Това явно е неправилно, погрешен подход според "не-простите" хора. А аз се чудя - добре де, а как иначе да стане? "Месията" би трябвало да е човек (личност) с възможности и желание (мотивация) да промени живота ни към по-добро. Ясно е, че т. нар. "политически елит" по една или друга причина не се справя с това. И ние (народът, избирателите) търсим нови, некомпрометирани лица, които да ни свършат работа. И поне в началото (100 дни, 200 дни, или 800... :mhihi: :mhihi: ) храним някаква надежда тези (новите хора) да подобрят живота ни. В конкретния случай, това обяснява изборния успех на въпросната ПП ПП, която свързваме с името на Кирил Петков.

ОК, приемаме, че така е неправилно - не трябва да разчитаме на "месии да ни оправят". А как да стане? Всяка група, партия, компания, тълпа, банда ако щете... си има лидер - формален или не. Водач, Фюрер, Вожд, Главатар, Шеф, Дуче, Председател, Бос, Каудилио - името няма значение, но говорим за една личност, един лидер. И ние гласуваме за него, за лидера, като идентифицираме цялата му група с неговото име. Пак питам - как иначе да бъде? Ако не гласуваме за конкретна личност с някаква визия за бъдещото управление - тогава за кого? Или за какво? Не разбирам, защо "месианският модел" да е толкова лош и погрешен? И каква е алтернативата му?

Хей, сега прочетох, въпросният Кирил Петков е роден на същата дата, като мен! Само че с 13 години по-късно... Е нищо де, никой не е идеален... :mhihi: :mhihi:
Успех му желая на пича, най-искрено! Явно съм непоправим отимист по природа... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 17 Ное 2021, 12:01

И ние гласуваме за него, за лидера, като идентифицираме цялата му група с неговото име. Пак питам - как иначе да бъде? Ако не гласуваме за конкретна личност с някаква визия за бъдещото управление - тогава за кого? Или за какво?

Никога не съм гласувал за дадена партия, защото я приравнявам на нейния лидер. :shock:

Преференцията е чудесен начин да се избутат напред други хора за сметка на лидера/партията. Понякога такива върху които имате лични наблюдения.

По основния въпрос - Идеалистичния отговор вече го дадох - за партия която е способна да прочиства структурите си(не виждам такива към момента. ДБ и БСП имат някакви наченки и до там) + такава която оцелява в опозиция(истинска) дълго време. Според мен дългото време в опозиция обезкуражава до някъде външния корупционен натиск. От настоящите отново БСП и ДБ имат шанс, но трябва още време да "погладуват".

Отговорът с по-краткосрочен поглед за мен е гласуване за баланс на зависимостите. Не е тайна, че у нас има четири основни външни играчи САЩ, Германия, Русия и Турция. Тяхната външна политика до голяма степен диктува нашата вътрешна. Според мен в момента влиянието идващо от САЩ и Германия е крайно вредно за нас съответно смятам, че имаме нужда от промяна на баланса в посока Русия - макар по принцип да не харесвам тяхната сфера на влияние. :dunno:

С други думи на път сме да заменим едно Немско>Руско>Турско управление с Крайно Американско>Турско>Руско. При това приближено до Демократическата партия в САЩ, което е още по-зле. Не ми допада идеята да нямат коректив и то в общество съставено предимно от русофили. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Ное 2021, 13:32

БСП ще е в правителството, ако има такова. Копейкин... Колко повече Русия искаш, мен тва ми е предостатъчно :mhihi:
Турците баш сега изпаднаха и особено както не се разбират с американците, доста тежки години ги чакат, квито и фантасмагории
да си мисли Ердоган. Хиперинфлацията там му е в кърпа вързана.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата