България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Kroki написа:https://www.tiktok.com/@ivaylo.rashev/video/7028813735653281029?_d=secCgwIARCbDRjEFSACKAESPgo8ZkPKhsvRtVm6ILPfWe%2FhecV2Js3XxJ4Fc6cAK1FWr56po6vx%2BcB2iAVEDHgLE9cSPrBJj5njqS8DjQSAGgA%3D&checksum=139778dd6728f546d8c3aec3b7d9a23b29b39afeaed6d137ad513956b9581718&language=en&preview_pb=0&sec_user_id=MS4wLjABAAAAerWkCA5Tlg05m7AZ6NK4r3LpvtxrxAIt6CV3zKvZ5eiT14zHt0mMze8N5fSJeP_w&share_app_id=1233&share_item_id=7028813735653281029&share_link_id=98533036-212F-4058-A5C1-E4D55A46A600&source=h5_m×tamp=1636744212&tt_from=copy&u_code=db2ij8b1105f14&user_id=6796219756640044037&utm_campaign=client_share&utm_medium=ios&utm_source=copy&_r=1
То затова има и знак 60, зада те видят...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Кое точно трябва да видим в тоя клип? Как героя от клипа е с поне 20-30км превишена ли? Или кой ползва тая тъпотия Тик Ток 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не знам защо мислите, че дори при ограничение 60 ако караш с 80, това оневинява едва ли не тираджията.
Тези малоумни излизания се случват когато караш и с ограниченията и малко над тях, за много вече не говорим но с тоя голям тир трябва да изчакаш. Има буквално нагли тираджии, които ако те видят, че караш с ограничението и нарочно излизат пред теб, понеже знаят, че няма къде да идеш да не спреш.
Значи понякога ако е подходящо и се движа бавно аз спирам и ги пускам, но така да ми излиза и да гледаме дали аз карам с 80, а не с 60...несериозно е.
И да в масовият случай тираджията в виновен, понеже те все гонят някакви непосилни времена да не ги глобят и гледат ако може дастигнат за един ден вместо за два.
И понеже не могат да карат с повече от 90, гледат да избият времето като поддържат тая скорост постоянно. Днес един в София ме изпревари тъкмо с толкова на Ботевградско като карах с 80 и подминавах колите, а тоя работа ли му е със спирачен път на влак да кара така там?
Като гонят време да си договарят по друг начин доставките и да не ги меката шефовете им. А не да летят колкото може по тахографа и да издевателстват на всички останали в движението защото са най-тежки. Неслучайно ги разкарват от трафика в половината държави когато е най-нативарено, понеже предизвикват постоянно малоумни катастрофи и задръствания. За тия от тях със слабите гуми като падне малко сняг и като почнат да буксуват тук и там предизвиквайки спиране на трафика да не говорим. Значи когато те се изпреварват на магистрала когато единия кара с 90, но другия решил да нарушава карайки с 93 и прави изпреварване по 5 мин като много често те затваря след като те е видял(щото пак е по-голям) няма проблеми, а тука видиш ли защо човека се движи по път с предимство като отдясно може тир да му излезе.

И да в масовият случай тираджията в виновен, понеже те все гонят някакви непосилни времена да не ги глобят и гледат ако може дастигнат за един ден вместо за два.

Като гонят време да си договарят по друг начин доставките и да не ги меката шефовете им. А не да летят колкото може по тахографа и да издевателстват на всички останали в движението защото са най-тежки. Неслучайно ги разкарват от трафика в половината държави когато е най-нативарено, понеже предизвикват постоянно малоумни катастрофи и задръствания. За тия от тях със слабите гуми като падне малко сняг и като почнат да буксуват тук и там предизвиквайки спиране на трафика да не говорим. Значи когато те се изпреварват на магистрала когато единия кара с 90, но другия решил да нарушава карайки с 93 и прави изпреварване по 5 мин като много често те затваря след като те е видял(щото пак е по-голям) няма проблеми, а тука видиш ли защо човека се движи по път с предимство като отдясно може тир да му излезе.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Навсякъде се превишава скоростта.
Точно във великата САЩ всички, като под всички имам предвид 70-80% карат с 7-10 мили над ограничението, включително камиони и автобуси.
Камионите се изпреварват по 5 мин, като много често изпреварването е неуспешно и се изпреварващия изостава в един момент по някой баир.
Точно във великата САЩ всички, като под всички имам предвид 70-80% карат с 7-10 мили над ограничението, включително камиони и автобуси.
Камионите се изпреварват по 5 мин, като много често изпреварването е неуспешно и се изпреварващия изостава в един момент по някой баир.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Не знам защо мислите, че дори при ограничение 60 ако караш с 80, това оневинява едва ли не тираджията.Тези малоумни излизания се случват когато караш и с ограниченията и малко над тях, за много вече не говорим но с тоя голям тир трябва да изчакаш. Има буквално нагли тираджии, които ако те видят, че караш с ограничението и нарочно излизат пред теб, понеже знаят, че няма къде да идеш да не спреш.
Значи понякога ако е подходящо и се движа бавно аз спирам и ги пускам, но така да ми излиза и да гледаме дали аз карам с 80, а не с 60...несериозно е.
Абсолютно си прав, но всичко се случва, от това да не те види, до умишлено да излезе както си казал. Но винаги ми е било странно, хора не спазващи правилата да се възмущават на други такива

- Mario Andretti
- Mario Andretti
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alekangg написа:Навсякъде се превишава скоростта.
Тва и 100 пъти да го повториш няма да стане вярно

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
steeN написа:alekangg написа:Навсякъде се превишава скоростта.
Тва и 100 пъти да го повториш няма да стане вярноАз никъде другаде не съм карал и да ми е спокойно колкото в щатите. Само може би Австрия. Ма там както и в Италия може да умреш от знаци... всеки 50 метра знак за нещо, тия не са нормални.
Мен ми е все дали чакаш да стане вярно или не. Важното е аз какво видях, не какво чух.
В интерес на истината ми беше супер спокойно, а карах в три щата.
Та пак да кажа, масово се кара с 10 мили отгоре.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
В Италия спокойно каране - да бе , да
Освен ако не става дума за Сардиния или Сицилия . Особенно в Рим и Милано е супер спокойно... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Австрия, не Италия. В Австрия само казах, че има толкова много знаци колкото в Италия.
В Италия в големите градове особено е ад, същата свинщина като при нас
В Италия в големите градове особено е ад, същата свинщина като при нас

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Вярно,нещо не съм вързал смисъла 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Кажете нещо за иСтанбула.
Скоро един приятел ми разправя някакви ненормално натискане, едва ли не вика си е нормално да ти минават на 1 см. от огледалата и да го стържат.
Такива аборигени не съм виждал никъде каза, даже му се случило автобус на магистрала като се кара с ниска скорост(не разбрах май в града магистрала, но все пак)някаква цена се размята, спря го, а той в най-лява пътна пътна лента, онзи и отвори вратите и тя се качи от там.
Постоянно някаква чалма свири, сменя лентите при почти спрели коли, бутабсе, навира се, само където не размества колите, аз вика с хубава кола от там не бих минавал. 

In God we trust, all others we track.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Аз за Тирана мога да кажа
Не е истина просто , клаксона е мигач , ако не се разбереш нещо се дообяснява с ръкомахане , указателни табели
.Знаци , правила
А и с последен ъпдейт навигацията е постоянно в шах .За пръв път чух жена ми да се моли-...само един път да излезем...
Уникално изживяване ,а и за капак на всичко след като се върнах разбрах , че каското ми не важи в Албания...Това беше преди 4 години , ама не вярвам нешо да се е променило досега.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Кажете нещо за иСтанбула.Скоро един приятел ми разправя някакви ненормално натискане, едва ли не вика си е нормално да ти минават на 1 см. от огледалата и да го стържат.
Такива аборигени не съм виждал никъде каза, даже му се случило автобус на магистрала като се кара с ниска скорост(не разбрах май в града магистрала, но все пак)някаква цена се размята, спря го, а той в най-лява пътна пътна лента, онзи и отвори вратите и тя се качи от там.
Постоянно някаква чалма свири, сменя лентите при почти спрели коли, бутабсе, навира се, само където не размества колите, аз вика с хубава кола от там не бих минавал.
Нагли са, натискат яко, но просто не трябва да им се даваш и няма проблем. Особено, ако колата не е много слаба, няма проблем, дори мен ме кефи да карам там. Прилича малко на Италия, но реално са по-нагли.
Каквото и да стане обаче, никой не те гони да свири, псува или засича, за разлика от тук.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Наскоро завивам от Гешов по България, посока Бояна. Както се знае, там са 2 ленти за десен завой, съответно завиващите надясно от външната лента трябва да се изнесат така че, да си влезнат в най-лява лента след това. Е аз завивам от вътрешната и някво ново Рено ме стиска. Натискам с клаксона, при което мръдна леко в ляво и веднага след това отново пред мен, придружено с брейк чек. Кипна ми лайното, турих втория зъб, изравнявам се с колата и гледах няква кокошка ми ръкомаха. Директно пред нея и разбира се, паднах на нейното ниво и скокнах на спирачките. От там почна да ми размахва средни пръсти, аз си продължих напред и след малко отново ме изпревари с жест тип "ти си ненормален". А отзад имаше детско столче. Та напред в темата се коментираше, че жените са станали по-ербапи от мъжете и честно казано, и аз почвам да си го затвърждавам.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
https://www.marica.bg/plovdiv/krimi/kas ... varhu-dete
Дали нещо друго освен манталитета а?
пс: абстрахирайте се кой сайт е новината.
Дали нещо друго освен манталитета а?
пс: абстрахирайте се кой сайт е новината.
- Mario Andretti
- Mario Andretti