България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Ное 2021, 15:27

zAcK написа:
Top Gun Maverick написа: То и тука понамаляха защото това деяние си е криминализира. Сега му влиза в досието на този и като навърши 18 ще го хванат пак без книжка и ще лежи в затвора, колкото и да не ти се вярва. .

Ти вярваш ли си :help: Кажи честно, наистина ли вярваш :?: :(

Вярвам си защото съм виждал достатъчно примери за обратното, а преди не ги виждах. Скоро един ме питаше за добър адвокат понеже искали да го вкарват затвора, понеже го хващат за втори път да кара пил, а имаше пробация. Ами вкараха го за 8 месеца да лежи, не беше направил нещо друго докато кара колата като тия, просто го спират пиян. Не казвам, че сме станали страна на правосъдието :mhihi: но определено разлика от от преди 10 години е фрапираща и ще става все по стегнато. На Стойна това трябва да му се признае, че го обяснява отдавна и си упорства, но повечето не му вярват. Но нищо, то затова после има хиляда питания как така камера те хванала с еди колко си, как си отишъл в кат за нещо, пък ти връчили 10 стари глоби, как не да те спирали пък имаш акт за каране без застраховка и т.н.
За последното мога да ти разкажа един случай. На мой познат племенника му удари съвсем леко на едно кръстовище друга кола. Оня обаче голям го вадеше все едно не знам какво станало, никой не успорва вината на младежа, макар че стопа на кръстовището му липсваше и трябвало да се ориентира по стопа отсреща като му вижда гърба, затова знак стоп бил само той с такава форма. Тоест келеша не е видял стопа щото го няма, но си е виновен, ама дори и да го нямаше, но все пак беше и ляво стоящ, както и да е, онзи обаче много тежката го раздаваше. Катаджиите познати бяха и докато го проверяват тоя светва, че има нарушение за каране без застраховка и не е връчено. Да, ама на някакъв бус или автобус беше, не знам точно, но не е обикновена кола и трябва да му ги връчат на стойност 2000 лв.
Ченгето вика, тихо тихо сега, накрая ще му го дадем, пишат всичко и му го връщат това, плюс още нещо дребно за 50 лв. и тоя като видя му стана лошо. Ама как вика, аз имам гражданска на всички коли и бусове, обаче оня показа, някъде в Стара Загора го снимала камерата, която стои горе на Киите и снима, казаха си му час, всичко, онзи ей, ама тя е била изтекла сигурно без да знам защото сега има...
Та такива истории бол и вече няма скатаване. Бронята и калника на старта цедка като му ги платят застрахователите ще му излезнат златни. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Ное 2021, 16:39

Един авер 3 дни без гражданска обикалял из Търново докато се усети и после го спряха и му връчиха честитка.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Ное 2021, 17:35

В катастрофа между товарен и лек автомобил край Петревене на място загинаха младежи на 19 и 15 години, а в Плевенската болница са починали още двама непълнолетни пътници от автомобила, сред които и 13-годишното дете.

https://bntnews.bg/news/13-godishno-dete-e-chetvarta-zhertva-na-tezhkata-katastofa-krai-lukovit-1174637news.html

:( :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Ное 2021, 17:47

Защото ни спестяваш МАЛОУМНОТО от статията:

При приемането му в болницата е направен тест за COVID-19, който се е оказал положителен
:help: :banghead: :ranting:
Много беше важно това да разберем според тези малоумници. После нямало пропаганда и такива неща, не искат да всяват паника, нищо не искат. Боклуци долни. То детето умряло от катастрофата, айде сега да видим ако имаше диабет щяха ли да го упоменат в статията. :ranting:
И накрая завършват, че не било починало от ковида. :shock: Ама много ясно, че не е от ковида, но за какво изобщо го местите това в медиите? :ranting:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 10 Ное 2021, 17:53

Не искам с никого да се заяждам , ама тая ''територия'' няма да се оправи с плюене и храчене . Аре и ние да сме ходили по чужбините и да знаем и там какво е... Май плюят тези дето не са излизали и са с много грешна представа какво е в т. нар. бели държави . Няма държава в света в която част от населението да не се харесва както тук , да отрича всичко и да има претенции и да мрънка за всичко . Малко гордост и патриотизъм ни трябва . Пък и границите са отворени , никой никога не задържа насила тук . И има хора за които държавата не е '' лайняна територия '', и успяват да живеят добре тук , доста по добре от повечето гастербайтери.И за да имаш претенции поне направи нещо за тая ''територия'' , или поне си плати данъците в реалният размер . Нищо лично към никого , ама някои определения ми идват в повече...
И по темата - и аз забелязвам , че все повече закона се спазва и прилага , обаче много трудно се прилага по обективни причини при една етническа група .Там си е беззаконие , просто няма какво да им вземеш и няма наказание с което да ги уплашиш, включително и затвор.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Ное 2021, 18:13

Абе и тях ги позатегнаха. Кулите гледат да ги рисуват абсолютно винаги като гледам доста често ги спират, а самите те ми се оплакват, че ги спирали само защото са цигани. Не им идва на акъла, че е защото колите им изглеждат нередовни и куката знае, че ще пише ако го спре.
Много от манговците карат коли и зад граница като организират нелегални превози до цяла Европа с бусове и книжките им трябват. Съответно като им напишат акт няма къде да идат и д абе платят. Чувал съм много оплаквания и големи суми, които са плащали като им се насъберат с години, стари задължения и т.н.
А тука като те хванат без книжка не ми обяснявай как не ги плашело нищо. В крайна сметка и те го ядат, така и трябва и ще става все по-затегнато и при тях. А някои отиват да работят в Европа и също им трябват книжки и набързо плащат всичко старо, което не е с изтекла давност. След 5 години всичко ще е още по-ствгнати, бъдете сигурни, но за последните 10 разликата е огромна. Особено с някои законови промени срещу, които се ревеше дори във форума, но се видя, че дадоха някакъв резултат, все е някакво начало и колелото се завъртя.

П.п: Тука си чакат директно пред циганските махали дори по селата и който излиза с кола или влиза ги спират и проверяват, съответно рисуват.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Ное 2021, 20:31

mr_petroff написа:Май плюят тези дето не са излизали и са с много грешна представа какво е в т. нар. бели държави .

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ония, дето е помлял 12 коли в София е орк. Очаквано...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 10 Ное 2021, 21:33

На "запад" не се случват такива неща. Само при нас е така :ok:

https://www.youtube.com/watch?v=BL8l3IotiVo
https://www.youtube.com/watch?v=QxQQys5yAHw

Е го и Ютуб звездата Виталий Здоровецки, дето се е прекинал повече и от Токев и Бахаров взети заедно
https://www.youtube.com/watch?v=0VHx7gERE-Y
Последна промяна Superexstatic на 11 Ное 2021, 1:12, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 10 Ное 2021, 21:34

За пореден път видях на кръгово движение да се завива в ляво :banghead:
В случая, София, бул Ломско шосе, под метрото при Обеля.
Колата е врачански Мерцедес CLS.
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Ное 2021, 0:50

Обръщал е че е изтървал лидъла. :mhihi:
Там съм виждал челен удар на такъв идиот като тоя влезнал в кръговото пак. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 11 Ное 2021, 0:51

Тва не е нищо. Преди време един дядка пред мен пресече кръговото направо през средата през островчето и излезна право напред където обаче няма изход, а един доста висок тротоар :mhihi: Не беше с джип, а с няква дърта кошница комби не помня каква точно и на тротоара подскочи половин метър сигурно :mhihi: В близост до това кръгово има магазин за техника и по случайност и двамата отивахме там. Значи дедито си паркира най-спокойно точно пред входа, влиза в магазина като аз влезнах малко след него. По случайност и двамата си търсим телевизори. Идва някво момче от въпросната верига и тръгва да му предлага някви евтинжоси при което дядото си харесва една 32ка за 1400лв :shock: и казва да я опаковат :mhihi: Викам си ебасимо Thug life-а :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 11 Ное 2021, 1:18

Superexstatic написа:На "запад" не се случват такива неща. Само при нас е така :ok:

Говорим за друго. Сигурен ли си, че подобни неща се случват на Запад?
Примерно мексиканец с над 10 присъди и към 100 дела да щъка из САЩ и да избива хора :?:
И теб ще попитам, вярваш ли го това?

Този го хванаха немците, не българите, след 100 пръсъди, тройно убийство и вероятно още стотици престъпления :idea:
Къде е мъжът, причинил смъртта на трима младежи при катастрофа?
Хюриет Сюлейманов е осъждан 12 пъти, има 93 висящи дела и... изчезна

https://nova.bg/news/view/2016/01/28/137718/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B5-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BB-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 11 Ное 2021, 1:23

Такива дедовци яко ги е ударила склероза. На Тодор Каблешков между Борис и Бъкстон пред Кауфланда преди да разширят булеварда старата еднолентова улица остана изцяло в северното платно и е в посока Борис. Направиха ново южно платно с две ленти посока Бъкстон. И два доста широки острови, като между тях има път за към магазина със светофар. Един дядо противно на хоризонталната маркировка и знаци продължи насрещно по северното платно. Спря на светофара, а той е 10тина метра вдясно за другото платно, съответно при зелено продължи, като всички бягаха вдясно панически пред него и където двете ленти се събират отряза колите, които си бяха в лентата. Беше с една дърта Жигула.
Друг път на бензиностанция, друг дядо пред мен зареждаше и аха да се свлече. Момчето което зареждаше ме изправери, после го крепим го на падне. Казва момчета, само ми помогнете да седна зад волана. Беше с дъщеря си, която на вид беше доста над 40. Тя се разплака, а нето не можем да го удържим за не тръгне. Явно кръвното му падна за момент. Последно го навихме да седне да си почине и да пие едно кафе, а колата я избутахме директно от колонката на паркинга.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Ное 2021, 19:54

Еваси, откак съм НА софеа, всеки почти ме пуска да се включа в движението, във Варна по-трудничко, в Шумен е мале мале :mhihi: (Табелите са ми софийски, не мисля, че е от значение обаче)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Ное 2021, 14:11

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата