Крадливи бензинджии !!! Направо безсрамие !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Крадливи бензинджии !!! Направо безсрамие !!!

Мнение от Pin2 » 01 Фев 2007, 20:22

От доста време един приятел ми беше споменал за подобен случай, но аз така и не му повярвах до днес, докато не го видях с очите си. Става дума за бензиностанции Шел, но ще замълча въпросната бензиностанция, защото за мен са еднакви всичките.
Та на случилото се:
Спира кола да си зареди бензин. Човека слиза, казва на бензинджията: "Двадесет лева, А95", след което се отправя към касата да си плати. Това е като пример, предполагам, че много от нас така правят. В следващият момент бензинджията вади от некъде тубичка и първите 5-10 лв отиват в нея, след което останалата част в колата, до посочената сума пари. Клиента получава бележката и си тръгва доволен, но ощетен.
Видях го съвсем случайно. Замислих се за камери и подобни неща, но определено бензинджията е предвидил тези неща за да се покрие.
Не исках да се намесвам, защото не е на мойта кола, а и в подобни моменти е по-добре да си малчиш.

Темата я пускам, за да знаете и да си следите какво ви влиза в резервоара, а не какво цаката на касата.
Надявам се да се разчуе максимално и да се вземат мерки. :evil:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Фев 2007, 20:24

Аз зат'ва като сипвам на Лукойл-a превантивно седя при колата докато не сипе поне 3/4 от бензина и тогава спокойно тръгвам към касата.... няма шанс да те ударят...

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 01 Фев 2007, 20:24

Направо не мога да повярвам!!!
Камери има навякъде - явно се дели бензина с некой друг
Аз лично държа винаги да си наливам сам пред собствените си очи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Фев 2007, 20:26

аз съм техник по бензиностанции на Шел и др .. кажи кой е въпросния Шел за да си заминат всички които са на колонките вкупом :evil: подобна наглост ме изумява ,там има и камери

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pin2 » 01 Фев 2007, 20:32

Alexi написа:аз съм техник по бензиностанции на Шел и др .. кажи кой е въпросния Шел за да си заминат всички които са на колонките вкупом :evil: подобна наглост ме изумява ,там има и камери

Понеже става дума за сериозна измама, не искам да се намесвам и ще премълча точният софийски Шел. Просто искам да спя спокойно, дето има една приказка.
Искам да отбележа, че това го видях на Шел, но мой приятел ми говореше за ОМВ.
Има и един друг момент. Примерно, ако човека е дал туба да му се сипе малко бензин .... Всичко е малко относително да се говори с точност. Бях далече, не останах дълго, но доколкото си спомням , не видях, човека да си взима тубичката.

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 01 Фев 2007, 20:36

Правят и друго.. не зануляват колонката и се наговарят с тоя на касата (предишния клиен е хвурлил парите и не си е взел бележка - а те и н са я издали).. и така някои сипва за 10лв. преди вас.. вие отивате казвате за 50лв. и тои от 10лв сипва за още 40 и този на касата ви взима 50лв а всъщност е сипал за 40 и после си делят тези 10лв.

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 01 Фев 2007, 20:43

SlipKnoT написа:...

Тая врътка и аз я знам. Имам едно девойче дето бачка на бензиностанция и общо взето ми е обяснила за какво да внимавам за да не ме врътнат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_maniac » 01 Фев 2007, 20:51

X-citer написа:
SlipKnoT написа:...

Тая врътка и аз я знам. Имам едно девойче дето бачка на бензиностанция и общо взето ми е обяснила за какво да внимавам за да не ме врътнат.

И би ли моъл и на нас да ни дадеш малко съвети.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 01 Фев 2007, 20:51

ми.. България кво искате, ниски заплати - маскимални далавери навсякъде.

иначе това е просто още едно нещо, заради което си заслужава сипване догоре май, там врътка с над 1 литър трудно - аз поне винаги знам с +/-1 литър колко ще влезе до щракване, само като погледна таблото.

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 01 Фев 2007, 21:11

винаги ги гледам през цялото време, от начало до край
приключи ли заключвам си колата и отивам да плащам

а иначе някой по-нервен шофьор ако го хване така ше го отупа че не ми се мисли :mhihi:

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 01 Фев 2007, 21:11

Егати хората тия срам нямат ли? :twisted:
Добре, че сам си я зареждам ;)
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 01 Фев 2007, 21:37

задача с повишена трудност*
ситуация с мои приател:колата е аудиБ4 спира на ШЕЛ с светнала лампа за резервата пълни догоре и резервоара побира 82л
в задачата се пита колко му е резервоара ?
тука маи някои лъже :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pin2 » 01 Фев 2007, 21:43

LAST RIDE написа:задача с повишена трудност*
ситуация с мои приател:колата е аудиБ4 спира на ШЕЛ с светнала лампа за резервата пълни догоре и резервоара побира 82л
в задачата се пита колко му е резервоара ?
тука маи някои лъже :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Веднага ти отгатвам задачката.
Датчика за това колко минава през маркуча е в началото на самият маркуч. То е една перка и от това колко минава се върти и отчита. Обаче ако е пре*бана тая перка или умишлено нагласена, то тогава през маркуча минава въздух. Много въздух, малко бензин, обаче брояча цъка.
Това е едно от нещата за които не сипвам на малки, квартални, не доказани бензиностанции.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 01 Фев 2007, 21:57

Добре, че на Корсата капачката за резервоара се заключва и аз си чакам най-културно да ми налеят, след което си заключвам :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Фев 2007, 22:01

Pin2 написа:...

Само не мога да разбера "колега", какво по дяволите значи "Не искам да се намесвам" "Няма да кажа на кой Шел" и т.н. Нали утре на тебе ще го направят тоя номер и някой умник като тебе няма да ти каже бе. Малоумна история. За тебе важи в пълна сила "Не е важно на мен да ми е добре. Важното е на Вуте да му е зле" :evil: Ебати колегиалността, ебати отношението....
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата