България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Аз съм спирал така пред няколко в кръговите, ама както казваш ти, хем да им стане тъпо, хем да не ме ударят, защото е и ако дебили пък, който ме гледат и минават, даже ти ръкомахат. Както онзи дебелия шоп с Бенгълската седмица преди години на оня клип, който стана популярен из форума, само където оня размахваше среден пръст и взе предимството на някакъв докато чакаше на пресечка.
Стийн, тоя номер става хубав, ама да няма коли зад теб, но и да има то като караш с 30 и намалиш плавно на 15 щото го виждаш урода, че не знае къде се намира пак има ефект.
Има много на брой малки кръгови вече, за това стана мода, а и е модерно тоя знак да го мислиш за почти, че си с предимство или трябва максимално бързо да минеш през кръстовището. Все пак всички бързат в днешно време. 
Стийн, тоя номер става хубав, ама да няма коли зад теб, но и да има то като караш с 30 и намалиш плавно на 15 щото го виждаш урода, че не знае къде се намира пак има ефект.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Вчера нощно пътувах и два- три път камиони ми бият десен, изпреварвам, пускам къси аварийки и като ми премигнат , много густо ми става
Дребен жест, ама приятно 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Дори може би е зачестило това явление. Има и свестни тираджии, не са всичките турци по Тракия да вият пълен ляв без мигач 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
хмм, по Тракия не минавам,а мога с малко отклонение от 80-на км, като време може би ще е същото 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз като доближавам ТИР с по-висока скорост го подсещам с тройния сигнал на мигача да даде сигнал дали е чисто за изпреварване.
Като ме пусне, аварийни и кой от къде е
Като ме пусне, аварийни и кой от къде е

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
ID A написа:Като сме тръгнали да гледаме по света, винаги ми е интересно какво става на Рафорд Роуд в юк.
https://youtu.be/dcGHOZtvF4o
Много силно каналче. Директен абонамент има и от мене

https://www.youtube.com/watch?v=rd2c1YVHn6Y
https://www.youtube.com/watch?v=-Tzdwdso5YM&t=2s

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
После се чудим що има толкова наводнявани коли. Обаче що за дебили са тези, които виждат плуващите патици и пак да минават? И като мислят, че има шанс да минат защо се засилват та да качат още повече водата?
Виждал съм удавени коли в къде, къде по-ниско ниво от това. Жалко за дизелаците, до един са умрели в тая вода, а бензина няма дерт, той си гасне почти веднага като се намокри, изсъхва после и все едно нищо не е било, ама дизела...като угасне вече е късно да съхне.

Виждал съм удавени коли в къде, къде по-ниско ниво от това. Жалко за дизелаците, до един са умрели в тая вода, а бензина няма дерт, той си гасне почти веднага като се намокри, изсъхва после и все едно нищо не е било, ама дизела...като угасне вече е късно да съхне.

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Те ви тоя убавец с мечо
Като се наредих на опашката за левия завой стоеше зад оранжевото подобие на кола, не знам колко време са стояли, ама както се вижда, главния път си беше доста натоварен, та си е нормално да чакаш, аз чаках доста време преди да мога да мина. Та малко след като се наредих шофЕра на мечо реши да отвори нова лента, блокирвайки съседната лента за влизащите от дясно от главния път. После потеглиха заедно с тоя оранжевия, та трябваше да го изпревари и в насрещното.
Като се наредих на опашката за левия завой стоеше зад оранжевото подобие на кола, не знам колко време са стояли, ама както се вижда, главния път си беше доста натоварен, та си е нормално да чакаш, аз чаках доста време преди да мога да мина. Та малко след като се наредих шофЕра на мечо реши да отвори нова лента, блокирвайки съседната лента за влизащите от дясно от главния път. После потеглиха заедно с тоя оранжевия, та трябваше да го изпревари и в насрещното.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:После се чудим що има толкова наводнявани коли. Обаче що за дебили са тези, които виждат плуващите патици и пак да минават? И като мислят, че има шанс да минат защо се засилват та да качат още повече водата?![]()
Засмуче ли как си трябва водица през въздушния филтър и бензина си е валат

Последна промяна Superexstatic на 06 Ное 2021, 1:29, променена общо 1 път

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, но обикновено гасне преди това, филтъра се мокри и влиза много малко вода навътре, поне Е36-цата едно време си гаснеше, след няколко минути я паля без филтър, попатка малко и тръгва.
Преди 15 години така беше, сега не мога да съм сигурен, не ми се е случвало.
Дрифти, ако имаше някой толерантен от тия идващите откъм Царевец и да не се налага чак толкова да се чака, сигурно нямаше да става така. На десет коли една да пуска по един от тези от вас и стига. Не знам колко се е бавил тоя с оранжевото, но да си призная и аз съм правил подобно заобляне ако виждам, че тоя пред мен(много често жени са по-неуверени)може да минава, но не минава и чака да свършат колите които никога не свършват и не са толерантни. А когато съм на мястото на тоя оранжевия и виждам, че колите не свършват, леко се подавам напред и гледам да срещна погледа на някой не толкова намръщен темерут, обикновено ако видят, че ги гледам и не са темерути ми спират и се включвам вдигайки ръка.
П.п: На това кръстовище в периода 2005-2006 идвах много често и винаги с въртене на гуми правех ляв завой, посред бял ден на втора с вратите с Е36-цата.
Ама тогава нямаше толкова трафик и хората ми се радваха като видеха такова такси със спойлери.
Обикновено като спрях и идваха да се снимат, а аз 22-23 годишен сопол...много ги владеех колите.
И все настрани искаха да вървят, особено ако има пясък или гладък асфалт.
Нямал съм по-вървяща кола от това 320и на газ в живота ми, кола не можеше да ме мине на път с насрещно движение и трафик.
Помня една акция съвместно с куките като правехме в Търново срещу телефонните измамници и трябваше да не привличам внимание, аз влизам пак с вратите и единия криминалист се хваща за главата, по-късно му обясних, че те така са свикнали да ме виждат всеки път там и ако влезна различно ще се чудят какво става измамниците.

Дрифти, ако имаше някой толерантен от тия идващите откъм Царевец и да не се налага чак толкова да се чака, сигурно нямаше да става така. На десет коли една да пуска по един от тези от вас и стига. Не знам колко се е бавил тоя с оранжевото, но да си призная и аз съм правил подобно заобляне ако виждам, че тоя пред мен(много често жени са по-неуверени)може да минава, но не минава и чака да свършат колите които никога не свършват и не са толерантни. А когато съм на мястото на тоя оранжевия и виждам, че колите не свършват, леко се подавам напред и гледам да срещна погледа на някой не толкова намръщен темерут, обикновено ако видят, че ги гледам и не са темерути ми спират и се включвам вдигайки ръка.
П.п: На това кръстовище в периода 2005-2006 идвах много често и винаги с въртене на гуми правех ляв завой, посред бял ден на втора с вратите с Е36-цата.

Помня една акция съвместно с куките като правехме в Търново срещу телефонните измамници и трябваше да не привличам внимание, аз влизам пак с вратите и единия криминалист се хваща за главата, по-късно му обясних, че те така са свикнали да ме виждат всеки път там и ако влезна различно ще се чудят какво става измамниците.

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Съмнява ме да е такъв случая. И на мен ми се е случвало да чакам така зад някой неориентиран, ама тук долу горе се движехме а и не бяхме много коли на опашката, та ми се струва, че все са успявали да се включват без много чакане. Мен много ме дразни такава маневра, защото ми ограничава видимостта.
Иначе и аз минавах така на това кръстовище с 36ците, с 39ката понякога също приплъзвам, че е хлъзгаво, пък тя има шпер, ама не се престаравам, като усетя че тръгва и пускам
Иначе и аз минавах така на това кръстовище с 36ците, с 39ката понякога също приплъзвам, че е хлъзгаво, пък тя има шпер, ама не се престаравам, като усетя че тръгва и пускам

Аве, каква е тая улица, дето в един момент става корито на река 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Инглизите, а и озитата имат доста места, при които пътят е през река. Предполагам не е целесъобразно да изградят мост. Оттам и ford или брод по нашенски.
https://maps.app.goo.gl/q8ytPZHvtv7DxsLu9
Конкретно онова място е такова само след дъжд, докато се оттече водата.
И да не се меша политиката, но в София пред банята Овча купел ставаше подобно езеро след всеки дъжд. С това съм го запомнил ББ, че като кмет 2007 едно от първите неща, които направи беше да удължи канализацията в квартала с 30 метра и веднъж и завинаги да реши проблема с езерото при всеки дъжд.
https://maps.app.goo.gl/q8ytPZHvtv7DxsLu9
Конкретно онова място е такова само след дъжд, докато се оттече водата.
И да не се меша политиката, но в София пред банята Овча купел ставаше подобно езеро след всеки дъжд. С това съм го запомнил ББ, че като кмет 2007 едно от първите неща, които направи беше да удължи канализацията в квартала с 30 метра и веднъж и завинаги да реши проблема с езерото при всеки дъжд.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
И ние не сме по-назад от ингилизите, да не кажа, че нашето си е по-хубаво даже
https://fb.watch/98zvKNooiM/

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
https://www.dnes.bg/sofia/2021/11/09/go ... ena.509763
Разминах се на косъм с този кретен докато го преследваха. Още от Околовръстен път и бул Братя Бъкстон... стигнали чак до Опълченска
Разминах се на косъм с този кретен докато го преследваха. Още от Околовръстен път и бул Братя Бъкстон... стигнали чак до Опълченска