България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 03 Ное 2021, 15:54

Личи си че нищо не разбирате от кулинария . Това е най новата рецепта на шеф Токев - фламбирана гума върху канапе от асфалт :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Ное 2021, 15:57

И готвил пиле само на градус :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 03 Ное 2021, 16:22

Индивидуално е, разбира се, но аз след бутилка концентрат, в добра физическа форма и настроение, духнах 1.1 преди един футболен мач. Колко трябва да е изпил тоя изрод, че да духне 1.9??? :kuku: :kuku: :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 03 Ное 2021, 16:43

Едно е да изпиеш бутилка концентрат на 20 години, друго е като си на 50+ ;)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Ное 2021, 17:12

Най-вече зависи преди колко време си я изпил и колко си килограма, плюс колко храна си погълнал с пиенето и колко вода или безалкохолно също. Това с годините е фактор след горните. В описанията за колко време се изчистват еди колко си единици алкохол от кръвта след Х време не е упоменато, че ако си на 20 е толкова, а на 50 толкова. Може да играе на по-бързото омотаване на мозъка ти, но на количеството в дъха първо са горните и после това.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Ное 2021, 18:06

Абе ако си жулиш по бутилка си правиш тренинг и това е.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Ное 2021, 18:11

Само да не те хване алкохола както трябва в един момент че алкохолиците от 200 грама са на черешата . Работил съм с алкохолици сутринта удря едно лимонадено шише мента да убие тремора и на обяд още едно шишенце ракия после вече не го търси . На село имаше един такъв като удари на обед 200 ракия и го слагат в каручката магарето го прибира у тях осран и опикан . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 03 Ное 2021, 18:20

Да, замине ли черния дроб при алкохолиците след 100-200 грама са мато. А иначе освен тия фактори с храна, години и тренинг за мен е много важен и гена и това как тялото ти усвоява алкохола. Имам колега на 25 който след 3 бири е на черешата, а изпие ли 200гр ракия повръщането му е почти сигурно. А не е като да не се опитва да добива тренинг често :lol:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 03 Ное 2021, 20:10

Кел файда. Пуснат срещу 3000лв под гаранция. При условие, че е в условна за същото... утре пак. Като утрепа някой тогава ще го мислят.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Ное 2021, 20:22

Аве как ще го пуснат тоя урод за 3000 лв това са му джобните пари на алкохолика ве . Тая държава за пореден път показва каква дупка е за нормалните хора и рай за боклуците като тоя токев . Онуй местаня бил беден гаранция дори не плати и го пуснаха тоя урод за 3000лв излиза от кауша :ranting: :no: За политици и известни личности трябва да са двойни наказанията ефективно , за назидание на редовия гражданин не да ги галят с перо .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Ное 2021, 20:33

Ами ще го пуснат Българският вариант на Менделеев и Лени Килминистър, не пожелал да го снимат, но в съда е казал, че съжалява и работата му била по 15-18 часа на ден и...за стрес ли казал нещо, но и да не го е казал е имал предвид, че вероятно се стресирва да крещи в кухнята или като се прави на циркаджия пред персонала вивидш ли колко е стресиращо да не пресолиш някоя манджа. Каква друга причина може да има да обясняваш пред съда как работиш много часове, освен да ти служи като оправдание. Смятай тоя ако работи на пътя и всеки ден срещу него се случва някой да кара, вероятно няма да изтрезнее. Но аз подозирам, че той си е смукал постоянно, просто сега се е случило да го хванат. Имах двама колеги така три пъти(на всеки по три)има вземаха книжките за алкохол и пак си цокаха с шишенцето в якето докато карат, хем знаят, че на куките са им ясни като бял ден понеже малък град, за щастие вече не карат такси, само коли по пътя. Спуканите гуми от две станаха три и в крайна сметка се оказаха четири, плюс опита за бърнаут с джантата. Трябва да го поканим на някой наш събор да покаже как се пили джанта на асфалт, това не съм го виждал. :mhihi: Смятай колко време е карал така щом гумата излезна накрая, на мен ми се е случвало няколко километра бавничко и си отивам до гумаджията без следи по джантата, тоя сигурно половин София така е минал.
Иначе и катастрофи бая днес с пет жертви, тир самокатастрофирал до Айтос, водача само умрял, някакви по пътя за Калотина и третото не го чух. Но едно от всичките беше заради мъгла и явно (НЕ)преценената скорост. Тъкмо днес като карах в мъгла и викам на пътниците за тия пред мен. Карам на 25 метра зад тях, нищо не се вижда на 50 метра и ония забити броня в броня 7 коли. Викам точно едно куче да пресече и всичките ще се намяткат. Но ако имаше лед(понеже рано сутринта беше) щяха да обвинят, че не е опесъчено.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Ное 2021, 20:49

А бе не е така сега. И аз много се изнервям като ми е жилава пържолата в заведение, стрес си е :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 04 Ное 2021, 0:17

Той Токев тъкмо е преспал и се е поосвестил. Нормално да каже, че не знае къде се намира :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Ное 2021, 0:23

Jordana написа:Аве как ще го пуснат тоя урод за 3000 лв това са му джобните пари на алкохолика ве . Тая държава за пореден път показва каква дупка е за нормалните хора и рай за боклуците като тоя токев ...

Няма да ми взимате репликите, ще ви замоля :mhihi: :mhihi: :mhihi: :bchug: Да еВа и пробитата територия, да еВа :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :no: :no: :no: :no:

Ще си останем помийна яма завинаги :idea: :idea: :idea:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Ное 2021, 0:27

Гледам, писали сте за Местан :banghead: Шофьорът му щеше да ме блъсне нарочно на пешеходната на Руски паметник. Буквално видя, че съм посредата на пътеката и даде газ. С някакъв Мерцедес беше и ония гледаше тъпо от задната седалка и грам не му пукаше, че на 5 см. мина от мен шибаната кола :censored: :censored: :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата