Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: iOS тема
zAcK написа:Иначе, завръщането към RISC архитектурите при мобилните/десктоп компютри ми харесва най-много.
На мен ми е много чудно, защо трябваше да е ARM, ама явно искат плавен преход към "Господаря" след някоя и друга година

vlad0 написа:Nickelback написа:...
Самата MacOS е доста оптимизирана точно заради ограничения брой конфигурации.
Да съм спорил за това? Нали за това говоря, че когато правиш два продукта на кръст, че и ОС-а им е срамота да имаш калпав продукт накрая

vlad0 написа:Коя е тази друга марка, която можеш да я купиш и идва с оптимизрана ОС? Включваш и всичко е мазно, мазно ... с години
Няма друга марка, да. На който му е важно да му мазнее, сигурно го оценява

Bogat-Beden написа:И аз като новооблъчен фенбой, да питам Никълбека, без никакъв елемент на заядливост, за хора като мен с абсолютно минимални познания по програмно оборудване, какво можех да си купя, за да работя оптимално.
И тук идва питанката - какво работиш?

Spunky написа:Nickelback написа:[
А дали съм хейтър... просто ги няма на моята карта. Дори и да хейтя нещо, добре знам 'що го хейтя и обикновено мога да се обоснова до мозъка костите му на това дето хейтя.
В момента хейтиш класически, по дифолт, без да си си мръднал мишката и да четеш, караш на някакви твои предположения.
Точно така

Естествено, че ако ми е важно ще седна да си събера каквото ми трябва като информация, ама в момента, дето каза, не ми е

Spunky написа:В други новини, Интел е 11% надолу днес.
Динозавър трудно се убива

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Сефте (за първи път) чувам тоя въпрос в тая връзка?
Ако отговориш най-общо, би било супер
П.С. Още съм на твърдото мнение, че меджик маус 2 е най-голямата пръдня, която съм си купувал некогиш

П.С. Още съм на твърдото мнение, че меджик маус 2 е най-голямата пръдня, която съм си купувал некогиш

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Сефте (за първи път) чувам тоя въпрос в тая връзка?
МислА, че не ме разбра. Питането ми е в какво се състои работата ти на компютъра? Ако е четене на мейли и офис работа е едно. Ако е графика и анимации друго. Ако си конструктор, архитект - трето. Ако проектираш платки е четвърто. Ако пишеш драйвери за SDR платки е пето

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Гледай го от тоя ъгъл, мамуна е добарал конФутУр.. 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Nickelback написа:Точно такаТочно обратното на това, когато залагах надежди, че поне зареждат ефективно маковете, пък трябваше да ровим с alx и да се разбере, че не е точно така
![]()
Иначе съм писал преди защо на мен лично не ми вършат работа, ако искаш порови из темата и си намери.
Естествено, че ако ми е важно ще седна да си събера каквото ми трябва като информация, ама в момента, дето каза, не ми е![]()
Все ми е тая защо за теб не вършат работа - и аз не работя на мак, макар че от няколко години мога. Бизнеса не може, за сега, но това зависи от софтуерните доставчци. Ползваме 3DS апове, пдм, qms etc. и няколко мат сим-а и няма измъкване, всички пишат за cuda. Интел обаче и там не е в картите.
Изключително впечатляващо е как апле разбъркват индустрията и дават тон за следващите 10ина години и това е много хубаво за нас, не е нужен хейт.
Nickelback написа:Динозавър трудно се убива
...чули някой да казва из разни сантакларски коридори преди 10 години

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Spunky написа:Интел е 11% надолу днес.
А така... Как искам да ми паднат под $40 (pun intended).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Е той от тва си прави парите, разбираемо. С едно клипче ревю после ще го избие х2 сигурно.
Jorixa написа:
Е той от тва си прави парите, разбираемо. С едно клипче ревю после ще го избие х2 сигурно.
няма да избие даже цената от най-голямото ССД.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Довиждане, Intel

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:Довиждане, Intel![]()
![]()
![]()
![]()
Два въпроса имам, че ми харесва каквото виждам, а ми става особено належащо да си работя удобно от леглото някой път

1. Има ли някое такова между 8.9" докъм 10", маааксимум 11"-инчово? Ако няма, очаква ли се излезе скоро? MacBook Air май се водеше преди?

2. Мога ли да му сменя OS-а?

Лето две и седемнаесто.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Nickelback написа:zAcK написа:Довиждане, Intel![]()
![]()
![]()
![]()
Два въпроса имам, че ми харесва каквото виждам, а ми става особено належащо да си работя удобно от леглото някой път![]()
1. Има ли някое такова между 8.9" докъм 10", маааксимум 11"-инчово? Ако няма, очаква ли се излезе скоро? MacBook Air май се водеше преди?![]()
2. Мога ли да му сменя OS-а?
Има Air, ама не е чак толкова малък

Можеш да му ковнеш някой Linux, да

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Nickelback написа:2. Мога ли да му сменя OS-а?
Можеш и уиндоус да му сложиш (поне на старите можеше), ама в такъв случай не е това лаптопа за теб. Построен е да работи с macOS.
Иначе мене ме дразни защо в голяма част от всички ревюта обръщат внимание само на колко бързо рендирал и сглобявал клипчета. Не всички сме ютюбъри и инфлуенцъри
https://www.anandtech.com/show/17024/apple-m1-max-performance-review
И това е само началото, с ограничено охлаждане и захранване
The chips here aren’t only able to outclass any competitor laptop design, but also competes against the best desktop systems out there, you’d have to bring out server-class hardware to get ahead of the M1 Max – it’s just generally absurd.
И това е само началото, с ограничено охлаждане и захранване

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
zAcK написа:
Таз таблица много куца, i9-като от 2019 срещу нещо токущо излязло. Ясно е че тоз М1 е сериозен, ама поне сравнението трябва да е със скоро излизащия интел.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti